2504
  • kadoc
    np :D
  • Faterx
    Kösz
  • kadoc
    a BoW-ba nem tudsz importálni karaktert :D a SoP-ban lehet 25-30-as szint között levő OoD-os v. BoW-os karikat importálni..
  • Faterx
    Most a OoD pengés pályán vagyok, jó nehéz. Egyébként hogy is van ez az import? Ha most el akarom kezdeni a BoW-t importálhatom a karimat? Hogyan?
  • kadoc
    szív :D más vmi kérdés?! óhaj, sóhaj?! :D
  • xem
    Kösz.
  • kadoc
    u.i.: + találsz sorrydeamagyarragzásomnemvalamifényesnéhapísz:D
  • kadoc
    nem egészen, nos.. öö.. hogy is mondjam.. szóval az újabb kiegészítők egyfajta "upgrade"-ek.. azaz.. lényegében felülírás, frissítés.. stb. egyben..
    nos vegyük például a sima order of dawn-t .. ott a legerősebb zúzófegyver a moonsilver warhammer 17-25-ös sebzéssel 95%-kal, amikor feltelepíted a BoW-t v. akár a SoP-t és azt kezded el játszani v. akár a sima OoD-t ismét, akkor ez a fegyver már 18-40-es sebzéssel szerepel, és 90%-os gyorsasággal.. tehát a kiegészítők egyfajta "áttérések" is egyben.. például van olyan páncél ami veszít a védelméből, van olyan fegyver, ami gyorsaságot veszít.. stb..
    -> ezért fordulhat elő az, hogy más-más értékeket meg a különböző fórumokon, honlapokon
  • xem
    Nem tudom csak nekem tünnek fel hogy a különböző fegyverek sebzései más más forumokon eltérőek mint a játékban.
  • xem
    Nem vok annyira mágus rajongó. Jójó de a mágiával nem mindig megyek sokra. főleg ha kommandózok a hősökkel
  • kadoc
    nekem a főnix eleje nem tetszik.. minden invertory-s cuccot elvesz kivéve a vacak shadowblade-t - nem nagy szám.. sőt naon vacak fegyver.. nem ilyenre számítottam no mind1.. - ha a BoW-s karit importálod.. másrészt .. nem naon találtam eddig extra klafa cuccot - mondjuk great dawn plate meg a great dawn helmet az jó cuccos .. de minden nehézpáncélzat lassítja a futást.. és .. pff.. semmi harc-gyorsítást nem adnak.. meg áhh.. nemtom..
    egy 170-es agi-val és dex-szel rendelkező karit is megütnek majdnem ugyanannyiszor mint azt, akinek csak 60-70 van.. nem érzem a különbséget, csak azt, hogy a könnyűharcosnak majdnem 1500-zal kevesebb a Hp-je.. viszont egy-két karitípust még próbálgatok.. pl:

Light combat arts- 17
    light blade weapons-17
    piercing weapons-17

Heavy combat arts-17
    shield-17
    + marad 15 pont vmi egyébre amit szeretnél még mellé

Str-100
    Sta-100
    Dex-90
    Agi-85

sajna ezt a kombót csak az 50-es szint végére lehet elérni, de uuuu :D
    55-64-es sebzésű lándzsa amihez kell a heavy combat arts 17 és a piercing weapons 17-es szinten.. sokféleképpen lehet használni ezt a karit.. mindenkinek a fantáziájára bízom..

u.i.: amit mit szóltok ahhoz a jég-fekete mágus karihoz?! :p vkinek bejött?
  • xem
    Nem rossz, ellehet ütni az idődet
  • Faterx
    Amúgy milyen a Főnix?
  • Axon
    Én is csak az utolsó pillanatban tudtam az avatarom kezébe adni a remek kis pajzsot, mivel a főpenge legyőzésekor ugrottam szintet és akkor már használhattam. A Sop-ban már csak az a tárgy maradt meg, amit magán viselt.
  • xem
    Végig vittem a OoD-t s a kis mocsok elvette az addigi cuccaimat mikor elkezdtem a SoP-t. Ez már pofátlanság!!!!! Elvárná az ember hogy amit össze gyüjtött azt tovább vihetné.....
  • kadoc
    naon inaktívok vagytok mostanság.. ejnye ejnye.. szabad ilyent hüm?! hanyagolni a fórumot?! :p
    aki avatott a SoP-ban, az nyugodtan írhat nekem érdekességeket, pl.: hogy vannak-e extra jó tárgyak nehézharcosnak, pl naon magas sebzésű kard v. zúzófegyver, perszer 100%-os gyorsaságban.. és páncél ami esetleg nem csak lassítja a futást, hanem véletlen növeli is a támadási sebességet?! gyűrűk amik növelik a gyorsaságokat?! ilyesmi érdekelne.. mert empyria-ban igencsak gagyi cuccok vannak.. mármint .. jónak jók.. de vmi mindegyikről hiánycikk..
  • kadoc
    "készítettem" egy a külföldi játékosok szavaival élve, uber varázslót..
    ,
    ELEMENTAL MAGIC-20
    ICE-20

