Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gomber
szóval egy 10 perces videót megcsinálnék 1 év alatt? mire az összes képkockát megcsinálnám! az kb.: 10.000! hát inkább nem😞!!!!!

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Basic
Megcsinálhatod így videón is, minden képkockán külön-külön. Erre már az After effects a jobb megoldás, de ott is sok a munka vele. De egyszer láttam vhol vlmilyen lsmaker programot, azzal is külön-külön kellett minden képkockán beállítani, a kardot, és nem csinált olyan szép lézerkardot, mint amilyet megtudsz rajzolni az adobe programokkal.

Gomber
köszönöm, Basic már megoldottam! ugyan ezt nem lehet megcsinálni videóval?
ugy hogy mondjuk kijelölöm, a fadarabot amit a kezemben tartok egy videón, és valahogy mgcsinálni mint a filmeben? csinálni akarok egy kis videót! vannak elképzeléseim,és nagyon jó lenne!😄😄

Gomber
ennyit sikerûlt összehoznom!!<#buck>

Basic
Ebbõl nem látok sokat, olyan képet mutathatnál, ahol a rétegek is látszódnak.

Basic
Fekete fehérbe teszed a képet (ctrl+shift+u), majd Image->Adjustments->Threshold. ízlés szerint beállítod. Ha még jobban meg akarod csinálni, akkor tegyél rá guassian blurt, kb 2-es radiusszal. Aztán Ctrl+M (Curves), és itt játszadozhatsz. Én mst próbáltam, nekem itt az tetszett, ha ilyen pontok voltak a görbében: 0,0 136,0 163,73 172, 144. Az elsõ érték az Input, a második az output. Sztem állítsd be ezeket a pontokat, aztán még kicsit játszadozz el vele, hogy hogyan a legjobb, mert képtõl függ.

Gomber
így kell??
amikor kész lett a két kék utána csináltam egy fehéret és miután kész lett a fehér egybõl eltünt az a kék amit elötte csináltam!!!

nagyon köszönöm

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

hunbasser
egyébként a tutorialok 99%-a az eszközök angol nyelvû megfelelõjét használja,szóval ez nem árt: Photoshop szótár Angol-Magyar

régebben találtam még egy másikat is,de most nincs kedvem annyira google-zni.

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
Szóval,betöltesz egy képet,mondjuk magadról.új réteget hozol utána létre.aztán van egy olyan eszköz(tool),amivel tudsz ilyen csíkot húzni,ott van ez az eszköz is,ahol pl a téglalap és a sarkított téglalap is van.ha még nem jöttél volna rá,akkor egy gomb tartalmaz több eszközt is,csak a jobb egér gombbal kell ráklikkelni,és ott lesz a többi odatartozó eszköz is(biztosan itt lesz a line tool is,azaz a "csíkhúzó".a magyar nevét sajnos nem tudom)aztán felül megadhatod a nagyságát(be kell írni,mint ahogy az a képen is látszik,mondjuk írják egy 20-nál nagyobb számot,legyen 30,mert a fehér vonal lesz 20 pixeles),és kiválasztod a színt(ez meg gondolom egyértelmû,hogy hol kell).szóval,húzol két színes vonalat,és egy fehér,vékonyabb(20 pixeles) vonalat.mindet külön rétegbe fogja rakni alapból,szóval nem kell majd új réteg létrehozásával bajlódnod.aztán van az eszközök legtetején jobb oldal az az eszköz,amivel tudod mozgatni a dolgokat,ugyanúgy összehúzod az egészet,ahogy a képen van,tehát egymásra(kék,kék és a vékony fehér)

a rétegeknél rákattintasz egyszer mondjuk az alsó kék vonal rétegére,aztán Filterek(tehát szûrõk),és ott válaszd ki a Gauss életlenítést és állítsd be az értékét 20-ra.aztán rákattintasz a másik kék vonal rétegre,ugyanezt megcsinálod,mint az elõzõnél,csak ott 10-es értéket fogsz beállítani.aztán a fehér vonal rétegjére kattints rá,ugyanez megint,csak állíts be hármas értéket,és ha már ennél a rétegnél van,fogod a radírt,és lekerekíted vele a végét(csak szimplán radírozol),a gyerek homályos peremû radírral csinálta,ez gondolom csak annyi,hogy radír eszközt megfogod,és fent az ecseteknél kiválasztasz egy homályosat.de azt is lehet,hogy csak sima radírral leradírozod,és az apróbb pixelesedéseket meg életlenítõvel eltünteted.

