Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hungary27
vagy így
Spészgószt
amit bekarikáztam ott tudsz korrekciós réteget hozzáadni!<#alien2>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
a lényeg legyen kijelölve minden kivéve az "adott dolog", utána nyomsz rá egy hue/saturation korrekciós réteget, ha mindent jól csináltál rögtön lesz is rajta egy maszk, aztán a saturatio csúszkát -100ra (balra) húzod
KÉSZ!
ha a maszkra kattintasz és festel rá fekete brushal az szines lesz ha fehérrel festel akkor fekete-fehér ennyi
[/url][/img]

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

technodome
sziasztok

olyan kérdésem lenne, hogy a legegyszerûbb megcsinálni azt hogy mondjuk egy autós képnél csak az autó szines a többi fekete-fehér. Vagy legyen az egy ember,állat,cipõ,mtb...stb

Most fogom használni elsõnek, csakis ezért a dologért amit leirtam.
Please help

Spészgószt
meg kell venni! valszeg azért mert trial állapotban van vagy a PS (esélyesebb) vagy a PhotoTools!

Sziasztók! Lehet,hogy rossz helyre írók, akkor bocs.
A OnOne Perfect Photo Suite 5 telepítés után a Phototools rész
nem müködik (CS5).A Phototools elínditása után a menü látható,
a kép viszónt nem (transparent). Ha valaki tudná a megoldást megköszönném (hardver,telepítés?).
Spészgószt
thx all!
<#worship>

LaliK
Vagy ez.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

MANOWAR
jaja ez volt az egyik a másik meg ez a kis körök kiválasztásával tudod típust beállítani, hogy milyen tartományból szedje a színeket.

Met
Tartalom szerintit nem tudok de itt tudsz keresgélni színeket amik összeillenek.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Spészgószt
Régebben írtatok olyan oldalakat, ahol a webhely tartalma szerint ajánlott színskálákat...légyszi dobjatok már párat megint!
<#worship>

Spészgószt
ne spot healingel csináld hanem healing brush-al vagy patch toolal a végén!
Persze pluszba még clone stamp!

TopGun
Sziasztok! Megint van egy problemam: ha valaki nagyon tudja kezelni a Photoshop CS5-ben a content aware fill-t, vagy van valami tuti otlet, hogy egy keprol milyen modszerrel lehet eltuntetni a zavaro objektumokat, pl. egy ember fejet, irja meg legyen szives. Az a baj, hogy nekem valamiert nem ugy mukodik a content aware fill-ben a kijeloles, mint a youtuben van par videoban, nekem sokkal durvabban ugrik a kijeloles, nem olyan pontos mint a videon es a spot healing brush tool sem hozza azt az eredmenyt, mint amik lathatok a videokon 😞
esetleg rakok fel par kepet, hogy mi a gondom pontosan... Windows7 alatt fut a Photoshop CS5.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

pxxl
ez jobb 😊 mondjuk én 2-t kattintottam, mert eleve halott ügy 😄

All hail the double x!

Én is csináltam egy verzsünt:

pxxl
hááát...nehéz, mert szétesik / elmosódik stb

All hail the double x!

MANOWAR
Szûrõk\zaj\zaj csökentése. De ez a kép nagyon durván zajos, én tuti nem tudnám teljesen eltüntetni nem is tudom, hogy lehetne anélkül, hogy belenyúljál a képbe. Lehet egy valódi szaki megmondja mindjárt de kötve hiszem 😄.

TopGun
Sziasztok! Nekem van egy keresem: Valaki megmondana, hogy mivel tudnam csokkenteni a kepzajt ezen a kepen? esetleg Photoshop CS5-ben meg lehet valahogy oldani? Ha igen, akkor hogy?
A kep:

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Lacee
<#eljen> <#taps>

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Klon
ment privi

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Lacee
sziasztok!

nem biztos, hogy jó topicban kérdezem, de mivel photoshop, hát írom ide:
az alábbi kép alapján tudna valaki csinálni nekem egy minél nagyobb felbontású verziót? Nem kell, hogy pontosan ugyanilyen legyen, de alapvetõen hasonló. Egy pólóra szeretném rávasalni, azért kéne nagyobb méretben (esetleg vektorosan?), viszont a tudásom kevés hozzá.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

MANOWAR
Emberek valaki nem tudja a win7-es alá az ms esetleg nem csinált multi desktopot? Nem több monitoros megjelenítésre lennék kíváncsi hanem, hogy egy monitoron lehessen több asztalt behozni mint a linuxos gépeken. Találtam egy jónak tûnõ progit de ez meg fizetõs...

