251
Milyen konzolt érdemes venni egy pc mellé, játékra, filmhez, zenéhez?
  • Sir Ny
    #251
    hát persze. túl elbízták magukat, és szándékosan multiplatformosították a legjobb exkluzívokat(pl tekken, final fantasy)... még valami okosság mára?
  • nissancoupe
    #250
    Sega dreamcast sose romlik el :)
    de az új konzolok közül én az xbox 360 favorizálom
    bár ha a psp kicsit többet tudna akkor szerintem verhetetlen volna
  • Ewergo
    #249
    Koko amolyan, az a bizonyos "szarka" volt amelyik sokat akart és elbizta magát.
    Na most ugyan ez a helyzet a Sonynál.: A PS2-es valóban sokáig birta egyedüli játékgép volt. Talán asziték hogy a PS3-al is hasonló sikereket érnek el. ..Hát nem!
  • TitaniumRR
    #248
    Parttalan bizony. Annál is inkább, mert a #229 szerzőjének azóta egyszer sem akadt erre dolga... :)

    Arra jó volt az egész, hogy ha hasonló igényekkel erre téved valaki, akkor a moderátornak talán nem kell egy újabb topicot törölnie... :)

    A #238-ban jól össze van szedve. Mi meg többiek, jót asszisztáltunk hozzá. :)

    Kokó-t nem kellett volna felhoznod. :) Amióta kiállt és elmondta, hogy ő O. Vityáékért száll ringbe, azóta vörös posztó... Jött is a Chacon :)
  • BuktaXbox360
    #247
    Sok fórumot elolvastam már, és szerintem olyan NINCS, hogy valamelyik konzol a LEGJOBB.
    Mindenkinek más kell. Kivétel az olyan fanboy, mint az exboxoló KOKó Kovács István aki szerint a ps2 a legjobb, de csak EA játékokkal játszik(kb2004ben volt 1 cikk vele). LOL
    Egymást győzködni parttalan vita.
  • Ewergo
    #246
    Hogy az MS hogy szerzi az ex. Cimeket, minket felhasználokat nem érdekel... Az eredmény a lényeg. A Sony elött is ott a lehetöség csak hát ott a bibi náluk hogy tojnak a játék részére plusz még a fejlesztök is nehezebben portolnak rá a rendszer miatt.
    Azért nem emlitik ezeket a gémeket mert elhanyagolhato szinvonaluak szal izlés dolga.
  • Akey
    #245
    Azt azért hozzá kell tenni, hogy az M$ bevett szokása, hogy felvásárol címeket, amik addig multiplatformok voltak. Van pár saját szüleményük, mint a Halo meg a Gears, de a többi koppintás. (Cáfolatot várok.) De kicsit furcsa, hogy olyan PS3 címeket nem említettek meg itt az emberek, mint a God of War, Metal Gear Solid, Wipeout, Motorstorm, Resistance, Ratchet & Clank, Yakuza és a Last Guardian, ami nekem már ígéretként is garanciát jelent. Ui.: Gears os War 1 nem ex.
  • Ewergo
    #244
    A válasz : Gears of War 1-2, Halo 3, Dead or Alive 4, Forza 3. A GT5 még megsem jelent, de ha már itt tartunk akkor GTA Episodes From Liberty City, Halo: Reach.
  • PoisonChihuahua
    #243
    KZ2, Uncharted2, GT5...
  • Ewergo
    #242
    Akkor most várunk töled olyan PS3 exclusive cimeket amik lépésekkel jobbak mint az Xbox-é!
  • kwalker
    #241
    Az XBOX exclusive közül a Gears Of War 1-2 se hagyjuk ki!
    GOW 2 miatt vettem xbox-ot. Persze ízlések és pofonok, kinek melyik játék jön be. A XBOX live szolgáltatás tényleg baromira jó és egy évre 8K-10K között van az ára font árfolyamtól függően. Szerintem játékokat válassz és utána konzolt.

