Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shiwo
dublikáld a layert, az új már nem lesz zárolva és tudsz vele dolgozni, a régit meg kitörölheted..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

hello
köszia választ
én is igy gondoltam, de szürke ez az opció,azaz nem választható.
ha azért van mert zárolva va, akkor légyszi ne csak azt ird hogy felkell oldani, hanem hogy hogyan kell..köszönöm kép linkje hogy mirõl beszélek http://quickshare.extra.hu/photos1.jpg
VRSDM
window - layer ablak bekapcsol. ott az aktuális layer-en a layer ablak jobb tetején találsz ilyet, " opacity " ezt az akt. layer-re kattintva lejjebb véve teheted ezt meg 😉 rem. értehetõ voltam

u dont have to listen anybody else but me

sziasztok

szeretném megkérdzeni hogy hogyan tudom azt megcsinálni hogy egy kép csak nagyob halványan látszódjon, értem ez alatt hogy háttér képnek tenném be weblapra?

(példa oldal bár én nem ennyire halványra akarom , de hogy mirõl beszélek az látszik http://recept.grocceni.com/goroguborkasalata.html)

köszi
...de ez is /REKLÁÁÁÁÁM 😊 / (Eart Tourist photoshop-infó oldala) megteszi (,ott a tutorial részleg) ! ide klikk !
én ott indultam.

++

VRSDM
jó hozzá az is amit adtak mellé 😉

DjCooll
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy a PhotoShop CS2-höz nincs-e valamilyen leírás használati útmutató. köszi elõre is.

Vagy jó hozzá az is, ami itt a fórumon van?

▓██▓▒░Forza Milan▓██▓▒░Aleeee aleee aleee, Milan aleee Forza lotta! vinceraii, non ti lasceremo maiii!!

Lazarus
Szuper, köszi 😊
VRSDM
az alapból a space.konfiguráld át egy tollgombodra... asszem :$

Lazarus
Start > Settings > Control Panel > Pen Tablet

Toll kis gombja : Keystroke (F11)
Toll nagy gombja : Modifer (Shift)
Tablet bal gombja : Modifer (Alt)
Tablet jobb gombja : Modifer (Ctrl)

Feltelepíted az AutoHotKey-t, elindítod a progit, a tálcán megjelenik egy zöld "H" betû, jobbklikk, edit this script, kitörlöd ami benne van és bemásolod ezt:

*^WheelDown::
Send {Blind}{F9 DownTemp}
Sleep 100
Send {Blind}{F9 Up}
return

*^WheelUp::
Send {Blind}{F10 DownTemp}
Sleep 100
Send {Blind}{F10 Up}
return

*+WheelDown::
Send {Blind}{D DownTemp}
Sleep 100
Send {Blind}{D Up}
return

*+WheelUp::
Send {Blind}{G DownTemp}
Sleep 100
Send {Blind}{G Up}
return

*!WheelDown::
Sleep 100
Send {Blind}{F9 Up}
return

*!WheelUp::
Sleep 100
Send {Blind}{F10 Up}
return

lemented, jobbklikk a "H" betûre, Reload this script.

Photoshop indít, edit, keyboard shortcuts, én így állítottam be:

- Tools
Increase Brush Size -> Nagy tollgomb + scroll fel
Decrease Brush Size -> Nagy tollgomb + scroll le

- Application Menus
Window/Layers ki-be -> Jobb táblagomb + scroll fel
Window/Tool Presets ki-be -> Jobb táblagomb + scroll le
Window/Swatches ki-be -> Bal táblagomb + scroll fel
Window/Tools ki-be -> Bal táblagomb + scroll le
Edit/Step Backward -> Kis tollgomb
Edit/Step Forward -> Kis tollgomb + Jobb táblagomb

Persze ennél még jobban is el lehetne rendezni... amit hiányolok az a csúsztatás (Hand tool szerû). Úgy kéne hogy ha lenyomva tartok egy gombot akkor a toll hand toolként viselkedik
Lazarus
Persze, neked is wacom táblád van? 2 gomb a tollon, 2 a tálán és egy scroll?
VRSDM
részletes leírnád hogy ez hogy megy? mert én nem értek ehhez :$

Lazarus
Sikerült 😊 A modiferes scrollozást átalakítottam más gombokra ennek az ingyenes proginak a segítségével.

Itt a script, ha érdekel valakit:

*^WheelDown::
Sleep 100
Send {Blind}{F9 Up}
return

*^WheelUp::
Sleep 100
Send {Blind}{F10 Up}
return

*+WheelDown::
Send {Blind}{D DownTemp}
Sleep 100
Send {Blind}{D Up}
return

*+WheelUp::
Send {Blind}{G DownTemp}
Sleep 100
Send {Blind}{G Up}
return

*!WheelDown::
Sleep 100
Send {Blind}{F9 Up}
return

*!WheelUp::
Sleep 100
Send {Blind}{F10 Up}
return
VRSDM
na ez a kérdés már engem is érdekelne 😉

Lazarus
Köszi! 😊

És azt hogy tudom elérni hogy a scroll és egy modifer (Alt/Ctrl/Shift) segítségével változtathassam az ecset méretét?