BLACK MAGIC-20
    DEATH-20
    NECHROMANCY-20

INT-130
    WIS-115
    STA-105

a jég mindent visz, ez adja a karakternek az "uber" jelleget és nem a halál varázslatok, de hiába van 3500-as életem, ha két ellenség a közelembe kerül, és erősek is, hamar ledarálják a karit, hiszen állóképesség, élet, pajsz, mellvért, fegyverzet meg se közelíti egy harcosét..
    ami viszont nem teccik naon, az az, hogy hiába van harcosként, akár 100-as Agi-m, akkor is eltalálnak azok a kis vakarékok, és ha választani kell akkor, inkább 5o-es agi-t rakok, a többi pont meg sta, str, dex-re megy.. tehát a könnyűpáncolosok se vmi nyerőek szerintem, bár a ruhák egyértelműen kedvezőbben, mint nehézharcosoknak, hiszen ami ad plussz futás, harc-sebességet, az mind egytől-egyig könnyű-páncél.. de még kísérletezek !!! :p
    NEM ADOM FEL :d MUHAHA..
  • kadoc
    "Fellehet tornázni a Futás,harc,varázslást 200% ra? "-normális tárgyakra gondolsz v. szerkesztésre v. némi fehér mágiával?!

1, normális tárgyak: 200%-ig lehetetlenség, de jó esélyed van megközelíteni a 135-140 %-ot harcban és varázslásnál, futást annyira nem.. 115% körül kb.

2, szerkesztve: elméletileg lehet szerkeszteni őket, egy bizonyos szintig, nemtom pontosan h 2oo % a maximum-e.. (egyszer sikerült szerkesztenem véletlen valahogyan, de annyira meglepett a dolog, hogy töröltem a karit, de már másodszorra nem sikerült..)

3, fehér mágia: én már próbáltam a 12-es szintű gyors futás aurát meg a gyors harcot és 135%-ig tolta fel alapban.. de ha pl harcisebességet növelő gyűrűt hordasz (frozen time) akkor kapsz némi bónuszt az értékek mellé, ez a futásnál is így van, tehát ha a fehér mágia ad +35%-ot, a két gyűrű meg +20%-ot, akkor te nem 155%-on fogsz harcolni, hanem kb. 165%-on a bónusz miatt!! ezenkívül még a charisma magassága is befolyásolja a varázslat hatákonyságát.. plussz cha =plussz bónusz érték!!
  • Axon
    Köszi a tippeket. Csak egy apró problémám volt - de persze könnyen áthidaltam -, nevezetesen, hogy én a magyarítással játszom, így már ahhoz vagyok hozzászokva. Most nem is volt gond, de amikor a varázslatokról van szó, már nem tudom melyik a magyar megfelelője.
  • xem
    Üdv:
    Lehet bagatel a kérdés: Fellehet tornázni a Futás,harc,varázslást 200% ra?
  • xem
    Nem írtam hogy szuper hősöm van. igaz nincs is 30-ik szinten.
  • kadoc
    nem olyan egetrengetően sok élete/sebzése van a karinak, hiszen ha a megmaradt pontokat fele-fele arányban osztod erőre és életre, akkor a 3o-as szinten kb 64-es erő és 64-es staminád lesz.. kivéve ha nem osztottál el több pontot a dex-re agi-re, amire viszont 56,50 elég a 10-es harci szinthet, black magic és a white magic-hez összesen kell wis-36, int- 28, cha- 27.. ha nem tévedek.. :D
  • xem
    KÖNNYŰ HARCMŰVÉSZET 10
    KÖNNYŰ PENGÉS FEGYVEREK 10
    KÖNNYŰ PÁNCÉL 10

FEHÉR MÁGIA 3
    ÉLET 2
    BOONS 3

FEKETE MAGIA 3
    HALÁL 3
  • kadoc
    a nehézségi fokozat nem befolyásolja az ellenfelek életét, erejét stb. mindössze azt, hogy azok milyen gyorsan jönnek ismét elő a táboraikból.. egyébként alapbeállításon, de visszamentem nosztalgiázni az erős karimmal a gyenge dark elfek közé mirraw thur-ba, és kipróbáltam a legnehezebb fokozatot.. semmi különbséget nem észleltem..
  • xem
    Normál nehézségi fokozaton nyomod?
  • xem
    Nem nézki gyengusznak a karid
  • kadoc
    szeretnék sok jó 5letet hallani egyéb halálos kombókra!! :D
  • kadoc
    nos a karakter kinézete
    LIGHT COMBAT ARTS -2 (berserk és blessing miatt!!)