ha kész vagy,rakd be a mûved

ReaL MaDRid x siempre

Gomber
hellosztok! valaki elmagyarázná nekem ezt??nem értem már az elejét se! amikor csíkot kell húzni, meg a méretét meg kell adni! magyar cs2 van nekem!

hunbasser
én arra gondoltam,hogy úgy kéne megcsinálni az atomrobbanást,mint ahogy az a híres che guevara kép is megvan csinálva,szóval csak fekete és fehér színbõl áll.olyat melyik szûrõvel tudnék én csinálni?

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
tudom,gondoltam rá,hogy átfestem azt is,de inkább úgy döntöttem,hogy jó ez így.

egyébként ebbõl a képbõl egy címert kell csinálnom most,szóval színteleníteni kéne az egészet,és kicsit butítani kéne a grafikáján 😊

ReaL MaDRid x siempre

air12
konkrétan most semmit nem akrtam, csak áltanáosságba gondoltam,
de pl. azt h kell h csak simán két kép váltja egymást?
vagy olyat h a szöveg eltünik majd megjelelni?
csak ilyen egyszerükre gondoltam.

Basic
Csak egy kis hiba talán, hogy a túloldali székeket átfestetted zöld-fehrre, és a másik oldalon (a kép alján) meg megmaradt a piros-fehér színkombináció.

robos
Vmi ilyesmi kéne?

download

Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html

Shiwo
fogod hugod/öcséd/unokaöcséd/unokahugod/uncsitesód/szomszédod/stb. -t, kinek kora 1-3 év körül van, adsz a kezébe egy folyatós tollat és megvan oldva ,)

de esetleg megpróbálhacc olyan brushokat keresni, biztos van belõlük.. (érdemes angolul keresgélni, pl "ink splash" néven keresni)
ha szerencséd van, tutorial is van hozzá

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

robos
Használj elõre elkészített ecseteket... <#papakacsint>
Itt van 1 pár, na meg itt is...
Továbbá google: photoshop brushes download <#bee1>

Photoshop képeim: http://robos.atw.hu Euro Truck Simulator skin pack by robos: http://robos.atw.hu/eurotruck-simulator.html

halihó
tintapacát, "piszkot", szennyezõdést hogyan lehet a képekre pakolgatni? mivel lehet elõállítani, ha van ilyen dolog

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

hunbasser
?

ReaL MaDRid x siempre

Nah persze 😄DD

Aki átbasz, az basszon bét is!

hunbasser
egyébként az A és az S direkt lett elmaszatolva,hogy úgy tûnjön,mintha az atomrobbanás hatására lenne ilyen 😊

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
ebbõl a képbõl lett megcsinálva

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser

hát,ez sikeredett :\ a betûtípus és a betûszínek pedig nagyon alapok,ezekrõl nem én döntök,tulajdonképpen csak az elhelyezkedés miatt tettem be,hogy lehessen látni,hogy mi,merre,hány méter.

ReaL MaDRid x siempre

ProGabe
<#wilting>

hi,valaki leírná nagyjából hogyan kell multimilliomosnak lenni?

ez kb ilyen kérdés volt!fejtsd ki a dolgot,különben nem tudunk segíteni.kezdésnek leírhatnád,hogy mit akarsz animálni!

najó,tessék:minden változás az új frame-n elmentésre kerül,van tween gomb is,nagyon hasznos tud lenni.na ez volt a "nagyjából".ezt most nem bántásként írom,mielõtt félreértenéd!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

air12
Hi
Vki leirná nagyjából, hogy hogy kell animálni?
Elõre is kössz.

hunbasser
de,van sok,ha rákeresel atomic blastra,akkor van,csak így sokkal jobb,meg mókásabb is,a végeredményt majd berakom 😊

ReaL MaDRid x siempre

Basic
Vagyis nincs<#hehe>

hunbasser
most nekem eszembejutott valami:inkább én magam megcsinálom az atomrobbanást,mert ezt így kivágni...meg igazából nincs is olyan kép,amilyen kellene(illetve van,csak mind rossz szögbõl lett lefényképezve)