MANOWAR
PNG-ként mentsd a végeredményt (veszteségmentesen tömörít szemben a jpg-vel), szerintem 50%-os (~1300x1000 px) kicsinyítés kellene az alap képnek és erre mehetne a régebben kimentett 2 alakos réteg.

MANOWAR
A nem sima nagyítás alatt azt értettem, hogy nem egyszere kicsinyíted a képet+réteget hanem psd-ként mentsd el a két alakos réteget (kijelölöd a 2 embert és külön rétegként mented el) így ugye megtartja a saját felbontását stb. Szerintem jól értetted... ha az eredeti képnek a méretét lejjebb veszed kb 50-75%-ra akkor a mentett két alakos psd (réteg) jóval nagyobb és részlet gazdagabb lesz mintha az eredetivel együtt kicsinyítetted volna, így nem kell annyira nagyítani sem mert eleve nagyobb.

SZia !

köszi
A ctrl+t, majd Shift-el a kihúzás valóban sikerült, és enter után éles lett a kinagyított kis kép. Ez igy jó lett.

Viszont mit értesz a nem sima nagyítás alatt? Hogy mentsem ki a kis képet? JPG ként mentsem ki?, ez után a felbontásán változtatok, kisebbre veszem az eredeti képen, majd létrehozok egy új réteget, és a kimentett 2alakos jpg képet visszahozom uj rétegre, akkor azért nem kell nagyítani, mert õ nagyobb felbontással lett elmentve?
Jól értem?, vagy kihagytam valamit? 😊

Egyébként az a gáz, hogy túl nagy a felbontás, és, ha felteszem mondjuk közösségi oldalra a képet, akkor ha nézik alig látnak belõle valamit, mert minden kicsi. Eredeti felbontásban kellene nézni, mert akkor mindent lehet alaposan látni, de az meg nagyobb mint a monitor.
Ezt hogyan lehetne javítani? Mármint, hogy jól látszódjon minden a képen, és a jobb alsó sarokban a nagyitott 2alakos kép.

Mert alapból azért próbálkozom ezzel a 2alakos nagyítással, hogy kivehetõ legyen, hogy ki van a képen.

köszi

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

MANOWAR
Szia!
A sima nagyítást úgy tudod elvégezni ha az új réteget kijelölöd és Ctrl+T nyomsz neki ekkor megjelenik a szerkesztõ a réteg körül shift lenyomása mellet (hogy arányos maradjon a kép) megfogod az egyik sarkát és kihúzod amennyire akarod és enter.
Nem sima nagyításnál az új réteget(2 alakos) kimented, az eredeti kép nagyságát visszább veszed (Image/Image size)ha itt még megvan az új réteg akkor törlöd majd a kimentett réteget vissza rakod bele, így a plusz új réteged nem kell annyira nagyítani és jobb lesz a minõsége. Az ne zavarjon, hogy nagyításnál egy kicsit életlen a kép mert amikor jóvá hagyod a szerkesztést enter-rel újra számolja és éles lesz.

Sziasztok !

Munkafelületem

A munkafelületen látszódik egy kép. A képen van két személy. Õ kettejüket szeretném a nagy kép jobb sarkában kinagyítani, hogy jobban látszódjanak.

Amint látjátok a PS bal alsó részében ez egy nagyobb felbontású kép.
M-el kijelöltem a két személyt, és egy másik layer-re tettem õket. Most a másik layeren szeretném õket megnagyobbítani, hogy a jobb alsó sarokban jobban látszódjanak. Ott úgyis, csak a föld látszódik, és ha megnagyítom õket, akkor nem baj, hogy a földet kitakarják.

