Az ígéret földje: AMERIKA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
ennyi erõvel perelhetnénk a mario készitõit, meg az összes filmkészítõt
A bevándorlók tájékoztatása végett közöljük, hogy a magyar határon
> látható shalom felirat nem üdvözlés. Eredetileg Hegyeshalom volt csak
> kiégtek a körték.
) és erre a ficko aki olvassa, épít egy szanatóriumot a Földön, ami ugy néz ki hogy ha bemész az épületbe akkor vagy kint ==> az egész világ megbolondult
1 kiskapu volt a mikrók haszn. utasításában amit leleményesen észrevett és kihasznált...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Ezekszerint a gengszter külsõ mögött érzõ szív búlyik meg😊
\"Life is around you and in you.\"
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mertha az, akkor elég közeli róluk a tapasztalatom lévén, egy mexikói családnál voltunk kint. Mit mondhatnék:
Kedvesek, aranyosak, közvetlenek, dolgoznak rendesen, templomba járnak, törvénytisztelõ rendes polgárok. 😊
Ellenben volt olyan is, hogy bejött az étterembe két szakadt mexikói, ahol kajáltunk, nekem meg az volt az elsõ gondolatom, hogy: "Na kész ezt a csehót most ki fogját rabolni, ezek tuti valami bûnözõk". szóval nem volt valami bizalomgerjesztõ a külsejük. Persze késõbb kiderült, hogy õk a takarítószemélyzet. 😄
1. Kóla, Puska, Sültkrumpli nem dokumentum film. Illetve max. a neve az. Ugyanis a rendezõ a saját szakállára ferdíti el benne a tényeket és rengeteg baromság is van benne. Errõl egyébként óriási viták voltak régebben, ha kicsit rákeresel neten találhatsz is róla dolgokat.
A lényeg, hogy érdekes az a film, de tényként nem érdemes kezelni, mert nem az!
2. A lentebbi iromány nem elvakultság. Az átlag amerikai tényleg ezerszer közvetlenebb, kedvesebb és jobb fej, mint az átlag magyar. Én is tapasztaltam, itt egy konkrét példa:
1. Magyarország elsõszámú üdülõhelye: Balaton, 2003. nyár:
Elvileg 3 csillagos szálloda, de a szobák lepukkantak, büdösek és iszonyúan drágák. Portás unott pofával olvassa az újságot és alig akar odavánszorogni, mikor elkérnéd a kulcsot. Látszik rajta, hogy muszájból csinálna és legszívesebben a pokolra küldené az összes hülyét, aki miatt fel kell állnia. Ha kérdezel tõle valamit, elküld a picsába, hogy vegyél térképet õ nem helybeli.
Egy útszéli motel, Texarkana, Texas, USA, szintén 2003. nyara:
Bemegyünk a recepcióshoz, aki mosolyogva fogad minket, kérdi miben segíthet. Közben kedvesen érdeklõdik, hogy honnan jöttünk, mit csinálunk errefelé. Mikor megtudja, hogy elõször járunk az Államokban, gyorsan elõvesz egy térképet és bekarikázza a város legfontosabb látnivalóit, amit szerinte feltétlenül meg kell néznünk! Mindezt egy komplett történelmi tanulmánnyal körítve (kár, hogy felét se értettem 😊. Közben kiderül, hogy már elmúltam 21, úgyhogy gondol még egy ingyen koktélra is meghív a motel bárjába (ez utóbbit sajnos kihagytam 😊.
A fenti példa csak egy a sok közül, amit említhetnék. Tényleg szinte mindenhol csak kedves és mosolygós emberekkel találkoztam amerikában. Hozzájuk képest az átlag magyar állampolgár egy... na ezt inkább nem fejezem be. 😊
A fentiekkel nem azt akarom mondani, hogy most Amerika fúú, milyen super (bár egyébként az 😊, hanem azt, hogy nem kéne általánosítani és fõleg nem divatból fikázni. Most divat fikázni az USA-t, háború meg ilyenek miatt. Divat minden amerikaira azt mondani, hogy "ááá fasz amcsik, azok mind hülyék". Fõleg az szokott felidegelni, mikor Pistike a tanya 123-ból vérben forgó szemekkel fikázza az USA-t, közben lövése nincs arról, hogy milyen is az az ország. Majd, ha elment oda, találkozott amerikai emberekkel, megismerte az országot, akkor mondjon róla véleményt.
Összességében ennyi lenne az én véleményem a témáról. Ezzel persze nem Isteníteni akarom Amerikát, annak is megvan a maga sötét oldala.

, és akkor az illegális fegyverekrõl nem is beszéltunk...''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
mivel egy 250 millios orzág, hulla gazdag stb még jo hogy sok a látnivalo de nem hinném hogy több mint bármely más országban, minden hely érdekes, és ezek elmulnak, nekik pl kurvára nem érdekes hogy felhõkarcolok vanak a fejuk fölött.
mindent a pénz irányit, egy érdekes musor volt legutob spektrumon a reklámokrol, arrol hogyan hálozzák be a gyerekeket a zenével (MTV) stb, nagyon tanulságos dok film volt. szo volt pl a limp bizkit felfuttatásárol, akik pl nem azért lettek hiresek mert jo énekesek, hanem mert épp õket tették oda, csak eszközök, és ezek az ezközök mindig változnak ( britney és társai ), persze ez nem csak usaban van, sajnos ma már mindenhol... de õk a gyökerei mindezeknek...
ja, és kanada rulez, tiszta amerika külsõre de europaibb mentalitás, nagyobb közbiztonság, értelmesebb emberek, tisztaság stb...
Kóla puskában van az a kis rajzfilm amerika történetérõl, elég jó...
, és tök igaz, félelemben élnek az emberek.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Minek tenné? Nem kerül túl sok pénzbe kimenni,eccerüen csak itt nem vakítja el az embereket az ami pl. téged elvakít.
Egyébként érdemes megnézni a Topic cím alatt említett dokumentum filmet. Ugyanis aki esetleg nem tudná a Kóla,puska,Sültkrumpli az egy dokum. film. Nézzétek meg,s írjátok meg a véleményeteket.
Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.
Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.