2504
  • CsigAdam
    http://www.planetspellforce.com/sp/sq/the_wound_tincture.php
    Ennek a küldetésnek a része az a láda. Eloniban egy elf aktiválja.
    Én 22. szintű vagyok és az Istenfalnál járok. Fontos: Whisperben (magyar neve nem ugrik be) van egy sokadik szintű főellen Észak-Keleten. No azt elvileg nem szabad kinyírni. Ha már összegyűjtötted a griffes fickónak minden holmiját,akkor majd ő elintézi és úgy megy tovább a küldetés. Én persze elintéztem a pálya elején a főgonoszt, így most nem tűnik el a küldetés a listából,hiába pucoltam le a pályát. Mondjuk nem oszt,nem szoroz,legfeljebb bosszantó. :)
  • Axon
    Van egy kis gondom.
    Még a 4. pályán (Felföld) a Driád-ok kertjében van egy láda. Ezt nem tudtam kinyitni, azt hittem később lesz hozzá valami utalás.
    3 gomb van rajta amiket el kell valahogy fordítani. Mikor ráklikkelek, akkor kérdezi, hogy a bal, középsőt, vagy jobb gombot akarom-e elfordítani. Na persze hiába forgattam már mindegyiket nem akar kinyilni. Nektek sikerült?
  • Axon
    Én most értem el a 18-as szintet. A kőpenge hegység kezdő pályája igen megizzasztott. Érdekes a neve is mentéskor mivel két darab 8-as pálya van. A sima 8-as és a 8NP. Na ez volt az a kemény pálya, ahol a 2 óriás is van. Sokáig tököltem az építgetéssel és rettenetesen özönleni kezdtek az ellenfelek. Annyira, hogy már csak védekezni tudtam, támadni nem. Majd pedig már védekezni sem. Két frontos háborúba bonyolódtam és az egyik frontvonalaman elsöpörték. A hősömmel futottam mint a nyúl. Aztán irány egy teleport. Visszajövet persze újra kellett kezdenem az egész pályát. Most nem tétováztam. A hősömmel egyedül végigjártam az összes falvat és szépen likvidáltam az összest, ahol ilyenkor még csak 4-5 szörny van. Az összes minotaurusz falut lenyomtam egyedül a hősömmel. Ekkorra már kiépítettem a falumat is és gyártottam az egységemet. A hegyekbe már nagyszámú sereggel indultam, így nem is volt nagy ellenállás. Az óriást levertem, mert nem bírtam ki, hogy bele ne nézzek a ládájába :-)
  • imilee
    Szasztok! Tudna valaki segíteni? Letöltöttem egy save gamet és a karakter minden tulajdonsága 1000 körüli volt. Nem tudtok valahol egy karakter editort
    az alap spellforchoz. Előre is köszike.
  • Axon
    Én is csak a gold verziót ismerem, de abban csak az első kieg van. Nekem warez verzióban van meg a két kieg, de tökéletesen működik. Mivel van hozzá remek törés, így bűvészkedni sem kell, megy simán minden.
  • CsigAdam
    Nem tudjátok,a kiegészítőket honnan lehet beszerezni, megvenni a játékhoz? A gold editiont láttam,de az alapjáték megvan és nekem csak a két kieg kellene. Ha lehet kapni valahol olcsón,akkor inkább úgy mint másolva.
  • CsigAdam
    Az idéző varázslatok eleinte annyira nem jók. De most szereztem egy élőholt goblin nevezetű varázslatot,ami igencsak szimpatikus. Ilyen kis félhulla goblin sámánokat lehet megidézni,akik a harcon kívűl életerő elszívást is varázsolnak az ellenre. Nekem nagyon bejött a fekete mágus. Igaz,nem tudok szemtől szemben lecsapni, egy seregnyi trollt,de azért elég erős a karakterem és rendesen kiveszi a részét a csatákból is. Ott mocorog az első sorban,manát,életet szív varázsol, gyengít, öl és idéz. Szóval nagyon bevált. :) Párom a fehér mágusával vért izzad. De persze,ki hogy szeret játszani. Én inkább taktikázom, stratégiákat gyártok. Ha hentelősebb vagy,biztos jobban jársz egy harcossal. Egyébként az alap kiindulási karakter egyáltalán nem szentírás. Egy nekromatát is lehet képesség és képzettségileg elég jó harcossá fejleszteni,csak okosan kell osztogatni a pontokat. ;)
  • hapi
    Srácok!!

Sajna nekem sem megy az itt leírtak alapján. Semmit nem tudok feltelepíteni mert mindenre azt mondja hogy illegal version of exe.

