Milyen Alaplap?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

matyi0323
Hali. Holnap készülök alaplapot venni, de nem akarok cserélni vinyót, processzort, vidi kártyát és ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyet is vegyek. Ati HIS 4650 512mb PCI vidikártya, 2.8as intel celeron proci tehát maradna benne. Ja és még vennék egy 450W tápot is. És ezekhez gondoltam egy 4 giga ramra. 2x2gb megosztásban. Ezekhez milyen alaplapot tudnátok ajánlani? ( amit néztem az 12k, de sajnos nem támogatja mostani procim, csak az amd-t de viszont azt meg nem akarom cserélni.. tehát ha lehet az ár ilyen 13-18 k körül legyen.. ha még lehet annyiért kapni😄 )

Köszi.

"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."

Solten
Nekem is volt sajnos nforce4 es 520.

Saor Alba

MaSzKa
nekem sok nvidia cipsetem volt

nforce2
nforce3
nforce4 xxx s754 abit nv8
nforce570 ultra

mindi fos driverei voltak éveket kellett várni mire kiadtak egy új drivert

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Solten
Udv. Nvidia-s chipset a legbenabb. Raadasul mar nem fejlesztettek 2-3 eve ahogy az osdi kartyaikat sem. Bar most felcsillant a remenysugar, kijottek az also-kozepkategorias DX 10.1-eseikkel...

Saor Alba

Igen, a procim maradna a mostani(AMD 6000+ X2).
szal akkor a vga-nál nem befolyásoló a chipkészlet, csak a procinál. ok, köszi

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

" muszáj vagy csak ajánlott?"
Egyik sem. Sajnos ha AMD proci, akkor javasolt egy jól felszerelt AMD-s chipsetes lap alá.

Üdv.
A kérdésem az lenne, hogy most vennék alaplapot+vga-t, a vga geforce lesz tuti, viszont az alaplapnál az mennyire gáz, ha pl amd-s chipkészlettel rendelkezne? mármint, ha geforce vga, akkor lgyen az alaplap is nvidia-s chipkészlet? muszáj vagy csak ajánlott?
Elõre is kösz a választ!

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Solten
Okes. Itt az UK-ban, Januarban kiszorjak "bagatell aron" a megmaradt karacsonyi keszletet.... 😊

Saor Alba

Február végéig általában áruhiány van, ezért a karácsony elõtti "akciós" emelt árak szoktak maradni addig. 😞

MaSzKa
de inkább február végén kezd el csökkenni talán jobban

Ettõl féltem:S azért köszi
Solten
Hello.

"karácsonyra fognak e lejjebb menni a hardver árak vagy esetleg feljebb mennek? vagy inkább januárban várható a csökkenés?"

A tendenca azt mutatja hogy dragulas van. Januarban eselyesebb egy arcsokkenes.

Saor Alba

Szia Solten.
Még azt szeretném kérdezni, hogy szerinted karácsonyra fognak e lejjebb menni a hardver árak vagy esetleg feljebb mennek? vagy inkább januárban várható a csökkenés?
ok köszi értem...am most ugrott fel az ára egy ezressel..😞
Solten
Hm, 1600 MHz, CL7, ennyiert.. Nagyon jo ar.

Saor Alba

Értem köszi.
1600 1330
Megér nekem az a +300 mhz és a hûtõborda 2500 forintot?
Solten
A hagyomanyos kondenzatorok folyekony elektrolitokat tartalmaznak. Solid Capacitors vagyis szilardalapú kondenzatorok magja pedig tomor polimer. Megbizhatobb, minosegibb, hosszabb elettartam.

Saor Alba

"Solid Capacitor for CPU power"
Mit jelent, mire szolgál nemtudja valaki?
Egyenlõre gondolkodom rajta, lehet mire lesz rá zseton (már ha lesz), addigra kint lesz az RV880/SB850 combo. Azért nem rossz az a Foxconn, de lényegesen olcsóbb mint DFI.

MaSzKa
és ezt megveszed?

