Milyen Alaplap?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem tudom megéri a beruházni 775ös foglalatú DDR3-as alaplapra, mivel a 775ös széria is már kifutó
így ha szeretnél majd fejleszteni új alap kell majd
én beruházék egy amd-re
#hhwnd
bár nemtudom, hogy viselkedne a prociddal
#hhwnd
Intel Core2 Quad 2.5GHz Q8300 milyen alaplapot javasoltok?
illetve DDr2 vagy 3-as legyen? <#help>#help><#help>#help>
köszi elõre is!
A legfrisebb drivereket, mint az Audio és a LAN már leszedtem a Realtek oldaláról.
De mi a helyzet a Chipset Driverrel? Ha nem ahsználom az alaplapi integrált VGA-t, amit már letiltottam BIOS-ban, akkor fel kell ezt telepítenem?
Amúgy ha letöltöm a Chipset drivert, az ATI Catalyst Install Manager jön be, és ezeket telepíti:
- AMD USB szûrõ illesztõprogram USB 1.0/1.1 audio eszközhöz
- North Bridge szûrõ illesztõprogram
- Microsoft Visual C++ 2005
Ezek kellenek?
,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"
Viszont ha kell a déli híd, akkor mi a legolcsóbb lap, ami megfelel ezeknek a kritériumoknak. Köszöntem.
Egy kérdés bár kicsit OFF: most újra kéne rakni a gépet az uj proci,lap, memória miatt ugye? Nem lehet valahogy kikerülni? Semmi kedvem megint újrapakolni,ráadásul holnap este érek csak rá ezzel foglalkozni...
Ezek szerint... Az alaplap tudja az ACC-t.
Saor Alba
Ez az MSI, amit te ajánlasz, ez meg csak AMD 770 + SB710 chipkészlettel rendelkezik.
Nem vagyok annyira ott a témában, azért kérdezem.
Magyarorszagon sehol se talaltam ilyen atalakitot. Kulfold: link
Saor Alba
Atalakito nem jo, ahogy irjak, VGA-hoz van, nem pedig a 12V-os alaplapihoz. Talan nem is letezik ilyen. Kell olyan tapegyseg ami olyannal szerelt. Egyebkent tuningolhatod siman 8 pines nelkul is...
Saor Alba
Sztem ez megfelel... amit meg linkeltél iponról kábelt azis tökéletes sztem. De várd meg Solten válaszát is õ a profi..<#smile>#smile>
Solten ezen is 8pin ATX csati van..múltkor mondtad, hogy az csak tuninghoz kell...tegyük fel akarok tuningolni is rajta...milyen átalakító kell hozzá??
Lehet már tettem fel nemrég, de most lett nagyon aktuális...ipon-on néztem MSI-ket, azok milyenek?(ezeken van FET-borda is)Vagy inkább Gigabíte? Asus felejtõs,megutáltam...
iPon-ról kéne mindenképp a link,mert ott fogom megvenni, ha minden igaz.
+AC MX-2 paszta amit érdemes venni ugye??
Konkrétan AMD 790GX SB750 és AMD 790FX SB750-rõl olvastam ezt, mert ezek tudják az ACC-t. Az lenne a kérdésem, hogy hol tudnék a legolcsóbban hozzájutni egy ilyen laphoz, meg egyáltalán milyet keressek?
Eddid egy Asrock M3A790GMH típusút néztem ki, de nem vagyok benne biztos, hogy ez tudja az ACC-t.
Nagyon nagy lóvét nem költenék rá, olyan 20-22 körül gondoltam. A lényeg, hogy AM3-as legyen, mert a proci is az, viszont több helyen is láttam a neten, hogy vannak ilyen chipes lapok AM2+ban is.
Köszi a segítséget.
Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |
Melyik a jobb/újabb chipkészlet:AMD® 780 vagy Geforce 8200 series?
AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM
több gépet hasonlítanék össze, elég egy egyszerü kis progi
Saor Alba
A biostar megbízható márka?
ha most lapot vennék, melyiket válasszam?
-Biostar TA790GX
-GIGABYTE MA770T- UD3P
-GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H
-Asus M4A785TD-V EVO
Tudom, hogy Maszka egybõl a Biostar-t mondaná...nem ismerem a márkát,és ASUS-t sem szívesen vennék...(most is az van és utálom)
Esetleg ebben az árkategóriában más alternatíva? AM3 a lényeg,meg az enyhe tuningolhatóság...
ATI SB7xx RAID Driver
Ez mire jó??"
Arra jó, hogy az operációs rendszered a hardveren keresztûl tudja kezelni a RAID-tömböket, azaz több merevlemezt össze tud fûzni a gép úgy, hogy az egyként látszódjon, ezáltal hibatûrõbb (például RAID 1, tükrözés), vagy gyorsabb (például RAID 0 - összefûzés) tárolási metódust kaphass.
Bõvebben errõl a Wikipédián olvashatsz.
"és ezek közül melyiket rakjam fel a Gigabyte honlapjáról, vagy mind2 kell?
- AMD SATA RAID Driver
- AMD SATA AHCI Driver"
Ha használsz RAID tömböket (lásd elõzõ bekezdés), akkor az AMD SATA RAID Driver-t is rakd fel mindenképpen, ha nem használsz, elegendõ csak az AMD SATA AHCI Driver.
ATI SB7xx RAID Driver
Ez mire jó??
- AMD SATA RAID Driver
- AMD SATA AHCI Driver
- AMD CnQ Processzor Driver: XP-nek kell csak, Vista, Win7 tartlamazza.
- Realtek HD Audio: Realtek oldalarol kapd le a legfrisebbet.
- Realtek RTL 8168/8111 PCIE Ethernet vezérlõ (LAN)
- ATI SB 700
Utobbi kettot szinten tobb mint valoszinu hogy tartalmazza a Win7, Windows Update-val nezd meg talal e frissebbet.
Egyebkent fenn vannak a Gigabyte honlapjan is, ertelemszeruen a driver-eknel kell kivalasztani oket jobb oldalt... (ATI SB 700 - chipset/sata/raid neven fut...)
Saor Alba
Igen ám, de nekem Windows 7-em van...most mit csináljak? A Gigabyte oldalán vannak a Win7-hez driverek, csak az a baj, hogy nem tudom melyiket kell leszednem..
Ha az alaplapi telepítõlemezt használnám, ezeket rakná fel:
- AMD CnQ Processzor Driver
- Realtek HD Audio
- ATI SB 700
Na igen...de ha a hivatalos oldalról szeretném a Win7-es cuccokat leszedni, akkor csak a LAN-t és az Audio részt tudom feltelepíteni.
Szóval a kérdésem csak annyi, hogy valaki írja meg pls, hogy amíg az alaplapi lemez ExpressInstall során ezeket rakja fel....
- AMD CnQ Processzor Driver
- Realtek HD Audio
- ATI SB 700
...ezeket hol találom meg melyik mappában....mégegyszer mondom, az Audio-t és a LAN-t megtudtam csinálni....
Tehát a mappákat tallózva hol találom meg ezeket?
üdv
[ Szerkesztve ]
Jah és szerintem ugyanolyannak kell lennie a két vinyónak.
Azt szeretném még kérdezni, hogy van ez a raid vezérlõ vagy micsoda. Namármost az hogy mûködik bármilyen két vinyót össze lehet "párosítani"? Van egy 120as IDE (pata vagy micsoda) kábelos meg egy 500as satás ezt a kettõt össze tudom párosítani? Meg mi ennek az elõnye? Gyorsabb a "gép"?
és külsõ HDD-ken
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______