Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellmaker
a szín jó? nem csak ugyanezzel a színnel próbálsz meg írni, mint ami az alatt alévõ réteg?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

heló, mér nem tudok írni photoshopba?
Kiválasztom a type toolt kattintok a képre és mindig csak egy fehér apró négyzet jelenik meg, írhatok bármit, állíthatok bármekkora betûtípust, mindig csak azt a fehér kis négyzetet látom, pedig régebben tudtam írní rendesen, mit rontok el?
Sziasztok!

Segitsetek lécci, nem tudom feltelepíteni a photoshopot, próbáltam a kóddal is, de nem ment raadasul a crack activation-t faranciaul akarja velem megértetni, amúgy 8-as verzioval probalkoznék.Ja és nem vagyok egy számitógép zseni se.

Elöre is köszi......
köszi a segítséget

droidika
modellmaker
az elsõ és a harmadik kép sima fekete-fehér. arra itt van ez:
Black and Whites Using Channel Mixer

a második kép IR (infra red - infravörös), arra i svan tutor csak azt most nem találom. érdemes azért szétnézni pl. pixel2lifon. lásd banner.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

droidika
...Digiretus-on találsz 3 módszert is a képek fekete-fehérré alakítására ill. Szépia hatásra is és Fotók keretezésére is találsz vagy 4 módszert!
( visszanézve a linkeket, én hiába kerestem ki neked, nem linkelte, de a lenyíló menübõl kiválaszthatod)

üdv
az lenne a kérdésem, hogy a photoshopban mit csináljak, ha ilyen stílusúvá akarok alakítani egy képet

1
2
3

gondolom nem csak annyi, hogy fekete-fehérré változtatás
ja, és bocs az amatõr kérdésért

Anatil részérõl ez nem reklám volt, csupán tudatta veletek, hogy hétvégén megjelenik az elsõ szám! (Mellesleg találhattok majd benne egy interjút vele, és az õ képe van a címlapon, mert szoros küzdelemben kiérdemelte azt 😉)
droidika
...ha odáig juttok, hogy kiadjátok, légyszives jelezd, engem érdekel. (nem használok msn-t, dobj egy privátot)

modellmaker
oks. 😊 nm.

JAG1
Zsíííír....
Megvan, thx.

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

modellmaker
"... lenyomva a ctrl-t." ekkor kijelölõdik a csillag réteg tartalma. utána már lehet belõle ecsetet csinálnmi (define brush)

modellmaker
ill. ki lehet csak a csillagot is. ahogy a 7. lépésben írja hogy "flatten the whole thing" na az nekd nem kell akkor. csak azokat a részeket egyesítsd amik a csillaghoz tartoznak, a fekete hétteret ne. mikor ez kész a csillag réteget kel invertálni. (ctrl+i) na ekkor nem fogsz belõle semmit látni ha fekete hátteret nem szeded ki alóla. (katt a kis szemre a réteg mellett) most pedig a csillag rétegen katt, közben tartsd lenyomva a ctrl-t. ha így se megy vegyél fel msnen 😄 (lásd: mail címem)

modellmaker
de csak a csillagot nem lehet kijelölni, hogy ecsetet csinálj belõle. egy nagyobb területet kell körülötte. de az úgyse fog látszani ha már úgy használod, mint ecset, csak a csillag.

JAG1
Ne haragudj, de nem értem. Amúgy nem vagyok ennyire körülményes, csak ez most kicsit magas nekem. Minek jelöljem ki elliptical marquee toll-al?

Csak ki szeretném azt a kurva csillagot vágni. :-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

armageddon666
no reklám (vagy ez nem az?)
ezen túl viszzont érdekesnek hangzik ^^

@

Achnot
Üdvözlet!

Egy hétvégén megjelenõ új, magyar számítástechnikai újság létrejöttérõl szeretnék hírt adni! A CGH (Computer Graphic Hungary) kezdõknek és haladóknak adhat segítéseget tutorialok alapján, új programokat mutat majd be, bepillantást nyújt a „CG életbe” interjúk segítségével, illetve filmekhez és játékfejlesztésekhez használatos trükkökrõl mesél majd, sok-sok színes képpel, és magyarázó szövegekkel!
Az újság PDF formátumban lesz majdan letölthetõ, addig is érdeklõdni lehet, a: [email protected] msn címen!

\"Már szürkül lassan a ködös határ, És a határban a Halál kaszál...\"

modellmaker
ja hoppá, sry. egy vmi elkerülte a figyelmem. nem azt írja hogy csak a csillogást jelöld ki.

szal mikor kész van az egész akkor a fekete réteggel együtt kell egyesíteni. utána ctrl+i és kijelölni az egész csillogást elliptical marquee toll-al pl.

lásd

Czdano
csináld átlátszó rétegre. igaz ugy nem látod annyira mikor csinálod..

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

JAG1
Szal.

1 kép
2 képitt az a baj, hogy egyrészt nem az egész alakzatot jelöli ki. Látod, a körvonalat nem, majd nem is engedi brushnak.

modellmaker
amikor készen van a csillag akkor a fekete réteget töröld ki. egyesítsd a megmaradt rétegeket. crtl+ katt a réteg miniatûr képén-nel tudod kijelölni az egészet ami a rétegen van.

JAG1
Mégse... :-D

Mind1, ha valakinek megy, elmondhatná, hogy köll'.

JAG1
Jó strono, megoldottam.

JAG1
Hádde' az ember is fekete háttérrel dolgozott, ráadásul kijelölésnél nyomom a ctrl+i-t, szal a kijelölésnek kéne az inverze.

