2504
  • Bucser
    A White magic egyik legnagyobb előnye szerintem a magasszintű Aura of healing! gyakhataod amíg akarod hisz kellően magas Mana-val 5-6 szinttel magasabb mobot is le lehet nyomni (persze ha egyedül vagy ha veled vannak a rune fighterek nem kérdés!) Másik hogy sokkal kevesebb healert kell gyártanod háborúhoz ergó sokkal több harcosod lehet akiket csak healel folyamatosan az aura of healing.
  • xem
    Hali mki.
    Tudna valaki segíteni? A problémám: a pengéknek van az a védelmi épület, hogy lehet azt lerombolni?
  • kadoc
    én is gondolkodok rajta, hogy BoW-ban indítok majd egy White Mage-t, hiszen az aura of light pillanatok alatt kinyírna minden élőholtat a közelemben magas charisma érték mellett, és mivel van már a varázslóknak erős harci bot kb. 16-30-as sebzéssel, aura of fast fighting-gal aprítani lehet azzal is..
  • Bucser
    hmhmmhmmm.. Én 17-es szintű pure White magic user vagyok (meg némi Ice elemental) Nem volt eddig olyan amibe belehaltam volna.. bár még csak most vagyok túl az árulós küldin (mikor a 4 tunnel bejáratot kell eltorlaszolni)
  • kadoc
    aztasúlyos.. mindenki ennyire belemerült a hétvégi spellforce-ba, hogy már a fórumra se ír.. ejha megyek én is akkor nyomom tovább :p

u.i.: vki nem tudja véletlenül, hogy vmerre (Magyarországon persze)meg lehet-e kapni a Shadow of the Phoenix-et? thx
  • kadoc
  • kadoc
    ahhoz, hogy amra cuccát hordani tudjad - v. tudja egy karakter- 9-es szintű heavy combat arts szükséges, nem nagy kunszt .. szentem lesz a sima játékban olyan runa-harcos aki képes lesz netán viselni.. sőt.. kell hogy legyen..
    hm.. 200-as sebzés?! jah persze, a death nevü spellre gondolsz.. ismerem, de ha jól tudom az felmegy 300-ra is a 12-es szinten .. hm.. akárhogy is nézem, a játékban a legdurvább varázslat mágusok közül akkor is a black magic-ek közül a pestilence.. nemtudom láttátok-e már amikor kb. 6-7 másodpercenként növekszik a sebzése .. ugyan lassan nő, de teljes mértékben halálos, ugyanis ez folytatódik, míg az ellenfél meg nem hal, volt szerencsém hozzá így szemtanúja is voltam, amikor másodpercenként 5o feletti sebzést vitt be.. nah azt már sehogyse volt szerencsém gyógyítani és elviselni.. de a taktika eccerü, mérgezz meg vkit vele és fuss el ..
  • CsigAdam
    A halál varázslatot még nem is említettem. 200-at sebez és eddig még nem találkoztam (utolsó elötti pályán járok) olyan lénnyel akinek nem használt volna. Hármat tudok elsütni manából,az akárhogy is nézem 600 Hp... ráadásul kb. 10 sec,hogy újra legyen elég manám... :)
  • CsigAdam
    Nekem nagyon bevált a nekromata,pedig nehéz fokozaton nyomom. Fehérmágussal nem tudom,mit kezdenék,de ezzel. Legdúrvább. A "fájdalom területe" meg az életcsapolás aurája pedig igencsak hatásos. Az árny páncélt az egyik hősöm kapta,szerintem nagyon megérte. :) Amra/Lea vértje milyen képzettségi feltételekhez van kötve? Ugye nem kell hozzá valami nagyon sokadikszíntű páncélzat képesség?
  • kadoc
    uff nekiálltam ismét a BoW-nak, egy könnyűpáncélos karakterrel, hát mivel most nem akarok tökölni az elején annyit exp szerzéssel, csaltam kicsit és máris 18-as szinttel vágok neki a kb. 4-ik pályának, amin amúgy úgy 9-10-es szinttel szoktam bóklászni..
    nah mostan menek munkába, majd később visszakukkantok..
