Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

artschi
Mért nem csinálod úgy, hogy
- rajzolsz mondjuk 6x13 képkockát egy új dokumentumba,
- utána linkelni a kockákat,
- merge layers,
- megnyitsz egy képet
- és clipping mask-kal úgy tologatod a képet, ahogy akarod? 😊

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

artschi
quark-ban ezt egyszerûen meg tudod csinálni: fogsz 9 db képdobozt, Item/Merge/Union és beleilleszted a képet 😊

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Crem
Sajnos nem!😞

Ezt tudom. Olyan kellene, amibe beállítok egy értéket és széthúzza képet 6x13 kockákra példáúl.

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Amse
próbáld meg a tif-et...

xelag
Az a baj azzal hogy csak 256 szinû <#confused> vmi jobb minõségre gondoltam ,ha esetleg máshogy meglehet.. png-t azt más program nem ismeri fel ,,pedig az jó lenne.
ProGabe
gif,a transparency legyen bekapcsolva

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

xelag
Sziasztok...azt szeretném megkérdezni hogyha van egy képem,tegyük fel egy photoshopban szerkesztett gomb(kerek gomb), amit majd egy weboldalra szeretnék felrakni.és azt szeretném hogy a webszerkesztõ,vagy flash ,meg hasonlók felismerjék hogy az csak egy kör alakú object, és a sarkokat leszedi.. Tudom hogy nem valami érthetõ,de talán megérti valaki..Tehát milyen formátumban kéne mentenem.Elõre is köszi
Picar77
tutorial
Ilyesmire gondolsz?

()() (^^)

Atika :o)
ez jokerdes engem is erdekelne a dolog mert jol neznek ki az ilyen tipusu kepek mar probaltam magam raszedni hogy keszitek eggyet de meg nem jutottam hozza 😊 de ha lenne valami jo kis plugin ra hmmm

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Crem

Ezzel az a bajom, hogy körülményes, mondjuk, ha 6x3,12x6 kockákra bontom. Az SC meg igen lassú folyamat!😊 Gondoltam,ha már olyan bonyolúlt pluginek vannak akkor ez biztos nem kihívás a készítõknek. Igazából azt se tudom, hogy tutorialban ezt hogy keressem.😞
Van valami ötleted-ötletetek?

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Amse
hát ez pont nem veszteség nélkül van...
így egyszerû, mert csak egy rácsot kell elé rakni, de ha azt akarod, hogy ne takarjon be akkor slice tool-al kéne szétvágni a képet külön kis képekre és azt összerakni manuálisan.
jobbat nemtudok.

Crem

Valaki tud erre egy megoldást, ami ilyen ablakokra bontja a képet, veszteség nélkül?
(a villogás nem érdekes,az nem kell.<#kacsint>)

Czdano
htx majd megprobálom!

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Basic
Na most, hogy hazaértem kerestem erre tutorialt.
Nekem ez tetszik, de még találtam ilyent is.

má próbáltam úgy h ff+ filter-sketch-bas relief. még így a leg elfogadhatóbb. gondoltam valaki tud valami jó megoldást rá. Gladiator még a te módszeredet kipróbálom. thx

Gladiator
hát, szerintem én úgy állnék neki szákes tudásommal, hogy az embert elõször is átrakok FF-be. utána az apró részleteket kiretusálom, hogy csak a fõ vonalak maradjanak meg. utána kis zajt rátenni, hogy a mészkõ, vagy nem tom milyen szemcsék "látszódjanak", aztán esetleg még pár repedést. a szem a legfontosabb. annak részleteit teljesen retusáld ki, meg a szemöldököt. hajból a kiálló szálakat is tüntesd el. esetleg a zaj rátétele elõtt egy blur-t nyomjál rá, hogy még jobban részlettelenebb legyen, de ezt úgy, hogy két ugyanolyan réteget csinálsz. a felsõ az elmosódott. utána a a széleknél törlöd a a homályos részeket. ja,m eg kontrasztot is vedd lejjebb. valahogy így szerintem meg lehet oldani.

Basic
Hát most hirtelen csak annyit tudok ajánlani, hogy próbálkozz a Filter->Sketch->Bas Relieffel

Basic
ImageReady-ben File->Save Optimized

Czdano
nah emberek ott tartok h összeállt az animácio, már csak GIF-be kéne vhogy elmenteni..az elmentés oké, de ha megnyitom utána nem mozog a kép :S

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Hali!
Lehetséges e olyan, hogy egy emberbõl kõszobrot csinálok?

immovable
THX mindenkinek a segítséget!!!4
Basic
2. kérdésedre:
Megpróbálhatod úgy is, hogy kijelölöd az egész képen a piros színt, angolban Select->Color Range, aztán megfordítod a kijelölést (Ctrl+Shift+I), majd az így kapott kijelölést teszed át ff-be (Ctrl+Shift+U).
De Crem leírása pontosabb, percízebb eredményhez vezet.

immovable
Ohhh közben az elsõ kérdésemre meg is találtam a tutort.alakok kivágása
sorry akkor!
immovable
thx <#wave>
immovable
Olyan már tudtam csinálni, hogy fekete fehérré tettem a képet, de pl a szemek pirosak, de azt úgy csináltam, hogy csináltam egy plussz réteget ami már szines és ott szinezetem át a szemet, de az elõzõ kommentemben azt szeretném, ha pl az ing az eredeti szinében pompázzon, és a többi része a képnek fekete fehér legyen!