HEAVY COMBAT ARTS -12
    HEAVY ARMOR -12
    SHIELDS -12
    LARGE BLADE WEAPONS -12
    LARGE BLUNT WEAPONS -10
    v.
    LARGE BLADE WEAPONS -10
    LARGE BLUNT WEAPONS -12

STR: 85
    STA: 85
    DEX: 65
    AGI: 40

a játék végére megszereztem mindent, ami kell, adamantium armor, fine steelclad greaves, helm of battle, stormbreaker, legendary ring of the northman
    a fegyver és a pajzs használat már ízlés kérdése.. :p
  • kadoc
    hát én semmiképpen sem vagyok varázslópárti, márcsak azértsem, mert a BoW-ban mindkét "leghatékonyabb" mágiára vannak szinte tökéletesen immunins szörnyek..
    lásd jégre a sárkányok, jegesmacik, jéggolemek stb.., tűzzel az egész dark elf nemzettség aki ellenfél igencsak rezisztens.. jóval magasabb képzettséggel meg lehet őket is pörkölni, nade mikorra jut el az ember oda.. a többi mágiatípus nemigazán .. talán a black magic dehát az meg naon sok mannát kóstál magas szinten.. mire visszatölt téged kettécsaptak..
    szóval szó mi szó.. én egyértelműen harcospárti vagyok, elfogultan .. szóval nehézpáncélos, pajzs, nagy zúzófegyver, nagy penge fegyverek, light combat arts 2-es szinten a berserk és a blessing miatt..
    ne az első 4-5 pályát vedd mintáult.. ezzel a kombóval 23-24-es szinten képes leszel shal dun seregeit - most nem túlzok ha azt mondom - EGYEDÜL FELTARTANI anélkül, hogy megölnének .. nekem sikerült.. nektek miért ne .. pontok elosztása folyt köv..
  • Axon
    Olvatam, hogy több karival is tolod a Bow-ot. Melyikkel érdemes nekivágni, melyikkel tartod a legkönnyebben teljesíthetőnek a BoW-ot? Az alapjáték egyértelműen a harcosoknak kedvezett, azok közül is talán a nehézpáncélos karakter volt a legsikeresebb. Úgy érzem a BoW-ban már harmatgyenge a harcos karakterem, bár most könnyűpáncélossal nyomulok, de úgy érzem a nehézpáncélos lovaggal sem lenne könnyebb.
  • Axon
    Az tényleg szörnyen bosszantó, hogy némely szuper tárgyat csak a játék vége felé kapunk meg, amikor már nem is tudjuk kihasználni. A másik bosszantó dolog, ha egy melléküldetésben beigérnek egy szuper cuccost, majd a fél játékon keresztül próbálod megoldani a soha véget érni nem akaró melléküldetést, amikor pedig végre megvan a tárgy, addigra az már el is avult és jobb cuccaid vannak alapból.
  • xem
    Kadoc nem sérelmezni akartam. Mindenkinek megvan a saját szisztémája miként játszik. Így vagy úgy. Kiki a maga tratégiáját használja Ez ígyvan mióta világ a világ.
  • kadoc
    axon: nem akartam lelőni a poént, mégpedig, hogy menekülhecc egyfolytában.. az elfek városától ha visszafele jössz találsz egy keskeny járást, ami elvezet egy helyre, ami tele van 6-9-es szintű csontvázakkal, javaslom, hogyha itt akarsz 2-3 szintet lépni v. még többet, akkor támaszd fel a hőseidet, vidd őket oda, és minden épület mellé egyet állítva, hagyd küzdeni őket .. "nagyonfinom tapasztalatpontot" adnak.. könnyen ölhetők.. igazi exp bánya!!!!!!!!!!! csak ne rombold le az épületeket.. majd ha már nem igazán nő az exp-d csak akkor!! Tirganach amúgy valóban szép hely, és tényleg naon sok hasznos dolog van.. pl 15-ös szintű rúna-szolgák igazi borsos áron, kb 2oo aranyért .. meg egy 24-es szintű segítő , Vlad, harcos, durva segítő ha kap jó páncélt, pajzzsal, egykezes gyilkoló fegyverrel! :DDD igaz 510 arany körül kóstál.. dehát vmit vmiért.. :p ott van darius is, akit az order of dawn-ból már jól ismerhetünk és a játék nem is lenne igazi spellforce flink mcwinter és darius nélkül!! :DD mindenhol ott vannak, order of dawn, breath of winter, shadow of the phoenix.. és majd a spellforce 2-ben is, ha minden igaz.. :D
    a lényeg a lényeg, h darius könyvét flink elcsórta, és néhány csonti őrzi tirganach-tól nemmessze, a maszkos emberkétől picit északra.. hiányzik belőle 3 lap, amit a kedves 4. pályán elhagyott flink mikor menekült, ezért 3 farkas csapatot kell kinyírnod, h megkapd a kulcsot, ami nyitja flink celláját és majd elárulja, hogy mit merre tovább... :D
  • kadoc
    xem.. nos inkább ezt a csalást ne részletezzük :D mondjuk úgy, hogy megelőlegeztem magamnak azt, ami jár!! sokszor szenvedtem már az alapjátékon
    (stoneblade mountains -> ma napig a legkedvesebb pálya számomra, the rift nevezetű pályákon pl.. és nem egy nap alatt csináltam meg ill. próbáltam stratégiailag megoldani a dolgokat..) :p szóval ezek a tárgyak járnak, és az, hogy ezeket csak a játék végefele találom meg nem fear dolog!! hiszen minek van szupertárgy ha csak az utolsó pálya körül tudom jobb esetben használni?! ..
    ha megoldottam a megfelelő képzettségi szintet hozzá, hadd használjam már akkor.. és ha van több segítőm aki rendelkezik a követelménnyel miért ne kaphatna ő is szupertárgyat?! :D lásd 2-3 shadowpulse armor :D
    különben.. sokkal jobban élvezem a játékot, hiszen így már kisebb sereggel is neki merek vágni a dolgoknak.. teljesen más stratégiát ad ez a khm.. "csalás" .. hiszen ha azt nézzük, egy shadowpulse armor se véd meg a haláltól..

