Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gis80s
Köszönöm a segítségeket 😊

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Toto652
Be is szarok menten! Mekkora! 😄
pxxl
jah :-)

All hail the double x!

Malakai
Kismillió képkeresõ is van, de itt most a MyFonts appjáról lehet szó: WhatTheFont

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Toto652
Hogy lehet egy letöltött kép alapján keresni?
pxxl
sztem azért nem talál a keresõ semmit mert kicsi a kép. próbáld meg nagyítani esetleg ùjra rajzolni nagyobb méretben fõleg az M betût az a legjobb kiindulòpont nyilván

All hail the double x!

Malakai
Hasonlít, de szerintem nem az, itt az M közepe durván a felénél találkozik, míg a Mikodacsnál egészen fent.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dynamic
Ez nem sok. Az "M" betû alapján a Micodacsra hasonlít, bár ez nyomottabb. Aztán lehet, hogy tényleg az, csak utólag torzították.
Gis80s
Nem ismerõs ez véletlenül valakinek?
A betûtípus keresõvel nem jártam sikerel. Elõre is köszi, ha valaki tud segíteni.

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

de az volt én nem a keverési beállításoknál állítottam hanem simán a réteg fölött köszönöm a segítséget 😊
Malakai
Szendvizspozitív pont rossz, mert az a Multiply lesz valószinüleg, vagyis az árnyéknál sötétebb hátteren nem fog látszódni. Bár említetted, hogy próbáltad mással.

@REPS0L: Ezek inkább vmi más részecskerendszereket támogató szoftverbõl lehettek generálva eredetileg.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

http://kephost.hu/share-A3FB_4FB3E15B.html
így van beállítva a photoshopom és amint a példa mutatja az árnyék nem látszik
REPS0L
üdv!

találok photoshophoz valahol olyan plugint amivel hasonló 3D-s képzõdményeket lehet elõvarázsolni vagy esélytelen? 😊

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

igen be van pipálva
igen az opocitás 100%
rgb színmód és minden csatorna aktív

a szövegírást úgy kezdem h valahova belekattintok (õ hozza létre az új réteget amin a szöveg lesz majd) és írok
Malakai
Szöveg layeren Blending Options > Advanced Blending > Transparency Shapes Layer be van pipálva?

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Toto652
Opacitás 100%?
Minden színcsatorna aktív?
Milyen színmódban dolgozol?

Ami még eszembe jutott...
Hogy kezded a szövegírást? Csak belekattintasz az új rétegen valahova és írsz?
De akármilyen módot állítok be az árnyék akkor sem jelenik meg :S
A Blend Mode normálra van állítva, fekete betûket szeretnék fehér árnyékkal és a háttér színe is fekete szóval csak az árnyék látszódna
Toto652
A Blend Mode mire van állítva?
Ha a Lighten-Screen-Color Dodge-Linear Dodge-Lighter Color--Difference-Exclusion--Hue-Saturation vagy Color üzemmódban van és nem mûködik, ez természetes...
Ezek világos színekhez valók...
Malakai
Igen, különszedést említettem, gondolj bele, hogy ahány frame annyiszor benne van a kép 80%-a tök fölöslegesen letöltve. Ennél a képnél talán nem annyira, de sok esetben nagy méretkülönbség lehet a két verzió közt, plussz minél több átmenet van a képen annál inkább sikít az alacsony bitre szorított indexelt tárolás miatt.

Külön képekként meg vagy igen pozícionálod a háttér fölé, vagy 5 részre vágod és egymás után rakod õket.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok4
A problémám a következõ: photoshop cs3-at használok megnyítok egy új fájlt háttérszín nélkül. Behúzok rá egy képet majd a képre felírom a szöveget. A szövegre beállítok valamilyen vetett árnyékot, de az árnyék nem jelenik meg ha kikapcsolom a kép láthatóságát akkor ott van de mikor látszik a kép akkor csak a szöveg jelenk meg árnyék nincs.
Javaslatok?
Elõre is köszi 😊
Toto652
Én a kakaós tekercsre gondoltam... 😄
DarkSector
Azért nem értettem mire gondoltatok...😊

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Toto652
Akkor sikerült 😄
DarkSector
Jah igen HTML-ben összeilleszthetõ, csakhogy nekem a célom volt ez hogy 1etlen1 gif legyen az egész.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Toto652
Konyhanyelven:
Az egész kép egy jpg... de csak az a rész, ami mozog az egy gif.
Eztán ha jól csinálod akkor HTML-ben összeilleszthetõ... na ehhez már viszont nem értek 😛
DarkSector
Nem értek hozzá.
Kicsit le tudnád írni, hogy hogy érted ezt a külön gif-elés-t?
Mármint van ugye a háttér, meg elõtte a forgó jel.
Nem jöttem rá hogy lehet ezt megalkotni jobban photoshoppal....

