Milyen Alaplap?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Utánanéztem egy leírásban, abban is írnak ilyen csatihelyrõl, szóval kezdem azt hinni, balga vagyok.
Létezik, hogy e csatlakozó bedugása híján is simán megy a gépem? Mit kapok cserébe a gépemtõl, ha ezt is a helyére teszem? Mármint mire szolgál ez a plusz 4 pines csati?

czky

A bekarikázott résznél nézted már?

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Szerintetek az létezik, hogy egy ASUS C-800 E-DELUXE alaplapon csak a 20 pines fõ tápcsatinak legyen aljzata, és a plusz 4 pinesnek nincs? Merthogy emlékeim szerint annó az utóbbinak nem találtam helyet, tehát nincs bedugva. Amennyiben ez nem lehetséges, tehát a 4 pinesnek is van helye az alaplapon, csak én nem vettem észre, mirõl maradok le, hogy az nincs bedugva?

Gaben78
ksz. nézem

Narancs
Itt vagy egy cikk a lapról, talán segít valamit...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Gaben78
az új Ultra lesz akkor, mert a link amit lejjebb írtam ott is Ultrát ír.

Gaben78
Fatal1ty nagyon kir. meg az ára is. 😞

Narancs
Új revízión van olyan. Vagy Fatal1ty verzón. Nem tom...

Gaben78
Abiton (AN8U) olyan cooling-ot csak azon a linket látok, máshol sima venti. google képek végig néztem.

Gaben78
azt tudom ksz. lesz vhogy egy 6600GT...kocsi persze marad 😊

Narancs
De ha nagyon ragaszkodsz az AGP-hez, akkor vehetsz nForce3 cipsetes S939 deszkát. Na azokon AGP van.

Narancs
nForce4 -es deszkák PCI-E -t tudnak, törõdj bele. Kocsidat el ne add! <#shakehead>
Amúgy nettó 28ért már van 6600GT, nettó 18-ért meg sima 6600.

Gaben78
annyira szemétség hogy az újabb deszkákról /939/ lehagyják az AGP-t, csóri Gabi meg vehessen másik VGA-t is... eladom a kocsimat <#vigyor1> FX5700U helyett PCI-E 6600GT, az ami elérhetõ asszem.

Gaben78
http://www.trustedreviews.com/article.aspx?art=1756

elb...tam...<#ijedt>

Gaben78

Gaben78
vagy csak vm okosságot láthattam..

Gaben78
ma néztem én is, pipeline északi chip cooling, állat !

Narancs
Azt vedd amelyik olcsóbb. Ha egy árban vannak, akkor zstem Abitot. hûtése odabasz.

Gaben78
milyen deszkát vegyek?
ABIT AN8 Ultra v. ASUS A8N Ultra
ár/teljesítmény ?
Abit fikázás nem kõõ, eddig kettõ volt nforce chippes
yo volt nagyon az is, csak ház nforce2 öregszik 😊
köszi

Ez teccik': <#eljen><#taps>
"Akkor miért is kellenek a PCI Express-es grafikus kártyák? Elõször is, a cégek PR-osztályai óriási erõfeszítéseket tesznek, hogy elhitessék mindenkivel: az új jobb is egyben. Készüljünk fel, hogy a csapból is ez fog folyni, a cégek reklámstratégiája az új technológia körül forog majd. Persze a PCI Express kártyák valószínûleg valamivel tényleg gyorsabbak lesznek. (...) Az AGP-s mérésünk alapján nem várható drámai változás, inkább a "kis mértékû" jelzõ illik majd legjobban a helyzetre. (...) Nehéz lesz eladni a PCI Express-t a fogyasztóknak. A legnagyobb kérdés: hogyan gyõzzük meg a fogyasztókat arról, hogy szükség van az új technológiára?? A szakértõk szinte kétségbeesetten próbáltak választ találni erre a kérdésre (...) A marketingszakértõk azért kitaláltak valamit: "valós idejû HDTV videószerkesztés". Szerintük ez a lehetõség majd meggyõzi a fogyasztókat arról, hogy alaplapot és grafikus kártyát cseréljenek. Aligha... (...) nem mindenki akar majd vagyonokat ölni alaplapja lecserélésébe. Ráadásul egy alaplapcsere esetén általában új proci, RAM, grafikus kártya, s talán táp és ház is kell. A legtöbb vásárló így valószínûleg megmarad az AGP-s modelleknél (amik persze olcsóbbak is lesznek), amikor grafikus kártyát akarnak cserélni.
/Tom's Hardware Guide, 2004, márc./
Bár "régi" cikk, de valszleg sok igazságot is tartalmaz..) <#mf2>
DanyyX
Inteles lapokkal sajna nem foglalkozom...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Gabesz amd64
Hogyne lenne!