u.i.: az utóbbi napokban rengeteget gondolkodtam, azon is, hogy egymás szemében milyen elítélendő lehet akár a "csalás" v. a cheatelés.. tényleg van olyan ember, aki nem tudja megoldani stratégiailag, van olyan aki lusta, van olyan aki jobban élvezi a játékot ha halhatatlan és kb. "circle mage" érzése van .. bár én egyikbe se sorolnám magam, bár ezt nem én döntöm el, hanem ti, külső szemlélők mondjátok ki, hogy x y most egy csaló és én utálom a csalót stb.. :D nah mind1.. nem fejtegetem a dolgokat..
    igenis, ha kedvem van hozzá és rászánok egy fél órát, berakom az invertory-ba a legjobban nekem tetsző tárgyakat.. ez van..
    számomra akkor is a spellforce marad a no.1 játék.. egyszerűen nem lehet szabadulni ebből a világból.. mindenhogyan élvezem.. ha használok "csalást", v. akkor is ha nem használok..
  • xem
    Ne félj lesznek jó fegyverek, ill gagya felkötős pályák.
  • Axon
    A BOW-ban végigszenvedtem a 4. pályát. Folyamatos menekülés volt az egész esélyem sem volt a sötét elfek ellen. Most az 5. pályán megérkeztem az elfek városába. Itt sikerült vásárolnom néhány jó cuccot. Az alapjátékkal ellentétben, itt nem találok jó cuccokat, hanem a kereskedőktől kell megvennem azokat. Itt van remek rúnakő árus is, mindenféle létező hőssel, na meg minden fajhoz rúnakövekkel.
    Az alapjátékkal ellentétben itt a harcosom nem mindenható. Feltápoltam magam új erős páncélokkal, jobb fegyverekkel, majd kiszaladtam 12 elfel nagy büszkén. Jött 4 csontváz és lepofozott a csapatommal együtt...
    Jóval nehezebb lett a BOW mint az alapjáték, legalábbis harcos karival mindenképpen. Csak ajánlani tudom ezt a kiegészítőt mindenkinek.
  • xem
    No ma még nem járt erre senki?
    Kadoc meglepő cuccok vannak mellékelve a karihoz, ez nem minősül kis csalásnak?
  • xem
    Lehet hogy hibásan, sérülten érkezett meg a postám.
  • kadoc
    ha duplán kattintok rá, nekem is azt írja ki, de ha jobb egérgombbak behozom ahogy a fájl tulajdonságot is kiírja, ott a tömörítés ide funkció és azt választom.. akkor összerakja őket..
  • xem
    Nekem ezt írja ki hiba a csomagolt filében( vagy nem is csomagolt).