Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BitJewish ról töltötted le? <#idiota>#idiota>
állitsd át héberrõl a nyelvet....<#nyes>#nyes>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
CS6. Kruzor bal oldalon villog, jobbra ír, írásjelet szöveg eleljére rakja.
Mi a gond, hogy tudom visszaállítani?
Esküszöm még mindig nem tiszta a vége így csak tippet tudok adni:
segédvonalakkal keret megrajzolás?
kijelölõ eszközzel képrészlet másolás, ugyanoda beillesztés, új réteg smart objectté alakítása, és AZT szabadon transzformálni?
A segédvonalnál hiába huzom be a kivánt nulla pozicioba a vonalzót a segésvonal mégis a kép sélétöl méri a távolságot. ami most nálam nem esik egybe .
Az utolsó rész pedig azt szeretném hogy egyszerre lássam azt a kijelölõ négyzetet ami a pontos méretre van állitva és közben egyszerre tudjam kicsinyiteni a képet mint a freetransformnál hogy beférjen a keretbe.
Tehát még a kivágás elött szeretném lekicsinyiteni a pontos részletet
File/New-ide beilleszted. Automatikusan 600x300-at nyit meg.
Image/Image size. Legyen belejölve a Constrain Proportions.
A Width-t átírod 500-ra és ezzel arányosan csökkenti a Height-t is, így méretarányos marad a kép, nem torzul csak kisebb lesz.
Segédvonal:
View->New guide->Position
Ezzel az új guide pozícióját tudod megadni (mondjuk erre is van szükséged ), de ha már itt tartunk én azért hiányolom, hogy eltolni nem lehet számértékkel megadott pixellel, mint pl. az Illustratorban.
Az utolsó nem egészen tiszta, de szerintem tetszõleges módszerrel kivágod a képet, utána image size-zal (alt+ctrl+I) beállítod a megfelelõ méretet. Erre gondolsz?
A crop tool-nál beirom felülre a méretet,de attól még bármekkorára tudom húzni , csak az oldalarány marad meg.
A segédvonalaknál hogyan tudok megadni pontos pixelméreteket vagy a kép széléhez igazitani a nulla értéket?
3 nézeti rajzokat akarok szétdarabolni és fontos lenne a pontosság.
Illetve ha nagyobb teljes kép akkor hogy tudom ugy lekicsinyiteni, hogy a cropolt tartalom beleférjen a kivánt méretbe?
Például van egy 1200x800 as kép azon van egy 600x300as rész amit ki akarok vágni,de csak 500x200as méretnek lehet a végén lennie, ugy hogy ne torzuljon az eredeti.
A méretek kitaláltak, de talán érthetõ mit akarok.
Érdekes módon nagyon sok embernek nem fûlik a foga a görbékhez. Csomóan "szenvedésnek" írják le. Aki nem használ napi szinten mondjuk Illustratort, tudom, hogy annak macerás a pen tool, de ha megtanulod sokkal gyorsabban lehet vele haladni, mint a primitívebb lassoval, sokkal igényesebb lesz a végeredmény és az meg egyáltalán nem igaz, hogy pepecselõs.
Nagyrészt újrarajzolás, vagy keress egy ugyanilyen buszt ebbõl a szögbõl.
a kerék vonaláig egyszerû újrarajzolni(fentrõl haladva).
A lényeg hogy új layerre kijelölöd a busz oldalát (a fekete léc feletti részt pl.) de azt is amit eltakar az autó, tehát tulképp egy téglalapot húzol. olyan színnel kitöltöd amilyen a busz oldala, majd filter noise-add noise, hogy zajos legyen kicsit. ha erõs lett akkor filter blur gauss blur. még a noise elõtt árnyékold, nyilván nem egyszínü az egész.
A keréknél legegyszerübb ha keresel egy ilyen szögben álló buszt és rávágod.
Amit linkeltél képet, arról is megpróbálhatod, de sztem nem lesz jó...
Az alsó képet szeretném úgy megcsinálni mintha a buszt takaró autó ott sem lenne, csak a busz meg az út.