Elinte csa Ati chipsetes deszka lehetet ezt elérni!De kipróbálták már DFI lanparty lapba és abba is jó!

csak egy gáz van! M.országon sehol se kapsz DFI Lanparty SLI-D vagy DR-es lapot!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Köszi a részletes magyarázatot! Most már lassan kész "csatoló-szakértõ" leszek! <#worship><#nyes>
Az alaplapos kérdésemre nincs esetleg vmi javaslatod?? <#nemtudom>
DanyyX
Nem egészen így van a dolog.

Régen az ilyen Voodoo korszakban PCI (Peripherial Component Interface - hogy tisztában legyünk a jelentésével) csatolóval készültek a kártyák. Akkoriban ahhoz a teljesítményhet elég volt a PCI sín adatátviteli sebessége.

Következõ lépés volt az AGP (Accelerated Graphics Port) ami nagyobb sebességgel tudja kiszolgálni a videokártyát. Ennek két fontos elõnye van:
1. Nem sín, hanem port, tehát nem kell osztozni más eszközökkel a sávszélességen a videokártyának (ellenben a PCI-al).
2. A chipsethez (ezáltal memóriához/processzorhoz) közvetlenül kapcsolódik. Pontosabban az MCH-hoz (Északi hídhoz) ugyanis ez felelõs a processzor-memória-déli híd közti kommunikációért.

Ez után következett a nagy újítás a PCI-Express.
Ez teljesen más elven mûködik. Ittis az a lényeg, hogy egy gyors interfészen csatoljuk a videokártyát a memóriához és a processzorhoz.
Csak itt nem a jól bevált párhuzamos jelátvitelt használják, hanem a soros átvitelt. Ezért létezik pl. 1xPCI-Express slot vagy 4xPCI-Express slot.
Ez a technológia azon alapul, hogy az adott sebességû soros átviteli vezetékeket "összekapcsoljuk" és így érünk el nagyobb sebességet. Tehát egy 1x PCI-E slot mondjuk egy 10/100-as hálókártya lekezelésére elegendõ sebességgel bír de egy 4x PCI-E slot már egy Gigabites kártyát is elvisz.
Pontos sebességadatokat, illetve az architektúrára vonatkozó információkat most nem tudok mondani, de estig utánanézek annak is...

A videokártyákat PCI-E 16x-os foglalatba gyártják. Ebben 16 soros átviteli vonal van párhuzamosítva azaz egyszerre 16 vonalon kommunikál a kártya a PCI-E HUB-al.
Láthatod, hogy PCI-E nem csak videokártyák illesztõfelülete lehet...

Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi alaplapok közül kb. mi a sorrend megbízhatóság / tudásszint / ár-érték-arány (= v.ezek összessége) tekintetében?? <#conf> Elõre is köszi!

1 - ABIT IS7-G
2 - Albatron PX865PE Pro II
3 - AOpen AX4SPE Max
4 - ASUS P4P800 Deluxe
5 - EPoX 4PDA2+
6 - MSI 865PE Neo2
Aham, így már világos (ha jól értem).. szóval a PCI elvileg lezárult '99 környékén és azóta minden PCI-s VGA "Express" slot-os... hát akkor ez mégsem olyan új dolog már, mint gondoltam.. <#circling> Nem tudom, igaz-e, de pár éve egy német fószer azt mondta, a PCI gyorsabb és jobb, mint az AGP (akkor volt nekem Voodo3-asom és égen-földön nem találtam a lapomba normálisabb PCI-s kártyát, ugyanis AGP-slot nem volt benne, a boltokban viszont a PCI-t max. hírbõl ismerték VGA-nál..) <#lookaround>
Mellyek azok az alaplapok, amikbe 2 db ati vgat kapcsolhatok össze? Van már piacon ilyen, ez inkább a fontosabb!