Csak azért kérdezek ilyen hülyeségeket mert rajztáblán csak két konfigurálható gomb és egy scroll van amire 8 parancsot akarok bindelni. És festés közben nem szerernék a billentyûzethet nyúlkálni.
VRSDM
van , a preferences-be van olyan hogy " scrool with mouse " azt pipáld be és ennyi 😉

Lazarus
Hi! szeretném átbindelni a hotkeyeket, de az a problémám hogy a Zoom in/out, nem rakható a scrollra... egyszerûen semmibeveszi a scrollozást. Adobe photoshop CS2 v9.0

Van rá valamilyen megoldás?
Basic
Az enyém is angol. Semmi bajom sincs vele.

Czdano
Igen CS2, engliss :]

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Shiwo
hát az enyim inglis

droidika
...a tiétekbe lehet hiba, nekem nem csinál ilyeneket a CS2 /HUN/
(biztos egy helyen "találtátok" ...muhaha)

Basic
Hát szerencsére nekem még nem volt ilyen problémám, de az s igaz, hogy nem túl gyakran teszek új fontokat a gépbe.

Shiwo
sõt ! word alatt is 😊

CS2-õd van ? nálam azzal cisnálja..lehet gyári bug..

Czdano
Igen az egészben az a poén hogy a a betûtipusok mappában meg ottvannak :-)

Morath Thanar:370HSSV 0773H Can u crack the code? No? OK. Turn your head upside down and read it again. haha xD League of Legends EU: XumuX

Shiwo
mondjuk én úgy vettem észre, hogy a font megmarad, csak a ps nem látja..csak most nem is tudom, hogy a .fon -okkal hülyül vagy a .ttf-ekkel

Czdano
Az se segitett már próbáltam 😞 Amugy érdekes a visitort bennhagyta...

Shiwo
nem tom, de nekem is szokott olyat jáccani, hogy nincs benne a frissen tlepített font...mittomén, nyomj 1 restart gépet, hátha segít..

Czdano
Hali! Következõ a problémám..telepitek egy fontot, megnyitom a PS-t bennevan használom, minden oké, de mikor már másodjára inditom a progit nem találom a betütipusok közt! Hol rontottam el? :S Elõre is köszönöm

zsolesz92
VRSDM
adobe.com többek között

Honnan lehet letölteni a programot ingyenesen? Elõre is kössz!<#worship>

Basic
Remélem megfelel, ha nem szólj bátran:

Evogordon
Sziasztok

tudna nekem valaki csinálni egy 500*500-as fehér háttére egy ilyen rács textúrát??

link

3dsmax munkámhoz kellene.
Elõre is köszönöm! <#worship>

DoctorJohnson
😊 idõközben rájöttem

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

VRSDM
adobe bridge asszem tud ilyet...

DoctorJohnson
sziasztok!
ha Camera Raw-ban dolgozom ki a raw file-okat, és szeretném õket srgb színprofillal jpeg-be menteni, azt hogy tudom megoldani, nem tudjátok?
(tömeges raw konverzióról van szó, nincs kedvem egyesével PS-ben megnyitni õket és adobe rgb-bõl srgb-be konvertálgatni)

...::S.T.A.L.K.E.R 4ever::...

droidika
PNG-be mentve! (nincs mit!)

Basic
Sztem ezt veheted úgy, hogy ki is van vágva, hisz fekete a háttér, arra cseréled, amire akarod.

Üdv!
Valaki kivágná a képen a logot és a szöveget ugy h a hátteret külön tudjam kitölteni?
Elõre is nagyon köszönöm!
kép

modellmaker
Na megvan. Google rulz. ahogy én akartam nem is fogja elforgatni. :| Kiderült, hogy forgás animációt csak úgy lehet, ha sok másolatot készítünk arrról a rétegrõl amelyiket forgatni akarjuk és minden képkockára más-más réteget teszünk láthatóvá, illetve ezeken a rétegeken manuálisan állítjuk be az elforgatás szögét.

Na most teszem fel az Ulead Gif Animator-t. :|

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Ja igen! A probléma csak forgatás esetén áll fenn. Ha mozgatom a réteget vagy Opacity állítás van akkor jó. De forgatni csak az összes képkockán hajlandó.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

modellmaker
Nem, semmi ilyesmi nincs.

zsolesz92
nincs véltelneül linkelve? szóval vmi lánc szerü dolo odarajzolva a képkockák közé vagy vaallahova

modellmaker
IR-ben hogy lehet megcsinálni, hogy ha megduplázok egy képkockát az Animation ablakon, és ha ezzel a képkockával akarok dolgozni, akkor az elsõ képkockát hagyja változatlanul? Mert most a két képkockát teljesen együtt kezeli. Ha az egyiket "lezárom" (lakat, hogy ne lehessen szerkeszteni), akkor a másikat is lezárja.

zsolesz92
inkáb sezdd le...

Sziasztok!

Feltettem a CS2 Photoshop magyarítását a honlapomra (Kds honlapja), a program magyarítások alá. Próbáljátok ki, és várom a visszajelzéseket.

Üdv:

Kds
VRSDM
/szerk: megoldódott

VRSDM
ir-ben hogyan lehet azt megcsinálni hogy az optimized-nál ne legyen színelváltozás? :S

zsolesz92
az viszont érdekes...

najóde vágod amikor lövöm a screensotot akkor még jók a szinek csak már a csinált képen nem. ha xp alatt megnézem...rejtély...