  • NHLFAN
    #240
    kérdés
    ha egy ilyet:

    http://news.teamxbox.com/xbox/12316/Connect-a-Mouse-and-Keyboard-to-Your-Xbox-360/

    az ember csatlakozat a géphez akkor valóban az FPS-eket lehet írányítani egér+bill kombóval és mondjuk a sportjátékokat billel?van erről valakinek tapasztalata?
    sajnos új NHL már nincs pc-re a gamepad-et pedig akárhányszor próbáltam sosem tudtam megszokni.
  • TitaniumRR
    #239
    x360 exclusive - jó játékok:

    - PGR 4
    - Tenchu Z
    - Ace Combat 6
  • Anubys
    #238
    Attól függ, mit szeretsz... :)

    Ha képes vagy lemondani az ultra high tech grafikáról a játékmenet miatt, vagy csak simán horror fanatikus vagy (mint pl én), akkor Wii. A jelenlegi generáció legjobb horrorjai (zola kihagyta a Cursed Mountain-t, ami nálam klasszikus kategória lett) mellett nagyon sok party játék (asszonnyal Boom Blox a kedvencünk), és nem kevés light gun cucc (egy Hand Cannon-nal egy-az-egyben hozza a régi játéktermi lövöldözős játékok hangulatát - House of the Dead Overkill, Dead Space Ex, stb). Viszont alapból nem tudsz lejátszani vele filmet vagy zenét.

    Ha tényleges next gen cucc kell, akkor 2 lehetőséged van, ps3 vagy xbox360.

    PS3: Ingyenes multiplayer és online szolgáltatások, de sajnos nem annyira fejledt az online támogatás, mint boxon. Hardwer szinten a legerősebb, biztos, hogy az xbox generációváltását is átvészeli, sokkal megbízhatóbb (bár a slimről még nem tudok ilyet mondani, túl új), bár alapból drágább, de ha egy ugyanolyan felszereltségű xbox-ot akarsz venni, akkor nagyjából ugyanott vagy árban.
    Warez lehetőség egyelőre nincs rá, de olcsón (akár 2000 Ft-tól) tudsz venni használt játékokat, de akár bontatlanokat is a bolti ár feléért ismert aukciós oldalakon. Alap laptop vincsit tudsz belerakni, így ezt jóval olcsóbban meg tudod úszni, mint xbox 360 esetén.
    Sajnos elég kevés cím van rá box-hoz képest, de szinte csak a maga műfajában minőségi játékok, meg persze egy rakás multiplatform. Ajánlott exkluzív cuccok: Siren, Uncharted 1-2, Killzone 2, Infamous, Demon Souls.

    Xbox 360: Az elődjének éles ellentéte, silány konstrukció, de rengeteg játékkal, profi, de fizetős online szolgáltatás (nem tudom pontosan, de éves szinten kb. 10k az előfizetés, egy box-os majd pontosít).
    Warez létezik rá, de ilyen esetben ugrik a garancia + esélyed van arra, hogy letiltja a gépet az online rendszerről. A garancia 3 éves, ha bármi bajod van a géppel (leggyakoribb a túlmelegedés, érdemes úgy tárolni, hogy nincs körülötte semmi az égadta világon), akkor az MS becseréli, ha nem hekkelt.
    Ajánlott játékok: Halo sorozat, Bikini Zombie Squad (igen, szerintem jó! :p ), Fable II, meg, ha v;gre kij0n a Killer Instinct 3, akkor majd én is veszek egy boxot. Esetleg egy box tulaj még mondhatna jó exkuzív címeket.

    Nekem a jelenlegi generációból Wii és PS3 van, egyiket sem bántam meg.
  • zola2000
    #237
    Wii kulcsszavak: mario zelda metroid horror (manhunt2, no more heroes, no more heroes 2, mad world, house of the dead sorozat, dead rising, resident evil ... chronicles sorozat, dead space extraction, resident evil archives, ju on, fragile, fatal frame 4, calling), jrpg (tales of symphonia: knight of ratatosk, final fantasy crystal bearers, dragon quest 10, final fantasy crystal chronicles, phantasy star 2), meg akinek az számít annak softmod(a nagy Whez), ingyen multi, normális fps irányítás(lehet osztani a headshotokat codban), negatívuma: nem hd, a teljesítménye csak a ps2 háromszorosa, míg a másik két gép több tízszer erősebb a ps2nél.
  • jaszy
    #236
    Neked csak a flash, gondolom.....
  • TitaniumRR
    #235
    xbox360 - csak újonnan. Kulcsszavak: gyártók játékkínálata, x360 exclusive, flash, játékárak
  • PoisonChihuahua
    #234
    PS3

    Hidd el, jobban jársz vele. (Tudom miről beszélek, box tulaj vagyok... )
  • Pitypang18
    #233
    Hello! Eladóvá vált kihasználatlanság miatt a PSP-m. Amit tudni kell róla: Fekete slim, fw:5.0 m33(magyar), 4GB-os eredeti memókártya, töltővel, tokkal, dobozában, sok DVD teli játékkal! A gép nagyon szép állapotban van, vigyáztam rá.
    Ára: 52.000 Ft.
    Tel: 20/2224-137
  • #232
    vegyé wiit
  • Tinman #231
    Box címek nagy része van PC-re is, viszont a Box címek nagyon nagy része van PS3-on, viszont a PS3-om exclusive cuccok elképesztően frankó címek, melyek kizárt, hogy valaha is Box-ra vagy PC-re tévednének.

