Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
igen, az a baj, hogy nincs róla nagyobb képem, ilyen kicsinél ezmeg elég szutyok 😞 (rengeteg találat, de egyikse lett jó 😞 )

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dichter
Hmm ez engem is érdekelne 😊

joebacsi
valaki nemtudja, hogy milyen font ez?:

a szerencsés megfejtõnek gulyítok egy pijos jasztit <#bohoc>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

drowns41
Szevasztok!
Szerintetek jó lett ez a háttér? Most ütöttem össze.

http://sum41.uw.hu

alph4
Oké megvan, kösz mind2töknek. Megint okosabb lettem 😄

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

The Garrett
hmm ez telleg jobb. ma is tanultam valamit 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Dichter
Mostmeg Te 😉

Dichter
Bekapcsolod a vonalzókat (ruler) és azokból lehet kihúzni õket. Enélkül szvsz neki se állj slice-olni. Könnyebség még a snap ki-be kapcsolgatása.

The Garrett
ctrl+r el kapcsold be a "rulers" -t és a kép baloldala+ tetejenel megjeleno mezokbol tudod kihuzni a vonalakat.

alph4
Ilyen segédvonalakat melyikkel nyomatok? mert néha hasznos lenne 😊

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

alph4
Köszi, sikerült megcsinálni!
Ez nagyon baba lett!!! Szépen szétdaraboltam (látszolagosan) és elneveztem.
A kimentéssel kínlódtam mert nem tudtam mivel kell, de aztán megtaláltam a Save for Web funkciót és akkor tátva maradt a szám! 😮 Rengeteg hasznos beállítás van(CS2), ami kellett is 😊 És végül még csinált egy "html" fájlt is amiben megvannak a képek szépen összerakva 😊))

The Garrett
hupsz megeloztel 😊

The Garrett
lehet hogy van egyszerubb megoldas is, de fogod szépen, teszel bele segédvonalakat és azok mentén felvágod.

igye

Dichter
Slice toollal kell operálni. Csak azért nem írom le hogyan, mert van aki ezt már nálam sokkal jobban megtette 😊

magyarul
angolul

A slice szóra keress rá.

alph4
Hali. Olyan hogy tudok csinálni a Photoshopban, hogy amikor megcsinálok egy weblap "alapot" mindennel (háttér, menü stb) Hogy ne egy képben mentse ki, hanem külön-külön a menürészeket a bannert. stb. Mert szét szeretném osztani (táblázatosara) és úgy kellenének a képek. Gondolom értitek mit akarok 😊

Gondolom biztos van ilyen funkció, amelyen ki lehet jelölni több rész is és esetleg el lehet nevezni, csak hogy ne legyen kavarodás kimentésnél.
Valaki esetleg csinált már ilyet illentve tudja hogy kell?! :o)

ivjoe
Most akkor az én esetem:
530-as P4, igen, ez már Prescottos, 3,0 Ghz
1024 Mb RAM
GEF 4 Ti 4200 128Mb

Az az érdekes jelenség játszódik le a gépemen, h az angol PS-ben fél órába telik arrébb vinni az egeret, vagy kiválasztani egy eszkötz/kiadni egy parancsot. A magyar PS pedig mint a villám. Angol PS-t újraraktam, ugyanez a helyzet. Tehát Win reinstallra tippelek.

Jah, ez elõtti konfigom: elsõ szériás P4 1,5Ghz, 256Mb RAM, Gef4 Ti 4200 128Mb.
Mikor még ez volt, már volt PS CS2, és hibátlanul, GYORSAN futott. Tehát dícsérjük urunkat Bill bácsit. :CCC
Met
PS esetleg win reinstall

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Okok,
egyébként meg nem vagyok öregróka<#buck>
Néhánypár hónapja használom a PS-t, de azóta sosem volt ilyen problémám, pedig dolgoztam nagyképen/soklayeren/sok effektplugin-al stb, és ennek ellenére nem volt ilyen problémám, szal nem a configod miatt van az akadozás szvsz, talán a hibás a progi, vagy valami.
[/okoskodas]

The Garrett
a swap file meretet nem talalom hirtelen, de a memoria foglalast a preferences legalso menujeben tudod allitani.

Rettenthető
Ezért írtam, hogy lehet; nem azt, hogy 100%.
Nem állítottam, hogy Te nem furtad le magad eléggé a témában, meg is jegyeztem, biztos én csinálok vmit rosszul.

Egyébként nem a layerek mennyisége a lényeg hanem, hogy egy layeren mi történik..., de sztm ebbõl ne nyissunk vitát.
Te már biztos öreg róka vagy a témában én meg zöldfülûként még találkozom pár meglepetéssel. Ennyi.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

És ezt mibõl gondolod?
Nem tegnap óta PS-ezem, már csináltam vele ezt-azt, és egyszer sem akdozott olyannyira, pedig voltak aztán layerdzsungelek.

