7099
alaplappal kapcsolatos dolgok
-
#2778 Halihó!
Én azt mondom, hogy alaplapon ne spórolj, jó deszkát kell venni. Tudom kevés az, amelyiken 2 ide van, de szerintem vegyél egy ata133 raid kártyát (nálunk 3700 forint), amit egy pci helyre kell betenni, van rajta 2 ide csati. Így már nagyon sok egységet rá tudsz kötni. Vagy vársz, amíg nem kapni IB9-est. Asus-nál is van egy lap, ami 2 ide-s, valami P5WDH Deluxe, de az jó 50 ropi. Szal régebbi lapot szerintem ne vegyél, inkább valami tuningabb lap raid kártyával. Én is ezen gondolkodom, mert 2 hdd és 2 cd van nálam is, amiket nem akarnék eladni. -
#2777 ASUS P5NSLI-ről tud valaki véleményt mondani esetleg van tapasztalat?
(Core 2 duo procit akarok venni majd és ahhoz kéne valami alaplap.Azért ezt választottam mert aránylag "olcsó" és hála a Jóistennevan rajta 2 IDE foglalat.) -
#2776 THX!
-
#2775 Asus P5B elég jó kis lap, tuningra is. Egyedül arra kell figyelni, hogy ez a lap maximum 2.1V-ot tud adni a ramoknak, tehát ha a ramod alapból nagyobb feszen megy, pl.: Geil, akkor nem jó neked a P5B. Egyébként mindenhol jókat olvasni a lapról. -
#2774 Hellosztok!! Az lenne a kérdésem, hogy vennék egy gépet..:
Proci: Core 2 Duo 2,13 GHz (socket 775)
Vidkari: Asus 7950 GT 512Mb PCI-E
Ram: 2X1024 Mb DDRII 667 Mhz
És ezekhez mien alaplapot tudtok ajánlani??? (Asus v ASRock kéne)
Max 35ezer FT-ért.
A választ előre is kössz
Üdv.:Baba -
zoolee #2773 Amúgy ezt az ASRock 4CoreDual-VSTA -t forgalmazzák itthon ???
Mert azon a g.ci depo.hun nem volt. -
zoolee #2772 Hát ezt jövőhónap közepén. -
Inquisitor #2771 Sokat hezitálsz, akkor végén még leesik a proci ára 30K-ra. :D -
zoolee #2770 Nem tom ha lesz pénzem akkor már beruházok egy e6300 ra.
Most 40 van de akkor még kell 10. -
Inquisitor #2769 Hát, ha a Celeronod s478, akkor úgy is cserélni kell (ezek a lapok mind s775 fogalattal jönnek, na meg az új procik is), de nem akarsz vagyont költeni még egy Core 2 Duo-ra, akkor áthidaló megoldásnak jó lehet egy atomolcsó 1 magos P4 proci is. Persze akkor már ne Prescott vaskályhát, ahnem Pressler magosat keress. -
zoolee #2768 A lapot.
Mert amúgy másban "otthon vagyok" csak alaplapban nem.
2 60 ból negy kerben simán megveszem a 2 t.
Lehet , hogy így teszek de most van egy 2,8 as celeron prescott de nyáron meg veszem az új gépet és akkor fölösen vennék egy e6300 met.
De mind1 majd meg látom. -
Inquisitor #2767 Ellenben egy kiseb Core 2 Duo proci meg a lap lehet kijön 60K-ból ... kis utánjárással. -
Inquisitor #2766 Ha a procit kérdezted, akkor a Core 2 Q6700 mostani ára olyan 225-230.000FT. Év elején le fog menni 160.000 alá, és kijön 120-130.000 között a Q6400-as. :)
Az alaplap az azt hiszem 20K alatt van. -
zoolee #2765 És ha annyira jó al lap akkor meg tartom a köv gépembe. -
zoolee #2764 Kösz ...
És még 1 a 4coradual az mennyi ??
30??
Nekem max 60 am lenne . -
Inquisitor #2763 "Nem tudtok mondani olyan alapot ami s478 as és van rajta AGP?"