  • Axon
    Az árnyak küldetésben addig jutottam, hogy megvan a gyűrű amivel láthatom az árnyakat. Vissza kellene menni a szélfalakhoz, megtalálni az első árnyat. Szerintem ezt a küldetést már nem fogom végig vinni. Ez az egyetlen alküldetés ami kimaradt, a többit mind megcsináltam. Azt a páncélt már láttam az egyik spellforce fan oldalon. 200-as a páncél értéke, míg az Amra mellvért+nadrág együtt 250-es és a többi érték is hasonló. Kár, hogy az árny páncélhoz nem lehet nadrágot viselni, akkor már megérné kűzdeni érte.
  • kadoc
    már vágom a wound tinctature-t fogod ott találni szerintem, a kulcsot meg asszem csak akkor fogod használni tudni, ha már ezt a Branningan féle pályát végignyomtad, amin olyan sok orc tüzmágus van, meg jön két pengeharcos ha megközelíted a táborát stb.. nemtom már a nevét, the shiel esetleg.. nah mind1, szóval a wound tinctature vmelyik elf-nek kellene amugy, de a küldetésben le van ez is írva :p
    időközben meg kifelejtettem, hogy a blade of light-ról beszéltél szerintem :D az a kard, ami "körbe sebzést okoz" ..
  • kadoc
    ismerem amra felszerelését, nem rossz cucc, bár szerintem ha végigvinnéd az árnyküldetést, megértenéd, hogy amra nem az egyetlen igazi jó cucc a játékban, ugyanis a shadowpulsed armor lenne a jutalmad az árny-küldetés végére, ami ad némi extrát, lásd: +20 STR, +20 DEX, +20 STA, +20 AGI, +20 WIS, +20 INT, +20 CHA, +20 mindenfajta ellenálláshoz, 200-as védelem, igaz mellette nem lehet nadrágot viselni, mivel egyberészes, Castagir adná meg miután végignyomtad a küldetést, csak ilyen apróságok, hogy megkeresed a northern windwalls-ban a shadow ringet, Castagir-nak megmutatod, ő Rigour-hoz küld Farlorns Hope-ba, hogy aktiváltasd vele, kapsz egy enchanted shadow ringet, aminek segítségével láthatod az árnyakat, vmelyik árny-harcos, aki asszem a northern windwall-nál van (de a küldetésben szerepel, hogy hol kell keresni, én csak emlékezetből próbálom írni) eldobja majd a book of the shadow manifest-et, ami elárulja, hol találod a shadow crystalt - asszem a howling mounds belső részén, ahol volt az a főellenség a végénél, közel a whisper-i teleporthoz, megmutatod a kristályt Rigour-nak, ő visszaküld Greyfell-be, megmutatod Castagir-nak aki rájön, hogy asszem ezüst - v. vmi fém - korlátozza a kristály erejét és kontrollálni tudod majd, ezért lesz a jutalmad a shadowpulsed armor (kér majd egy kis időd, hogy tanulmányozza a követ, ezért teleportáld el magad egy másik pályára, majd vissza, ekkor már átveheted a hőn áhított jutalmat), ami szerintem a játék legértékesebb holmija..
    az utóbbi kérdésedre, hogy válaszoljak, pillanat és utánnanézek egy mentett állást
  • Axon
    Egyetlen alküldetésem nincs befejezve, ez az Árnyak keresése. Nem hiszem, hogy kínlódni fogok vele, bár jó lenne tudni mi lesz(lenne) a jutalom.

Amit elárulhatnátok, hogy mi van a Driádok kertjében levő ládában (5-ös pálya), mert azt nem tudtam kinyitni és már nem is karok vele tökölni.
  • Axon
    Most mentem át az utolsó előtti pályára. Itt van a vérbükk nevű egység, ami az elfek titánjához hasonlít és valami oltárt őríz. Simán levertem minden ellenséges falut egyedül. Mindegyikben találtam egy rúnakövet menden fajhoz, mindegyik 15-ös szintű. Na meg találtam egy 21-es szintű harcos rúnakövet is. most végre megvan a sötét elf monumentum. A portál középen van egy penge tábor végében. a pengék nem lennének ellenfelek, de van egy csomó torony, amelyik egyettlen villanására meghal az avatarom. Nem tudom hogyan kell majd lerombolni ezeket. az előző pályákon megpróbáltam lerohanni egy 60 fős sereggel, de egyetlen villanására meghalt minden egységem. Az előző pályán úgy tudtam elmenni mellettük, hogy a sötét elfek varázslója rámvarázsolt egy védelmet.

