Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
lol, ezt én írtam 😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

MANOWAR
csodát ne várj, elsõre úgy se fogod tudni használni ha PS-hez vagy szokva 😊

kifli
bazz mostmár felteszem ezt a corelt 😄
Met
Rajzold meg újra, CorelDraw-ban vagy Illuban és akkor vektor lesz belõle, azt nagyíthatod ameddig jólesik.

MANOWAR
😄 Sajnos erre számitottam,hogy jobb nem lesz.A recék levágását megtudom én is oldani de persze nem egy sziromról van szó ezért írtam elé,hogy pl 😊hanem egy komolyabb mintázatú és külalakú formáról amit rajztáblával rajzoltam de azért kösz.(Szerintem még jövök korekt srácok vagytok köszöntem a helpeket.

Ugyanolyan minõségû sehogy nem lesz, a szélét meg lehet oldani, ha kivágod pen toollal. (Ha nem megy, megcsinálhatom neked, dobj egy pm-et, most ráérek.)
Met
az függ attól is, hogy a a kép milyen felbontású de kb. sehogy😊
lehet próbálkozni az Alien Skin Blowup pluginjével de ahogy szokták mondani szarból nem lehet várat építeni

MANOWAR
Ok megtörtént jó is lett.De hamár ilyen gyorsan és segítõ készen válaszolsz (thx) akkor lenne még egy kérdésem : pl: adot egy virágszirom ami legyen 200x200 pixeles és azt szeretném ,hogy 1000x1000 -es felbontásban is ugyanolyan minõségû legyen hogy lehet ezt megoldani(nelegyen recés a széle)???Köszi

Berakod a betûtípust a Windows/Fonts mappába és MINDEN program fel fogja ismerni, nem csak a PS.
MANOWAR
Köszi akkor ezek szerint a PS-nek nincs külön betûkészlete...?..

MANOWAR
Helló mindenkinek !
Új betûtípusokat(.ttf)hogyan/hova tudok berakni a PS-be,hogy használni tudjam õket? köszi,mindenjót.

Met
berakod corelbe vagy illuba és be traceled, magyarul vektorizálod 😊

Japep

Hello!
Szerintetek hogyan lehet egy képbõl ilyet csinálni?

>> MINTA <<

Polóra szeretnék nyomatni képet, de nem simán a képet, hanem ilyen hatással (persze nem Che Guevarat... 😊 )
...próbálgattam már, de nekem nem igazán jött ki.

Köszi elõre is!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Chryst64
tutorial videokhoz nagyon ajanlom lynda.com-ot. igay, fizetos, /es nem is en fizetem 😊/ de nagyon profi.

80 StS/77PR/58 Bish Sayha 74BH,74Dest,62WL,58kamael,559S.42 AQ killerpowerpvpdestroyer

B0nFire
Nahát. Elõször is. Ahogy a videó elején le van írva, a készítés elsõ órája van belesûrítve - vagyis felgyorsítva - tíz percbe. Tehát nem kis munka, még profinak sem.

Másodszor. A technika. Ez úgy történik, hogy bármilyen kijelölõeszközzel (a videóban jobbára a lasszót használja) készít egy kijelölést. Aztán kopipészt a másik képre. Utána ezt Free Transformmal (Ctrl+T) nyújtogatja, kicsinyíti, torzítja. A végsõ simításokat Liquify-jal adja meg az adott résznek.

Egy-egy részt többször is lemásol, gondolom, amikor nem sikerült ahogy szerette volna. A fölösleges kilógó részeket radírral tünteti el. A különbözõ színû részeket Blur ecsettel mossa össze, illetve normál ecsettel színekkel árnyékolja, satírozza, tökéletesíti. Utóbbihoz nem elég a PS-t ismerni, itt már bizonyos rajztudás is szükséges. No és minimum egy digitális tábla, mert ezt egérrel nem lehet így megcsinálni.

A PS tanulása nem itt kezdõdik. Ebben már egy profi grafikus rajztudása és magasszintû programismerete van. Ha még most ismerkedsz a Photoshoppal, akkor ajánlom neked a tutorial.hu-t; rengeteg hasznos tutorialt találsz ott és segítõkész fórumozókat. A többi már rajtad múlik.

De még egyszer hangsúlyozom, nem ezzel kell kezdeni!

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

B0nFire
A Corelnek külön van vektoros rajzolóprogramja - ez a CorelDraw -, és külön több fotóeditálója. Ilyen pl a Paint Shop Pro, vagy a kicsit többet tudó (de nehezebben kezelhetõ) Corel PhotoPaint. A Corel PhotoPaint-tel egyébként bármit meg lehet csinálni, amit Photoshoppal, csak éppen a PS-ben szerzett tapasztalatot mind ki lehet hajítani a kukába.

