Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MANOWAR
Hogyan lehet egy hosszúkás téglalapot szabályosan görbíteni-->( ???

rexHUNter
Sziasztok !

Egy kérdésem lenne hozzátok mint gyakorlott PS felhasználókhoz
Régóta keresek PS-hez... olyasmit, mint a web Templat-ek, (megpróbálom körberírni) van 1 alap grafika, esetleg keret vagy valami kis design-os izéke, amibõl jól ki lehetne indulni a szerkesztéssel, de semmi ilyesmit nem találok, pedig megkönnyítené az életem 1x 2x. Szóval ha valaki tud ilyresmi gyüjteményrõl, kérem irja már meg.
rexHUNter
Hi!
Animációban hogy lehet képet megforgatni

Amit Manovar írt, az szép és jó, csak kiegészíteném, ha most ismerkedsz a ps-sel:ha kijelölsz vmt egy rétegen és ûtsz egy backspacet,akkor eltüûnik a semmibe , nem kell radírozgatni, réteget meg úgy is tudsz átmásolni, hogy fent a rétegmenüben v a rétegeknél a palettán, tehát réteg/ rétegmásolat és kiválasztod az egyik megnyitott képet(de új képet is létrehozhatsz a rétegbõl így, akkor azt jelölöd "új"és megadsz egy nevet), így a tálcán lévõ képre is csinálhatsz rétegmásolatot,Egyébként ha az a paca fekete, akkor jelölgetni sem kell, csak rétegmásolat és a paca rétege szendvicspozítív(multiply) legyen.
köszi szépen a segítséget!!!
MANOWAR
ha meg vagy a kijelöléssel "két" megoldásod van az egyik vagy melette megnyítod a kélpet ami re kell a paca és egyszerüen a kijelölt pacát át húzzod és ha kell ctrl+t -vel szerkeszted,vagy ha kijelölted a pacát rámész a kijelölés /fordított kijelölésre és a kijelölt részt kiradírozod (+ így késsõbb is tudod használni...),majd megszünteted a kijelölést és egyszerûen át húzzod a másik képre,ha szembesülsz egy olyan problémával hogy nemtudod kijelölni vagy szerkeszteni ellenõrizd hogy a paca kép rétege nem-e háttérszín (lakat) ha igen dupla katt a rétegre és ok ...de a srácok jobban vágják a témát õk lehet tudnak jobb megoldást.--->>

MANOWAR
Ctrl+i (invertálod a képet fehér pacából fekete lesz)majd nyomj egy W-t kijelölöd a pacát,ha úgy érzed nem valami okés a jelölés lehet csak színt is kijelölni -> kijelölés/színtartomány majd katt a pacára(pacákra)persze van több kijelölési mód is de nálad most szvsz ez a legjobb.

sziasztok!
ps cs4 magyar verzióm van és most ismerkedem a progival.
a következõ dolgot szeretném megoldani vele,de nem megy:
adott egy jpeg kép,melyen fekete hátteren egy fehér festék paca van.ezt kellene elõször is fekete pacává alakítani,majd azt megoldani,hogy egy háttérre rá tudjam illeszteni csak a pacát.
sehogy sem sikerül.
after effect-ben meg tudom csinálni,de ps-ben is jó lenne megcsinálni.
elõre köszönöm a segítségetek!
Már én is bosszankodtam emiatt, úgy látszik, ez az örök törvény a ps-ben, nekem is mindig így van,(CS2-t használok) de lehet alakítani a kijelölést és ha alfacsatornát hozol létre a kijelölésbõl, azzal is kezdhetsz valamit.Ha vk psguru tud jobbat,kérném írja ide.
acsati
ha kijelölöm a képet és contact-olni akarom miért nem engedi? a select - modify opciói közül csak a border-t engedi. miért?
Itt a kép:http://www.sg.hu/forumkepek/2009_05/ecsetdinamika01.gif
Én elõször úgy értettem.hogy olyan ecsetet akarsz, mint a kész produktum a video végén, de ha csak olyan ecsetet akarsz, ami mindkét végén egy pontban végzõdik, akkor azt csak pentollal lehet.Ecsettel max ezt lehet elérni, ecsetdinamikával, halványítás(fade) kép:
Talán az téveszthetett meg, hogy az ecsetmintáknál egy olyan képet láttál?
modellmaker
akkor meg lehet szövegértési problémáid vannak. EZ NEM BRUSH, HANEM A PEN TOOL.

