Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NessieGraf
A lézernyomtató nem igazán alkalmas ilyesmire. Az árnyalatok jó részét benyeli. Múltkor csináltunk összehasonlítást egy kb. 40eFt (nagyker ár) Canon tintás és egy kb. 3 millás színes lézer között. A lézer nem tudta kinyomtatni amit a tintás igen.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

MANOWAR
Ps-ben persze, es szines lezernyomtaton jonne ki a cucc nem otthonin es nem nyomdaban. Nem Magyarorszagon vagyok es itt mindent elkovetnek, hogy minel tobbet nyomtassak. Amugy igen arra lettem volna kivancsi, hogy a szinek telitetseget legalabb megkozelitoleg ugyanugy vissza kapjam. Nagyon ugy fest a dolog hogy inkabb csinalok kb 10 kulonbozo alternativat, es abbol kimatekolom a legjobbat, de azert thx az infot. :)

kastil
Na fszom. Ezer bocs, a tripláér is

kastil
Na talán már tudom mi a baj, a megoldást viszont megköszönném :D

[url=http://noob.hu/2012/04/28/chann.bmp[/url]

Ugye említettem, hogy töröltem kijelölés törléssel, majd odaillesztettem az új ikonokat. Miért van mégis alatta? hogyan tüntessem el?

Az a baj, hogy ingame annak a körvonalait is beteölti, szóval a 3. gridben pl a piros részen kívül mindent betölt..

Valaki tudna segíteni?

kastil
Õõõ és nem kell/lehet törölni az általam használt 6 griden belüli régi lasszót, amit még a játék készítõi jelöltek meg az iconhoz ami helyére én most újakat akarok tenni?

Malakai
Ha a photoshopban egyik channelen sincs már a régi adat, akkor a gond nem ott van, a játék valahonnan máshonnan is vesz még adatot.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

kastil
Sziasztok!

Szükségem lenne egy kis segítségre, és az elején le is szögezném; ez az elsõ alkalom, hogy photoshop van a kezeim közt :)

Na szóval, elég egyszerû, de remélem érthetõ leszek.

Van nekem egy dds fájlom, ami egy bizonyos játék inventory iconjait tartalmazza, gridekbõl tölti be. Megadott számú gridekkel kell dolgoznom, viszont semmi üres helyem nincsen, ezért töröltem egy olyan icont (egyszerû kijelöl+delete) amely 6 gridben fért csak el és helyére betettem 6 másik, egyenknént 1-1 gridet felemésztõ icont. "Meglasszóztam" az iconokat majd egyenként szépen hozzáadtam a már létezõ alfa channelhez. (Alfa 1)

Na, ami a gondom: a játékban az icon nagyon úgy fest, hogy a régi, 6 gridet foglaló icon lasszóját IS figyelembe veszi, és úgy tölti be. Azt természetesen megadtam itemenként, hogy az icont mely gridbõl töltse, szóval azt nem cseszi el - viszont a griden belüli régi lasszó tartalmát is betölti.

Kérdés; a régi törölt item lasszóját hogyan tüntessem el?

Bocs a sok balfasz fogalmazásér - azért remélem tudtok segíteni

ProGabe
azért egy kicsit írhatnál arról, hogy milyen technikával (programokkal) dolgozol és fõként arról, hogy milyen nyomtatóról van szó

ha pl. indesign-ból lövöd ki a composit cmyk pdf-et (már ha a nyomtató ezt kívánja, de melyik nyomtató nem szereti ezt? :D), akkor már gépen is kell látnod, milyen lett a cmyk. persze a mai ripekre simán rá lehet küldeni rgb anyagot is, úgyis faszán átforgatják cmyk-ba. ha egy 12e Ft-os asztali canonról van szó, akkor fingom sincs az milyen förmedvényt produkál (megjegyzem ezek a kicsi nyomtatók egész faszák, fénykép nyomtatásban jeleskednek, az tény)

ha az a kérdésed, hogy PS-ben színprofil-cserénél a beszûkült színprofilnál - a cmyk-ban egyszerûen nincsenek meg azok a "világító" színek, mint rgb-ben - hogyan tudod elérni az eredeti színt, akkor arra a válasz az, hogy sehogy

a lényeg, hogy valami normális nyomdában kell nyomtatni az anyagot. ez most mindegy, hogy digitális, vagy ofset nyomda, a lényeg a szaki, aki majd megmondja neked a fájlra nézve 1 pillantás után, hogy milyen is lesz a nyomat

nem mellesleg a cmyk fakó színeit jól lehet kompenzálni a papír milyenségével, ill. minõségével

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

MANOWAR
Hali! (egy kicsit reg jartam erre :))
A jo multkoraban beszelgetunk a rgb cmyk nyomtatasi problemarol, amikor is ha rgb-ben csinalod meg sotet ha cmyk-ban akkor meg fakok lesznek a szinek. Esetleg valaki jutott valamire ennek orvosolasaban.
Mit tegyek hogy rgb cuccot "szinhuen" nyomtasak ki nekem?
Sima villagitas nem segitett rajta. :(

pxxl
jah spoiler kimaradt? :D nem is ez sg bug volt *-*

All hail the double x!