Karakterem 27-es szintű
    Amra páncélja van rajta (Mellvért: Védelem 150, Erő +10, Állóképesség +10, Gyorsaság +20, Ügyesség +20
    Egy remek kard van nála a A Mestergyilkos Pengéje, amit éppen most szereztem egy régebbi alküldetés befejezésével. Az előző pályán találtam végre pók vért. Volt már démon vérem meg még valamelyik más szörny vére. Ezt elvittem greyfell-be. Ott a nő kotyvasztott valami löttyöt belőle, amit el kellett vinnem a kis faluban levő retardált öccsének. attól az megvadult és nekem támadt. Vagy két csapással lenyomtam. Halálakor eldobott egy kardott. Remek! 14-21 sebez, Sebesség: 110%, de ami a legfontosabb, hogy egykezes(!), így a pajzsot is a kezemben tarthatom. Van még egy olyan tulajdonsága, hogy néha az összes ellenséget sebzi, ami körbeveszi az avataromat. Eddig a földpengével hadakoztam, amit a törpe kovács készítette nekem (Sebzés: 10-17, Sebesség: 110%)
    Van két gyűrűm is. Az egyik 25-ös páncélt ad, a másik pedig 22-est, na meg egy csomó esztrát a többi tulajdonsághoz is.
  • kadoc
    a varázslók szinte halálra vannak ítélve, hiszen mindig van olyan rész a játékban, amikor a mágus által használt spell-ek favatkát se érnek, hiszen szinte teljesen immuninsak rá.. eleinte próbálkoztam egy varázslóval, dehát.. küszködés.. még érnének vmit, hogyha mindig lehetne egy óriási hadsereget építeni mellé, v. az ellenfelek szinte a játék végére se haladná meg a 14-15-ös szintet.. szal én maradok szerintem a játék végeztéig harcosokkal, max kis fehér mágiát taníttatok, abból is a boons-t (gyors harc, gyors futás miatt)..
    apropó, milyen felépítésű karival nyomultok, no meg rucikkal?! :p
  • borso
    Itt találsz magyarositást: http://www.magyaritasok.hu/index.php
  • papppeter
    Szevasztok!Tud valaki egy olyan helyet ahonnan le lehet tölteni a Spell Force végigjátszását (magyarul persze),vagy magyarosítást esetleg tud valalki?Mert én nem talátam,de hátha csak rossz helyen kerestem.Előre is köszi.
  • Axon
    Ha végigtoltam az alapjátékot, akkor én is kezdem a BoW-ot. Már nagyon kíváncsi vagyok. A nyilazós avatarnak nem sok értelme van, hiszen szinte mindig közelharcba bonyolódik úgy is. A mágia használók viszont nagyon gyengék lettek. Én az 5. pálya körül feladtam egy sötét mágussal mert egyszerűen nem boldogultam. Viszont ha újra kezdem, akkor én is egy könnyű páncélossal akarok indulni.
  • Axon
    Tévedtem.
    Mégis van a pályán hős monumentum. Nyugaton a hegyekben található. Ezután már könnyűszerrel megcsináltam a pályát. A pálya végén a gonosz körmágus elvette a grif követ és a kódexet. Bosszúszomjasan nyargaltam át a következő pályára. 25-ös szintű pengék támadnak egyből. Az a legrosszabb, hogy folyton lefagyasztanak, de azért le lehet verni őket. A mérgező növények nagyon veszélyesek. Egyből likvidálták a hősömet, ha közel mentem.