THX
Crem
2. kérdésre:

Kivágod az inget--- a kivágott részt elmented--- a képet fekete-fehérre állítod (gyk.:ff) A kivágott szines részt visszahelyezed--- rétegeket összerakod.

1, nagyítsd a képet, annál részletesebben tudod körbevágni.

immovable
Sziasztok!

Ha lehet kérdeznék két dolgot.

I. A mágnes lasszóval (magyar photoshoppom van 8.0 CS) kijelõlt területet, hogy tudom módosítani? Tehát nem a simítás, bõvítés, stb, hanem, hogy mikor kijelöl az ember, van, hogy nem oda tesz egy "határpontot" ahova én szeretném, ha pedig a kijelõlés módosításával próbálkozom, akkor egy négyzet alapú módosító lehetõségem van, ahol tudom forgatni, nõvelni különbözõ irányba, de pl én csak egy kis részét szeretném módosítani, ahol kihagyott egy területet, pl egy újj végét, és még azt bele szeretném foglalni?

II. Azt hogyan tudom megcsinálni, hogy pl van egy képen amiben például egy csajszi van piros ingben, én azt szeretném, hogy minden fekete fehér legyen, kivéve a piros ingét?

Használom a tutorial.hu-t, de sajna ott nem láttam ilyet, lehet csak én vagyok béna, akkor sorry. Ha nagyon bugyuta a kérdés sorry, de kezdõ vagyok!
ProGabe
hát most nem értelek,miben akarod te azt az animációt?mert ps-ben nem lehet az 100%,vagy én nem tudok valamit? :S

félreértés ne essék,ps+ir kombóról tudok(logom pl. 😊,azért kérdeztem ugyebár...

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Czdano
na asszem megoldottam pár uj layerrel 😊

Czdano
nekem aztán mondhatod :S

ProGabe
na várjunk csak,ugyebár imageready-rõl van szó...

Czdano
ugye az lenne a lényeg h egymás után bizonyos képek 1 fájlban jelenjenek meg, de vmiért ha egy framet megváltoztatok a többi is változik! =(

Met
remélem minnél elõbb kijön a full 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Czdano
hali! animáciot szeretnék csinálni, de nemtudom hogy kell uj frame-t létrehozni! vki segitsen plz 😊

ProGabe
mivel teljesen újra lett írva,villámgyors lett 😊

A szoftver rendszerigénye Macintosh-on: Mac OSX 10.4.8 vagy 10.5, 1 GHz PowerPC G4 vagy G5 processzor (Intel alapú Macintosh); Windows OS alatt: Intel Xeon, Xeon Dual, Centrino vagy Pentium 4 processzor, Microsoft Windows XP a Service Pack 2-essel vagy újabb javítócsomaggal, illetve az új Windows Vista. Mindkét platformon 512 MB RAM-ra és 1024×769 képernyõ-felbontásra lesz szükség.

Met
rendszer igénye milyen? gyorsabban indul? most nekem a CS2 40 mp alatt kel életre, 3gigás P4 és 1 giga rammal

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ProGabe
na,senkitõl semmi vélemény?majd akkor én:az új(abb) kezelõfelület szerintem óriási,quick selection tool érdekes,de a smart filters,vááááááá,óriásiiiiiiiii!!!!!!4 nagyon még nem mélyedtem bele,de már ez a 3 dolog is,fõleg a smart filters,elég nekem ahhoz hogy 1bõl váltsak majd,bár ez alap...

Basic
Egy lehetséges mód az animálásra:
Tutorial.hu

ivjoe
tutorial.hu, biztos találsz leírást. 😊
Az oks,de hogyan kell?

ivjoe
Nézz szét vektorgrafika ügyben a neten. A bannerben van hozzá segédlet: nyolcadik fejezet.
Mondjuk ez inkább az Adobe Illustrator és a Corel Draw szakterülete, de a photoshop is kínál hozzá eszközöket.
R0sc0
sziasztok!
Remélem tudtok segíteni egy keveset photoshop ugyben 😊
Gondolom mindannyian ismerietek a magyar népmesékes desingt, vagy az m1-en látható desingot. hogyha valaki nem ismern akkor itt egy példa rá.

szoval ehhez hasonlokat szeretnék csinálni photoshopban, csak nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Hogyha tudtk valami jo tutorialt vagy esetleg tippeket osztanal meg kérlek ccsak nyugodtan ird le 😊)
ezer köszönet

Basic
Az Photoshop mellékprograma az ImageReady. Ezzel lehet animációt csinálni.

Csõ!
Hogyan lehet animációt csinálni a Adobe Photoshop CS 8.0-al?

Basic
Már fennt van a labs-on. Lehet tölteni!

Basic
Hát igen, sajnos még nincs ott link, pedig már szívesen húznám.

Amse
ófák, már azt hittem link 😞
(labs-on még nincs kint..)

Basic
Benc16
kösz!

¸.&#8226;\'´&#175;)¸,&#248;¤°`bbMaister&#169;`°¤&#248;,¸(&#175;`\'&#8226;.¸

acsati
Köszi szépen a segitségetek!