LaliK
Persze, nyugodtam linkeljétek is a trackert :D

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

pxxl
3.2.3 van exe hozzá :)

ezt am nem piros-zöld-el jelöltem ki, hanem a színpalettán. elég jól elvált a háttér a piros zászlótól meg az arany rojtoktól. persze így is kellett kicsit javítani ps-ben rajta. :) de nagy elõny ez a program :)

All hail the double x!

Spészgószt
Hanyast "próbáltál ki" , jó ideje nem foglalkoztam vele, nekem régebbi volt, de néha jól jönne...lehet kipróbálom megint <#vigyor5>
Serial, crack van hozzá

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
Szívesen <#taps>
én is használtam még a cs5 elõtt, de annyit kellett állatgatni+utána még psben javítani, hogy inkább csinálom PSbõl a cs5 már tartalmazza ugyan ezt a maszkolást...a kijelölési tematikát sajna nem, abban jobb a fluid.
Nekem egy idõ után a jópár megás képeknél elkezdett iszonyúan belassulni meg szétfagyni...és kibebaszott idegölõ volt, mikor 15-20percig baszkódtam a piros zöld játékkal :DD és erre kifagy <#wilting><#bdead><#falbav>...természetesen oda minden kijelölés, lehet menteni kijelölést, de a színek finomhangolása bukta..és pont az a lényege...

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

pxxl
naon jó kis cucc ez te :D kössz :D

ezen a háttészínen lesz :)

All hail the double x!

pxxl
arra is kb annyi esélyem van :D

All hail the double x!

Spészgószt
ne egeret kérj hanem wacomdot...

pxxl
nyilván, csak érdekelt, hogy valóban jól mûködik-e.
már kértem is a fõnökséget, hogy utalják a 150 dollárt :)

(persze...egy szaros egeret nem vesznek nekem...-.-...)

All hail the double x!

Spészgószt
nem mondod...
kipróbálás után természetesen törlöd ugye?!
<#idiota>

pxxl
jujj fennt van a magon

All hail the double x!

pxxl
xDDDD

All hail the double x!

pxxl
jajó 149$ :D

All hail the double x!

Spészgószt
vagy lehet egyszerûbb simán lecsapni a pirosat és a peremére meg körbe nyomsz valami rojtbrush-t <#idiota>

Spészgószt
vertus fluid mask...bár a cs5 már hasonlóan jóság, csak a fluid maszkban könnyebb a kijelölés!

LaliK
Hajrá :D

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

pxxl
rajzoljam körbe, hogy ne legyen háttere...<#miaz><#szomoru1>
(több ilyen is van)

All hail the double x!

Malakai
A bandinget nem mindig lehet teljesen eltüntetni, a cél a minimálisra vétele. Méretes gaussian blur, belõni ahol még legtöbb megmarad az eredeti átmenetbõl, aztán egy pár százalékos monokróm noise. Hogy ezek jobban kontrollálhatóak legyenek lehet smart objecté alakítani a gradiens layert, így mask is adható ezeknek, hogy ahova nem kell blur/noise ne tegye.
Plussz ha van rá lehetõséged dolgozhatsz nagyobb színmélységgel 8bit helyett, segít a gradiensek generálásakor.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nasim
Az sem tûnteti el, talán mert nagy a kép mérete.

De itt a kép nagyban, lehet próbálkozni, ha van kedve valakinek.. :D

NessieGraf
Surface blurhoz beállítási lehetõségek is vannak. Abból miket módosítottál? Mert ha a Radiust megemeled 60 körülire, még komoly mintát is elmos anélkül, hogy az ojjektumokat összemosná.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Nasim
Semmivel sem sikerül :( Lehetséges hogy gyenge a gép hozzá (videokari, processzor stb..)?? Mert akkor nem erõltetem..

Toto652
Egyszerûbb újrarajzolni :D
Egy finom noise megoldja.
Nalunk a nyomtatok nem szeretik a szinatmeneteket es igy szoktuk javitani.
Nasim
Köszi, ezen a surface blur sem segít. Kicsit javít de a sávok így is láthatóak.

Spészgószt

tessék

Spészgószt
Blur lesz az csak rosszal próbáltad!
A surface blur simán leszedi és nem keni szét az "objektumokat" a képen!!!

Nasim
Sziasztok!
Egy színátmenetes kép csíkjait hogyan lehetne eltûntetni? Blur-al nem sikerült :(
A hiba:

Aki tud segíteni annak köszönöm.

Toto652
Nos, az a 28 pixel/cm az átváltva kb. 72 DPI
Ez a felbontás ugyan monitorra való, de nem hozzáértõ szem lehet hogy nyomtatva is gyönyörûnek látja. Ez igény kérdése, illetve függhet attól, mit ábrázol a kép. Plakátméretnél ugye kicsi a felbontás, mert az messzirõl alkot éles képet, nem közelrõl mint amit te szeretnél.
Amúgy az A5-ös lap kisebb mint amit megadtál.

