Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egy feladat megoldásában szeretném a segítségeteket kérni..
van egy csomó, állandó területû, változó tartalmú diagramom, ahol színfokozással vannak ábrázolva az egyes értékek a max/min eloszlás szerint. A max/min értéket tartalmazó skála állandó.
kb ilyesmi képekrõl van szó: diagram példa
A diagramok képként vannak elmentve, és a feladat az lenne hogy ezt a csomó diagramot összegezni kellene egy képben..
Ha matematikailag akarnám megfogalmazni, akkor gyakorlatilag az egyes pixelek színskála szerinti értékét össze kéne adogatni, majd a végeredményeket arányosan visszaírni úgy, hogy a max/min színskálába beleférjenek..
remélem érthetõ valamennyire :)
Layer módnál próbálgattam az Add-ot, de az nem igazán mûködött, ileltve nme tudom melyik csinálná pont azt amit szeretnék.. van esetleg valakinek ötlete hogy PS-ben milyen módszerrel lehetne összegezni ezeket a képeket?
köszi
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?
A 4 segedvonalad kozze dobjal be egy teglalap kijelolest, nem kell hogy erintse valamelyik segedvonalat, majd a kijeloleseden belul jobb klikk es valaszd a transform selection opciot, ekkor megjelennek a seged markerek es azokat huzd a seged vonalig. Elvileg snapelnie kellene magatol amikor eleg kozel lesz.
A snap aktivalasaval a snap to opcioban beallitott opciok fognak eletbe lepni, ajanlom mindegyik aktivalasat.
Elõször is köszönöm a gyors választ! :-)
Sajnos ez nem hozott sikert :-(
Alapból be volt kapcsolva, de állítgattam, hogy mihez igazítson, de semmi.
Kikapcsoltam, de semmi, mindig átugorja a vonalat.
Ha egy vonalkával elmegy 2 óra mire ráigazítom, így a segédvonal egy nagy nulla :-(
Vagy a cs6 rossz, vagy valami beleszól még mindig...
Vonalzóból kihúztam 4 segédvonalat, mert egy téglalapot tennék a közepére.
Próbálom a segédvonal keresztezésére rárakni az egeret /elvileg akkor piros lesz/ de sehogy sem megy. Ha le is húzom a lekerekített téglalapot, akkor az alsó keresztezést átugorja.... sehogy se lehet a vonalra rárakni!
Van valami megoldás rá?
Most dobtam fel a PS-t elvileg minden alap beállítás.
Mac os x lion PS CS6.
Elõre is köszönöm a válaszokat!
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
és én akárhogy pepecselnék rajta, ilyen szinten azért nem tudnám megcsinálni<#whatever>#whatever>
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
All hail the double x!
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
All hail the double x!
Elég amatõr vagyok a Photoshopban, és szeretnék kérni egy kis segítséget. Készítettem egy akciót, amivel a képeket ugye egy gombnyomással el tudom látni aláírással, úgy csináltam meg, hogy a bal alsó sarokban van "Dömpi photo", a jobb alsó sarokban pedig annyi, hogy "2012". A fotóimnál amíg eredeti méretû a kép, addig nincs baj (4000x3000), eredeti képen csináltam meg az akciót is. Azonban már a gondok ott kezdõdnek mikor pl. egy álló képre akarom rátenni, 3000x4000. A bal alsó sarokban a "Dömpi photo" jó helyen van, viszont a "2012" egyáltalán nem látszik a képen. Ha kisebb képre akarom rárakni, mondjuk 800x600 akkor óriási méretben jelenik meg az írás egy részlete a kép alján.
Ezt meg lehet oldani valahogy, hogy minden méretû képre automatikusan oda helyezze ahogy azt elkészítettem?
Ezen cikk alapján készítettem el.
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
Ha lehet akkor vectoros verzióban szeretném mert polóra akarom nyomatni.
A változtatás csak annyi lenne, hogy egy kis árnyékolást vagy kontrasztot kéne addni a részeknek, hogy jobban elkülönüljön , mi micsoda és egy kicsit térbelibb legyen,de a vonalas rajz jellege megmaradjon és ugyan igy csak fekete vonalas maradhat.
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
"Fehér ingem tiszta legyen, olyan, mint a hó. Átok engem el ne érjen, ne bánthasson a szó."
All hail the double x!
nekem8 :DDD
All hail the double x!
A munkád pedig nagyon jó, csak nem 100%ig ugyan olyan....ülj le egyes :)))
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Még úgy is, hogyha belevesszük, hogy ezeken a demókon mindig olyan képeken mutatják be, aminél a legjobban teljesít a feature.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Átméretezni a képet én is megtudtam volna csinálni, de a lényeg az volt, hogy éles legyen.
Köszönöm még egyszer, nagyon jó lett! És kösz mindenkinek!
vagy ha egységes a kék szín és nem zajos a kép (vagy hasonlò) akkor select-color ranage és a pipettával kijelölöd a kéket majd delete pl.
All hail the double x!
Az a baj, hogy az alakzat nem zárt, ráadásul bonyolult, írás is van benne, így körbefuttatni és kivágni nem tudom.
Van rá egyéb mód, hogy mégis fehér legyen a háttér?
felejtsd el amit a tv-ben látsz :) ilyen nincs. max olyan van, hogy megpróbálja újraszámolni a program a képet, de jelentõs nagyítás azzal sem érhetõ el, és ahhoz is egy jó minõségû kép kell. pár éve a nyomdában használtam ilyen programot, de ott csak 5-10mm-el nagyobb kép kellett csak, az még belefért. hogy mi a neve azt ne kérdezd, nem emlékszem rá :D
All hail the double x!
Bármilyen méret és szín megvalósítható!
Olyan kérésem lenne, hogy van egy kis méterû háttérkép amibõl szeretnék egy nagyobb méretût, pontosan 1680x1050 pixel és természetesen minõségromlás nélkül, mert úgy nekem is menne. Annyi még, hogy fektetve kellene. Megtudná ezt nekem valaki csinálni?
Link a képhez!
Elõre is köszönöm!
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.