ReaL MaDRid x siempre

hunbasser
öööö,háááát,nem Real Madrid bannerhez kell 😄ddddd

egy címert kell csinálnom valakinek,és hát ez így elég érdekes(gondoltam akkor egybõl),és sztem nagy kihívás egy ilyet csinálni 😊

szóval...

köszönöm szépen a segítséget,így lépésrõl lépésre fogom csinálni,ahogy mondtad,és a végeredményt majd megmutatom itt.ha nem leszek vele elégedett,akkor meg majd max megcsinálom saját szám íze szerint,vagy lehet,hogy találok egy hasonló tipusú tutorialt,és az alapján megcsinálom.

munkára fel! 😄

ReaL MaDRid x siempre

ProGabe
ahogy én csinálnám(így fejben lehet nem fog menni 😊
ugyebár megvan a két kép.faszán kijelölném és duplikálnám az atomból csak a felhõt(tehát a robbanást nem és gondolom más is van a képen),rátenném a labdát,aminek adnék egy layer maskot,és szépen kimaszkolnám,hogy illeszkedjen a robbanáshoz(emellett persze még ráküldenék valami filtert,használnék esetleg valami toolt,márha kell).a duplikálás azért kellett,hogy tudjam a szám íze szerint módosítani a brightnesst,saturationt,levelt,stb-t.egy tipp:ezeket mindig adjustment layerrel csináld,méghozzá úgy,hogy amikor a layerhez adod,nyomjad az alt-ot,és ott pipáld be hogy use previous layer... így csak arra a layerre lesz aktív,a többire nem
na,miután ezt megcsinálnám,a labdát áttenném screen-be(valószínû ez lenne a jó,ezt ugyebár próbálgatni kell)
a legvégén pedig valamelyik módszerrel a millió közül egy színre hoznám a két képet,persze már elõtte is alakítgatnám a színeket a labdán is.de ezzel túl sok gond nem lenne,ha jól tudom egy ilyen füst szürke 😊

így leírva lehet kicsit átláthatatlan,kevés és lehet rossz is,hiszen fejben dolgoztam 😊

remélem segítettem az új madrid fan club bannerban 😄

szerk:azért rákerestem egy ilyen robbanásra.hát ez bizony nem szürke 😊 de ugyebár minden megoldható 😉

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

hunbasser
photohoppal a legjobb rajzolni,elhiheted.ezzel mindent lehet:tudsz vele olyat is rajzolni,mintha cerkával rajzoltad volna,tudsz vele minden szir-szart rajzolni,csak kell hozzá egy kis ügyesség,no meg be creative.

nekem most olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek hogy csináljak olyat,hogy atomrobbanásból focilabdát formáló "felhõt"?gondolom tudjátok mire gondolok 😊 elképzelésem van,az én elképzelésem az lenne,hogy fognék egy atomrobbanást,fognék egy focilabdát,a focilabdát teljesen átszínezném olyanra,mint amilyen az atomrobbanás,és aztán jól elkenem blurral,mert szétmaszatolom kicsit,de ez szerintem mégsem a legjobb :\

várom az ötleteket! 😊

ReaL MaDRid x siempre

gabaly
Sziasztok
Valki segítene?
Volt egy olyan progi ami tudott tócsát illetve vizet csinálni,és ami állt elõtte az tükrözõdött benne.
Sajna a nevét elfelejtettem.
Ha valaki segítene megköszönném.

Gomber
aha az a baj hogy tök béna vagyok és nem bírok csinálni egy rohatt képen lévõ ember szájával azt hogy mozogjon! az az egy meglenne nem is zavarnék itt mostanában senkit! egy nagyon könnyû akarok amit egyszerû megcsinálni, de én még ehhez is béna, vagy de így sem lene az igazi!olyan kéne ami teljessen olyan mintha beszélne...szval lennének benne csücsörítések meg minden szar!nem tudtok valami olyan helyet hol már készen megvannak csinálva és le lehet tölteni? ha ez késsz lenne már csak egy "rajzprogram kellene" bocsánat ahogy az elöbb leírtam de én nekem olyan program kéne ami egyszerû, meg minden és tudok vele csinálni már ilyen vagyány meseszereplõket! nem kellene olyan kidolgozattnak lennie mint a mozikban! szval ha van valakinek ilyen, vagy tud valaki segíteni azokban amiket az elöbb leírtam nagyon megköszönném! és sajnálom hogy teli írom minden szarral a topicot és hogy az agyatokra megyek! de ezt már nagyon régen meg szerettem volna csinálni! elõre is köszönöm szépen!

