Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Crem
Emberek valaki használja a brush tool-t?

Most néztem meg egy tutorialt, valami eszméletlen egyszerû vele, bonyolúlt képekbõl kivágni részleteteket!!!

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

ImageReady-ben próbálok animált gif-ként menteni, de mentéskor nem kérdezi meg, hogy milyennek szeretném a gif minõségét, és az eredmény nem túl szép
valahol lehet módosítani a quality-t? vagy ez standard (nem hiszem)?

Dichter
Nemmindegy? Én bounding box-al csinálom, ha nem kell forgatni. De talán még azt is lehet vele.

Gladiator
megoldottam, köszönöm szíves segítségeteket

ivjoe
TE aztán tudsz tapintatosan fogalmazni... 😄DD
ivjoe
Free transform??? (Ctrl + T)
Gladiator
annyira jó dolog ez a PS CS2 tryout verziója, cask kár, hogy lassan lejár, pedig én olyan jót szórakozok vele és szeretném örökké használni, de nincs kedvem megvenni.

aki értette az pls priviben. htx

Dichter
Ctrl+c ctr+v mint a szövegeknél. Automatikusan új layerre kerül az új kép. Utána fogod a kijelölõ eszközök közt található nyilat, és fent a check-boxoknál beikszeled, hogy show bounding box. Utána megragadod valamelyik végét, és elkezded húzni. Shift lenyomása mellett tartja a képarányt is.

Duddits
Hogy tudok képet beilleszteni és utánna azt még méretezni? DVD borítót akarok csinálni.

BBird
Színkavalkád, tüzijáték és fergeteges party fények? ;-)
Dichter
A rétegszám mind1, csak ha layer effektezek valamit, és összemergézem, akkor tudod mi történik...

BBird
Nembaj, akkor is lusta. ;-) Mennyi réteged van neked, hogy ehhez külön billentyû kombó kell? Nekem olyan 100 fölött már kicsit lassan végzi el a mûveleteket. :-)
ivjoe
Hát nekem ilyen anyagom nincs. Sry.
Igen persze, de sajna nem találtam olyat ami jó lenne nékem. Holnapra kéne beadnom az anyagot, így nem érek rá mindent átnyálazni amit kidob, mert reggelig itt ülnék.Eért bátorkodtam itt érdeklõdni, hátha tud nékem valaki segíteni.

ivjoe
Gúglit ismered?
Hát pl hogy mi a kódolásának a folyamata. Kiselõadást kell készítenem azt várják el hogy el tudjam magyarázni, hogy milyen képpontokat hagy ki, képekkel illusztrálva meg ilyesmi..

Dichter
Semmi problem, rájöttem így is. Köszi még1x

Dichter
Inkább úgy mondanám: Precíz 😄

Crem
?

Pl. mit?

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Üdv !!!
Tudna nekem segíteni valaki JPG tömörítéssel kapcsolatban?

BBird
lusta. :-)
hmm valóban.. azt hittem, hogy cut-al is megy shift+ctrl dolog 😊

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Dichter
Igazad van, de a másolásra gondoltam, csak valami miatt soha nem így nevezem. Ettõl függetlenül a shift+ctrl+x a liquify. 😊

a C a másolás, te kivágást mondtál, ami X

Dichter
egyébként shift+ctrl+C de azért köszi! 😊

ivjoe
It íz! Vagy írj egy actiont!
shift+ctrl+x
ez az aktuális layer alatti összesbõl kivágja a kijelölést

Dichter
Mondom, körülményes megoldásom nekem is van, de kéne egy kevésbé olyan is.

BBird
Hát én meghagynám a kijelölést, és a layerekre ugranák, del, aztán következõ layer, del, aztán következõ layer, del, aztán következõ layer, del, aztán... :-)
Dichter
Egy kérdés, amit eddíg mindíg sikerült megoldanom másképp, de most kellene egy egyszerûbb megoldás.

Ha ki van jelölve valami, hogy tudom megcsinálni, hogy az összes layerrõl kivágjam a kijelölt részt, merge-zés nélkül.

Remélem érthetõ.

Crem
Engem az érdekelne, hogy a régi plugin-ek vajon mûködnek, az új verzióban?

Crem
Elméletileg igen!😊

http://www.szoftver.hu/product.asp?id=15

Mop
Hi!
Kijött már a Photoshop CS 2 magyar verziója? Ha nem, akkor kb. mikorra várható?

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

ivjoe
Gyorsmaszk (Quick mask) a kisebb koriggálásokra!
Duddits
Köszönöm, majd megnézem.

Dichter
Én erõsen ajánlom az extractot

Harder
Duddits
Ha ven egy adott képe, azt hogyan és mivel tudom körbevágni?

Dichter
Layer effect > drop shadow

alph4
Már megtaláltam! 😊)

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Crem
Nálam az egy ingyenes plugin...

Lokas Software 3Dshadow...

alph4
Hol lehet bekapcsolni hogy a betûknek is legyen árnyéka??

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

dpi-tõl függ, hogy a cm-ben megadott méret hány pixelre jön ki

Duddits
De nekem nem Photoshopba kellenne. Másik szerkesztõ progiba.

Dichter
3189x2126 De a photoshop át is váltja neked.

Duddits
27.3 cm x 18.3cm hány pixel?

ivjoe
PNG jobb!
Crem
vagy .png-ként...

Amse
Ha nem layerrel dolgozol akkor csinálj layert a képõl.(layer palettán duplaklikk)
aztán select/color range: kiválasztod a fekete színt a képen.Ha megvan akkor kijelöli az összes feketét.Aztán nyomsz neki 1 határozott delete-et.és elmented gif-ként.

Gladiator
van nekem egy képem. hogy tudom megcsinálni, hogy a képen a fekete részek, de csak a feketék olyan átlátszó transparentek legyenek?