Végig olvastam a topikot és megcsináltam mindent amit írtok de semmi.
    Azt az flt cleanert meg nem találom a neten lehet hogy az hiányzik már csak,
  • Axon
    Néhány beírással lejjebb taglaltam, hogy én mennyire befürödtem a nekro karakteremmel. Varázslatai éppen hatásosak, de az édeskevés, amikor szörnyhordák rohamoznak. Az erősebb varázslatokból csak egyet lehet elsütni, mert azok teljesen leapasztják a mannát. Az 5. pályán végleg megbuktam. Semmit nem tudok csinálni.
    Viszont nem mindenki járt így és vannak akik simán végigtolták már ezzel a karakterrel is.
    Én csak csontvázakat tudtam megidézni, mondjuk abból egyszerre többet is, de nem tul táposak és hamar lepofozzák őket.
  • Gorvik #1695
    Közben megoldva. Beállítottam valami iszonyat magas felbontásba. Erre olvastahatobb lett minden, és simán be tudtam állítani a helyes felbontást. Persze utána már megjelent a config.lua fájl...
  • Braveheart
    Akarok indítani egy nekró karaktert, de nem tudom hogy megéri-e. Milyen lényeket tud idézni?
  • Gorvik #1693
    Üdv!

Ugyan már jóideje megvan a játék, de csak most raktam fel. Persze Murphy szerint nem minden úgy megy, ahogy elterveztem...
    A monitorom csak 800*600-as felbontást bír (igen, igen, le kéne cserélni :)), a játék meg nagyobbal kezd. Emlékszem régebben mikor felraktam volt egy fájl (config.valami) amiben át lehetett írni egy betűt, hogy a felbontás megváltozzon.
    A probléma az, hogy most nincs ilyen fájl. Haver is most rakta fel a gémet, persze neki meg ott van.

Nemtom most mit csináljak (ha egyáltalán lehet valamit...). Ha van valakinek van bármilyen ötlete, hogy most mit tudnék csinálni, plíz segítsen.
  • Axon
    Elég tápos karid van. Érdekes hogy én is pont a természet mágiát vettem fel és abból is a föld mágiát az alap varázslatok (halál, átok, nekromantia) mellé. Természetesen ezt a karaktert sem dobom el. Ha sikerül végigtolnom a nehézpáncélos lovaggal, akkor remélhetőleg már gyűjtök annyi tapasztalatot, hogy a varázsló karakteremmel is könnyebb legyen haladnom.
  • CsigAdam
    17. szintű

Ha jól emlékszem, halál, átok és nekromantia 8. szint ill természet mágia - föld 2. szint. Biztonságkedvéért, ha olyan ellenfél jön aki immunis a fekete mágiára. :) A hőseim egyébként mind ilyen 10. szint környékén mozognak. Négy harcos és egy pap. Elvégre mágiahasználónak itt van az én karakterem. A Kőpenge hegységet már leírtottam és most kezdem a "Farlorn Reménysége" pályát. IQ-t és Bölcsességet tápoltam egészen 80 környékére. A maradék keveset meg a fizikai képességekre szétszórva. A karizmám még mindig 20 körül van... nem vagyok valami elbűvölő egy nekromata. :D

• Axon
    Néhány adatát elárulhatnád a hősödnek:
    Level?
    Képességek és azok szintje? (miket tanzultál, vettél-e fel harcos képességeket)
    Rúnakövek és level értékeik?
    Hőseid?

ilyesmikre gondoltam
  • Axon
    Én már az 5. pályán "vértpisáltam" a nekromantámmal. Nagyon utáltam, hogy 1-2 varázslat után ott állok manna nélkül és hülyére pofoznak. A nehézpáncélos harcosommal most járok az 5. pálya felénél. Már most messzebb jutottam mint a nekromantával és negyed annyi időmbe tellett, úgy hogy most megcsináltam minden mellék küldit is.
    Jól bizonyítja szenvedéseimet, hogy amikor a nekromantával az 5. pályára érkeztem már 10. level voltam és a következő szint eléréséhez is megvolt a fele pontom. A nehézpáncélossal közvetlenül a 4. pálya végén a főszörny megölésekor léptem a 9. szintre és így mentem az 5. pályára. Jóval könnyebben haladok vele.
    A nekrpomantával haladva, a 4. pálya végén, amikor a földsáncon kell átkelni, 4 tűzvető torony között és egy rakás orkon át, ráadásul a falvakból folyamatosan ömlik az utánpótlás. Egyszerűen nem tudtam átvergődni a hídon, de még védekezni is alíg. Addig szenvedtem, hogy egy idő után elfogytak az ellenségek. A falvak nem termeltek többet. Gondolom ez egy védelem, hogy ne tudjon valaki a végtelenségig tápolni az elején (itt lettem már lebvel 10). Amikor nem jött több utánpótlás, akkor szépen egyesével levadásztam az orkokat, egészen a főszörnyig. Se vasam, se aria-m nem volt akkor már. Szenvedés volt és nem esett jól a játék. Szeretek azért haladni egy játékban, még ha fáradságosan kűzdök is meg az előrejutásért, de itt erről már szó sem volt. Ezért váltottam a nehézharcos karakterre.