Mert a gif -et ha simán berakom animációs történetcsikra muszály mögé betenni minden képkockába a hátteret nem?

pxxl
Szerintem meg nem a legjobb megoldás. inkább maszkolni kellene, mert ha késõbb módosítani kell a képen, akkor kezdheted elõröl, mert kitöröltél a képbõl. A maszkot meg simán tudod változtatni késõbb ha kell 😊

All hail the double x!

Spészgószt
valamit benézhettél és még sincs aktiválva, mert tényleg ott kéne virítson egy baszott nagy 3D menü! Nekem is így sikerült az egyik gépen...extended volt de csak simára lett aktiválva...nem tom hogy sikerült de nem volt 3d menü, újra pakoltam és már extended-re aktiváltam VALÓBAN és lett is 3d menü!

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Malakai
De ettõl még egyetlen animált gif kép.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

DarkSector
Aktívált Extended...ezért nem értem.

DarkSector
Úgy csináltam csak a logo van animálva....😄

Malakai
Ja és ha nem látod fent a 3D menüt, akkor nem extended/nincs aktiválva, mert egyébként ki kéne böknie a szemed.
Sry a dupláért.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Netre így inkább ne. Teljesen feleslegesen van a kép többi része is akárhányszor letöltve. Inkább vágd fel több darabra és elég ha a logó animált gif.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

DarkSector
megvan már...😄 nag szóval alkottam egy többréteges képet, és a netrõl leszedtem egy gif-et, és ezt tettem rá a képre!!!! 😄
Meglepõ végeredmény lett, igaz 2-3 óra alatt sikerült megcsinálni....

Mit szólsz hozzá? 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Toto652
Mivan?! 😄
DarkSector
És ha van egy meglévõ gif-em azt szét tudom szedni valahogy alapjaira, azokba a képekbe amikbõl összeraktál? Vagy csak simán egy meglévõ munkámba rátenni a képem egy részére???

DarkSector
Van de nem találom a 3D-t, valaki tudna ebbe segíteni? 😄

Toto652
Miért nem használsz egy egyszerûbb verziót? 😄
Már a CS4 új funkciói is túlzások, hát akkor mi lehet a CS6-ban?

... van már CS6?! o.O
Köszönöm.

cesc fábregas

DarkSector
Ez mondjuk egy egyszerû dolog, sima paint-el át lehet méretezni, tessék:

Sziasztok!
Igazából nem tudom, hogy jó helyen járok-e, de jobb topikot nem találtam.
Jelenleg nincs fent a Photoshop a gépemen és amúgy sem igazán értek hozzá, ezért szeretnék egy apró szívességet kérni.
Ezt a képet valaki áttudná nekem méretezni 1440x900-asra?
Sorry, ha rossz helyre írtam, és van a kérésemnek megfelelõ topik, akkor átmegyek oda.
Köszönöm elõre is! 😊

cesc fábregas

DarkSector
CS6 Extended-ben hol van a 3d opció?

Toto652
Mert nem választottad ki a kijelölõeszközt!
Ez kérlek a legelsõ gomb az eszközök között... kis szaggatott négyzet...
DarkSector
Hali kijelölöm az egészet, nyomtam jobbklikk, de a feather nekem szürke marad és nem tudok rányomni...:S

DarkSector
Uh thx. 😊 megnézem.

Amúgy most ez sikerült:

Toto652
Több megoldás van...
Én úgy szoktam, hogy kijelölöm az egészet (Ctrl+A) aztán jobbklikk -> feather: beállítok egy nagyobb értéket -> enter -> jobbklikk -> select inverse -> delete

Eztán bármit aláteszel, a széleinél fokozatos az áttûnés. 😊
DarkSector
na kb sejtem már hogy megy...😄

DarkSector
Lehet olyat a Gradient-nél hogy középen egy téglalap legyen mondjuk és az menjen kifelééé?
Vagyis konkrétan azt szeretném hogy van mondjuk egy képem és a széle folyamat halványodjon el és legyen átlátszó, ilyet lehet?