803
Jézus vs Isten
  • sz4bolcs
    visszaélés, spam, zaklatás, hülyék - Ezt hogy érted? Hogy lehet egy fórumon zaklatni? Moderátorokkal volt valami gondod?
  • Montanosz
    fura én is de mindig új néven kell hogy regisztráljak a sok visszaélés, spam, zaklatás, hülyék elől.
    te hogy oldod meg ezt?
  • sz4bolcs
    VIP csillag 8))))))) Ez jó. A csillagoknak semmi közük a VIP tagsághoz. Minél több van, annál több éve regisztáltál ide. Én SW-s kora óta olvasom az oldalt, az 4-5 év, de csak 2 éve regisztráltam.
  • Zsolo007
    Áhh már értem!

/off neked hogyhogy két VIP csillagod van? Először azthittem hogy attól függ a csillagok száma, hogy hányszor fizetsz be rá, de úgytünik nem így van (mivel már másodszor fizettem be). Szóval neked hogy van 2?
  • sz4bolcs
    Ezt:
  • Montanosz
    amit említettem a könyvsorozat címe: Ókeresztény írók
    na ebben vannak jézus kortársai,feltámasztottak tanúvallomása, satöbbi. (apokrifek természetesen kiszűrendők)
    de tévedterm mert nem tizen, hanem 30 darabos talán....
  • neta
    Na mentem aludni! Ez másfél órás termés volt Ezt akartam elekrülni.
    Egyébként úgy gondolom, ha valaki visszaolvassa az írásaimat, mielőtt kérdést tenne fel, sok mindenre választ kap :) Szóval mielőtt kérdezne olvasson vissza. Ha bírja
  • neta
    Vazze! csatlakoztam az írótáborhoz!
  • neta
    Na jó! Az írtam, hogy nem fogok írni ide, de mivel ez nekem szól, és szeritem fontos, és privátba nem fér bele :)

"Egyébként ha már magyarázni kell a Bibliát akkor már régen rossz, ugyanis a magyarázatok megolik a lényeget, ezért nincs értelme a filozofiáknak, teologiának, az ÉLETet nem lehet megmagyarázni."
    - Bibliát nem kell magyarázni, csak tudni kell, hogyan kell olvasni! Gondolom másképp állsz neki egy Harry Potter könyvnek, mint egy József Attila verseskötethez. Nem? Ja és ha J.A-t olvasol, lehet hogy többet tudsz meg az aktuálisan olvasott verséről, ha tudod kinek írta, miért...stb. Ha nem tudod ezeket, akkor lehet, hogy meg se érted mit írt. Szóval a te állításod szerint behelyettesítve ebbe a példába: Tök felesleges J.A verseket olvasni...

"Nem soztod meg velunk az igazságot? Miért te tudod? :"
    - Igen tudom! MIért? Nem azért mert okos vagyok, nem vagyok az! Átlagos vagyok!
    Jézus mondja: Én vagyok az út az IGAZSÁG, az élet.... Jézus az igazság. Ő az, ő tudja, és ő elmodta! Amit ő elmondott, benne van a bibliában, világosan és tisztán érthetően. 8 általános is elég a megértéséhez! Szóval ha elolvasod, akkor te is tudni fogod! És nem magyarázom meg, mert benne van a bibliában és ezt nem kell magyarázni, nam meg ellentmondanék magamnak :)! Ajánlom kezdésnek a János evangeliumát!

"ÉLETet nem lehet megmagyarázni"
    - te nem magyarázod meg magadnak? Akkor csak élsz, dolgozol, megöregszel, meghalsz. És kész! Ha számodra ennyi, akkor ne is meszélgesünk róla, mivel akkor felesleges, élő halottak vagyunk, a te szemszögedből nézve!

