Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MANOWAR
jaja de nem tudjuk hogy az õ képe hány dpi-s így mindenkinek igaza van :),ha neked mondjuk 200dpi-s képed van 50x50px de 100x100px kérnek 100dpi-vel akkor jó vagy (pl:nagy felbontású kép),nyugodtan nagyíthatsz bizonyos határokon belül minõség romlás nélkül (mármint a szemnek :)
(200% mind kettõ):

LSL
na de most a felbontás lesz felnagyítva dpi marad, így is pixeles lesz.
Sztem ez érthetõbb ábra:

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

MANOWAR
nana egy kis fogalom zavar van, ne keverjük a méretet és a felbontást.
elsõ kép 600x600px 300dpi-vel, második kép 600x600px 72dpi-vel:

LSL
képnézegetõddel nagyíts rá 250%ig, és meglátod.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Szeretnék egy saját képes fotópuzzle-t csináltatni, viszont ajánlott felbontásként 3543 x 2362 pixel van írva. Nekem viszont sajnos csak olyan képem van, aminek 1421 x 964 a felbontása. Az lenne a kérdésem, hogy ezen a 30 x 45 cm-es puzzle-n mennyire lenne rossz a minõsége a képnek?
NessieGraf
Esetleg a fotót láthatnánk? Nem biztos annyira a hozzá nem értõk idõmeghatározása.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

LoSA
Sziasztok!

Lenne egy nagyon "egyszerû dolog", amiben a segítségeteket szeretném kérni. Van egy fotó, amit itt-ott fel kéne javítani! Sürgõs lenne, de szerintem aki ért hozzá, annak kb 10 perc! :) Szóval aki ráér és hajlandó lenne segíteni, az megdobna egy privát üzenettel? Köszönöm! ;)

LaliK
Bocs, nem volt idõm végignézni az összes oldalt, de 'silhouettes font' néven elég sokféle van.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

MANOWAR
http://www.youtube.com/v/xZbidfKQ7JM&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Ilyen csajos nincs közte, de kösz a linket, van más érdekes.

Sziasztok !

Nem vagyok otthon PS-ben, igazából nem is kellett használnom, csak most az alábbi kép elkészítéséhez.
Tudnátok-e segíteni lépésrõl lépésre, hogy hogyan kell megrajzolni egy EGY ILYEN TÁBLÁT ?

Ugyanilyen kell, hogy legyen a tábla, csak a jobb oldalán is kell még egy oszlop a számoknak, mint bal oldalon. Illetve az alján is kell még egy sor, hogy ott is a betûk legyenek, mint a tetején.

Ja, és minden négyzet 51x51 pixel hosszú kell, hogy legyen.

köszi szépen.

üdv.,

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

MANOWAR
Hali, igen jól gondolod:

gondolom az kavart be, hogy az opacitással szereted volna a keverést elvégezni, de ha a színátmenettel próbálod (a két színt a két végibe)akkor ahogy a képen is látod felsõ résznek pont a közepérõl vett színnel kifestett alsó rész 100,90,90-es.

David2
üdv!

RGB színeket, h lehet összekeverni? pl adott egy 80,60,80 és egy 120,120,100 kódú szín, ha ezeket összekeverjük 1-1 arányban, akkor 100,90,90es kódú színt kapunk?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

MANOWAR
"vegyél színes monitort..." te állat :D vagy Monocrome monitorba beleéget a kép mikor kiment kv-ni :D

LaliK
itt van egy pár oldal

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

Spészgószt
vegyél színes monitort...

bocs reggel van...

valószínûleg grayscale-re van állítva a színmód vagy a paletta
image/colormod vagy color felül van valahol az elején a listának azt állítsd rgbre

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
báz beírtam google-ba rögtön kidob 1000 választ!
A problémádat az okozza, hogy a kijelölés kisebb mint a feather érték határa, azaz a pixelek nek több mint fele nem fog rendesen 100%osan látszódni értsd átmenetes/halványabb lesz. Túl nagy a feather a kijelöléshez viszonyítva. Vedd kisebb értékre és nem lesz hibaüzi.
Vagyis ez nem is hibaüzenet csak figyelmeztetés, hogy tudd nem lesz teljes a kijelölésed, ettõl még csinálhatod tovább, csak átmenetes lesz a kép több mint 50%-a
REmélem érthetõ volt...