Van például vektoros rajzeszköz (pen) benne, csak éppen ellenkezõleg mûködik. Tudja a rétegeket kezelni, de mire rájön az ember, hogy ami PS-ben a layer, az a PhotoPaintben Object, megõszül.

Ezenkívül másképp hívják benne a Blending módokat, és más sorrendben is vannak, de nagyjából ugyanazt tudják. Ezenkívül a kezelõfelület teljesen logikátlanul van felépítve; semmi nem esik kézre benne; rendkívül nehézkes vele a munka.

Én anno CorelDraw-val és CPP-vel kezdtem, késõbb jött csak a PS, amit kezdõként nagyon nehéznek találtam. Történt nem olyan régen, hogy találtam néhány CPT-fájlt a vinyómon, és szerettem volna PSD-be átmenteni az utókornak. Na, leszedtem egy Corel trialt, és nekiálltam vele dolgozni. Hát kész horror volt!

A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.

És ha jól tudom, a Corel a cég neve, nem pedig a programjuké. 😊
LSL
<#wilting> Keveritek a szezont a fazonnal. Corel draw az vektoros program, de a corel paint sop pro az ugyanolyan pixelgrafikus program mint a ps. ilustrator~corel draw ps ~ paint shop

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

kifli
szerintem tudja fejbõl 😊
Ezt matekkönyvbõl nézted ki?
kifli
nem azt kérdeztem mi az a vektor 😄

Met: köszi 😊
böröczk
Nagyon köszönöm!
Akkor elõször a tutorial, utána én is kísérletezgetek hasonlóval : )

Kumiho #2179

Met
Van pixelgrafikus program (mint a PS) és vektoros mint a Corel vagy Illu.
A kettõ között az a "különbség", hogy a vektoros grafikát lehet nagyítani akármeddig mert nem lesz pixeles.

hungary27
Az AB irányított szakaszt vektornak nevezzük.
Két vektort akkor tekintünk egyenlõnek, ha egyirányúak és a husszúságuk is egyenlõ.
A vektornak iránya is van és még nagysága is. <#idiota>
kifli
az mitjelent hogy vektoros? ilyeneket nemvágok 😊
modellmaker
a corel vektoros, a ps nem. össze lehet hasonlítani, csak értelme nincs.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

kifli
de correl meg photoshop nem ugyanarra való. Vagyis lényegében igen csak az más felhasználásra (ugytudom), szal nem lehet ps-t és corellt teljesen összehasonlítani
LSL
Tényleg nem is meséltem nektek. kb 1 hónapja fõiskolánkon tartott elõadást Codra maketing fejese a wacomról. Behozott egy inuos 4-et amit körbeadott, meg lehetett nézni. Oled kijelzõk vannak a gombjainál, programozhatók a gombok a programokhoz, és több hegyet is adnak hozzá, amit a toll tartójába pakoltak bele. Aztán mutatott egy ppt-t a többi termékrõl, és mesélt róla, milyen könnyû használni, és hogy õ már nem is használ egeret. Pedig annak idején nagyon ellene volt ennek a terméknek, mert volt egy genius tabletje, és nem jött be neki. egészen, amíg nemlátta a wacomot. és innentõl kezdve elindult egy fikázó hadjárat a többi tablet ellen, meg a Ps ellen, mivel a cégük a corelt terjeszti. lehúzta a cs4-et, de nem sok konkrétumot mondott ellene. De leginkább az zavart, hogy nem mutatta meg a behozott tabletet mûködés közben, mondván, hogy nincs telepítve... Az egész nem tartott egy óráig sem. Ezért odamentem hozzá és kérdeztem pár dolgot a bamboomról, hátha megtudok pár dolgot, amit eddig nem tudtam róla. Kiderült, hogy a plusz programok nem érnek semmit, amit hozzá adtak, és ha programozni szeretném a bamboon lévõ gombokat, akkor inkább vegyek egy intuost... Szóval az egész egy gusztustalan reklám hadjárat, hogy vegyünk tõlök bármit. Pedig fennhangon ecsetelte, hogy milyen vevõ barátok, és ha valakinek problémája van, vagy segítség kell a használathoz, bármikor lehet hívni õket. Na most amikor meg akartam venni a bamboo-t felhívtam a codrát, és a telefonos kisasszony ép nagy traccsparti közepén volt, és alig várta,hogy végre abbahagyjam a kérdezõsködést. Nem is zavart akkor ez a dolog, csak az elõadás után lett keserû a szám íze. Fõleg azt látva, hogy a körülöttem ülõk isszák a szavait. És pár gépész tanár annyira fellelkesült, hogy rögtön rendelni akartak tõlük...
Lényeg a lényeg, a marketinges fazon megérte a pénzét, akár jó politikus is lehetne, mert mindent megígért, mégsem mutatott semmit.

