Milyen Alaplap?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez így nem igaz. Az áraik az olyan "Én nagy kerben vásárlok, hogy jobban járjak" típúsú Gipsz Jakabok ellen van, akik évente veszenk egy-egy alkatrészt a Ramirisnál. Meg is érdemlik. Ha te egy bolt vagy, aki rendszeresen veszel tõlük, akkor valódi nagyker árakon kapod, ha pedig valami céges vagy magánemberke akar ügyeskedni, akkor kb. bolti ár felett kapja meg 😊
De ennek ellenére megéri náluk venni ezt-azt, mert egy csomó dolgot majdnem lehetetlen máshonnan beszerezni ...

Punkerwork
rami nem olcsó nagyker az tény, de korrekt hely én szeretem cuccaim onnan vannak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

[Jakuza]
Rablobanda.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punkerwork
az szép ramiban 3 év garral 19k nettó nagyker.

[Jakuza]
Kismillio helyen van.
Az ara valtozo 23k es 26k kozott van altalaban
Az usersnel (Itt) pl 23,490 Ft,-

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Punkerwork
ASUS P4GD1 ATX

P4 Socket478, Pentium 4 2-3,6+GHz
Intel 915P chipset, 533/800MHz FSB, 4 DDR Slot max. 4GB PC2100/2700/3200 Dual Channel DDRSDRAM
1PCI Express x16, 3PCI Express x1, 3PCI, 2 UDMA33/66/100 Bus Master IDE, 8USB 2.0, 1P/1S, PS/2 bill/egér ATX
RealTek ALC861 audio 8ch., GB LAN, 4x Serial ATA, IDE RAID.

ramirisben van most is raktáron.

Nem tudod hogy ezt Magyarországon hol lehet megvenni?
Rákerestem a neten, de csak külfüldi honlapokról lehet megrendelni.

Köszi!!!!!

[Jakuza]
ASUS P4GD1 I915P S478 PCIe 4xDDR GBLAN 4xSATA IDE RAID

Tudtok olyan alaplapról amibe ddr memóriát S478- as P4 CPU-t és PCIE videókártyát lehet belerakni?

Gabesz amd64
<#eljen>így igaz

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
mégnembiztos!lehet kiagyalnak valamit,de ebbõla szempontból télleg jobb a Crossfire

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

DanyyX
Nézzük a dolgot elektronikai szemléletbõl.

Fogok egy párhuzamos sínt, és el akarom rajta érni a maximális átviteli sebességet. Ezt ugye a sín szélesítésével , vagy a frekvencia emelésével lehet elérni.

Az elsõvel az a baj, hogy qrvasok vezetéket kell ráintegrálni szerencsétlen alaplapra, ami egyrészt gazdaságtalan, másrészt pazarlás, harmadrészt lassan lehetetlen ezekkel a fizikai méretekkel.
Erre rájöttek.

Második lehetõség: Húzzuk halál magasra a frekvenciát.
Hát sajna ebbe is beletörik a fejlesztõk bicskája, mert egy bizonyos frekvencia fölött rohadtul lehetetlen az alaplap nyákján végigvinni 64 vagy 128 vagy 256 vezetéket. Jah, és az azt lekezelö elektronikáról nem is beszélve.

Hát ez itt a gond az agp-vel, pci-al meg az összes párhuzamos átvitelen alapuló techknikával. FIZIKAILAG NEM LEHET megnövelni az átvitel sebességét egy bizonyos mérték fölé.

Miért is kéne nöelni a sebességet?
Hát mert a rohadtul fejlõdõ hardverek, igen nagy átviteli sebességet igényelnek egymás közt. Mivel az összes újonnan kijövõ videokari, és más periféria, vagy hardverelem gyorsabb adatmozgatást igényel ha megfelelõen ki akarod használni.

Erre találták ki, hogy a soros technológiához nyúlnak.
Nézd csak meg a LAN-t például.
Az csak négy szál vezeték, és mekkora sebességen megy, ráadásul elég nagy távolságra.
Egy párhuzamos sínt, mikor huzol ki több tíz méteres távolságra?

Kezedenek áttérni a soros átvitelre.
USB, SATA, PCI-E!!!
mindez soros átvitel.

Vagy szerinted az összes alaplapgyártó, és elektronikai mérnök hülye???
Hogy a soros átvitelt használják a párhuzamos helyett?
Gondolkodjál már el ezen a dolgon!
Tudnék irni nagyon sokat a párhuzamos átvitellel szembeni elönyökrõl, de most se kedvem, se idõm nincs rá, és a hozzászólás is elég hosszú lett.

Ennyi.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Cross ok SLI akkor felejtõs nem??