  • kadoc
    hihi, a régi sima spellforce egyik kalandosabb - ellenfélben gazdag - pályája..
    hm.. régi szép emlékek fűznek hozzá, bár ahogy a taktikád nézem, nem sok esélyt látok rá, hogy továbbjuss, hacsak nem kezded újból, igen, mivel végefogyhatatlanul termelődnek a blade-ek :p :D 430-as védelem jól hangzik, pajzsot használsz?! én a bow-t most kezdem újból, egy könnyű páncélossal, ami két gyors pengét forgat kb. 140%-os támadással fehér mágia ismeret nélkül..
    gondolkozok rajta, hogy vmi nyíl-féleséget adok a kezébe, bár jobban járnék ha inkább kitanultatnám vele a light blunt és light blade weapons osztályt, hiszen vannak sütibb cuccok a BoW-ban :p meg többnyire lerohannak, úgyhogy a nyilaknak nem sok hasznát venném.. :p netán a light blunt helyett egy 11-es szintű pajzshasználat tutibb lenne, sőt.. hm.. :p
  • Axon
    Megtaláltam végre Amra és Lea páncélját.
    Vadállat! A páncél 150-es értékű, míg a nadrág hozzá 100-as, na meg egy rakás pontot adnak a különféle képességekhez (erő, kitartás, stb.).
    Most vagyok az első sötételfes pályán. Itt már építhetek sötételf épületeket, de csak ötöt. Ebből kettő védelmi épület, szóval katonákat sem tudok gyártani, de van a pályán egy ork monomentum is. Fagyóriások jönnek, bár ezeknek az egyik táborát már elpusztítottam, de sajnos a többit nem. Van egy szoros ahonnan pengék hada ömlik folyamatosan. Itt van a hősöm és nem is tudok elmozdulni vele, hogy a maradék jégóriás táborokat felszámoljam. Azok nem lennének nagy falatok neki, de csak simán orkokkal már nehéz feladat. A hősöm vértpisálva vágja lefele a pengék áradatát. Annyian ömlenek, hogy már egy lépést sem tudok előre nyomulni. Már egy teljes szintnyi xp-m összegyűlt és már 26-os szintű vagyok. Ez csak folyamatosan nő és még nőni is fog ahogy elnézem a végtelen áradatot. Már 20-as szintű penge hercegek is jönnek folyamatosan 3-4 is egyszerre, na meg a kisebb pengék - 13-15 szintűek - huszassával. Nagy segítség még az ork titán, talán a legerősebb titán mind közül. Orkok közül igazán csak a sámán használható, amelyik fájdalom villámokat lő. A többi nem igazán tud kárt tenni a pengékben.
    Valószínűleg hibáztam amikor az elején nem rohantam le a pengék táborát amikor még csak néhány katonájuk lézengett ott és alíg termelődtek. Mostmár szinte lehetetlen. Szerintem marad az az út, amit a sziklás hegységben is használtam. Egy átjárón kiteleportálok, majd vissza. Alapállapotban lesz a pálya és gyorsan lerohanom a pengék táborát.
    A hősöm egyébként olyan brutál, hogy egymaga feltartja a pengék armadáját már órák óta. Csak annyit tudnak sebezni rajta amit a harcosok gyógyító varázslatával meg is gyógyít magán. A páncél érték 430 körül van az életerő meg 1280. Jó lenne ezen a pályán is egy hős monumentum. A hősök felszámolnák a maradék jégóriás táborokat és így már zavartalan lenne az ork utánpótlás, mivel az utánpótlásként szaladgáló orkjaimat folyton elkapják a kolbászoló jégóriások, így még arra is figyelnem kell hogyan terelgessem őket.
  • kadoc
    Nah megjöttem én is, mostantól igyexek bekapcsolódni a fórumba

u.i.: visszaolvasva régebbi üzikbe, látom szó esett a SoP-ról, honnan szereztétek meg? (már ha eredeti persze) ..
  • Axon
    A meduzás pályán lenyomtam még egy meduzát.
    Az egyik hősömmel elindultam felé. Kővé változtatta és elkezdte nyilazni. A többi hősömmel elcsaltam a feléledő kő vízköpöket volt vagy 6-8. Ezeket szépen lepofoztam a hőseimmel. Ezután már a meduza egyedül van és simán támadható. 6 hősöm van az avatarommal együtt. max 3-4 -et tud kővé változtatni így simán leverhető. Azért a biztonság kedvéért rá lehet varázsolni egy manna szívást, akkor max. 1-2 hőst változtat kővé.