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Sziasztok. Nem tudok színt változtatni, "választani". Állandó jelleggel csak szürke színt tudok önteni vagy bármi mást. Mi lehet a gond ? Köszi

Valamennyi kedves segitõ
A probléma még mindig fenn áll, szerintem valamit az alap beállitásoknál toltam el - ugyanis ha kinyitom a programot és nyitok egy uj lapot amelyen sem kép sem rétegek nincsenek és ezen a teljesen üres területen akarok kijelölni egy négyzetet, akkor is ugyanaz a figyelmeztetés jelenik meg.ha a lasszó kijelölöt használom akkor minden rendben van. de nekem mindenképpen a négyzet kijelölõ kellene.

Üdvözlettel Mészáros Jenõ.
06209758051
Ha kapok egy telcsi számot visszahivok bárkit a probléma mielõbbi megoldása érdekében.
Spészgószt
Alapvetõen az a baj hogy olyan eszközzel akar kijelölni amivel nem vonalat, hanem alakzatot lehet! Ezért írja, hogy nincs pixeldimenzió kijelölve, mivel a vonalnak csak egy irányú kiterjedése van!
próbáld ki pach toolal is kiírja, ha csak egy vonalat húzol nem karikázol!
nekem állandóan az dobja fel mert túl gyorsan kattyingatok és tolom a képet :D

LSL
Ez jó ötlet, kushido próbáld ki ezt.

Spészgószt
szerintem alapból csak rossz eszközzel próbálod!
sokkal egyszerûbb ha pen tool al megcsinálod a vonalat aztán kijelölöd ctrl klikk-el...

MANOWAR
Válasz azt a réteget (egyet) amiben van az információ (pixelek)és azon hoz létre kijelölést.
Amennyiben vektoros grafikát csinálsz és azon akarsz kijelölni elõtte raszterizálnod kell ha jól emlékszem.

LSL
Tudsz feltölteni képet róla? nem a hibaüzenetrõl, hanem a kijelölésrõl. Hátha segít kitalálnom.

Kedves LsL
Megprobáltam minden réteggel kapcsolatos állitási lehetõséget átállitani semmi sem változott. Egy internetrrõl letöltött kép kezelése közben is ugyanazt a feliratot kapom.
M.J.
Kedves LsL
Köszönöm a választ, ezek szerint eggyesitenem kell a rétegeket?, vagy hátra tenni a jelenlegit?
Üdv M.J.
LSL
Az a gondja baja, hogy a kijelölt területen nincs pixel, és olyan mûveletet hajtottál rajta végre, amire igenis neki kell h legyen ott valami. Szerintem csak rossz rétegen próbálod, értsd üres új réteg.

Tisztelt Forumozok
Segitséget szeretnék kérni Photos 7,0 CE problémában.
Ha egy kép egy részét szeretném kijelölni az eszközök bal felsõ sarkában található kijelölõvel akkor a következõ figyelmeztetés jelenik meg - Warning:No pixels are more than 50% selected. The selection edges will not be visible. Ha megnyomom az OK gombot a kijelölés eltünik. Ha a lasszó kijelölöt használom akkor minden rendben van de nekem ez nem jó mert nekem egyenes oldalu kijelölés kellene.
Üdvözlettel M.J.
MANOWAR
õõõ ha a teljes kép kivan jelölve akkor nem müxik....
#15607. hozzászólásnál van a móka :)
De mondok neked egy egyszerûbbet:
Kijelölöd amit akarsz
Select-Modify-Border itt dupla értéket adsz meg
megfordítod a kijelölést majd megint
megfordítod a kijelölést.
ha jól emlékszem ps függõ a cucc meg valami scriptet is lehet hozzá találni....

MANOWAR
maybe he has to reset/delete preferences..... :)

acsati
sziasztok
egyszer már kérdeztem régebben, csak elfelejtettem és nem találom a választ arra, hogy hogyan is lehet elérni a Select-Modify-Contract menüpontot? Valami trükkös, kicsit bonyolult volt, de valaki leírta és mûködött. Tudja esetleg valaki?
Köszönöm!
tmp
köszi!

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

MANOWAR
Kettõt találtam de a trailerben egyedi (valaki csinálta) font type van szerintem, lásd O betû az meg valami gótikus balhé.....
>>1<<
>>2<<

tmp
MANOWAR
Nagyon hasonlít a héber betûtípusra.....

tmp
köszi, erre nem is gondoltam :)

berlinboy6329
Ha van PS-ed akkor töltsd be a képet adjál rá brightnesst kontrasztot ahogy jól esik,hogy lásd a széleket aztán pen toollal szaladj át rajta.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

tmp
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Ilyen betûtípust keresek, vagyis csak ezt az alakot akarom megszerezni nagyba (maga ez egy 1-es karakter de nekem szükségem van nagy felbontásúra belõle). Köszi

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Gis80s
Igen, ezt láttam Maya topikban...de mint tudjuk a kivétel erõsíti a szabályt :)

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Gis80s
A felbontás az alapanyagok, és képállományok jellemzõje. Egy adott felületen tartalmazott, vagy megjeleníthetõ képpontok számát adja meg. Minél nagyobb a felbontás, annál több információt - részletet - tartalmaz a kép. Mértékegysége a DPI. Az általában használatos a 72.