Bõvebben a Pen Tool-ról.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Miért nem csinálsz te ecsetet, ahogy a videon van, kövesd és szerkesztés/ecsetminta megadása.Azt írod elég gyakorlott felhasználó vagy. akkor sikerülni fog, amit Modellmaker írt, azt is vedd figyelembe.
Tubbs
Akkor meg lehet rosszul raktam fel a kérdést...<#levele>

Nekem úgy kéne ez az ív ahogy a videón van...de egyik ecsettel sem tudom el érni ezt az eredményt.<#confused>

Pedig tisztán emlékszem h van ilyen ecset alapból. De nálam egyik ecsetkészletben sincs ilyen. A nevét sem tudom...

Amúgy cs3 és cs4 fent van nálam.

\"Tudom, sorsom egyszerű kereszt Fogva tart és el nem ereszt...\" Bikini

modellmaker
ez pen toolal van megrajzolva. ha kész az ív, jobb klikk, brush stroke (vagy vmi ilyesmi), és alatta van egy checkbox, hogy simulate brush pressure, azt jelöld ki. meg ehhez (a videón látott eredményhez) nem árt, ha egy kerek, lágy szélû ecset van kiválasztva

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Tubbs
Sziasztok!

Elég gyakorlott felhasználó vagyok és azért is nehéz errõl írni/kérdezni....
Egyszerûen nem tudok rá jönni hogy hol találom ezt az ecset típust a photoshopban...<#miaz>
Tudom h alapból benne kellene legyen….de végig kattintgattam az egészet és nem lelem. <#confused>

Köszönöm a segítséget! <#wave>
Tubbs

videó

\"Tudom, sorsom egyszerű kereszt Fogva tart és el nem ereszt...\" Bikini

Itt gondolom nézted már, de hátha mégseForeign-language fonts
MANOWAR
Igen ösmerem itt probáltam elõször,de nekem letisztult kellene 😄 & köszi

artschiatwork
csak hasonlót találtam sajnos, Las Vegas To Rome néven.
De próbáld meg itt, hátha kidob valamit: http://www.whatthefont.com

artschiatwork
Font Diner készletben szerintem benne van, a nevét passz, utánanézek.

MANOWAR
MANOWAR
Helló mindenkinek!
Ezt a betûtípust keresem de az istenért sem találom se PS-be sem a neten illetve csak ennek másfajtáját.... Netalán ha valaki tudja legalább a nevét vagy egy nem fizetõs letöltést megköszöném valahol greek-re valahol roman stílusra jön be a hozzá hasonló de azok nem jók.<#szomoru1>Köszi elõre is.Mindenjót

Már akkor is sikerült megcsinálnom mikor írtam hogy kösz 😊
LSL
Video
Mert bemásolni nem elég, meg is kell nyitni

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Sziasztok!
1800 képet kellenne átméreteznem, felíratozni (kép és fáljméret) és nevezni.
A méretezés, felíratozást megcsinálja, de a fálnevet nem, miért?

Kösz
Crem
bemásolod abba a könyvtárba ahol a többi van.

hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?

Tud vki abban segíteni hogy lehet ecsetet telepíteni?
rooney8
Miután leírtam abban a pillanatban rájöttem<#falbav><#vigyor5>

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

rooney8
Üdv!