Ehhez kérnék szépen segítséget.

köszi
üdv.,

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

repvez
köszi,

Azt hogyan lehet elérni, mintha lemezeket egymásra tennék és érezhetö lenne a lemezvastagsága térbeli kitmagasodása a másikhoz képest?
Mert probálkoztam az bevel és iner, outer sadow opciokkal, de nem lett az igazi.
Spészgószt
sehogy, csak ha festesz új bõrt alá! mivel a "fényes rész" fehér azaz 0 infó ergo nincs mit visszahozni. <#alien2>

wantonly
Hogy lehet erõs napfényt eltávolítani egy arcról? Az arc közepe nagyon fényes, és nem tudom leszedni/elhalványítani.
hungary27
repvez
én innen szoktam kersni háttereket :
http://wallbase.net/search
DE esetleg ha valaki tudna nekem segiteni egy olyan képpel ahol egy sólyóm van szemböl kiterjesztett szárnyakkal , mert olyat nem találok még a googleval sem, lehetöleg nagy felbontásba

köszi
Judit
Köszi...megvan! 😊 Egy pipát kihagytam, amikor körvonalazom a görbét. Szép estét mindenkinek! Munkára fel! 😊

Amikor valami elvész, a megtanultak sosem vesznek el...

Judit
Hát ez az, hogy én sem találom 😄 Régebben be tudtam állítani az ecset ablakba, de most sehogy nem akaródzik megtalálni 😞 Pedig nagyon kéne. Kipróbálom amit írtál, köszi a segítséget! 😊

Filter - blur -motion blur.

De valahol beállítható, hogy ilyen legyen a vonal, csak most nem találom. <#hamm>

Ez mitõl ingyenes? Ez egy képtár. Innen szedett képeket nem használhatod fel. Ide én is feltölthetem a gugliról szedett képet...

Judit
Egy görbét rajzolni, aminek mindkét vége elkeskenyedik. 😊

moyothomas
Judit, mit is szeretnél pontosan?

moyothomas
http://hatterkepek.hu/

de az sxc-nél jobb ingyeneset még nem találtam.
én 7éve használom és nagyon jó.

de van olyan hely, ami nem ingyenes, de olcsó.

Judit
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni, hogyan kell a vonalak végeit elkeskenyíteni?
Köszi 😊

Spészgószt
közben tovább néztem, regeltem...stb nem ke prtscr simán le lehet tölteni bármit... csak lusta voltam olvasni 😄

artschi
ingyenes regisztrálsz és kész.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

pxxl
PrtScr

All hail the double x!

Spészgószt
ezen hogy tudsz ingyen?

sxc.hu-n kívül tudtok még ingyenes kép lelõ helyeket?
Googli szart sem ér.

Valószínûleg igazad van. :-) Nekiállok.

Köszönöm mégegyszer.

Spészgószt
Persze hogy van, batch vagy action!
DE 10 kép nem a világ...hamarabb megcsinálod egyesével mind a 10et, mint magát az action vagy batch-et! <#alien2>

Még egy kérdésem lenne.
Ugyanazt a mûveletet akarom elvégezni mm. pontosan tíz képen. Van valami makrózási lehetõség, vagy valami egyéb automatizmus, amit rá lehet küldeni a képekre?

Köszönöm a segítségedet. :-)

Spészgószt
azért marad "csík" mert kézzel nem pontosan pixelre igazítod!
Ezért jobb ha pontos pixel méretet adsz meg mindenhol, akkor nincs ilyen gond (vagy segédvonalat használsz(a mozgató eszközzel klikk a margóra, nyomva tartod és behúzod a cián vonalat ahová kell, utána minden "odaugrik hozzá" azaz igazodik)!
a vászonpixelszín azért jó mert ha a képen egy szürke valami van és a vászon is szürke akkor nem látod hol van a széle pontosan, ilyenkor átrakod pirosra vagy bármi másra a vásznat...egyszerû praktikai szempont semmi lényeg benne(neked)!