Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jakewyler
Hali
Véletlenül rámentem az internetes aktiválásra,de kb a félénél kiléptem gyorsan,elvileg most kell majd fizetnem érte???vagy mi lessz?<#wilting><#conf>
bocsi a lama kérdésért

MerlinW
Hávagy' rákattintasz az ablak tetején a szinátmenet ikonjára😊

[merlinw.org]

artschiatwork
pl. beállítod a Foreground/background színeket pl. piros-sárgára és aztán használod a színátmenetnél ezeket a színeket.

soma62
Hali hogyan tudnám megcsinálni azt hogy a színámenetnél más szinre váltani ne csak fekete fehér hanem amilyen szint én akarok hogyan tudom megváltoztatni??

www.flickr.com/photos/soma62sco

nincs mit , én is tegnap j9öttem rá 😄 pl. egy fehér hátteret ha beillesztettem szuürke volt 😛P

Rage47
szupi, ez tényleg megoldotta, köszi 😊
nekem is uez van TFTn , de könynen meg lehet okdani.
Edit > Color Settings > Color Management off

artschi
dolgoztam Photoshop-pal TFT-monitoron, és elég érdekesen látszódtak a színek... pl. a halványszürke (10% fekete) világoskék volt...

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

MerlinW
Nem, én sem tettem fel soha😊 Drivert akkor kell frissíteni ha nem megy valami, ill nem úgy ahogy kéne😊 Az ember szívásainak 70%-a a verziómániából származik. Mindenbõl mindig a legujabbat...😊

Én is OS telepít, kép jó, színek jók, alapdriver marad.

[merlinw.org]

zsolesz92
ehez már nem értek

Rage47
leszedtem a monitorom driver-ét, s most minden jó a PS-ben.
nem lesz ez hátrány, h nincs fenn a tft-m drivere?
Rage47
jah most azt csinálom.
zsolesz92
nem akarok hülyewséget mondani de sztem tedd ujra a ps-t egy probát megér

zsolesz92
uhhh hát foggalmam sincs...

Rage47
Rage47
ez vmennyit segitett, a szinpaletta viszont maradt ilyen zavaros
=http://sgtagok.srv.hu/pictures/pix_1156278233.jpg]kep
Met
ha a View/Proof/Customban állítgatsz?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Rage47
máshol minden teljesen jó. csak PS-ben csinálja
zsolesz92
és csak ps-nél csinálja? monnyu az asztal ugyanolyan színü? nem a monitor a gond?

Rage47
jaja,
tiszta ideg vok:/
zsolesz92
pedig ott szürkének kéne lennie...

Rage47
Hi!
Lenne egy problémám, be is linkelem.
ez az.
Tehát az gond, hogy a fekete-fehér átmeneteket nálam "besárgítja" a PS. Nemrég vettem TFT-t, nemtom h ez lehet-e a gond. Ha elmentem a képet mondjuk JPG-be, s ACDSee-vel nézem meg, akkor minden rendes színben látszik a képen. Nem értem:S
Thx-thx! <#worship>
artschiatwork
bezony, bezony.

ja, és tekk 😊

MerlinW
Igen müködik. Ctrl+klikk a képeden és ráugrik az adott layer-re.

[merlinw.org]

artschi
Úgy a palettán ugrik a layer nevére, azaz, ha sok layer-ed van, nem biztos, hogy elsõre meglátod. Ilyenkor görgetni kell lefelé, mert valószínû lent van az adott réteg.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

hi! Köszi! aha... és fordítva nem mûxik? Azaz, hogy a képen kattintgatok és a layer paletta jelez? <#conf>
artschi
Ctrl-t nyomvatartva klikkelsz a layer palettán az egyik layer-re és az kijelölõdik a képen.

hi!

ha van egy csomó layerem, akkor hogyan tudom a legkönnyebben megtalálni a layer palettán? Nincs valamilyen olyan tool, amivel ha rákattintok a képen egy területre, akkor megmutatja, hogy az melyik layer is valójában?