Sziasztok!!

Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.
Van egy Asus P4P800S-X-es alaplapom de nemtudom rajta meghúzni a procimat.
A régi alaplapommal a 2.4 cerkám simán feltudtam húzni 3.0G és szépen ment.
Azóta megvettem ezt az alaplapot és hozzá egy 2.6 celeron D-t de hiába megyek a bios-ba.ott a CPU alatt nemtudok állítani semmit.
Bárhol keresem sehol sem enged hozzá a procihoz hogy meghúzzam.

Ha vkinek pojt ilyen alaplapja van vagy tudna ötletet adni akkor azt megköszönném.

Mégegyszer kössz elõre is

Hello

A PCI már a GeForce256/Voodoo5 korszakban lezárult, ami itt PCI, azt PCI Expressnek tekintsd.

Banyapapa
PCI= nem PCI-Express?

Ebben: "Videokártyák erõsorrendje (ÚJ!)" én mindenhol csak PCI-t látok, PCI-E-t sehol.. <#nemtudom>
DanyyX
Amelyikhez oda van írva, hogy PCI-E.

hmm, bár az erõsorrend-táblázatban az x700-at csak az XT elõzi meg a 9800-asokból, de én elhiszem mindezt, csak az nem világos, miért nem terjedt el annyira az egész x-es széria és melyik az az X..., amelyik már PCI-expresses (+persze DX9-el!) <#whatever>
[NST]Cifu
Az X700 semmivel sem tud többet (technikai értelemben) mint egy 9800-as. Az X800-as is csak egy PS2.0+ megoldást tud, amely viszont nem felel meg a Directx elõírásainak.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

DanyyX
x-es szériábol van PCI-E is meg AGP is.
egy x700 vagy x800 jobb, mint pl. egy 9800 mert az már egy kifutott széria, és elõzõ generációs cuccok vannak benne. (Gondolok itt Shader Model, meg hasonló cuccokra).

PxE
Hi van 1 nagy problémám nekem van 1 intel celeron 2400Mhz es gépem és a bbios nem engedi huzni valahogy be lehetne alitani hogy engegye???

ATI POWER!!!!!!!!!

Miért pont az "SE/GD"?? <#conf>
jajah, a "jó kis" PAT bekapcsolása BIOS-ból a 865PE-nél, tuning-ram (CL2/400MHz) meg egyéb nyalánkságok... <#finom>
Egyébként tudja valaki, kb. mi a különbség árban egy Intel i875-ös és (pl.) egy ASUS i865PE lap között?? <#pardon1>
Köszi, amúgy az "x800-astól kezdve felfelé" alatt én is max. az x850-t (és változatait: pro, xt, xt pe)értettem.. Egyébként ha az x-es széria "eléggé új fejlesztés", akkor jobbak is, mint a "nem x"-esek?? (pl. jobban jár, aki a 9600v.800 helyett inkább x600-700-ast vesz?? --> /erõsorrendben kb. egymást követik.../) Vagy csak annyi, hogy azok AGP-sek, ezek meg ált. PCI-osok?? (Úgy tûnik, a 9xxx-es Radeonok elterjedtebbek..) És van az x-esek közt már PCI-E-s is?? <#confused>
Helo szia mindenki szerintem a legtutibb alaplap ASUS P4P800 SE/GD nem Deluxos szoval az a lényeg hogy ezekkel az alaplapokkal sosincs gond én már régota gépezem és a 3 dik ASUS alaplapot fogyasztom és egy szál probléma nem volt velük!!!!!Szerintem az asus a legjobb erröl enyit!!
via_mala
Az IS7 egyértelmûen jobb ár/teljesítmény arányban az IC7-nél.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%

Narancs
IC7 i875 chipsetes, IS7 meg i865 ha jól tudom. Ha van IS7 -bõl i865PE változat azzal járnál a legjobban.

haló!

na még egy kérdésem lenne, mégpedig h. meik jobb lap, az ABIT IC7 vagy ABIT IS7?
mert én az IS7 kicsit butított verzióját néztem ki magamnak, és kérdés, hogy jól járnék-e vele?