    Vissza fogok menni és lenyomom az összes meduzát, mivel nagyon növeli az XP-t.
  • Axon
    Meg van a megoldás.
    Vissza kell menni a meduzás pályára. Ott elmenni észak-nyugati irányba, ahol van egy portál egy pályára. Na ezen a pályán van a 3. tűzkő és a hiányzó évszak töredék (tél ha jól emlékszem).
  • Axon
    Most éppen Farlon reménységében járok az első orkos pálya ez. Mindenkit lenyomtam. a törpe berobbantaná az átjárót ha viszek neki alapanyagokat. Minden megvan csak 3 tűzkövet kellene szereznem. Kettő megvan. A harmadikat sehol sem találom, pedig már vagy tízszer bejártam az egész térképet.
  • Axon
    Bekövetkezett az amitől tartottam a mellék küldikkel kapcsolatban. Remek páncélokról és szuper kardokról gagyogtak a küldetés adók. Hihetetlen mennyiségűt rohangáltam miattuk. Mikor azt hittem minden megvan, akkor még persze kellett hozzá valami. 10 pálya óta rohangálok miattuk. Végre megvan a sárkány pikkejből készült páncél 100-as értékű. Én már vagy 3 pálya óta 110-es értékű páncélban mászkálok. Afenébe!. Megvan a szuper csodakard 10-17-is sebez. Már régóta van egy 11-18-is sebző kardom, meg még ennél is nagyobbakat sebző más fegyvereim. Ez is mehet a levesbe. Ennyit a csodafegyverekről, meg az utánuk való hihetetlen hosszú mászkálásról.
  • Axon
    Én is úgy jártam mint te. Nekem eltünt a főküldik közül ez a küldetés, de vissza kellett mennem a suttogók földjére mert nem találtam meg Lea sírját. Miközben kerestem az egyik hegy tetején volt egy szellem és mögötte Uther idióta Grifje. Lenyomtam az ellent és a Grif odarepült Utherhez. Napló mondta, hogy beszéljek Uther-el. Beszéltem, aki örült és elszaladt, de a naplóba továbbra is ott maradt, hogy beszéljek vele. Na ez egy bug.
  • Axon
    Megöltem egy meduzát :-)
    A pap hősömmel csináltam egy manna szívást. A papot azért kővé változtatta, mivel egyszerre varázsoltak. A kő papomat egy feléledt kő vízköpő letámadta. A 4 másik hősömmel és az avatarommal nekiestem a meduzának és észnélkül püfölni kezdték. Nem emlékszem pontosan, de lehet, hogy közben még egy hősömet kővé változtatta. Lehet, hogy közben termelődött még egy varázslathoz mannája. Mondjuk szerencsére ez nem az avatarom volt, ami jóval nagyobbat sebez mint a többiek. A meduza lenyomása után már simán levertem a két kő vízköpőt.
  • Faterx
    Én meg megvettem a goldot, az alap simán feltelepül, +1.52 patch. a bow meg hibaüzi (azt mondja akadozik, régi drv) és kilép. Kicserélték a lemezt, ua. Ha csak az alappal akarok játszani, uninst, alap fel és úgy jól működik...
    Hétfő óta szenvedek, a 3 szál hajamból 1 maradt.
    Gyak. új gép, reg tiszta, daemon nincs fennt stb.
  • Axon
    Hogy boldogulsz?
    Én csak lopakodok. Megvárom amíg a nyilazó mediza elkúszik és tovább haladok. A démonokat simán le tudom verni.
    Én nyugati irányban indultam el. Levertem a szellempókot és egy mellék küldetésemmel máris mehetnék vissza Greyfellbe a szabónőhöz. Ugyanitt szereztem démon vért ami két melléküldihez is kell, ráadásul az egyikkel szintén mehetnék vissza Greyfellbe.
    Nyugatra haladva találtam egy portalt ami Farlon Reménységebe vezet. Nem tudom hogy átkeljek-e rajta, vagy próbáljak haladni észak felé az Örzőhöz.