Jószerivel az s478-as lapok 99,99%-a ilyen. Ha szerencséd van kapsz használtan 5-10K között egy ilyet. Újonan már macerás, meg nem annyira ólcsó. -
Inquisitor #2762 Van ilyen lap, de persze az nem s478-as:
AsRock 775Dual-VSTA
Persze a PCIE csatolója max. 4x-es sebességet tud, ami kártya ezt nem támogatja az nem megy benne. GF7600GT-nél erősebb kártyáknál már erősen visszafogja a teljesítményt. De legalább az AGP az 100%-os rajta, és fogad Core 2 Duo procit (vagy akár gagyesz Celeroncsot is ha kell), az újabb verziók Bios frisítéssel meg Core 2 Quad procit is.
AsRock 4CoreDual-VSTA
Ez meg az utódja, ami alapból kezel négymagos procit is. Mindketőn 2db DDR1 és 2db DDR2 foglalat van. Utóbbi tud magasabb FSB-t is kezelni. -
zoolee #2761 Hi all.
Olyan bajom van , hogy most vettem új VGA t AGP st beraktam és éppen akkor halt meg az alap lapom.
Xal Nem tudtok mondani olyan alapot ami s478 as és van rajta AGP?
Vagy olyan ami intel dual core 2 s és van AGP meg pci e .
-
Inquisitor #2760 "Crossfire támogatással 2dbx16x PCI-E-ve"
Az nem fog kijönni 40K-ból, egy normális CF képes i975 lap sokkal drágább, az i965 meg nem tud 2x16-ot. Az ATI RD600 lapjai meg szintén nem lesznek olcsóak (DFI), bár talán i975-nél még is csak olcsűbb.
"És had kérdezzem meg, hogy pl ,,Pentium D 945 (3.4Ghz, 800Mhz,FSB, 2x2MB, LGA 775 ATX) Box'' vagy egy Core 2 Duo E6300 (1,86GHz, 1066MHz, 2MB, S.775, Conroe) proci tud nagyobb teljesítményt?"
Ha a Core2 lenne lasabb, akkor is azt ajánlanám mert nem picit jövőbemutatóbb, de ráadásul tudtommal még gyorsabb is. Egyesek szerint meg a Pentium D mint "kétmagos" proci elég vicces teljesítménnyel bír, nem így a Core 2. És akkor arról nem esett szó, hogy ha véletlenül akár minimálisan is tuningolod, akkor bizonyosan állvahagyja a Pentiumot. A Pentiumoknak bealkonyult, ami még jövőre kijön "Pentium" néven proci, az selejtes Core2 lesz, a jó öreg NetBurst sorozatot meg már nem is gyártják ... -
#2759 hehe.. a proci kérdésedre válaszolván:
Nekem pont van mind2 prociből itthon, és majdnem ugy veszem észre, hogy a c2d proci gyengébben teljesít bizonyos esetekben. Játékok közben talán érződik a pozitiv hatása, főként a rocesszorigényes játékoknál (lsd Counter Strike Souce). Telepitések esetén nagyon lelassul a szerver, "mindkét" proci dolgozik rendesen, de emiatt ablakok közti váltás pl belassul... Igaz, hogy egyikben 4GB, míg a c2d-s gépben csak 2 gigabájt memoria van, de ugyvélem ez ebben az esetben sokat nem számít.
Viszont a 3DMark mérései alapján kicisvel, de a c2d processzor jobban teljesített.
Mellesleg én az ASUS p5ld2-s alaplapokat használom a fentebb említett processzorokhoz, természetes a kétmagoshoz az SE verziot. -
#2758 a prohardver szerint az amd olcsóbb jóval, viszont csak picitmarad el a jóval drágább core 2 után, erről mi a véleményetek? -
#2757 Szevasztok!
most szeretnék új alaplapot venni + új vga-t is és a terv az, hogy egy core duo-s alapla, Crissfire támogatással 2dbx16x PCI-E-vel, ddr memóeiával,
mit tudtok ajánlani?
( 40 körül kéne, ha lehet )
És had kérdezzem meg, hogy pl ,,Pentium D 945 (3.4Ghz, 800Mhz,FSB, 2x2MB, LGA 775 ATX) Box'' vagy egy Core 2 Duo E6300 (1,86GHz, 1066MHz, 2MB, S.775, Conroe) proci tud nagyobb teljesítményt?