köszi!
acsati
aha majd probálkozok most már van miböl meriteni. köszönöm a segitségeteket!
m66
ha nem zavar, hogy alu-felül, vagy oldalt van egy kis csík, akkor veszel egy akkora alapot, mint a tel. kijelzõje. ez típusonkét változik. a neked tetszõ képet pedig addig kicsinyíted(megtartva az eredeti képarányt), amíg szépen rá nem fér. innentõl már a szokásos összeolovasztás, mentés webre(optimalizálás, képformátum).
aztán feltöltés telefonra.......
bye

Crem

igen az akkora... nálam így nézne ki (nokia 3230) Kb. így lehet megcsinálni, vágással és torzítással.

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

acsati
mobilra szeretnék képet és az tudtommal 176x220
Crem
mondjuk ez azért így teljesen nem jó, mert õ 176x220-at kért...

Ha viszont tényleg elírta és neked lenne igazad, akkor 235x176 méretarány megtartásával, majd 220x176 m.tartás nélkül. Igaz, minimálisat torzít, de ekkora képnél allig észrevehetõ. Ha viszont 176x220 kellene, akkor vágni kell...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

acsati
vágom! <#vigyor> köszi a segitséget
hi!

1024*768-ból torzítás nélkül a következö lehetöségeid vannak:

1. 220*165-re vágod, s a levágott, hiányzó részt pótolni. (ha mondjuk egy égbolt a kép teteje, azt könnyü kipótolni)

2. 234*176-re vágod, s a kép bal és jobb széléböl vágsz még le egy-egy csíkot.

Mindezek persze elégge sufni-tuning megoldások. Egy szép kerettel viszont megoldható a kívánt méret, s a változatlan témanagyság.

Vágod vagy nem vágod? <#wink>
acsati
ja de ugy csak kiegészitett. akkor azt gondolom sehogy se lehet megcsinálni hogy ne torzuljon de mégis megfelelö méret legyen 😞 kár na mind1
Met
arányosan torzítod meg aztán a maradék levágásával eléred a kellõ méretetû
pl. 220 szélesre torzítod a magassága meg nagyobb mint 176 ezért alul felül levágsz ugyan annyit
(most nincs kedvem elindítani a PS-t megnézni, hogy pontosan mennyit kell levágni😊

acsati
ha van egy képem ami 1024x768-as méretû akkor azt hogy lehetne átméretezni 176x220-ra ugy hogy nem torzuljon? vmi levágás vagy hogy?
Met
bazeg ott nem kerestem😊
most van nekem 5 ott a másolgatásnak köszönhetõen😄DDD

Crem

Pontosan ide rakja be magát. Nálam valamiért a "demo" is bentmaradt...😞

zsolesz92
file automate alien....blow up

Met
nemhiszem mert ahhoz túl egységes (szerintem) meg azok nem olyanok, hogy logo-t terveztessenek maguknak😊 de mindegy mert már átrajzoltam

más

Felraktam ezt a Blow Up plugint és nem találom a PS-ben. Telepítéskor megtalálta a PS-t, hogy ahhoz rendeli magát, beállítottam a Blow Up mappáját plugin mappának a PS-ben, minden plugin mappába bemásoltam a Blow Up mappát de nem akar megjelenni😊
Mi a baj?

RaZoK
nyilván saját...

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

Crem
oké... Ha esetleg valakinek még se lenne kedve írni neked (ahogy én se tettem) annek itt a jelszó: PcMoD😄DD

Duddits
Hogy írjanak nekem. <#nevetes1>

acsati
amugy mire jo ez az Exposure?
Crem
de minek jelszavaztad le???

artschiatwork
az exposure mit tud?

Duddits
Mostmár jó, csak mikor elküldtem az üzenetet még töltöttem felfelé. :-) Elnézést.