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

kifli
ezt mondom mind 2 megoldás használható, itt speciel úgyis jó hacsak bemásolod a cuccokat, nem kell a telepítésre kattingatni...
LSL
Ennyi erõvel a Ps-nek nem kell file menüsor, mert minden hozzá van rendelve egy billentyû kombinációhoz. És miért pont egy ikon zavar téged? Engem jobban izgat, hogy miért kell annyi memóriazabáló programot indítani...

#11539 Jessica Rabbit: kijelölés simán lasso tool-al csinálta szabadkézzel. aztán másol, beilleszt. utáni viszont filter liquify-t használt. Keress video tutort hozzá neten, hogy meg tudd használni. De jó cucc, ez is így készült.

Chryst64
most hogy onnan masoltam be mukodik az osszes font. jopar hianyzott

80 StS/77PR/58 Bish Sayha 74BH,74Dest,62WL,58kamael,559S.42 AQ killerpowerpvpdestroyer

kifli
ja hogy aki nem tudja hova kell másolni az tudja telepíteni 😄
sok fölös cucc van winb-e pl ottvan kellékeknél a parancssor, pedig futtatásba egyszerûbb beírni hogy cmd, vezérlõpultba ottvan a registry editor, pedig futtatás és regedit.
modellmaker
Valszeg nem véletlenül van benne, az alább említett funkció.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Én már évek óta így csinálom és semmi gond nem volt még windows-zal emiatt.
Met
Igen, csak az nem feltétlenül tesz jót a winnek, láttam már olyan gépet ami egy ilyen másolgatás után összeomlott és reinstall kellett.
Gondolom a ruháidat se bedobálod a szekrénybe, hanem felrakod vállfára vagy polcra, a lényeg ugyan az, bent van a szekrényben csak nem mindegy hogy kerül bele.

Szerintem mindkettõ ugyanaz, ha csak simán bemásolod a Fonts mappába, akkor is telepíti. 😉
Chryst64
ok koszike 😊

Met
rosszul tudod
vezérlõpult, betûtípusok, file, új hozzáadása, megkeresed ahova mentetted és install

Chryst64
Sziasztok. lehet hulyet kerdezek, de valami nem vilagos nekem. ugy tudom Windowsban a fontokat eleg, ha bemasolom a windows/fonts konyvtarba. Ps megsem latja oket. mit csinalok rosszul?

böröczk
szóval erre senkinek sincs tippje...<#nemtudom>

Kumiho #2179

modellmaker
jogos. bár én olvastam, hogy milyen fícsörök lesznek a cs4-ben, és pont ezért váltottam.

NessieGraf
Lehet, hogy furcsa lesz, de itt általában tanácsok mennek arról, hogy mit, hogyan, magadnak. Az sem lehetetlen, hogy pont olyankor kérted, amikor mindkét PS topik réme immáron 125646. alkalommal sírta el, hogy milyen jó lenne, ha kedvenc férfiszínészérõl egy jóval izmosabbnak látszó, duzzadó ágyékú képet csinálna neki valaki. Olyankor nagyon fel szokott menni a hátterek ára.

Ettõl függetlenül három képet is össze lehet rakni úgy, hogy odateszem és szia, meg úgy is, hogy az valóban mutatós is legyen. Van, hogy ez nem két percig tart.

Gondolom, de legalábbis remélem, aki megcsinálta nem úgy kezdte, hogy tessék, itt van, ennyit kérek, hanem úgy: ennyiért megcsinálom.

Mindezeken túl láttunk itt már olyat is, aki szívességet kért, aztán eladta, ami itt készült. Tudom, hogy te nem ilyen vagy, nem ma látlak elõször.

Engem a kéréseknél két dolog befolyásol: mennyire érek rá és mennyire érdekel a téma. Ha mindkettõbe belefér nem kérek érte semmit.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

kifli
én rákérdeztem amikor kidobta a hibaüzit, és itt mondták meg nekem is 😊
kifli
jó, pénzt kérni lehet. de egy darab háttérért? amibe be kell rakni 3 fotót és aköztük lévõ részt kitölteni? mondjuk amit csináltak nekem az messze túlszárnyalta az elvárásaimat. Egy háttérért mennyit lehetne kérni? egy olyanért amiben neked mégcsak megrajzolnod sem kell semmit. Másrészt ez egy forum, ahova az emberek azért járnak hogy segítséget kérjenek, ha úgyvagyok vele hogy pénzért megcsináltatom elmegyek aegy grafikushoz. Most ha mindenki ilyen lenne akk pl milyen gépet vegyek most topikba pénzért lehetne tamácsadást vállalni, mégsem teszi senki.
LSL
hát jah... de nem is nagyon néztem utána, még a cs3nak sem tudom minden featurét, akkor hova?

modellmaker
FAIL 😄

LSL
tegnap jöttem rá én is. Eddig ezért nem használtam a cs4-et, mert nem tudtam forgatni...

modellmaker
jó lenne megtudni 😄

rooney8
Oks. Csak kérdeztem, mert nekem van... 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.