Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azthiszem ennyi...
Ha regisztráltok szavazhattok vagy akár hozzá is szólhattok a képekhez!Várom észrevételeiteket, építõ jellegû kritikáitokat, esetleg segítséget vagy bármely más hozzászólást!
Peace
Te csináltad-e?
És ha nem, hogy? 😄
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
teszt
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Most már látszik, hogy "folyadékban" van.
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Azért én egy rétegmásolatot készítenék a számítógéprõl, mert a teljes kép torzúl.Aztán vissazmásolnám 70-30%-os kitöltöttséggel.
(elméletben mondom, mert most nem fut a PS)
Egyelõre ennél jobbat nem tudok kihozni belõle.
("Üveg" torzítással, "fagyasztott" textúrával)
Szûrõ--->torzítás--->Üveg
illetve Vízfelszín
Ezzel is lehet játszani
Nem rossz, de nem is tudom. Próbálgatom, hátha 😄
Helyesen:
Szürõ>>>>Torzítás>>>>cikcakk
Ez csak egy ötlet, szerintem meg a folyadék miatt nem lehet élesen látni!😊
(gyanítom így fotózták, de nem biztos. Egy PC-t viszont nem nagyon tudok jégkockába fagyasztani) 😄DDD
Torzítás>>>cikcakk (egy "k"-val) 😄
cikk-cakk effekt, az miaz? 😊
Nálad ez a gond, ugyanis egy jégkockában lévõ test nem lehet éles.
Mellesleg ha optikailag végigondolom a jégkockában lévõ test képét, akkor egy (magyar PS2 rulez) cikk-cakk effekt belefér, vagy valami hasonló...
A legfelül levõ réteg egy vágás/duplikálás a kockáról, átteccõsége 80%-on, és DARKEN módra állítva a layer.
A gépen pedig egy rétegmaszk (látható), és blending options-ben raktam rá egy mintát, egész halványan. Eddig ennyi. Plusz életlenítettem kicsit a gépen.
Játszadozom a rétegekkel, a rétegek beállításaival, de még messze nem tökéletes.
Majd mutatom hova jutottam (+tutorialt is mellékelek)
Mellesleg, ha vki talál a neten ennél a képnél jobb jégkoczkát és belinkeli, azt megköszönöm. 😉
Egyébként rájöttem, hol a hiba. Ott, hogy a jégkockában lévõ "test" élvonalai nem lehetnek élesek. igazából olyan hatást kéne kelteni, mintha egy hordóra raknánk fel,persze jóval finomabb ívvel, tehát a besímítás önmagában nem lesz elég...
tutorial:
igazából 3db rétegmásolat és az áttetszõség módosítása a 2x alap illetve a nõ rétegei között. a tükrözõdést meg úgy is tudod!😊
Még most sem tökéletes, de úgy érzem, hogy haladok a megoldás felé!😊
nem akarlak megbántani de ez a topic technikai segítség nyújtásra van, nem "nézzétek mit rajzoltam", annak van külön topicja (mint látom meg is találtad)
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Ne szólj le drága dolgokat, lehet csak nem neked vannak csinálva...
Ebbe a jégkockába szeretnék betenni tárgyat (konkrétan egy PC-t) ami úgy is tûnik, mintha bele lenne fagyasztva.
Tudtok segíteni, milyen beállításokkal, hogyan csináljam meg? (a dolog alapvetõ technikai folyamatával tisztában vagyok, csak sajnos nem tudom élethûnek láccóvá készíteni)
HTX!
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Ha arra gondolsz, amit a gitáros csajnál látsz, akkor simán áthúzod a képet és a réteg tulajdonságoknál megváltoztatod az áttetszõséget vagy a kitöltöttséget (100% on áll alapból a csúszka)
Ha üveg hatást alkarsz, azt megint másképp kell csinálni.😊
Amíg nincs üzleti kapcsolat, nincs féltékenység. Egy polcon van a féltékenység és a pénz. Ha külön polcon vannak, úgy nem szúrja a szemet😊
[merlinw.org]
Sõt örülnék neki, ha olyanok is segítenének itt, akik azért használnak PS-t, mert fotót retusálnak és nem csak kemény manipulálást csinálnak!😊
Be szoktam nézni ide, PS-ben mindig lehet tanulni vmit, uakkor nem mindig van idõm válaszolni, ha van olyan amit pl. tudok.
A bukást így már ok, de makróban én nem utazok. Persze volt már olyan, hogy egy képemet "lenyúlták" és amikor szóvá tettem, hogy legalább írja oda, hogy honnan az ötlet, akkor az illetõ kissé megsértõdött... Szóval mûködik az "irigység-féltékenység". Kérdés hogyan nyilvánul ez meg.
ON
g, g-foto.hu
Persze most sem a 2 millás telére gondolok!😊
Sõt örülnék neki, ha olyanok is segítenének itt, akik azért használnak PS-t, mert fotót retusálnak és nem csak kemény manipulálást csinálnak!😊
(remélem érthetõen irtam)
A bukás téma pedig egy gyenge poén lett volna.
Kb. arra akartam célozni, mikor egy kolléga viccesen felhívott, hogy milyen technikával kell a 10mm akril lapot meghajlítani ? Elmagyaráztam, aztán legközelebb már konkuresként kelett vele küzdenem!😊
(a bukást meg nem értem)
g, g-foto.hu
2. Imagready ---> Optimized panel
REAL MADRID
Lenne két kérdésem: hogyan tudnék csinálni egy átlátszó képet? Szóval ha beteszem valami elé akkor mint egy üveg lenne és átlátszódna? Remélem érthetõ.
Másik kérdésem, hogy egy .gif kép méretét hogyan tudnám megváltoztatni?
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Hát pedig nem annyira ritka szvsz 😊))
És nem bukott semmiféle üzletet, mert jelen esetben nincs is 😄