Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Amse
a jégkocka alapja az brush és a deviantartról szedtem le(kb 10 fajta forma volt a pack-ben), de azért alakítani kellett rajta. többször van egymáson ugyanaz a layer mert alapból nem ilyen erõs. aztán benne van ugye a termék és elõtte is , mögötte is van egy(néhol több) halvány fehér ködszerû layer.
azthiszem ennyi...

Íme a legújabb képem, ilyen és ehez hasonlókat nézhettek még meg a Icey Formation nevû oldalamon! (klikk a linkre 😊
Ha regisztráltok szavazhattok vagy akár hozzá is szólhattok a képekhez!Várom észrevételeiteket, építõ jellegû kritikáitokat, esetleg segítséget vagy bármely más hozzászólást!
Peace
Blasta
VOÁV 😄
Te csináltad-e?
És ha nem, hogy? 😄

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Amse
mostani katalógusunkban ilyenek vannak a tartalomnál...

Blasta
Engem zavar a csajon az a textúra, valahogy nem kerek 😊

Crem

teszt

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
f@sza! #6268-ra nincs szükség!

Most már látszik, hogy "folyadékban" van.

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
Ez már sokkal jobb !!!

Azért én egy rétegmásolatot készítenék a számítógéprõl, mert a teljes kép torzúl.Aztán vissazmásolnám 70-30%-os kitöltöttséggel.

(elméletben mondom, mert most nem fut a PS)

Blasta
Na milyen?
Egyelõre ennél jobbat nem tudok kihozni belõle.
("Üveg" torzítással, "fagyasztott" textúrával)

Blasta
Találtam ilyet, hogy:
Szûrõ--->torzítás--->Üveg
illetve Vízfelszín

Ezzel is lehet játszani

Blasta
Kösze, megvan.
Nem rossz, de nem is tudom. Próbálgatom, hátha 😄

Crem
Rosszúl írtam!

Helyesen:

Szürõ>>>>Torzítás>>>>cikcakk

Ez csak egy ötlet, szerintem meg a folyadék miatt nem lehet élesen látni!😊

Blasta
Ez a "K" (szelet eszköz 😄) módszert nem értem. Kijelölöm a tárgyat és?

Blasta
Mostanság láttam buszmegállókban (lehet máshol is van) valami kozmetikai reklámot, amin egy jégkockában valami zöld levél (?) vagy hasonló van, az teljesen élesen látszik és elég élethû a kép. Nem tudjátok melyik reklámról van szó?
(gyanítom így fotózták, de nem biztos. Egy PC-t viszont nem nagyon tudok jégkockába fagyasztani) 😄DDD

Crem
Mi is ezt vettük meg, szal....😊

Torzítás>>>cikcakk (egy "k"-val) 😄

Blasta
Magyar PS SUXXXXX, de ez van itt a k. cégnél :////
cikk-cakk effekt, az miaz? 😊

Crem
az áttetszõséget 25%-al kisebbre vettem.

Nálad ez a gond, ugyanis egy jégkockában lévõ test nem lehet éles.
Mellesleg ha optikailag végigondolom a jégkockában lévõ test képét, akkor egy (magyar PS2 rulez) cikk-cakk effekt belefér, vagy valami hasonló...

Blasta
Itt tartok...
A legfelül levõ réteg egy vágás/duplikálás a kockáról, átteccõsége 80%-on, és DARKEN módra állítva a layer.
A gépen pedig egy rétegmaszk (látható), és blending options-ben raktam rá egy mintát, egész halványan. Eddig ennyi. Plusz életlenítettem kicsit a gépen.

Blasta
Naja, ilyen ice cube fotóból énis találtam pár milliót 😄

Met

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Blasta
A legfelül lévõ réteget milyen beállításra állítottad?

Blasta
Hát ja, én is azt hittem 😄DDD
Játszadozom a rétegekkel, a rétegek beállításaival, de még messze nem tökéletes.
Majd mutatom hova jutottam (+tutorialt is mellékelek)

Mellesleg, ha vki talál a neten ennél a képnél jobb jégkoczkát és belinkeli, azt megköszönöm. 😉

Crem
a csaj telefonszáma?😊)))))

Egyébként rájöttem, hol a hiba. Ott, hogy a jégkockában lévõ "test" élvonalai nem lehetnek élesek. igazából olyan hatást kéne kelteni, mintha egy hordóra raknánk fel,persze jóval finomabb ívvel, tehát a besímítás önmagában nem lesz elég...

tutorial:

igazából 3db rétegmásolat és az áttetszõség módosítása a 2x alap illetve a nõ rétegei között. a tükrözõdést meg úgy is tudod!😊

Crem
el is szartam, nem az élek elvétele után mentettem ... a psd meg nem mentettem... Péntek van...

Met
majd ha kész egy tutort pls 😊

Crem
Azért ez nem semmi kérés, elõször azt hittem, 2-3 lépésbõl meglesz, de aztán gondolkodnom kellett!😄

Még most sem tökéletes, de úgy érzem, hogy haladok a megoldás felé!😊

Met
látom a méretezés még nem megy<#zavart2>
nem akarlak megbántani de ez a topic technikai segítség nyújtásra van, nem "nézzétek mit rajzoltam", annak van külön topicja (mint látom meg is találtad)

REAKTOR
remélem megy a link 3 óra próba után ez lett

Ne szólj le drága dolgokat, lehet csak nem neked vannak csinálva...