Rettenthető
Az lehet, de lehet ha nálad próbálnám megcsinálni ugyanazt, amit én, akkor neked is akadna.

Persze lehet rossz technológiát alkalmazok bizonyos problémák megoldására, de remélem idõvel finomodnak ezek, elvégre még elég amatõr vok.

A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.

Rettenthető
"eleg sovany gep ( sry)"

Semmi gond tudom, hogy sovány, csak abból indultam ki (tévesen), hogy azért mégiscsak egy 2D-s rajzoló prog.

"photoshopnak is van swap file ja, ellenorizd hogy van e elég szabad helyed"

Hát remélem 5 Giga elég neki.
Vagy ennek is lehet változtatni a méretét (fixre), mint a Windows-nak?
Ha igen, akkor hol?

Hmm, nekem szinte ugyanilyen gépem van, csak sokkal kevesebb ram-mal, és semmi probléma nincs a photoshoppal.

Sziasztok😊
Kéne egy kis segítség Photoshoppal kapcsolatban!
Hol tudom beállítani vagy megnézni hogy az RGB színnek mennyi a Pantone száma vagy fordítva?
Elõre is köszönöm😊
The Garrett
eleg sovany gep ( sry) , de ennyire nem kéne gáznak lennie. photoshopnak is van swap file ja, ellenorizd hogy van e elég szabad helyed stb...

Rettenthető
Úgy látom itt elég sok PS mester van, akik nem két napja nyomulnak ezzel a progival.
Arra lennék kíváncsi, hogy teljesen természetes dolog-e az, hogy a gépemet ( nagyvonalakban: P4 1.6 (512), 768 RAM, 64-s vkártya) meg lehet fogni a Photoshoppal?
Úgy értem, hogy egy-egy alkalmazás bizony rendesen megakasztja, de nem csak amikor az adott rétegre eresztett effekttel számol, hanem már a kész layer-t mozgatásától is szaggat. Akkor is ha az egy betöltés eredménye.

Igazad van és köszi szépen!!!! :o)

Crem
Incredimail format... Ez egy jó kis levelezõ program.
http://www.incredimail.com

Viszont egy kicsit eltévedtél, mert ez nem a " számomra ismeretlen format"c. topic!😊))

Szal' ne itt!

thx

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Köszi szépen!
Most viszont egy problémába ütköztem.
Az imf kiterjesztésû fájlt milyen progiba is milyen normális kiterjesztésbe lehet átteni?
Elõre is köszi a választ!!!

Crem
csak kíváncsiságból megnéztem...

XBLite Program File
Old Amiga Movie Format

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

SZiasztok. Kíváncsiságból kérdem, hogy az xl az milyen kiterjesztésû fájl???

Dichter
Vagy az eheti lottószámokat..

smici
kérdezd már meg az élet értelmét 😄

Úgy érzed nyomott vagy?

The Garrett
Wáháháháh igy sikerült 😄
utalom amikor ide irok aztan ra 5 percel rajövök hogy is kéne 😄

nwmsry

The Garrett
hupszmásikképlemaradt :/

Gondoltam arra hogy csinálok az egyik alakzatbol 1 custom shapet aztan azt ra tudom tenni az elõzõ layerre, csak annak akkor meg hol állítok fix méretet? (mármint a custom shape nek)

The Garrett
itt a problema képben.

Ha 1 layeren van 2 alakzat azokat siman lehet ugye add substract, intersect exclude olni stb csak elotti ki kell jelölni ma megfelelo muveletet.
De ha a 2 alakzat 2 külön layeren van nemtudom hogylehet oket ugy mergelni hogy pl Exclude oljak egymast 😄

nemtudom ertheto -e. ( ilyen alakzatoknal pl szurke is a merge layer gomb, elobb rasterize shapes-t kene nyomni, az meg nemneed)

Dichter
Merge down?

The Garrett
Hali, ha van 2 layerem rajtuk 2 vektoros ábra, akkor hogy tudom õket összeadni/ kivonni egymásból stb?

ha 1 layeren lennenek no para, de külön layer:/

jah es sima PScs nem2 😊

Döglött Kacsa
Egy kérés teljesitése a #3309 -re! 😊

DJ RX7
ja most vettem észre nem megy egyik gyorsbillentyû sem ezt be kell álítani vagy vaalami hibája van?

:3

DJ RX7
na haragudjatok csak most kezdtem a photoshopot...

DJ RX7
Fordítsd meg a kijelölést (Ctrl+Shift+I)hogy kell nekem nem sikerül.PhotosShop 9-em van.

artschiatwork
az elliptical marquee gombját mutatja 😊

The FlashBack
egy kedves photoshop zseni összedobhatna egy tartalmas FAQ-t!

The FlashBack
yo de... miez?

Döglött Kacsa
artschiatwork
az inkább Elliptical marquee tool, és a shift+M kombinációra tudod elõcsalni.

DJ RX7
valaki meg tudná mondani hol van a "Ecliptical marquee too" egyy képet léccci
--PLS-- ---THX---