Nézegetem itt közben mik a variációk, és arra jutottam, hogy ha egy 120 DPI-s A5-ös méretbe másolod a képedet, akkor ugyan széltére kapsz egy kis keretet, de ragyogóan belefér.

A zaj, az gáz... :D
Vannak mindenféle szûrõk... hát én még jót nem láttam...
repvez
28 pixel/cm és 23x22 cm-es a doksi méret a tobbi ennél nagyobb.akkor a nyomtatásnál ez nem fog nagyon bepixelesedni?

Csak normál képméretbe szeretném vagy A5-ös max.
Esetleg a zajt a képröl lehet valahogy eltüntetni ,mert amit találtam az nagyon lerontja a képet elmossa az éleket.
Toto652
Ctrl+Alt+I
Nézd meg hány DPI a felbontása, és mekkora cm/mm-ben a mérete...
Lehet, hogy 72 DPI de 48x60 cm... az meg jó nagy, csak rossz a felbontása.
Ha mindenképpen növelni akarod, akkor +25%-nál nagyobbat nem javaslok egy ilyen kicsi képnél.
Mekkorát akarsz nyomtatni?
repvez
Tudna valaki segiteni abban, hogy hogyan lehet egy kicsit megnövelni egy fénykép méretét , hogy viszonylag kevés legyen a minöségromlás?

Mert van pár képem ,de 600px és 1000px méretüek csak ezt hogyan tudom felnagyitani, hogy egy normál fényképméretben kinyomtatva se legyen élvezhetetlen a minösége?

CS5 ös PS-re kéne 64 bitre
Gis80s
Köszönöm a válaszokat és a segítséget!

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Toto652
Egy ismerõsöm Illustratorban kézirajzol :D
ProGabe
"A kérdésem az lenne, hogy ilyen feladatra van valami jó ötletetek"

persze, illustrator. ez pont olyan, mintha abban kezdenél kézi-rajzolni, nem PS-ben :)

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Spészgószt
LOL!
letöltesz egy jigsaw pattern-t és bármibõl tudsz bármekkora puzzle képet csinálni. csak szórakázni kell a mérettel kicsit, vagy átalakítnai a megfeleõre...
Itt van egy amit csináltam nemrég egy logisztikai cégnek.
Ezt meg csak úgy unalomból régebben...

Toto652
Csinálnék kis négyzeteket, ezekbõl elvennék és/vagy hozzátennék ilyen "harmadköröket"... és mikor megvagyok többfélével, összerakom :P

Vagy:
Egy adott méretet behálózok és a vonalakra tetszõleges helyekre elhelyezem a "harmadköröket".
acsati
Köszi! :) Fenéért se találom benne, hogy hogyan kell átméretezni a képet. Ez hiányzik belõle vagy csak én vagyok vak? :D
Gis80s
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Pár napja kellett rajzolnom egy 10 db-os egydi puzzle-t. Az idõ rövidsége - és a tudásom hiánya - miatt úgy oldottam meg, hogy egy jóval több darabos puzzle képet alakítottam át...de mondanom se kell, hogy bár nem volt rossz a végeredmény, de a jótól nagyon messze volt. (a szélsõ 6-nak nagyobbnak kellett lennie, ne kössön bele senki) :)

Ilyen lett:

A kérdésem az lenne, hogy ilyen feladatra van valami jó ötletetek, vagy tutorialotok? Vagy ki-hogyan csinálná?

Elõre is köszönöm, ha valaki tud segíteni egy kis infoval, hogy legközelebb ne kûzdjek sokat és az eredménnyel is elégedett legyek.

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Spészgószt
Camera Raw-t pont erre találták ki, egyszerûbb sokkal és még utólag is tudsz állítani mindent!!!
Ha actionban megcsinálod, bukod a beállításokat stb, hacsak nem smart objectbe mented vagy psd-ben is! Illetve plusz egy fél óra szarozás!
Szerintem!

pxxl
vagy...

megnyitsz egy fájlt. Window -> Actions menü. New Action. beírod a nevét stb ami az elõugró ablakon van, Record. Most megcsinálod azt a beállítást, amit minden képen akarsz majd, ha kész, akkor save as... megadod a helyet ahova mentse, meg hogy jpg-t akarsz, ok. Az Actions ablak alján van egy Stop gomb (négyzet) megnyomod. Kész az action amit minden képre használsz majd. (töröld le a jpg-t amit csináltál elöbb) Most File -> Automate -> Batch. kiválasztod az actionodat Source-ban a könyvtárat ahol a képek vannak, ha vannak almappák, akkor pipáld be az Include Subfolders-t, és OK.

All hail the double x!

Spészgószt
Ps - Camera Raw pont erre való !