(és ehhez ajánljatok alaplapot crossfire-el 2x16 pci-e-vel :)
(így az alaplapra jutna 40e) -
#2756 igy van, alaplapon és memorián nem szabad sporolni mert késöbb aztán nagy anyázás van belöle :D én is igy voltam vele :) -
#2755 Mellesleg csak a ramok voltak 32 ezer forintból...az alaplapon meg a létező legjobbat kaptam..azon nem akartam spórolni. -
#2754 Csak annyit,hogy kellet még bele 1 giga ram és proci is...és volt egy adott keretem.. -
izb #2753 ha van pénzed 57 ezer forintos alapra akkor már mit számít az a csekély 40 ezer? -
#2752 Hát sajnos a core 2 duo az 40 rongy..azis a legolcsóbb..úgyhogy azt majd késöbb veszem meg bele...de lesz :) -
GaBrutal #2751 bocs akkor a kávéfőző ebben már alap hát durva h magától huzza a cuccot wazzz
csak reménykedtem h core 2 duo-d van kíváncs lettem volna mennyit bír -
#2750 Egy Intel Pentium D (dupla magos) 2,6 gigás proci van benne és 2X512 DDR2 800Mhz ..úgyhogy eddíg nemvolt szükségem húzásra...de majd kipróbálom Van benne olyan funkció is ,hogy ha érzi ,hogy nemelég a teljesítmény a játéknak akkor magától megemeli a CPU és a ramok feszültségét egyaránt a játék idejére.Persze a lehető legstabilabb müködésig emeli Sztem ez azért elég ütős dolgonak számít ..és persze teljes sebességű 16X SLI -t biztosít...amit nemsok alaplap mondhat el magáról.Az alaplapot én 57 ezerért vettem...de boltokban 62-68 ezerért lehet kapni. -
#2749 Amúgy ez az alaplap is Nforce 680i csip készlettel rendelkezik..és sztem abba nincs FX 7.1 es hangkari -
GaBrutal #2748 próbáltad húzni ? mennyire sikerült ?
-
#2747 ha már valaki ennyit szán rá akkor én inkább az EVGA 680i Sli mellett vagyok :) nekem nagyon bejött, és kicsit ütösebb :P és ugyanennyiben van. -
#2746 Aki nagy PC gamer és szeretne egy olyan alaplapot ami sokáig megállja a helyét és tuningbarát,akkor ajánlom az Asus P5N32-e SLI típusú alaplapot Én 3 nappal ezelött vettem.Ebben a félévben 4 alaplapom volt és ez viszi a pálmát magasan Igaz..az ára kicsit borsós..57-68 ezer környékén mozog..de átlagban 62 ért vihető.Viszont a létező legújjabb és legjobb alaplap ami a piacon van
-
bepi #2745 Kösz! -
#2744 Az asus oldaláról.
Érdemes viszont a legutolsó biost leszedni... -
bepi #2743 Ja;és honnan szedted le az emlitett Drivert? -
bepi #2742 Köszi.Akkor jó lesz vigyázni.Nálam még nem volt lefagyás,csak minden bekapcsoláskor megjelenik a képernyön hogy konfiguráljam a hang ki és bemeneteket. -
#2741 Igen és ez volt a bűnös számú audio driver :5.10.0.5127 -
#2740 Sziasztok!
Az előző pc-mből megmaradt pár dolog (alaplap, memoria, proci..)
Ehhez vettem házat, meg vinyót, mert odaakartam adni valakinek, akinek nincs pc-je, ez kezetnek megteszi!
Az alaplap ASROCK K7S41GX tipusu, de valamiért nem mindig látja a vinyót MAXTOR 160 GB, új), a total commanderben voltam, és egyszercsak kikapcsolt, aztán be, és a biosig jutott el, ott meg csak az írót látta, azóta semmi!
Az xp is nagyon nehezen ment fel rá, mert a vinyót vagy látta, vagy nem!
ide 1-en van a vincseszter, ide2-őn az iró, megcseréltem a helyüket, jumper,stb., minden verziót kipróbáltam, de most egyáltalán nincs meg a vinyóm!
A cserén kivül valakinek volna tanácsa, mit csinálhatnék vele?
Amikor még én használtam, semmi baja nem volt, mostmeg...
Kösz! -
bepi #2739 Már mint az integrált hangkártyáét?