Nem vagyok túlságosan hülyegyerek, de az utolsó 5 kérdést kb nem értem 😄
Mit akarsz pontosan? kivágni az autót. és mi legyen a háttér? a felsõ busz meg az aszfalt?
Egyébként bármit is akarsz, kijelölöd az autót pl pen-toolal, vagy polygonal lasso toollal, és áthúzod a másik képre.
Az alsó képbõl szeretném kivágni a kocsit ami a buszt takarja, de úgy hogy a hátteret a busz töltse ki meg természetesen az út, a fenti kép minta a buszról. Hogy tudnám ezt Photoshoppal kivitelezni?
Elõre is köszi a segítséget!
https://plus.google.com/photos/112681357754459072977/albums/5454452443618859313/5802016596166201186?banner=pwa
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
létrehozol egy új layert, amire a stroke-ok fognak kerülni.
mind3 layert külön külön kijelölöd és az új layerre megcsinálod a keretet.
egy összevisszaság lesz, amit neked nézned kell, a legbelsõ keret(ezt csinálja meg a shift ctrl alt is tulajdonképpen)
Most fogod pl a crop toolt, és azzal be tudod állítani pontosan azt a terültetet. ha nem akarod levágni egy az egyben a külsõ részt akkor meg guideokkal.
crop toolal nálam így néz ki:
kép

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
ez esetben ctrl klikk a legkisebb layerre, shift ctrl i - kijelölés megfordítása.
a másik 2 layeren nyomsz egy delete gombot és levágja akkorára mint a legkisebb kép.
Ha nem erre gondoltál akkor nem értem 😊)
Az segíthet, hogy könnyen lehet snappelni guideokat csak ahoz amihez akarod, hogyha ctrl kattintással kijelölöd amit akarsz és ahoz kihúzol egy guideot.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
bár hogy õszinte legyek már a CS5 mellett se nagyon használtam... a refine maszk igen jóra sikerült így nincs nagyon szükség külsõ plug-inre...
A fulid maszkal könnyebbnek tûnik a kijelölés de pár száz kép után rájöttem többet kell baszkódnom a pontos élekkel, mintha nem is használnám nem beszélve az utána következõ maszk korrigálással, amiket véletlen belehúzott recés lett, vagy kimaradt.
Így idõmegtakarítást és praktikusság miatt inkább nem használom.
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Rendes új verziót még nem adtak ki CS6 kompatibilitással.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
lassovan is lehet szép íveket húzni, csak nem nagyvonalakban kell körberajzolni.
pl lasso-val egy bonyolult formát sokkal könnyebben körberajzolok egy huzamba, mint hogy szenvedjek a pen tool-al, vagy a pálcával.
ha meg haj, bolyt, rojt stb nehéz eset van, akkor elõ lehet venni a fluid mask-ot 😊
All hail the double x!
a pentool túl pepecselõs és görbék lévén egyenes is a vonal rendesen...igaz késõbb ezt is lehet maszkolni rifájnolni...a lasso kurvára töredezett élet ad...de szintén lehet maszkolni refine-olni...a pálca csak pár kattintás.
Alegjobb az eredmény ha a kijelölés után MÉG A MASZK ELÕTT nyomsz egy refine edge-t a kijelölésre, majd erre megy a maszk és utána jöhet a refine maszk...akár decontamine colorral <#alien2>#alien2> remélem érthetõ ... nem túl bonyolult <#buck>#buck>
All hail the double x!
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
adobe help...99%ban választ ad mindenre, mi hol merre...persze angol PShez
(szokatlan még így angolul a program)
Az érdekelne hogy a PS Cs6-ban, hova tûnt a Mask ablak?
Mert én a képpont maszkot használnám, de nem találom.
3D paint mode-nal sajnos nem latom a tobbi opciot mert nincs olyan objectem.....
Eddig sajnos maradt a brusholás, aztán réteggel összeolvasztás, eredeti kép behúzása és színezés + javítás... Elég vicces

eredeti
kiszínezett
az eredetit azért linkeltem be, ha mégis megfelelõ lenne a sketchnek
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
hogy a francba kapcsoltam ki.
Kösz.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
I met God. She's black
kép
direct link
Így már megfelel? a fekete rész egy sima festés és color overlay nem festi át.