DFI kinézet

Solten
"Ha veszek egy AM3as procit (még nemtudom x4 vagy amit te mondtál) és tuningolni szeretném akkor a gyári hûtõjét is le kéne cserélnem?"

Igen, az nem art. Black Edition-os procinal nem feltetlen kell emelned az "FSB"-t tuningnal, eleg csak a szorzot.

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Most voltam a termék oldalán, szóval valami hiba van a mátrixban.
Ez se rossz, bár "csak" 1 hosszú PCI-E van rajta, de az legalább 16x-os:
Foxconn Cinema II Deluxe
Olyat bezzeg nem lelek, hogy 16+1+1+4 PCIE csatis.

MaSzKa
http://www.jetway.com.tw/jw/download_show.asp

jónak tûnik
de a gyári honlapon csak HZ01-es van

Wooow! Domo Arigato! <#worship>
Fokkal jobb mint az ECS kiosztása, bár még mindíg túl sok a PCI rajta.
Vajon a második csatlakozót lehet használni ha NEM dupla VGA-s dolgot szeretne az ember, hanem pl 4x vagy 8x bõvítõkártyát betenni?
Utána járok mit tud tuning/ACC ügyben.

Jahh meg Solten.
Ha veszek egy AM3as procit (még nemtudom x4 vagy amit te mondtál) és tuningolni szeretném akkor a gyári hûtõjét is le kéne cserélnem? Én a 2,8as celeront 3,8on járatom gyári hûtõvel de terhelés alatt sem megy 65-70 fok fölé és ha jól tudom 80-90fokig mehet.
Solten
Ja es meg talaltam ot: Jetway HZ02

Saor Alba

Asrock meg akkor elvileg egy butított Asus? vagy akkor lehet egy rosszul sikerült asus másolatnak is nevezni? Nem is tudtam oszttársamnak is asrock van egyébként õ azt mondta jó azért gondolkodtam abban. Gigával az FSBt feltudom majd húzni?
Solten
Nincs mit. Vagy ezt: link.

Saor Alba

Na ez egy lényegretörõ válasz volt. Köszi!
Solten
Btw, nem 785G, de figyelmedbe ajanlom: DFI LanParty Jr. 790GX-M3H5

Saor Alba

Solten
Ohne / 1 PCI? Nehez lesz szvsz 785G-nel ilyet talalni... 😊

Saor Alba

Solten
Vedd meg ezt a lapot szvsz: link L3 aktivalasa pedig eleg lutri. Vagy sikerul, vagy nem. Egyszerubb ha vasarolsz Phenom II-t. Asrock-ot meg felejtsd el, egyenlo Asus low budget.

Saor Alba

Solten neked mi a véleményed, vagy valaki aki ért a számítástechnikához segíthetne.
Ez eddig oké tudom hogy leírtad de azon belül hogy? Belépsz boisba és van olyan opció hogy L3 aktiválása vagy mi? Bocs hogyha abszolúte hülyeséget kérdezek mert pl kézenfekvõ hogy hogy kéne de én sajnos nem tudom. Annyit tudok hogy a 2.8as celeronomat úgy húztam fel 3.8ra hogy beléptem biosba és emeltem az FSBn
MaSzKa
nekem Biostar TA790GX A3+ AM3-al sikerült

de már elmondtam 100x ezt

a lényeg végülis annyi lenne hogy ipon szerint az asrock jól tuningolható alaplap. Maszka szerint nem. Maszka mondta hogy valami tuningbiosos alaplapot kéne vennem. Nekem az a lényeg hogy meglegyen rá az esély az alaplap szempontjából az L3ra és a legolcsóbb legyen. Nemnagyon zavar hogy tucatgyártó nem tucatgyártó vagy akármi nekem az árcédula mutatja meg a szimpátia mértékét.
most nem azért hogy megbántsak valakit de a kérdésemre még mindig nemkaptam választ...😄
Maszka azt megkérdezhetem hogy neked hogy sikerült felhúzni a procit vagy az valami "üzleti titok"?
Solten
Az egy dolog hogy nem kapni a Balkanon, attol meg 2tucatgyarto2 😊 Ezt a fogalmat amugy hogy otlotted ki, amelyik ceg nem nyomatja nagy mennyisegben a termeket, szepen lehuzhatja magat a slozin.