Blasta
Help me plz!

Ebbe a jégkockába szeretnék betenni tárgyat (konkrétan egy PC-t) ami úgy is tûnik, mintha bele lenne fagyasztva.

Tudtok segíteni, milyen beállításokkal, hogyan csináljam meg? (a dolog alapvetõ technikai folyamatával tisztában vagyok, csak sajnos nem tudom élethûnek láccóvá készíteni)

HTX!

REAKTOR
De még ma tovább csinálom ,majd megpróbálom kisebbe linkelni , köszi crem ,hogy belinkelted amúgy ,ehez még láma vagyok<#dumcsi>

REAKTOR
Igen a tutorial.hu-n olvastam. Az ördögi szemet probáltam megcsinálni, aztán mondom magamba miért ne lehetne zöld ,mert ott piros az írisz a fehér részt meg 50% opacityvel ugyan azzal a szinnel kelett festeni. A szemhéj már más színü és layer nem softlight hanem hue<#ticking><#nezze>

Falconer
A szemhejat is direkt kented ossze zolddel?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

REAKTOR
zöldre akartam azt is, azért lett zöld<#vigyor5> de nagyon probálkozom vele, igen bejön.

ivjoe
Azt, hogy rohatt nagy, tovább nem folytatom, mert sértõdés lesz belõle. :C
acsati
hát konkréten arra gondolok hogy a telomra témát szeretnék csinálni és hogy a menügomb átlátszo legyen. igy már érted?
Crem
Rosszúl linkelted!😊

A szemgolyó körüli fehér rész általában fehér!😊

Persze kezdésnek nem rossz!

REAKTOR
még csak most kezdtem a photoshoppot ennyire futja mit szoltok?

Crem
Nem igazából értem a kérdést...

Ha arra gondolsz, amit a gitáros csajnál látsz, akkor simán áthúzod a képet és a réteg tulajdonságoknál megváltoztatod az áttetszõséget vagy a kitöltöttséget (100% on áll alapból a csúszka)
Ha üveg hatást alkarsz, azt megint másképp kell csinálni.😊

acsati
hogyan tudnék csinálni egy átlátszo képet? olyan mint az üveg? elmentem és berakom másik képre akkor átlátszik. hogy lehet olyat?
MerlinW
"Nem gondoltam volna, hogy a fotósok közt nincs szakami irigység-féltékenység."

Amíg nincs üzleti kapcsolat, nincs féltékenység. Egy polcon van a féltékenység és a pénz. Ha külön polcon vannak, úgy nem szúrja a szemet😊

[merlinw.org]

akkor off egy kicsit tovább :-)
Sõt örülnék neki, ha olyanok is segítenének itt, akik azért használnak PS-t, mert fotót retusálnak és nem csak kemény manipulálást csinálnak!😊
Be szoktam nézni ide, PS-ben mindig lehet tanulni vmit, uakkor nem mindig van idõm válaszolni, ha van olyan amit pl. tudok.
A bukást így már ok, de makróban én nem utazok. Persze volt már olyan, hogy egy képemet "lenyúlták" és amikor szóvá tettem, hogy legalább írja oda, hogy honnan az ötlet, akkor az illetõ kissé megsértõdött... Szóval mûködik az "irigység-féltékenység". Kérdés hogyan nyilvánul ez meg.

ON

g, g-foto.hu

Crem
Érdekes számomra, amit írtok (Blasta-gabatika). Nem gondoltam volna, hogy a fotósok közt nincs szakami irigység-féltékenység.

Persze most sem a 2 millás telére gondolok!😊

Crem
nem fogod elvinni a "fõ csapást" !
Sõt örülnék neki, ha olyanok is segítenének itt, akik azért használnak PS-t, mert fotót retusálnak és nem csak kemény manipulálást csinálnak!😊
(remélem érthetõen irtam)

A bukás téma pedig egy gyenge poén lett volna.

Kb. arra akartam célozni, mikor egy kolléga viccesen felhívott, hogy milyen technikával kell a 10mm akril lapot meghajlítani ? Elmagyaráztam, aztán legközelebb már konkuresként kelett vele küzdenem!😊

nem akararom a fõ csapást elvinni, de szerintem sem ritka...
(a bukást meg nem értem)

g, g-foto.hu

acsati
Aha! Köszi, és nem tudod melyik az a tutor? Vagy hogy keressek rá?
1. huhh erre valahol láttam egy tutort most nem jut eszembe 😊

2. Imagready ---> Optimized panel

REAL MADRID

acsati
Hellotok!
Lenne két kérdésem: hogyan tudnék csinálni egy átlátszó képet? Szóval ha beteszem valami elé akkor mint egy üveg lenne és átlátszódna? Remélem érthetõ.
Másik kérdésem, hogy egy .gif kép méretét hogyan tudnám megváltoztatni?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Blasta
Így van, értékeltem is 😉

Blasta
"Ez is ritka... Profi fotósok segítenek egymásnak!😄"

Hát pedig nem annyira ritka szvsz 😊))

És nem bukott semmiféle üzletet, mert jelen esetben nincs is 😄

Crem
loL!

Ez is ritka... Profi fotósok segítenek egymásnak!😄

Lehet, gabatika , hogy most buktál egy nagy üzletet!😊

Ui: poénkodom csak!!! Remélem többször benéztek ide!