Ez a nehézségi szint beállítás viszont új nekem. Én nem állítottam semmit az elején. Nem is figyeltem, hogy lehet ilyesmit csinálni. Nem tudom milyen nehézségi szintek vannak, de én valószínűleg azon vagyok amit a program alapból beállít.
  • CsigAdam
    Én is nekromatával játszom. Előszőr a 11. pályán mészároltak le,a kőpenge hegységben. Az kemény volt nagyon. Két frontos háború bázis alapítás után, északról minotauruszok keletről trollok nagy mennyiségben. 67 íjász toronnyal tudtam csak levédeni a szorost,hogy el tudjak indulni a másik irányba a sereggel.Egyébként én a legnehezebb fokozaton játszom,mert szeretek hosszú kínok árán nyerni. :) Lehet később lejjeb fogok adni ebből a szokásomból. :D
  • Axon
    Köszi feltétlenül kipróbálom. Én éppen az 5. pályán izzadok. Egy nekromanta mágussal vágtam neki, de itt ez nagyon kevés. Nem tudok várost építeni, mert amint nekikezdek vagy 30-40 ork indul meg felém az egyik táborból. Most újra kezdtem egy nehéz páncélos karakterrel. Nem bánom mert belenéztem egy leírásba és sok mellék küldi kimaradt, amiket most sorban megcsinálok. Ezzel a karakterrel is mindjárt (talán még ma) az 5. pályán leszek.
  • CsigAdam
    Bocs. Szórakozott a böngészőm.
  • CsigAdam
    CTRL + Ú v. CTRL + ] -val behozod a konzolt és utána
    UnExplored:Enable (0)
    beírásával láthatóvá válik az egész pálya. Értelemszerűen ha 1-est írsz,akkor visszavált. A baj ezzel az,hogy leveszi teljesen a fog of war -t. Ergo azt is látod,amit viszont nem lenne szabad látni.
  • CsigAdam
    CTRL + Ú v. CTRL + ] -val behozod a konzolt és utána
    UnExplored:Enable (0)
    beírásával láthatóvá válik az egész pálya. Értelemszerűen ha 1-est írsz,akkor visszavált. A baj ezzel az,hogy leveszi teljesen a fog of war -t. Ergo azt is látod,amit viszont nem lenne szabad látni.
  • Axon
    Sajnos én is pont ezen bosszankodom. Bejárom a fél pályát gyönyörűen látok mindent, aztán valami miatt egy load-al betöltöm újra a kimentett állást és teljesen sötét az egész pálya. Azt sem tudom hol vagyok.
    Mi az a konzol parancs amivel el lehet ezt tüntetni? Hogyan lehet behozni a konzolt?
  • CsigAdam
    Még sajnos mindig nem jutottam előbbre... Vagy mindent látok,vagy csak a bázisomat.
  • CsigAdam
    Na, éppen most találtam egy fog of warra vonatkozó konzol parancsot, ha más egyenlőre ez is jobb mint a semmi.
  • CsigAdam
    Üdv Mindenkinek,

Lehet volt már téma,de egyenlőre nem találtam még sehol infot erről. Történetesen gyári dobozos Spellforcem van (nem a Gold,hanem korábbi!),amihez
    leszedtem a full 1.52-es patchet (55Mb). A gondom az,hogy az upgrade óta ha visszatöltök egy játékállást,elsőre jól jeleníti meg
    a pályát,de utána pár másodpercel besötétíti az egészet,és kezdhetem totál újból az egész terep felfedezését. Annyira nem
    égető dolog,csak egy idő után zavaró,hogy újra és újra körbe kell másznom az egész térképet ahoz,hogy korrektül tájékozódni
    tudjak, már ezerszer bejárt pályákon. Ha ez ügyben tudtok valami trükköt, tippet, okot, akármit, örömmel veszem.
    A játék különben remek. A párommal kitúrtuk a gyereket az elmúlt egy hónapban a gép elől és azon versenyzünk,hogy ki ér
    haza hamarabb a melóból játszani. :D
    Előre is kössz a segítséget! :)
  • borso
    Látogass el erre az oldalra:gamefaqs.com. Itt választ találsz a kérdésedre.
  • Laczy
    Vagy ha pl megeveszem a gold-t és ráteszem a Sop-t működne? elméletileg kéne neki.
  • Laczy
    Hali.
    Az FLT verziót honnan lehet letöltenii?Mert pl a wanadoon is csak a BWclone van meg az meg ugye nem sokat ér.
    Valaki seítsen.
  • Kanyo
    Üdv!

