Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
az kb ua. mint az apply image 😄

All hail the double x!

Spészgószt
crtl+alt+shift+E a legfelsõ layeren állva...hátha segít 😄

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

pxxl
amúgy érdekes, hogyha CRTL+E-vel összefûzöl 2 layert (aktív+ami alatta van), akkor nem mindig tartja meg. nemtom, hogy ez egy bug, vagy mi, de találtkoztam már ezzel. (CS4)

All hail the double x!

pxxl
jah értem már a problémát. mindenképpen érdekes, hogy a jpg nem veszi át a layerek beállítását.

ki kéne próbálni azt, hogyha kész a kép, akkor egy új layer fellülre, és image ->apply image, és utána elmenteni a képet jpg-be.

All hail the double x!

Spészgószt
igen...feltéve ha aktív 😄

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

norbre
de elvileg a réteg összefésülés után a réteg effektek hatásának is rajta kéne lenni az összefésült végeredményen nem?

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Spészgószt
ott valami más lesz a gáz! Mindenki mellébeszél...
õszinte leszek még nem láttam ilyet...nem is értem minek "fésülöd össze" a rétegeket...
Ha kész a layeres psd utána simán save as ...kiválasztod jpg...és mindennek rajta kéne lenni!
A psd be mentés azért kell hogy utólag, ha akarod, akkor még módosíthatod...

akkor azt jelenti hogy ha jpg-ben kérik a végeredményt akkor ne is nyúljak a rétegstílusokhoz?
igen, ez a problémám 😊
pxxl
nyilván, mivel az egy tömörített formátum 😄

ez olyan, mint pl a flac - mp3

All hail the double x!

norbre
mármint.. nem mint rétegstílus, hanem mint végeredmény

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

norbre
szerintem arra gondol hogy a jpg-n nem látszik a rétegekre rakott stílus...

pxxl
hogy érted, hogy rávarázsolni? ha réteges képet akarsz menteni, akkor psd, vagy tif. a jpg nem tárol ilyesmit, nem arra lett kitalálva.

All hail the double x!

és sehogy sem lehet a képre "rávarázsolni"?
mert a végeredmény nekem jpg-be kellene
Klon
azert, mert "osszefesulod" vagy mert jpg-be mented...
csak psd-ben tartja meg!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Hellósztok!

Olyan problémám lenne hogy a réteg stílusok (pl.: outer glow) eltûnik amikor összefésülöm a rétegeket vagy kimentem jpg-be a képet... Ez miért van?
norbre
köszi.. jó ötlet.. próbálkozom majd 😉

rooney8
az eleje még hasznos lehet

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

norbre
kipróbálom majd.. köszi

zsolesz92
még soha nem csináltam ilyet, de gondolom szembõl mindenképpen, és mondjuk 45°ból, meg telesen oldalról. így mind2 oldalról megcsinálod és összemosod. ezt tudom elképzelni

norbre
sziasztok,

nem biztos hogy a legjobb helyen keresem szoftver oldalról nézve, de gondolom "képmahinálásban" jártas emberek látogatnak ide 😊

szeretnék ilyen kis "kockafejû" emberkékhez hasonlókatt csinálni úgy, hogy ismerõsök arcát raknám rá..
az volna a kérdésem hogy hogy tudnék "kiterített" fejeket csinálni fotókból? hogy érdemes fotózni és mivel tudnám összefûzni úgy hogy a végén olyan teríték legyen, amit aztán bármilyen testre rá tudok majd "húzni"?

köszi elõre is az ötleteket

Gis80s
😊

Bangkok egyik szállodájában van ez a fotel, de gyanítom azért vaterán csak van hasonló 😊 ....bár jó pénzért elmegyek érte Neked 😊))

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

5Dani
Az actionben 1 px jobbra léptetés jó ötlet, de hogyan szabályozzam, hogy a Ctrl+V hova tegye az új Layert? Ez akkor lenne jó, ha mindig az elõzõ, már elhelyezett réteghez igazodna, de ez alapból nem így van.

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Spészgószt
szerezz valami mozaik-kép készítõt és állítsd be hogy 1 "kép" magas legyen és X szélesz ahány darabból vana képed és egymás mellé pakolja... : nem próbáltam még de, egynek elmegy
vagy felveszed actionba a ctrl+v és 1pix jobbra/balra lépést, majd köv layer (bill parancsra nem emlékszem) és ismét....így szépen eltologatod sorban 1 pix.-el a layereket.

5Dani
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: adott egy mappa több száz, adott esetben több ezer darab 1 pixel szélességû, azonos magasságú képpel. Szeretnék belõlük egy képet csinálni úgy, hogy az eredeti (filenév szerinti) sorrendet megtartva egymás mellé kerüljenek, tehát ahogy darab képem volt, annyi pixel széles végeredményt kapjak, nyilván itt a mennyiségek miatt valahogy automatizálni kellene a folyamatot.
Odáig megvan, hogy File/Scripts/Load Files into Stack, de a layereket már nem tudom egymás mellé rakni, mert az Align a tengelyekkel számol.

Köszönöm elõre is!

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Spészgószt
tied a fotel?
Kell... <#buck> mennyi ?<#vigyor3>
A képen sajna most nincs idõm segíteni, elég necces amúgy is...mire PS hez kerülök, valaki biztos segít...<#szomoru1>

Gis80s
Jó reggelt mindenkinek!

Szeretnék kérni egy kis segítséget. Az alábbi linkre feltöltöttem egy képet és az lenne a vágyam, hogy a végeredmény használhatóan élesítsére kerüljön. A sharpennel én nem tudtam jól megcsinálni, ezért nagyon örülnék és megköszönném, ha valaki tudna segíteni.