    Az eredmény: PS3
  • Szeszmester
    #230
    xbox360
  • geergo
    #229
    szeretnek egy konzolt venni, de nem tudom h egy xbox360-al vagy 1 PS3-al járnék jobban???, lécci segítsetek! thx előre is
  • BONO
    #228
    Ha arra a gyerekre gondolsz aki megnyitotta a topicot nyugodt lehetsz vele kapcsolatosan, hogy 2003 november 20. óta elintézte a problémáját és tutti, hogy nem érdekli az egész topic ugyanis azota besem nézet ide! Szerintem 2 év és 6 nap alatt átudja gondolni az ember, hogy milyen konzolt vegyen a "kisszobába" ebben egészen biztos vagyok!
  • BONO
    #227
    Melyik gyerekre gondolsz egészen pontosan? A másik az, hogy te állandósitasz nem nyomatékositasz! Szerintem ezt a vitát, hogy melyik a jobb nem a konzol userek kezték el hanem a konzol gyártok ugyanis ők konkurenciában vannak ezáltal rá kényszeritik a konkurens ráklámjaikkal ezt a felhasználókra is ha ők nem veszekednének, hogy melyik a jobb szerintem mi sem!
  • toMOne
    #226
    szegeny gyerek, meg aki megkerdezte, hogy mit vegyen most biztos kurvara ki van segitve, leirhatnatok neki minek milyen tulajdonsagai vannak, de szerintem biztos nem a Mhz ekre, meg a poligonszamokra kivancsi, tokre nem, en is leszarom, ez nem egy pc. amit kiadnak ra az altalaban megy is rajta, kiveve ha nem :D
  • toMOne
    #225
    tok gaz, hogy ti emberek ( nem felreerteni, en is az vagyok :D csak nyomatekositok ) itt vitaztok azon, hogy melyik a jobb, igy van ahogyan tobben is mondjak, mindenek megvan a jo oldala, nekem most egy pc-m meg egy ps2om van, es szerintem majd ha megtehetetem, veszek egy gc-t is, netalan xboxot is, de arra keves olyan game van ami erdekelhetne is, no meg itt vannak a jo oreg konzolok ( sega, snes, stb bar az egyik ps2 chipbe lehet tolteni snes emu-t is ;) ) szoval csak annyi, hagyjatok mar a masik konzoloknak a baszaogatasat es jatszatok azzal amivel jol esik, mas azzal amivel egy idos ;) na csao
  • BONO
    #224
    Akkor sztem rosz helyre írtál mert itt egyedül akire ez vonatkozhatott soludius sztem! Na elolvastad a 213-mast én nekem ez a véleményem az 212-esre és a véleményem az egészről inkább maradjon a konzol iparban mint az informatikában ennyi! Ja és egyetértek lacoo-val is mert tényleg jó ha az embernek van választási lehetősége! Ezért hálát adhatunk istennek
  • Zsoltika 007
    #223
    Nem írtam nevet mert nem csak 1 emberre gondoltam hanem sokmindenkire.
  • BONO
    #222
    hozzám bocs "hozzás" helyet! bocs
  • BONO
    #221
    Nem tiportál a lelkembe de legközeleb ha valakihez szolsz akkor emlisd már meg a véleményedben a nevét mert qrvára félre érthető! De sztem most ha nem hozzás szoltál akkor soludiushoz nem?
  • BONO
    #220
    Ja bocs ezt a linket én raktam fel elöbb amugy a 213-mas hozzászolást akartam elnézést sorry azt nézd meg!
  • Zsoltika 007
    #219
    #211 >>> Ezt olvasd el és utánna nyilatkoz!

    Ezt a linket én tettem be az x-box 360 topicba szval ismerem.
    Nem neked prédikáltam hanem azoknak akik nem látják át a dolgokat. Ha ez rád nem vonatkozik akkor ne reagálj rá. Ennyi.
    Egy piacnak a vevők szempontjából az a legelőnyösebb ha versengés van. Én erre gondoltam. Bocs ha pici lelkedbe tiportam..
  • BONO
    #218
    Na figy mire a PS4 piacra kerül mimár a sülyesztőbe leszünk! Amugy ott a Gamecube is és sztem jobban áll mint az Xbox minden tekintetben! Amugy ha egy "kicsit messzebre látnál" és olvasgatánál is a hozzászolásokban mielöt butaságokat írsz a forumban jó lenne, ha nem nekem prédikálnál mert én nem azt írtam, hogy tünjön el az Xbox hanem éppen az ellenkezőjét maradjon a konzol piacon mert ezt ajánlom én nekik!