Nem is ez a baj, hanem, hogy nem tudom normálisan kijelölni úgy, hogy csak a csillag maradjon, és ne legyen vagy fekete itt-ott, vagy áttetszõ.

modellmaker
a CTRL+I parancs az inverzét adja a képnek. mivel fehérrel dolgoztál, ctrl+i-re fekete lesz az egész.

JAG1
Itt a 7. lépést segítsen már valaki megoldani, mert már a hajamat tépem.
Nem tudom normálisan kijelölni úgy, hogy amikor brusht csinálok belõle, ne legyen vagy fekete, vagy áttetszõ maga a csillag alakzat.

Amse
lehet, de csak ha szövegboxba rakod. ha a text toolon vagy ne csak egyet kattints hanem húzz vele egy tetszõleges nagyságú boxot(utólag állíthatos a méretét) és abba írj.

totya24
hali!
valószínû, nagyon buta kérdést teszek fel, de hogy lehet sorkizárt rendezni egy szöveget egy layeren? lehet egyáltalán?:S

Blues, Peace and Jimi Hendrix...

.)
vagyis kösz
plugin:installálod a Photoshop/plugin/effect mappába, következõ indításkor meg fog jelleni a plug a filkterek legalján
ez én voltam...
JAG1
Nm. :-)

Neménvótam...

kösz
JAG1
Amúgy egy ilyen plug-int, hogy a rákba indítok el?

droidika
...a képen, nem is annyira az árnyék látható, mint inkább a tükrözõdés...
erre a legegyszerübb módszer, ha csinálsz egy másolatot (pl. kalapács 2)ezt a másik alá húzod, leveszed az áttetszõségét (így olyan mintha tükrözõdne) a felesleget + kiradírozod. (lehet életleníteni, maszkolni, stb)
...az árnyékolásra + annyit, hogy minden rétegnek tudsz vetett árnyékot(stb) adni, teljesen szabadon!
3 D shadow ez egy free plug in!

JAG1
Sztem tedd rá a figurát, majd nyomtatásnál add meg, hogy 10*15 képet akarsz belõle nyomtatni. Vagy a kép megnyitása után: Image - Image Size...

Sziasztok!
Kérdezni szeretnék Tõletek:
Van egy 1024x768-as 8,67cm széles és 6,5 magas meseképem, amit arra használnék fel, hogy egy kisfiút illesztek bele. És húsvéti üdvözlõ lap lenne belõle, vagyis szeretném ki is nyomtatni. Mit csináljak vele, hogy egy 10x15-ös képet tudjak belõle készíteni? Hogyan méretezzem át vagy mentesem el? A kép egyébként itt van:
mesekép
Minden ötlet érdekel.
Köszönöm.
üdv lécci segítsen aki tud lécci segítsen!! (kezdõ kérdés) Hogy lehet tárgyakat elhelyezni, úgy mintha egy valóságos sík felületre lennének ráhelyezve??
Ilyesmire gondolok (ezt találtam hirtelen):
http://i58.photobucket.com/albums/g242/BNBandi/n_1173254507.jpg
Ha megvannak layerbe a tárgyak ilyenféle effektet?, filtert?, (vagy mi ez??) hogy lehet csinálni?
De tényleg segítsetek,kösz
ivjoe
Stock fotós oldalakról?

http://www.morguefile.com/
http://www.sxc.hu/
stb...
Hy!

Tudnátok nekem adni egy angol nyelvi fájl-t CS2 9.0-hoz?

üdv.: MJ

Crem
Hi!

Nem tudjátok, honnan lehet letölteni olyan packokat, amiben fehér háttérrel lefotózott tárgyak vannak?
Gondolok itt képkeretekre ,emberekre,külömbözõ tárgyakra, stb...

Egy spanyol oldalon egyszer találtam ilyet,(IMAGENS PARA PHOTOSHOP) de azóta semmi...

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Crem
1, Ha megvan a kivágott képed, csinálsz egy ugyanakkor ÚJ képet: fájl>>>Új. (itt kiválasztod a háttér tartalmát: ÁTLÁTSZÓ-ra.
2, Áthúzod a képet amit kivágtál.
3, elmented úgy, hogy nem a normál mentést kéred, hanem mentés webre. itt be tudod állítani , hogy .gif,.png legyen. illetve a csatornákat és a színmélységet.

Ilyesmit kell látnod.😊

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Üdv.
Kérnék egy kis segítséget. Nagyon alapot kérdeznék. Ugyebár a png-k képesek rá hogy háttér nélküliek legyenek. Én az Adobe Photoshop CS2-t használom és nem sikerül úgy meggyártani a képet hogy a háttér eltûnjön. Lenne valaki aki leírná részletesen hogy hogy kell kivágni egy formát majd azt úgy szerkeszteni hogy csak maga a forma látszódjon késõbb, persze a kiterjesztés png legyen. Elõre is THX.

ivjoe
Sztem elég lesz!
Wreck86
b+ ! 😊

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

JAG1
Jahhh a csajos? Azt csak poénból csináltam 2 perc alatt.:-)

b+

Wreck86
kicsit jobban olvaszd rá a fejekre,vagy nemtom,kicsit elüt..

JAG1
Ménem b+?

Wreck86
mi ez??? Jag b+ nem lett szép😞 😄

JAG1
:-DD

JAG1
Jóvan, csak unatkoztam. :-)
De ha köll, módosítok rajta, vagy valami...