Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Toto652
Jah, majd egy 50ezer forintos tökéletes állapotú cuccot kidobok mi? Magyarországon élek te! :D
Különben meg a színes dolog igaz! benn a suliban mikor dolgoztam a szakdolgozatomon (elvileg) kalibrált lapos fosokon, mikor hazahoztam itt meg tök sötét volt az egész.

Kevesebbet fogyaszt... ennyi az össz pozitívuma.
LaliK
<#ejnye1>

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

rooney8
crt egy rakat szar, sztem dobd ki a kukába<#whatever>

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

pxxl
flame on

hagyjuk már ezt a jobb színe van dumát :D

All hail the double x!

Toto652
Érdekes, nekem eddig minden monitorom bírta ezt, sõt. Az 1024 nekem túl nagy képet ad, nem tetszik, ez részletesebb :)
Különben meg CRT monitorom van... ezeknek még mindig szebb a színe, mint lapos tesóiké.
pxxl
<#eljen>

All hail the double x!

Malakai
Nem a leggyakoribb felbontás, legtöbb gyártó vagy gyártotta tovább az 1024x768-as XGA monitorokat, vagy 1280x960 SXGA-ra váltottak, ha 4:3-ról van szó.
Attól persze még nem béna. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Toto652
Mert nem 16:9? Ugyan már...
Spészgószt
1920*1200 on vagyok és ráadásul a képpont távolság nálam 0,247 mm az átlag ~0.3 helyett.

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

pxxl
míly béndzsa felbontás az már <#idiota><#hehe>

All hail the double x!

Toto652
1152x864-en vagyok... tökéletesen látok mindent! :)
pxxl
de a 14 már majdnem az o_O :DDD

All hail the double x!

Malakai
Azért 13px elég távol van a lóbetûtõl. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LaliK
Azért mondtam hogy csak 1-el, mert nekem már a 14 is nagy lenne :p
Mondjuk én 1366x768-on vagyok :x

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

pxxl
vagy inkább vegye kisebbre a felbontást :D ne 1 ember miatt olvassunk lóbetûket :DDDD

All hail the double x!

LaliK
Ha esetleg még mindig nem látod, akkor még 1-el növelhetem :p

Spészgószt
ctrl + egérgörgõvel szoktam, ha nagyon muszáj...de néha úgy meg elcsúsznak a pixelek bizonyos méretnél...mind1 elvagyok :D
A lényeg, hogy tetszetõs az új dizájn ! <#taps>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Gis80s
A CTRL + "+" billenytûparancsot próbáltad már? Hátha segít az olvashatóságban...

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Evin
Innen felrakod a legfrissebbet, és menni fog.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

pxxl
én is most újítottam dizájnt :DDD

All hail the double x!

Spészgószt
igen sajna a szemem se a legjobb, de még szemüveggel is zavaróan kicsik és zizisek voltak a betûk! oda kellett hajoljak fél méteren belülre, hogy elolvassam. Sajna a nagy felbontás átka. Utálom, hogy a weboldalak 95% kb a monitorom felét ha elfoglalja (jobb esetben középen). Tegnap be os orroltam és elforgattam inkább állóra <#idiota> így legalább 15-20 poszt is elfér egymás alatt és nincs 40cm margó üresen <#alien>

LaliK
Elég rossz lehet a szemed... Ezek 12-es betûk, de a kedvedért visszarakom alapra.

Spészgószt
picit fura...és 2mm-esek lettek a betûk :(((
miért veszi mindenki ilyen apróra...bazz manapság már alig lehet elolvasni az oldalakat olyan aprók a betûk...jó tudom a monitor felbontása miatt...de akkor is... :(
ezt én meg tudom változatani valahol? vagy adott? és nagyítóval kell néznem mindig mostmár... <#confused>

Hmm, jó lett az új dizájn! <#eljen>
Toto652
Wow! Mi ez az új felület? :)
Gis80s
Túl is tárgyaltuk, köszönöm a segítséget :)

Dynamic
Nem igazán. Egy alapvetõen vektorgrafikus funkciót ne egy NEM vektorgrafikus programban keress ;) Jó, ott a Pen tool, aminek egészen az a funkciója, de örüljünk, hogy az is van egyáltalán :) Hacsak nem valami pluginnel, ezt nem tudom. Én Ai-t is használok, úgyhogy nyilván nem raknék fel ilyen plugint Ps-be, ha lenne is. Szóval szerintem nyugodtan megrajzolhatod Ai-ban, amit aztán 2 gombnyomással átvihetsz Ps-be
Gis80s
Toto652: köszönöm, de nem erre gondoltam :)
Dynamic: szuper...ez volt az igen. Nem tudod véletlenül, PS-hez nincsen ilyen megoldás? (ha más nem, akkor megcsinálom AI-ban, csak gondoltam egy próbát megér)