    A meduzákkal nem bírok. Az egyik rúnaharcosomat lecseréltem egy papra. Ez már tud mannát szívni. Szegényt amikor előre küldtem a meduza mannájának leszívására, akkor őt is kővé változtatta, de azért a varázslata sikerült. Sajnos megidézett 3 kőlényt is. Az egyiket lepofoztam az avatarommal, amíg a többiek a meduzát püfölték, de szinte meg sem karcolták. Aztán a meduza megint varázsolt és kővé változtatta az avataromat. Ennyit a mannaszívásról...
  • Axon
    Én mondjuk vissza sem mentem megnézni, hogy ott van-e még Uther.
  • CsigAdam
    Nekem meg van mindene,csak ő tűnt el a helyéről. :)
  • CsigAdam
    Ugyanott tartok. :)
  • Axon
    Én most járok azon a pályán, ahol (név most nem ugrik be) csak a hős monumentum van az elején és teli van a pálya meduzákkal és démonokkal. Meg vannak kő vízköpők, amiket a meduzák fel tudnak éleszteni ha meglátnak. Van 5 db tökös hősöm, na meg én a 20-as szintű avatar. Nagy garral neki rontok az ellenségnek. Pillanatok alatt lepofoztak. Van egy nyilazós meduza, ami kővé változtat. Na akkor nekem annyi. Már vagy háromszor nekiugrottam a pályának, de rögtön legyújtottak mindig.
  • Axon
    Azt én is megöltem Uther helyett. Ráadásul az avatarom másfele kolbászolt. A főseregem ami akkor már vagy 80 főt számlált véletlenül belebotlott. Megy a harc, amivel nagyon nem is foglalkoztam akkor. Aztán rájuk nézek és látom, hogy középen egy ellenfél még mindig állja a sarat. Akkor láttom, hogy a 30-as szintű Ismailt kapták el. Le is vágták egy idő után.
    Mondjuk én csak egyetlen tárgyát találtam ma Uther-nek, a többit nem, pedig akkor már az egész pályát bejártam. Nekem viszont eltünt a főküldetések közül.
  • CsigAdam
    Tudja valaki,hogyha megöltem a Suttogók földjén az Ismail nevű főellent,az Uther nevű fickó helyett, hogyan tudom eltüntetni az ott maradt főküldetést? Megvan minden holmija,meg griff meg stb. de Ő már nincs sehol. Tovább mentem már vagy három térképpel,de a küldetés nem tűnik el a listából.
  • di33go
    Hello mindenki! Nemrég szereztem meg a SpellForce-t és azt mondom hogy nagyon jó játék pedig én FPSezek inkább... Na, a kérdésem az lenne hogy:
    azzal a csajjal aki a "loading" képben van(vagy itt fent a képen jobb oldalt ) azzal lehet menni a játékban? Ha lehet akkor plz irjátok meg hogy hogyan vagy mikor elérhető vagy mi!
    előre is kösszi szépen!
  • Axon
    Köszi a gyors választ.

Még egy kérdésem lenne. A sziklás hegységes pályán, ahol a két óriás van, szintén van egy láda amit nem tudtam kinyitni. Bár az előzőek alapján gondolom az is egy többlépcsős küldetés része lesz.

Ami kicsit zavar, hogy a melléküldetésekben folyton szuper fegyverekről, páncélokról, pajzsokról hitegetnek. Nagy nehezen össze szedek hozzá valamit, viszem lelkesen, aztán megint elküldenek valamiért hozzá. Ezt csinálom már vagy 7-8 lépés óta mindegyikben. Ilyenkor már szeretném az ilyen hitegetőt lezúzni a buzogányommal :-)
    Lassan vége a játéknak és még mindig nem jönnek a csodafegyverek. Ez már kezd egy kicsit a 2. világháború vége felé felbukkant csodafegyverek legendához hasonlítani :-)
    Mire megszerzem őket - ha egyáltalán sikerül valamelyiket - addigra már vége is a játéknak.
  • CsigAdam
    Jah. Szereztem egy varázslatot, életerőszívás aurája 9.szint. Nagyon korrekt. :)