ProGabe
"már csak egy rajzprogram kell!"

<#wow2>miért,a photoshop mi?

figy!ha nagyon pontosan(elején azt sem tudtuk mi van),értelmesen leírod mi kell,akkor tudunk segíteni,egyébként nem!persze elõtte mindig gondolj végig mindent(volt hogy ugyanazt kérdezted,csak más volt a mondat tárgya,volt hogy tök alap dolgot kérdeztél),és csináld meg a total training-es DVD elsõ pár óráját(persze jobb ha mindet).ez a minimum,onnantól vagy (nagyon)alapszinten ps-ben!
kb. én is azzal kezdtem,és most már elég jól tudom használni a progit.ugyebár a ps lényege az,hogy jól ismerd mivel,mit lehet csinálni(pl hogyan csinálsz füstöt 3 lépésbõl) és onnantól csak a kreativitásodra van szükséged

Gomber
na jó mindeggy, lesz olyan anmilyen lesz! már csak egy rajzprogram kell! Én amugy egy mesét csinálok, na mindengy! köszi szépen mindenki segítségét!

ProGabe
ez igaz,de írtó bonyolult dolgoknál(amikor neked kéne megrajzolnod valami dúúúúrvaságot,vagy pont egy bizonyos típusú kép kell,pl egy ember nyitott,ill. csukott szája 😊 van,hogy neked kell fényképezõgépet ragadnod...

Basic
Igen, ez szerintem igaz is.

Basic
A szájat simán meg lehet csinálni. Ezt az ujjas dolgot is, de ha csak egy képed van, akkor nehezebb, a képen az ujj takarja pl. a száj egy részét, és ha nincs másik képed, amin látszik a takart rész, akkor ügyeskedni kell, hogy odavarázsolj vmit. De a száj mozgatásánál nincs ilyen probléma.

Gomber
azt mondtátok hogy mindent meglehet csinálni

Gomber
de sehogy nem lehet megcsinálni😞???

Basic
Ha van két fotó, akkor már lehet.

Gomber
A psp kép alatt van egy reklám, ahol mozog az úja! link: itt ahogy az új mozog olyat lehet csinálni szájjal? ps el?

Gomber
oké köszi! kipróbálom!

Basic
Fordítva gondoltam. Az animációt nem tudod külön rétegen megnyitni, mert az animáció összes képkockája külön-külön rétegen van.
Megcsinálhatod úgy, hogy megnyitod az animációt, majd image->Canvas size, megnöveled a kép területét nagyobbra, mint amekkorára szükséged van. Aztán az animáció alá beteszed a képet, amire rá akarod tenni az animációt. Ezt mozgathatod ahogy akarod. És amikor beállítottad, akkor kijelölöd a képet, majd image->crop.

A réteg között föl teszed

Aki átbasz, az basszon bét is!

Gomber
szóval megnyitom az animációt egy külön rétegben(layerben) és amire rá akarom tenni az fölé teszem! de hogy tudom megadni hogy hol legyen!
én egy mozgó szájat akarok rátenni egy simára!

Basic
Megnyitod az animációt, amit rá akarsz tenni egy sima képre, és a sok layer alá beteszed azt a képet, amire rá akarod tenni az animációt. Ez a réteg mindegyik képkockánlátható lesz, ezért rajta fog lejátszódni az animáció.

Gomber
IGEN EDDIG TUDOM!
de hogy lehet rátenni egy másik képre??????????????????????????????????????????????????

ProGabe
elõször is:ajánlom figyelmedbe a 'válasz erre' gombot a hsz-ek fejlécében!

másodszor:ez egy olyan szinten egyszerû kérdés,hogy biztos emiatt nem jut eszedbe a megoldás

megnyitod a képet,beimportálod a GIF-et.ugyebár lesz egy jócsomó layer,legalul a képpel,és...és már kész is vagy!egyszerû volt nem? XD