[NST]Cifu
Sli az király,de mégis ez nem egy igazi újdonság,csak 2 kártya összekapcsolása.Nem ájultam el töle.Mondjuk ha már elavult az a 2 kártyád,akkor ugy fogsz bemenni a boltba hogy kérek egy duopackot a a gf8 kártyából??Örület.
Hasonló volt a 3dfx nél is.Akkor nem kellet most ugy néz ki hogy "kell" és ráeröltetik a népre.

Az SLi esetében ezzel egyértek, azzal a kitétellel, hogy maga a lehetõség biztosítása már megmutatja, hogy mennyi fejlesztési potenciál rejtõzik a PCI-Expressben. Ugye AGP csati esetén elég nehéz lenne egy ehhez hasonló rendszert kivitelezni.

A másik fele az, amit a Crossfire már elõre vetít: nem kell két teljesen azonos kártya. Fogod és a "régi" kártyád mellé veszel egy vadiújat, és a kettõ teljesítménye, természetesen némi veszteséggel, de összeadódik. Voila.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Gabesz amd64
elõre ezt még nem látod hogy jó lesz-e az hogy két VGA-t összekapcsolsz...inkább az hogy egy nyákon van 2GPU!

És nem orbitális kiszerelésbe 😊) (méretbe) hanem mint a mostani VGA-k akkorába lenne akkor rácupopanának az User-ek!

Ja és a félét fogyasztanák! 😊

ez már kezdene a jõvõ lenni! I'think

[NST]Cifu
Minden technikai újítást úgy harangoznak be, mint a messiást - ez egy egyszerû üzleti fogás. Aztán vagy beválik, vagy nem...

Gabesz amd64
de gyszer rá kellett térni az AGP-sre a PCI-ról szal ugyanaz a helyzet most is!

Azért maradjunk a lehetõségeinknél.Sli az király,de mégis ez nem egy igazi újdonság,csak 2 kártya összekapcsolása.Nem ájultam el töle.Mondjuk ha már elavult az a 2 kártyád,akkor ugy fogsz bemenni a boltba hogy kérek egy duopackot a a gf8 kártyából??Örület.
Hasonló volt a 3dfx nél is.Akkor nem kellet most ugy néz ki hogy "kell" és ráeröltetik a népre.
Ja és hol a jó irány?????????

Na de hogy harangozták be??
Mint a messiást.
Ahoz képest önmagában nem egy nagy durranás,de hangsúlyozom,hogy tény és való ez a jövõ(sajna) mint ahogy írtátok,csaK nem az a verzó amit a gyártók ránktukmáltak anno mikor kijött.

Egy év múlva új gépem lesz,és tojok magasról hogy az AGP kihal.
A lényeg,hogy ebben a jelenlegi állapotában a Pci-e egyszerüen egy rakat vas nem a jövõ.

DanyyX
Nagyon helyes meglátás. <#eljen>

czky
Én AMD-s voltam korábban. Csak kíváncsi voltam, h milyen is lehet ez a P4, mert annyira istenítették. Hát semmi különös. Soha többet nem kell a P4!!!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

DanyyX
Erre én is csak azt tudom mondani, hogy nem érdemes AGP-re alapozni.

Ha valaki most vesz új cuccot, annak nem ajánlható az agp, mert az lesz a sorsa, mint az ISA-nak.

Hiába nem hoz még látható javulást a PCI-E (bár én az sli és crossfire technológiákat, valamint a nagyon rugalmasan kihasználható soros átvitelt annak nevezném...), akkorsem lesz az a gyártó, aki ne azzal adná ki a termékeit.

Ez egy kikényszerített generációváltás, ami nem a felhasználók pénztárcájának használ, de legalább jó irányba fejlõdünk, és nem visszafelé...

[Jakuza]
Ismet egy megtert Inteles.
Ugye milyen szar, ez az AMD ? 😛

czky
Hát nem. Most szabadultam meg az IC7-esemtõl... 😊))

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

[NST]Cifu
Azokat meg ne sajnald akik az intelmek ellenere 100K-s kartyaba fektetnek bele, mert azok megerdemlik...

Pontosan. 😊)

[Jakuza]
Hat ahogy elnezem az alairasodbol veled ez nalad nem fog bekovetkezni. 😛
Azokat meg ne sajnald akik az intelmek ellenere 100K-s kartyaba fektetnek bele, mert azok megerdemlik, hogy a kartyaik a nyakukon maradjanak.