Saor Alba

MaSzKa
itt Magyarországon nem igen

asus msi giga közelében sincs eladott termékek darabszámában

Solten
Ja a Biostar nem tucatgyarto mi? <#rolleyes>

Saor Alba

MaSzKa
az a lényeg: ASUS MSI GIGABYTE- mit tucatgyártókat nem igen szeretem

Gigabyte házak tetszenek, passzív vgai, Asus MSI laptopjai

másban nem szívesen vennék

Hát akkor végülis most egyik kérdésemre sem kaptam választ :S
MaSzKa
amd-s topicba nézz be
meg a ramos topicba vannak jó olcsó ramok

akkor kingston buffalo vagy kingmax? vagy ottvan még az apacer is de az csak 1066 mhz. sokkal gyengébb egy 1066os mint egy 1333as? vagy szinte észre sem vehetõ?
Ezt a denebes kérdésedet nemnagyon értem. Meg aztsem hogy akkor most jó az asus vagy nem biztos hogy olyan jó?:S
Egyébként te az X4es atholont hogy tuningoltad fel biosban vagy valami progi vagy valami oylasmi amikett csak a Biostar alaplapok tudnak?
Öööö, na ez az ami végképp nem jó. Kell a fenének PCI foglalat 😊

MaSzKa
ASUS M4A785TD-M EVO 21eft kb

ez a samsung lehet hamis

iponba hogy választod ki a Denebet?

asus nem biztos olyan jó

MaSzKa

ez nem jó?

Már lassan egy hete azon gondolkodom, hogy melyik lenne a jó alaplap de nemjutok dûlõre :S
Az elképzelésem az lenne hogy ilyen proci ésilyen memó meg Hd4200es integrált vidkari. Olyan lap kéne ami tuningolható a procit elképzeléseim szerint úgy 3.2ig szeretném felhúzni meg az L3as cache sem lenne elhanyagolható.
Maszka mondta az ASUS M4A785TD-M EVO nevû lapot de az 22ezer. Mondta hogy jól tuningolható. Ez eddig oké elis hiszem neki viszont ipon tesztelte a lapokat és ittvan az asrock lap is ami 5 ezerrel olcsóbb és elvileg jobban tuningolható. ez a 15 ezres ha jól tudom ugyan olyan mint az elõzõ csak 2 memófoglalattal. Melyik lapot vegyem akkor ha tuningolni szeretnék de a jó ár is fontos? Ha ipon teszt nem lenne asust választanám amit Maszka ajánlott de így hogy elvileg még jobban is húzható az asrock meg olcsóbb is 5/7 ezer forintal, elgondolkodtató. Szerintetek mit kéne vennem? A lényeg a jó tuningolhatóság a jó ár és az integrált hd 4200. Bocs mindenkitõl hogy ilyenekkel szemetelen tele a fórumot de abszolút döntésképtelen vagyok:S
Tud valaki olyan mATX!!! alaplapot, ami ...
ATI/AMD 785G+710SB chipsetes, AM3 foglalatos, jól tuningolható (plusz ACC)
Van rajta 4db memória foglalat, és a lényeg, hogy ne legyen rajta PCI!
Ennél már csak az lenne jobb, ha 16x-os PCI-E mellett az egyik bõvítõhelyen lenne 4 vagy 8x-os PCIE.

Van olyan amin csak 1 PCI van, pl. Asus HTPC verziója, de abban herélték az ACC-t és tuningot, ezen kívûl az ECS Black Editionja van.

A Pegatron (Asus OEM részleg) csinál ilyen lapokat HP gépekbe, P4, i5-i7 és AMD procikhoz is, de az csak géppel vehetõ, és garantáltan antituningos.

Bezzeg full ATX lapokból ottvannak olyan elmebeteg lapok mint az Asus P6T6 vagy a P6T7 ...