Ennek az értéknek a nagysága csak és kizárólag attól függ, hogy mit szeretnél végeredményként kapni, mert ha pl. csak magadnak rajzolgatsz, akkor teljesen jó a 72dpi, viszont, ha mondjuk egy plakátot csinálsz, akkor min. 300dpi-ben érdemes dolgoznod, hiszen a végeredmény - nagy valószínûséggel - nyomdában végzi, ergo fontos, hogy ne legyen "pixeles" a végeredmény.

...és egy fontos dolog a kommented második feléhez, ami szerintem azért elég egyértelmû :) Jó minõségû képbõl lehet rosszat csinálni, viszont gyenge minõségûbõl soha nem lehet jót létrehozni.

Remélem tudtam segíteni, de biztos van, aki jobban ért ehhez :)

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Bobber
huha az alapfogalmak terén vannak hiányosságok. Az a baj hogy most nem tudom megmondani de valahol olvastam egy tutort ahol pont ezeket a dolgokat taglalják és mondják el érthetõen. vagy a weblabor vagy a tutorial.hu oldalon talán. szerintem fusd ott át a cikkeket és meg fogsz érteni egy pár fontos dolgot. Ill azt hiszem ezt is érdemes végigolvasni.

Nem vagyok magamnál. Kérem, hagyjon üzenetet.

berlinboy6329
Minõséggel kapcoslatban tud vki helpelni?elgondolkodtam,h "enhancelni" kellene a mûveket..Eddig csak a vlgeredményre mentem,hogy úgy nézzen ki a dolog,ahogy én azt elképzeltem..Itt a dinó,így rombolja szét a házat,ami ott áll meg ilyenek...

De már az eeljén kellen kezdeni a dolgot..

Mire jó a new-ban a resolution?Vhol olvastam 72-t..Azt szoktam használni.Mikor milyenre kell állítani?

Felbontás..Ha 3000x5000-res képre behúzok egy 16x16os képet,amit a megfelelõ méretre skálázok akkor a hülye is látja a külünbözõ felbontásból akadó homályt,pixelt,hogy vhogy nem illik össze a 2 kép...
Mit kell a felbontásról tudjak?

Lehet-e minimálisan felskálázni,ha nem elég a behúzott kép mérete azzal ami mögötte van?Mi a maximum érték?
Meglátni-e azt,ha egy 3000x5000-res képre behúzok egy 1280x720-as képeta,mi megfelelõ méretû és nem kell skálázni.Látni a kisebb képen,hogy alacsonyab felbontás?
Vagy épp fordítva..Egy 1280x720-as képre skálázok le egy 3000x5000-es képet.A kérdés ugyanez.

Ilyen dolgokra gondoltam..Színfajtákat,ha más a két kép,átkonvertálásnál van-e "veszteség" v átalakulás szinekben,megfelelõ képformátumok használata(Fõleg bmp-t,png-t próbálok hadználni,de mi van ha jpgben van a tökéletes kép?Hogy lehet a bmp-t,png-t jpg minõségûvá alakítani?Menéts másként jpg-be?)

Tehát ilyeb nem konkrétan a képmanipuláláshoz/szerkesztéshez kapcsolódó dolgok.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Spészgószt
<#eplus2> Ezzel csak egy baj van...

torrentrõl ingyen leszedhetõ <#gonosz2>, jobbat is láttam már a menü megtanulására :P ... halott reklám, törölhetõ :D

Breki33
Sziasztok

Ezt az átlátszó png-t hogy tudnám úgy DDS-ben elmenteni, hogy az átlátszóság megmaradjon?

LSL
Mondjuk azóta lehet megtaláltad, de
Times New Roman a fõ szöveghez, és Century Gothic az alatta lévõ kisebbhez.

Kishawer
nincs mit!<#papakacsint>

Si vis pacem, para bellum.

Helo! Szinte teljesen ugyanolyan lett mint az eredeti, nagyon jól "megvilágosítottad" teljesen beillik :) Köszönöm mégegyszer a segítségedet !!! :)