effe lv6 24254

DanyyX
Amúgy ezen az alaplapon 4 memóriaslot van.
(Lehet, hogy 4x1GB lesz <#nyes> )

DanyyX
Félre ne értsd, nem akartam leszólni a genius hangrendszert, de tudod, hallottam már jónéhány profi többszázezres hangrendszert, én (sajnos?) onnan nézem a minõséget.
Semmi gondom nincs otthoni zenehallgatás és hasonlók céljára használható metrós/tescós/akármilyen hangrendszerrel. Amit annyi pénzért kapsz, az messzemenõen elegendõ erre a célra.
Én hangrendszerekkel foglalkozom egy ismerõsömmel rendezvényeket hangosítunk, szóval tudom hogy szól egy jobb hangcucc.
De a témára visszatérve hallgattam már genius 5.1-et és nem volt vele semmi bajom.
Ebben az árkategóriában ilyen minõséget kap az ember.
Én most itthonra egyelõre stereo! hangcuccot akarok építeni. Egy mélyhangszóró pl. 40e és az még csak egy. A közép/magas szekció árát inkább nem is mondom...

Nah, szóval egy a lényeg: A mostani alaplapok integrált hangvezérlõinek minõsége tökéletesen megfelel egy ilyen genius vagy egyéb márkájú otthoni 5.1/7.1 rendszerhez.

A memóriafoglalatokkal kapcsolatban én úgy gondolkozom, hogy nem feltétlenül a memóriafoglalatok száma az elsõdleges. Veszek 2x1GB értelmes márkájú memóriát és ennyi. Persze más a helyzet, ha van 3x512MB-om ott már tényleg szempont ez is.
Én jelenleg egy alaplapot néztem magamnak amit megfelelõnek találtam: DFI LanParty UT nF4 SLI-D vagy Ultra-D. A többi alkatrészt ehez méltóan válogatom ki. :Ð

Annyi bizonyos, hogy az Abit IC-7 lapokat - legalábbis amikkel eddig találkoztam - elég gagyi ventillátorral szerelik (szerelték), ami kb. két nap után bezajosodik, mégpedig meglehetõsen zavaró mértékben. Természetesen cserélhetõ a hûtõ, és nem 10 rókás kaland, szóval nem olyan nagy ügy.

okés köszi. de sztem a mostani lapomon sincs aktív hûtés, mert csak egy borda van rajta... de nekem így jól is van, na mindegy. a lényeg az, hogy (számomra) nincs különbség az IC7 és az IC7-E2 között😊

de az ABIT télleg hangosabb?

effe lv6 24254

A Firewire, IEEE 1394, iLink stb. (ez mind ugyanaz) egy 400MBit-es (50MB/sec) átvitelû csatlakozás (nemrég fejlesztették 800MBit-re ha jól rémlik), általában videokamerát, külsõ winyát (a külsõ házon van FW csatlakozó, belsejében "normál" winya van) szoktak rácsatlakoztatni, de akár két gépet is összeköthetsz IP-vel, szokásos kliensekkel etc. Aktív hûtés hiánya röviden annyi, hogy van egy borda a chipseten, de nincsen rajta ventillátor/nem áramlik benne hûtõfolyadék/folyékony fém (ugye, már ilyen is van <#nyes>) /elektromos félvezetõ hõelvezetés, szóval nincsen rásegítés, a hûtõelem csak a saját hõleadó képességére számíthat. Amúgy bocs, hogy belepofázok, de jó fontoskodni egy kicsit.

És mi ez az IEEE 1394 (Firewire) csatlakozó?? meg mit is jelent ez az aktív hûtés hiánya? mert ezek nekem homályosak...<#zavart1>

effe lv6 24254

via_mala
Gyakorlatilag ugyanaz, de 4 helyett csak 2 memória slot van benne, meg hiányzik belõle a IEEE 1394 (Firewire) csatlakozó. Meg talán az északi hídon nincs aktív hûtés.

- Mi a különbség a tudatlanság és az apátia között? - Nem tudom, de nem is érdekel. %%%%%%%%%%% A System Shock 2 multiban is extázisba ejt! %%%%%%%%%%%