Még mindig nem sikerül,szóval ha valaki már elért ahhoz a részhez segítsen már pls!

Köszönöm.

Laci
  • Kanyo
    Sziasztok!

Nagyon kéne a segítség mert már hülyét kapok!A SOP-ben az óramű kriptákban nem a pókok fele szeretnék menni hanem a fejtörős résznél a portál felé.Nem érzem magam hülyének csak már ki van az idegzetem a fáklya kapcsolgatástól.Ha valaki tudna segíteni a sorrend megtalálásában azt megköszönném.Tegyük fel hogy nem égnek,tehát alapjárat...

Laci
  • Sydious
    Üdv all.
    Kérlek segítsetek ki ha lehet.
    Elkezdtem a játékot egy harcos karival ,de úgy gondoltam felveszek némi mágiát is.
    Whiteal kezdtem , delekzdtem kitápolni a balck magic-et is. Valszeg ennek hatására megállt a white és nem tudtam eddig tovább tápolni.
    Elolvastam néhány sort a jowood oldalán ,de nem találtam idevonatkozó szabály ,hogy a 2 együtt nem megy

Syd
  • Shield
    Mind3 megszerzése lehet ennél könnyebb is.
  • Axon
    Na most nem akarok nagy hülyeséget mondani, de talán valamelyik újságban olvastam. Volt ott egy árlista meg a Speelforce ami tartalmazza mindhárom részt.
    Most túrkálom éppen át az újságokat, de a lényegesek pont hiányoznak, öcsém elvitte őket.
    Mostmár én is kezdek bosszankodni, mert beleéltem magam ebbe a verzióba, de a neten keresgélve én sem találom sehol.
  • Marcus_
    A Goldon csak a BOW-van ,de ha tévednék szólj mert nekem kellene a TE 2 kieges DVD-sed:)
  • Axon
    Huhh, elnézést:
    temészetesen a valamelyik -et ly -vel írják....
  • Axon
    Valamejik bolt árlistájában láttam, hogy megjelent a játékból egy Gold verzió, amely tartalmazza az alapjátékot és mindkét küldetést is. Ha jól láttam, akkor ez már dvd-s verzió volt, így egyetlen lemezen rajta van mindhárom rész.
    Megjelent egy másik kiadása is, ami csak az alapjátékot és az első küldetést tartalmazza, főleg ezzel lehet találkozni az árlistákban, így ne keverjétek össze őket. Talán ennek megvételének már nemsok értelme van, sokkal jobb befektetés a mindhárom részt tartalmazó kiadás beszerzése. Mivel nekem nagyon tetszik így erősen gondolkozom rajta, hogy ezt kérem a mikulástól :-)
  • Axon
    Végre sikerült újrakezdenem, de mostmár a magyarítással. Hihetetlen jó lett. Így sokkal gördülékenyebben mennek a dolgok, nem kell annyit feleslegesen kolbászolnom a pályán mint eddig.
    Most egy sötét mágussal kezdtem (régebben elme mágussal toltam), bár már felvettem az elementál mágusi tudást is. Hihetetlenül jó ez a játék még most is, nem nagyon tudnám hírtelen máshoz hasonlítani.
  • palee3
    Hello,

A Shadow of Phoneix-ben az óramű pályán vagyok, amikor is egy játékot kell játszani a kincsekért (25-ös tábla). Valaki már nyert az ellenfele ellen? Ha igen írja már meg hogyan
    Köszi
  • Hubert
    Ja, persze a NoCD exe bemásolás elott feltelepitettem a két kiegeszitot.
  • Hubert
    Feltelepítettem a SpellForce-ot meg a két kiegészítot, az 1564 módon.( SpellForce.exe töröl, spellforce.dat átnevez exe-re, InstallLog-ban kitorolve a Spellforce.dat hivatkozás, 1.52 NoCD exe bemásolva, SoP_CD1 cue bemount-olva Daemon Toolsba, menne is, csak nincs serial. Azaz az eddigit nem fogadja el. Esetleg ha valakinek van erre megoldása ...