    #211 >>> Ezt olvasd el és utánna nyilatkoz!
  • Zsoltika 007
    #217
    Egyetértek.
    Aki írkálja hogy tünjön el a Ms a piacról ugyanúgy rinyálna mikor 3x annyiba kerülne a legújabb Ps4 mert konkurenciája az nuku lenne. Jó lenne ha a fanatikus gyűlöleten kívül kicsit messzebre látnának egyesek.
  • lacoo
    #216
    A PS2-t csak véletlenül irtam kisbetűvel, nehogy vita tárgya legyen ez is.
    :-)))))
  • lacoo
    #215
    "Ez eddig is így ment...A PS3 gyalázni fogja az xbox360at...De nagyon,ami rájuk is fér,hogy a microsoft feladja a konzol háborút és inkább azzal foglalkozzon amihez ért.PC."
    Akkora badarság ez!
    Az sem lenne jó, ha csak egy féle konzol lenne a világon. Nagyon is egészséges, hogy többféle van. A vásárlókör szempontjából ez a jó. Alakuljon ki a cégek között egy kis versenyszellem, ebből pedig a vásárlókör jön ki jól, mert a cégek rá vannak kényszerítve a minőségre. A vevő pedig majd eldönti, hogy neki melyik konzol felel meg. Nem szabad így nyilatkozni egyik gépről sem. Nekem speciel van ps2 és XBOX is. Mindkettőt szeretem egyformán, mert mindkettőnek megvan a pozitívuma, természetesen a negatívuma is.Ez a konzolháborúsdi szerintem egy kicsit már uncsi.
    Ez csak egy magánvélemény volt.
  • Solidus
    #214
  • BONO
    #213
    Teljesen egyetértek veled csak azért raktam fel a linket, hogy lehet benne vmi egészen ésszerű is! Csak, hogy tud én PS2-es vagyok és nem kell meggyőzni abban, hogy a next generációban "melyik oldalra áljak" ha oda kerül a sor. Természetesen én is a blu-ray technólogiával leszek kompatibilis!
    Tehát közös nevezőn vagyunk de egy dolog nem kellet volna oda a végére az utolsó mondat második része "inkább azzal foglalkozzon amihez ért.PC." >>> Ez kicsit máskérdés de sztem a PC-k hez sem ért bár itt a PC-ről tulajdonképpen írtó kiss arányban van szó sztem inkább az MC oprendszeréről kéne emlitést ejteni ami egy pocsék termék ugyhogy inkább ha választania kéne az OP R. és a konzol ipar között az MC-nek akkor nagyon ajánlom neki az utóbbit de ebben a témakörben sajnos nem töllem fognak kérni tanácsot ebben egészen biztos vagyok!
  • Solidus
    #212
    Hát köszi a linket,de ez engem nem hatott meg...Szerintem nem fog ettől megfordulni a konzolok versenye.Egy fejlesztőgárda nem azért szeret játékot kitalálni és összerakni a világát NEKED,mert fél hogy nem lesz rá anyagi fedezete.Őket is vonzza a kihívás,elvégre te se a szart kenegeted ha ott van mellette a mogyoróvaj...Értsd ezt úgy hogy van egy konzol ami számodra nyít új lehetőségeket,új kihívást ami álltal a játékod forradalmi újításokat tartalmaz.Elvégre ezért veszed meg.Na meg a kevésbé szép,és kevésbé nagy helyet foglaló játékot átírhatják PS3-ra is(akár szebb graffal mint xbox360ra...)mert nem csak blu-rayt de dupla ill sima dvdét is tud ám olvasni.A cikk írója nem igazán van képben.Összefoglalva,hogy a gyengébbek is megértsék:a kis játékfejlesztők(microids,tecmo,stb)dvd-re,a nagyok(capcom,konami,stb)blu-rayre írnak.Kis cég kis játék(ami üthet nagyot is,ne felejtsük el például az obscuret),nagy cég nagy játék.Ez eddig is így ment...A PS3 gyalázni fogja az xbox360at...De nagyon,ami rájuk is fér,hogy a microsoft feladja a konzol háborút és inkább azzal foglalkozzon amihez ért.PC.