LINK

...::: http://www.g10design.hu/ :::...

Errõl lenne szó, szóval a görbe után egy egyenes vonalat tudjak húzni, tetszõleges irányban. De ahogy a képen is látszik, most már jó lesz 😊
Malakai
Azért egy Illustratorban (pl) sokkal egyszerûbb, hisz nem kell a bezier handle-lel szórakozni, hogy egyenes legyen és szebben oldja meg az éles sarkokat is.
CS6-ban javítottak a shapeken (fill, stroke), de azért a pen toolhoz is hozzányúlhattak volna. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dynamic
következõ vonal egyes lesz = következõ vonal egyenes lesz 😊
Dynamic
Nem biztos hogy jól értem a kérdésed, de alapvetõen amikor görbéket szerkesztesz, akkor görbe pontokat raksz le, ezért nem lesz egyenes a vonalad. Ezeket sarokpontokká kell alakítanod ahhoz, hogy az onnan kiinduló vonal egyenes legyen.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy a pontra bal ALT-ot nyomva tartva egyszerûen ráklikkelsz a pontra, és máris sarokpont lett a görbédbõl, a következõ vonal egyes lesz.
Korábban megszerkesztett görbék is sarokponttá alakíthatóak(convert point toolal meg vissza görbévé) ezzel a módszerrel, látható, ahogy az íves vonalak egyenesek lesznek és szöget zárnak be egymással.
Úgy érzem megvan, legalábbis sikerült a görbébõl egyenest csinálni 😄 Köszi szépen! 😊
zsolesz92
erre a segédvonalra gondolok, amit párhuzamba kell állítanod az egyeneseddel:

zsolesz92
van, méghozzá oda kattintassz ahova az egyenes végét szeretnéd (persze most még ez is görbe lesz), aztán ahonnan indul az egyenes ott a pontból indul egy segédvonal, ami a görbe "görbeségét" határozza meg. ezt alt lenyomása mellett tudod mozgatni, és szimplán az egyenesre kell mozgatnod, majd a görbéd kiegyenesül 😊

nemtudom mennyire volt érhetõ de hajrá 😊

Sziasztok!

PS CS5.5-höz lenne egy kérdésem: van valami megoldás arra, hogy ha tollal rajzolok egy görbét, akkor a következõ pontnál egyenes vonalat húzzon, és ne a kapcsolódó görbét folytassa? Anno még CS2-ben azt hiszem, hogy így mûködött.
Toto652
Értem... akkor csak erre jó... igen a régebbi GTA-k "alpha textúrái" pont ilyenek voltak...
Szóval megint ott vagyok, hogy tudtam én... csak nem volt ki megerõsítse 😄
Spészgószt
Az alpha channel pont azért van, hogy bizonyos programok lássák a maszkot! Sõt használják!
PL az fps játékokban a célkereszt is így mûködik, alapból ott egy kép fehér háttéren piros (stb) színû célkereszttel. Ha megnyitod nem látsz semmi különöset, de az alpha channelen ott a maszk! Gyakorlatilag egy alternatív maszk programok számára, biztos másra is jó, de én ezt az oldalát ismerem...
layer palettán van, ott ahol a színcsatornák, layerek...az rgb mellé csinál egy alpha csatornát úgy néz ki mint a quick mask mert egy piros layer lesz a kitakart rész.

Toto652
Hmm... ez az alpha channel tud valami egyéb extrát?
Ismerõs... de sosem kerestem hol van PS-ben, eddig csak simán maszkoltam, vagy varázspálca...
Spészgószt
Nm

DonZorro
SIKERÜLT!!!

Csak el kelett menteni WEB-re való PNG-nek a PS-ben... 😉

Azért köszi a segítséget!

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

DonZorro
És azt hogy kell? Mert amit linkeltél úgy nem megy. Próbáltam... 😞

pxxl
jah tényleg az alpha channel mókázás...<#wow3>

All hail the double x!

DonZorro
Errõl beszélek:

Spészgószt
ez alpha channel-es móka lesz!
Régen mennyit szoptam a játékokba pakolt custom képek miatt 😄
Ne kérdezd hogy kell mert már nem emlékszem, de ha rákeresel googliban tuti van rá tutorial valami gamer fórumon, vagy bármerre !
A játékoknak kevés a transparent png kell az alpha channel is!
PL itt van egy !

DonZorro
De. Le van kicsinyítve a PNG 64x64-re... De a játékban mégi ott a háttér. 😞
Majd linkelek képet mindjárt...

pxxl
pedig jó, mert nincs háttere, valami mással lesz a baj sztem. nem túl nagy ez?

All hail the double x!

DonZorro
DonZorro
Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni nekem. Kis irányítást szeretnék...

Van egy logo, amit PNG-ben használ egy játék.
Az a bajom vele, hogy akár mit csinálok mindig ott marad a fehér négyzet is a háttérben és nem csak a középsõ kör alakú logó.

Nem nagy ismereteim vannak PS-bõl. Eléggé amatõr vagyok még.

Más logók, más emberkenek meg vannak csinálva szépen keret nélkül. Tehát biztosan lehet, csak az én ismereteim kevésnek bizonyulnak.

Linkelek ide egy PSD és egy PNG fájlt is.

Ja és olyat ami mûködik. Hátha! PNG

Elõre is köszi a segítséget!

rooney8
nekem is jöhet, mi is megyünk 😄

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Falkon
Hétvégén megyek én is a balcsira! 😄DD

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)