Dynamic
Szerintem inkább az Illustrator Pencil vagy Brush tooljára(vagy Blob brush tool) gondolsz, amivel simán szabad kézzel rajzolsz, de aztán automatikusan egyszerûsített görbe vonallá alakítja a vonalaidat.
Toto652
Igazából réteget csinálsz a snanbõl, teszel mögé egy fehérrel kitöltött réteget, a scan opacitását levesz mondjuk 25%-ra, csinálsz egy új réteget, és azon lehet dolgozni...
Szépen megmarad az eredeti Csan is és lesz egy faszántos kontúrod is :)
Gis80s
Sziasztok!
Ismét egy kis segítségre lenne szükségem. Bescanneltem egy ceruzarajzomat és azt szeretném átrajzolni egy digitalizáló tábla segítségével. Még korábban láttam egy videót, ahol az illetõ úgy rajzolta át a saját mûvét, hogy nem a PenTool-t használta. Csak meghúzta a vonalat és a program egészen jól lekövette a rajzot. Tud valaki ilyesmiben segíteni? Nagyon hálás lennék, mert persze most amikor kéne, akkor sehol sem találom.

Bulykin
Sziasztok!
Banner verseny
Nemtudom mennyire van kedvetek bannert csinálni :) Gondoltam belinkelem, aki gondolja az csináljon bátram.

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Toto652
Indíts egy transzparens projekttel, ami legyen jó nagy... mondjuk max 1000 pixel széles.
Itt szerkeszd meg a betûidet ahogy csak szeretnéd, mikor kész vagy, lemented mondjuk PNG-be, így megmarad az átlátszósága.
Eztán bármelyik képedbe csak bele kell helyezni és átméretezni.

Én csinálom...
Értem és köszönöm,másik kérdésem,szeretném a képeimet megjelölni pl. a nevemmel jobb sarok bal sarokban pl. azt hogyan tudom elmenteni és megcsinálni?
Spészgószt
ok 20 napja...<#buck>
de a plug-ineknek kell még pár hónap mire utólérik...

Malakai
CS6 már kijött egy ideje. :)
Az persze eltart még egy jódarabig, míg a plugin fejlesztõk is frissítenek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Spészgószt
NEM! Sry!...Én addig nem használok egy softwert amíg nem TELJES, nem baszkódok bétákkal! Teljesen jó a cs5 is! Nekem nem bohóckodni kell, fontos a megbízható mûködés!

Puff sajna nem tudom,akkor tudsz olyat ami cs6 kompatibilis?Köszönöm a válaszod!
Spészgószt
A plug-in cs6 kompatibilis? a cs5be telepített cs4es pluginekbõl is van amit nem lát mert nem kompatibilis!

Sziasztok!Egy kis okosítás kellene,találtam pluginokat és szeretném betenni a cs6-ba,de sehogy sem látja progi bárhova teszem,plugin könyvtárba telepítem ami telepítõs,se azt se amit csak be kell másolnom nem látja a progi!win7 van fent!A válaszokat elõre is köszönöm!
norbee46
Megint én.
cs6-hoz létezik dds plug-in?

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Malakai
A 3D-s modell UV-jétõl függ ez.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

norbee46
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne a hozzá értõkhöz hogy van egy 2048*2048 pixel méretû
egyszínû képem és erre rakok új rétegekbõl logókat/feliratokat.
És ezt textúraként használom egy 3d-s modellhez.
A baj az hogy nem mindegyik feliratot/logót tükrözi a modell szemközti oldalára.(tehát mondjuk a modell bal oldalán jó az összes felirat/logó, míg a másik oldalon csak egyik jó a többi feliratot meg visszafelé kell olvasni. a logók/feliratok file-jai .eps kiterjesztésûek.)
Köszi a segítséget elõre is mindenkinek.

World of Trucks | My page https://www.worldoftrucks.com/en/online_profile.php?id=402173

Klon
kössz szépen, sikerült :)

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Malakai
Bocs, nem emlékszek, utoljára talán 6.0-ból láttam magyar verziót. :)

A clipping mask a közvetlenül alatta lévõ layerre van hatással / azon látszik csak. Annak áttetszõsége / maskja alapján autómatikusan maskolja.

Pl az adjustment layert helyezd afölé a layer (vagy group) fölé, amit módosítani akarsz és a két layer között klikkelj az alt nyomvatartásával, ugyanígy ki is kapcsolhatod.

Tehát ha az az 50 layer egy groupban van és közvetlen a group fölé viszed az adjustment layert, akkor elméletileg mûködnie kell.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Evin
Hidd, el hosszútávon jobb, ha elfelejted a magyar Adobe termékeket!

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Klon
ill. ,ha "reteg1" folott van 50 mas layer ( amiben koekcios retegek es maszkok is vannak) akkor is alkalmazhato?
nem sikerul... :(

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Klon
koszi, de magyarul nem tudnad ?:)
ezzel mindig kizarhato egy adott layer ?
a csoportot most csak a pelda kedveert csinaltam.

Malakai
Clipping mask az adjustment layerre esetleg, magának a groupnak nincs ilyen tulajdonsága.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Klon
Üdv, segítséget kérnék!

A hosszú magyarázat helyett mellékelnék egy psd filet, amiben leírom, h mit is akarok. Nagyon megköszönném ha valaki megmondaná a megoldást, mert nem boldogulok!
Elõre is köszi!