Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Ilyet szeretnék
Készítettem egy template-t
Namost ezzel elvileg tudok ilyet de ha simán rárakom ugye a rácsnak fehér a háttere tehát világosítja tehát több réteget kell raknom és multiply esetleg color burn.
Aztán egyesíteni és kontrasztot vagy auto beállítást neki.
KÉrdésem az, hogy ezt nem lehet vhogy egyszerûbben megoldani illetve olyan templatet-t egyszerûen készíteni a mostaniból, hogy ne legyen fehér a háttere?
ESetleg más tipp?
illetve a másik könyv gondolom angolt, de már azse biztos :-)
SZval csak azért írtam, hogy van magyarhoz is leírás.
Szerintem nem hátrány ha valaki két nyelven tudja kezelni P
Ezenkívül szeretném meg ezt hivatalosan a céggel P
link
Érdekes, hogy a menük is magyar nyelven vannak benne még jó, hogy a múltkor valaki írta, hogy senki sem hívatkozik így rá P
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
NA, a másik módszer az, hogy ugye kijelölöd a hátteret ugyan úgy, mit az elõbb. MAjd kiadod a Select --> Inverse parancsot (kijelölés megfordítása). Ez a parancs azt csinálja, hogy ami eddig ki volt jelölve, az nem lesz, ami meg nem volt kijelölje, az ki lesz! Tehát, ha ezt megcsináltad, akkor ki van jelölve az elõtér. MOst nyomsz egy Ctrl + J-t. Ezzel a paranccsal a kijelölt rész új rétegre került. Így jobban kezelhetõ! A háttér rétegét meg kitörlöd.
Az elõzõnél elfelejtettem írni, hogy az egész mûveletsor precízsége a kijelölésen múlik. Tehát a tolerance érték jó beállítása meghatározó. A kijelölésen lehet még finomítani a gyorsmaszkkal (Quick Mask) Az oldalsó eszköztáron van alul két gomb. Az egyikkel gyorsmaszkra váltasz, a másikkal visszatérsz a normál kijelöléses képernyõre. Érdemes még itt megemlíteni a Select --> Feather parancsot. Ez lágyítja a kijelölés széleit. Használata nagyban megkönnyíti a munkát, és szebb is lesz. Nem lesz csipkés a kijelölés. A te esetedben ez az érték legyen 1-2 pixel.
Cicerónak: Az #1020-nak semmi köze a dologhoz! A hátérhez igenis hozzá tudsz nyúlni, csak meg kell dupláznod és az eredetit kitörölni. Tehát jobb klikk a Background layerre, majd duplicate parancs. Ezután az eredeti Background réteget törlöd. Ennyi!
Urbijoe-nak: Ez egyszerû feladat. Gondolom még nem sokat PS-sztél, ezért egy kicsit szájbarágósabban magyarázom.
Elsõ lépés, hogy a hátteret el kell választani az elõtértõl. Magyarul az ki kell jelölni. Fogod a MAgic Wand(varázspálca) eszközt és rákattintasz a háttérre (igen arra, mert így egyszerõbb lesz a dolog) Tehát kijelölöd a hátteret (a tolerance értékével játszhatsz.) Majd fogsz egy nagy radírt és letörlöd a fehér részt. Majd elmented GIF, vagy PNG formátumba, mert ezek ismerik az átlátszó pixeleket (PNG jobb!!!) Ez az egyik megoldás, de ha hazaértem, írok másikat is!
De a háttérhez asszem nemtudsz nyúlni <#confused>#confused> Jah igen most nézem hogy nem lehet hozzányúlni <#vigyor5>#vigyor5>●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

*sweeeeet*!<#vigyor2>#vigyor2>
VAgyis ilyen:
???
...
szünet
...
na jó, megcseréltem a 2 színt (r és b) és most kóser. még mindig nem tudom mi a baja (és mié: a feliratozó avisynth pluginé vagy az advanced sub station alpha feliratformátumé), vagy hogy mi az a "H" de lagalább megy.
szóval nem rablom tovább az idõdet, köszönöm eddigi fáradozásodat is. az a "H" mondjuk még mindig izgat... 8)
üdv és köszönet:
g
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
#1001: igen, ez lett belõle (majdnem: 116,111,12 és nem 116,115,12)
#1002: azzal nincs gond, fekete/fehér
#1003: sötétbíbor, és asszem annak is kell lennie
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
1. Milyen színt ad ki ere a kódra: FFFFFF RGB-ben: 255255255 ???
2. Milyen színt ad ki ere a kódra: 000000 Rgb-ben: 000 ???
Ha erre valami használható eredmény jöne ki, akkor máris egy lépéssel elõrébb járnánk.
Ezek azok a színkódok, amiket te szeretnél:
C:88% H:183° R:13 L:42
M:41% S:89% G:112 a:-25
Y:50% B:46% B:117 b:-11
K:16%
Ennek a hexa kódja:#0D7075
Ezek azok a színkódok, amiket kiad:
C:54% H:59° R:116 L:47
M:41% S:90% G:115 a:-8
Y:100% B:45% B:12 b:50
K:21%
Ennek a hexa kódja:#74730C