[NST]Cifu
Ez minden tech. váltásnál így van, de azért azt nem mondanám, hogy nem lehet eladni õket, hiszen sok embernek lesz még 1 v. 2 év múlva is AGP-s deszkája. Az viszont igaz lehet, hogy telítve lesz a piac használt AGP-s kártyákkal, ami valószinüleg le fogja nyomni az árakat.

czky
Ebben az egészben csak az a szomorú, hogy majd nem lesznek eladhatók az agp-s videókártyák. Amikor már mindenkinek szinte muszály lesz megvennie a PCI-E karikat, akkor már a kutyának se fognak kelleni az AGP-s cuccok. Tehát nyugodtan mindenki a polcára helyezheti az akár 100ezer forintos kártyáját...

Gabesz amd64
inkább nem szólok semmit!

De láthatod nem csak Én próbáltam elmagyarázni neked múltkor hogy mért is halott az AGP!

De már Cifu-ra meg Jakuzza-ra se hallgatsz szal ezért mondtam hogy Te nem elõre fejlödsz hanem visszafele! 😊

Szal maradj Te a jól bevált AGP-nél!
Sok sikert!<#taps><#eljen>

Gabesz amd64
Utálom a konzolt meg ha így folytatod akkor Téged is!<#mf2>

[NST]Cifu
A vízválasztó abból a szempontból értendõ, hogy az elsõ olyan kártyacsalád, ami nem jön ki AGP port alá.

[Jakuza]
Elhiheted az nem lesz vizvalaszto, hogy kijon e a 7x00 AGPre, vagy sem.
Az AGP elfog tunni. Egy ev mulva mar nem lesz olyan alaplapgyarto, amely ilyen lapokat adna ki.
Ugy, ahogy eltuntek az ISA slotok, mas tipusu memoriamodul foglalatok, szep lassan az alaplapokrol, ugy fog a feledes homalyaba veszni az AGP is.

[NST]Cifu
1.: Attól, hogy egyáltalán lesz belerakható kártya. Ugyan egy évvel ezelött is azt mondták, hogy vége az AGP-nek, de azért bátorság arra építeni, hogy egy év múlva is ki fognak még jönni (kiváncsi leszek lesz-e AGP-s Gf7x00, talán ez lesz a vízválasztó).
2.: A PCI-Express már most többet mutat fel, lásd SLi és Crossfire technológia.

Hu Gabesz bazzeg neked nem Pci-e videokari kell,hanem playstation!
<#taps><#taps><#taps>

Gabesz amd64
akkor ennyi erõvel térj vissza Te az ISA bus-hoz!<#vigyor1><#eplus2>

Hát mondjuk az Agp nél max a 2x volt egy ugrás mert a 4x és a 8x csak egy jopofa parasztvakítás.
Szinte semmi gyorsulás.USB az okesz

[Jakuza]
Sok technologia adott volt.
Aztan jottek mindig a nagyobb reviziok, amikor mar kiforott jobban a technologia es sokkal nagyobb sebesseget engedtek az uj generaciokkal.
Pl USB,AGP

Mitöl lenne jobb késöbb??
Adott a technologia,és többet mivel lehet kicsiholni belõle??

kircso13
<#worship>

Az élet eleme a lét!

Gabesz amd64
<#eljen>

Gabesz amd64
de nem sokáig!<#eplus2>

[NST]Cifu
A PCI-Express semmi látható többletett nem nyújt - jelenleg. Ebben teljesen igazad is van, ezt senki sem kérdõjelezte meg.
De ha már veszel egy új alaplapot, akkor célszerû egy kicsit elõre gondolkodni. Egy jó S939-es lappal kényelmesen kihúzhatod két-három-négy évig, hiszen belemennek a kétmagos A64-ek is (remélehetõleg addig lesz is valami, ami ki is fogja használni 😊). Ha PCI-Express-es deszkát veszel, akkor a videókártya csere sem fog problémát jelenteni. Tehát érdemes elõre gondolkodni.

Ha nem érdekel,akkor a gépedben mi a szösz van??
Ja meg minek??Ezt nem hagyhattam ki😊<#wilting>

Megkövetek mindenkit az Agp 7800 kártya csatolásával kapcsolatban,ezt elnéztem,elszúrtam miegymás.
Viszont még mindig ott van a levegõben,hogy pci-e a jövõ de értelme max annyi van,hogy cseréld le user az alapodat,és fizess.
Semmi plusz semmi töblet.
Mégegyszer sorry.....<#pias><#pias><#pias>

Gabesz amd64
minek vitatkozni ha verekedni is lehet!

egyáltalán kit érdekel már manapság az AGP!<#nyes>

[Jakuza]
Es erre irtam en, hogy jelenleg nincsen a piacon AGPs 7800

sziasztok!
nékem egy ABIT KV8 PRO-m van.

&#8222;Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. &#8221;

[NST]Cifu
Az elméleti lehetõség rendben is van, viszont izb múltidõben említette, már megtörténtt eseményként (A GF7 sorozat kijött Agp felületen is.). 😉