A jobb oldali "ablak sávot" hogy lehet rögzíteni? Mert ott tologattam össze-vissza és most nem tudom hogy kell rögzíteni. Remélem értitek mire gondolok. Amikor elõször megnyitod a ps-t (telepítés után) akkor jobb oldalra van rögzítve. És ha elkezded tologatni, akkor "kirögzül" onnan 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Ha így egyszerûbb, akkor hiszek neked, köszönöm a segítséget!
(ACDSee-m van, nem tudtam, hogy képes ilyesmire)

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

Én Xnview-t használok, azon belül Eszközök -> Konvertálás.
macleody
Lehet, de erre egyszerûbb ha egy képnézegetõ progit használsz. ACDSEE vagy Irfanwiev is meg tudja csinálni.
Lehetséges az, hogy egyszerre több képet kicsinyítsek le?
Úgy értem, hogy van például 50 képem, és ezeket szeretném például 2000x3000-bõl 200x300-asba lekicsinyíteni (valójában nem ezek a méretek, csak írtam véletlenszerûen számokat), úgy, hogy ne kelljen megnyitni mind az 50 képet és egyenként méretet változtatni, hanem automatizálni?

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

KÖSZ!!!!!!!
Tényleg ez volt a probléma, mondjuk nem értem hogy nem vettem észre, na mind1, az a lényeg hogy most már jó, kösz még1szer.
Chryst64
esetleg nem ragad a space billentyud?

80 StS/77PR/58 Bish Sayha 74BH,74Dest,62WL,58kamael,559S.42 AQ killerpowerpvpdestroyer

Már 3 hónapja megvan, és naponta használom. Eddig tökéletesen mûködött és már eléggé meg is barátkoztam vele, valószínûleg elnyomtam valamit, amitõl iylen lett.
Nem szándékom indiszkrétnek lenni,de talán azzal kezdõdött a probléma, ahogy a ps-hez hozzájutottál.
Sziasztok
Tudja valaki mitõl van az hogy mikor megnyitok egy képet a PS-ben, és akarok vele valamit csinálni, nem tudok, mert mikor ráviszem a kurzort a képre, akkor megjelenik egy kezecske és semmit nem tudok csinálni.
Remélem tud valaki segíteni, mert így semmit se ér a PS, ha nem lehet benne semmit csinálni.
köszi mindenkinek!😉
Megfelel a macleody által ajánlott robotfordítás? Mert akkor nem fáradozom.Én nem tudom, milyen, mert 3x leállt a firefox az oldalon, az explorer meg már 5 perce nem tölti be, de írtam,hogy haldoklik a pc.m, lehet, hogy nálam a hiba.
macleody
Ezt elk.rtam, de a link jó <#vigyor>
macleody
http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=en&u=http://www.psd-tutorials.com/photoshop-tutorial.php%3Fname%3D8%26title%3DRealistic-Scars&ei=HFwISrLlCKa-MrTO5aID&sa=X&oi=translate&resnum=1&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.psd-tutorials.com/photoshop-tutorial.php%253Fname%253D8%2526title%253DRealistic-Scars%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26hs%3DH2tGuggli lefordítja.
oké.jólesz persze..és köszi!😉
msn-em: tolgyesi.peterkukachotmailpontcom
Én igen, de két feltételem van.1.Küldhetem hangos emailban (win media playerrel le tudod játszani), mert bocs, de ennyit nem írok.2.Megelégszel egy elnagyolt fordítással, mert a ps a barátom, nem az angol nyelv.Ezenkívül a pc-m a sír szélén van, úgyhogy lehet hogy nem lesz semmi az egészbõl rajtam kívülálló okokból.Ha így jó,max 48 órán belül megkapod.
hali
valaki nem tudná nekem ezt leírni magyarul, h. hogy kell megcsinál?!
http://www.psd-tutorials.com/photoshop-tutorial.php?name=8&title=Realistic-Scars

Én próbáltam lefordítani csak nem ment!:S Köszike elõre is!😉
NessieGraf
Azért mondtam, hogy mind a kettõt csináld meg. Mert az elsõben nem jó az animáció, de jó a map. A másikban meg az animáció jó.

A rollover kérdés ár érdekesebb, mert ahogy tapasztaltam, az javascript betét és többféle kép tartozik hozzá. Ezt ha magában futtatod, akkor királyos, de bárhova beteszed nem mûkszik. Ezzel szenvedek már néhány hónapja.

Maradjunk abban, hogy amelyikünk megtalálja továbbadja. De gyanítom, hogy az ilyenek mint a Gportál lenyelik a kód felét.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Illetve nem az image mapot nem, hanem a rollovert nem menti el.