"Mint irod két vallási alap van: a megváltás és az önmegváltásra épulö, te az egyiket kizárod amivel rögtön tagadod a többi vallást, noha szerintem nem tapasztaltad még meg egyiket sem, akkor milyen alapon mondod ezt?"
    - A többi vallást igen, nem tapasztaltam meg. (de leszögezem a kereszténységet nem tartom vallásnak)
    Az alap ami alapján kizárom, azt lentebb írom, ugyanis ebből jön:

"mi az a megváltás? és miért nincs önmegváltás? Nem önmagam jutok el oda?"
    - kezdeném egy általános dologgal: Gondolom, elfogadod azt, nem vagyunk tökéletesek. Ha igen, bólints egyet, hogy tudjam :) Ha nem vagy tökéletes akkor gondolom hibázol is, még a saját erkörcsi mércéd alapján is. Ha hibáztál, a hibáidnak vannak következményei, más életére vonatkozóan, vagy csak a sajátodéra. Ha meg is bocsátasz magadnak, vagy más teszi azt. Nem tudod nem megtörténté tenni. Mindenek van következménye. Ha hiszel a túlvilág valamilyen formájában, akkor ezeket a hibákat magaddal viszed... Ha nem hiszel a túlvilágban, csak ebben az életben ami kb átlagosan 70-80 év, akkor ne olvasd tovább.
    Tegyük fel, van egy listád. Bal oldalra a fekete pontokat írod (rossz gondolatok, cselekedetek), a jobbra a pirosakat(jó gondolatok, cselekedetek), és azokat gyüjtögeted az életed végéig. Itt válik ketté a kereszténység és a többi vallás: A többi vallás azt mondja: ha több a pirospontod, mint a fekete akkor felsőbb szintre jutsz, azaz tökéletesítetted magad,később megvilágosodsz, ahhoz viszont az kell, hogy ne legyen a túloldalt fekete pontod. Ők azt gondolják, ezt el lehet érni. Így a pontgyüjtegetéseddel beváltod magad a "felsőbb" régiókba. Azaz Önmagad teszed, helyezed fel oda magad: ÖNMEGVÁLTÁS ja és elfelejtettem mondani, nem te osztályozod magad, hanem mondjuk magasabb síkon lévő lények, akik még a gondolataidba is látnak, és ha már ott rosszat gondolsz, kapdod a fekete pöttyöt, és nem a te mércéd alapján osztályoznak, és Büntetnek. Ha több a feketéd, akkor visszaesel....Kérdésem feléd: neked több pirosad van mint fekete? meg tudod tenni azt hogy ne legyenek fekete pöttyeid? Ők azt gondolják, szerintem becsapva magukat: igen persze ez lehetséges. Te hogyan gondolod magad részéről?
    Ha hasonlóképpen gondolkodsz mint, amit ők akkor ne olvasd tovább, felesleges, inkább szállj magadba.

Én így gondolkodtam magamról, és e szerint cselekedtem:
    A másik "oldal" azt mondja: igen, pontokat gyüjtünk, pirosat(jó gondolat, cselekedet) is és feketét(rosz gondolat cselekedet) is. És mivel nem magam állítom fel a mércét, és nem én osztályozok, ezért sajna a feketéből egy nap néha több gyűlik össze mint pirosból. nem vagyunk tökéletesek. Mikor összegződik a halálunkkor a fekete és a piros oldal, akkor bizony szomorúan nézünk rá a papírosra. Több a fekete! Hogya lehet ez? Mert nem vagyunk tökéletesek? Igen! Akkor halálra vagyunk ítélve? Igen! Ajaj! Mihez kezdünk akkor, mi nem vagyunk képesek átbillenteni a mérleg oldalát a jó irányba. Ha magadba szállsz szerintem ezt te is elmondhatod magadnak! Na és akkor mi van! nem tudjuk magunkat megváltani, jön a következmény?! Itt lép be az a felsőbbrendű lény, aki osztályoz....Na jó idefigyeljetek! Állapodjunk meg abban amit én mondok. Mást fogok megbüntetni miattatok nem titeket, mert annak ellenére , hogy több a feketétek szeretlek benneteket! Csak szeretném, ha ezt elfogadnátok: Más vált meg nem ti magatokat, mert ahogy látom, egyikőtöknek se sikerül , mert ismerlek titeket, és látom. Mást büntetek miattatatok, és akit büntetek az nem érdemli meg! Csak fogadjátok el ezt könyörgöm. Ha nem teszitek akkor, magatokat diszkvalifikáljátok az örök életből, a jóból....És kapod a jutalmad--->Halál.(vagy bogárként újjászületsz :) ) Ha nem találtad volna eddig ki: Jézus az aki a bűntetést szenvedte miattunk. Azaz őt küldte a "felsőbbrendű" nevezzük Istennek. Szóval ez a MEGVÁLTÁS

Próbáltam valamilyen példázatban leírni! De a bibliában ez százszor részletesebben, jobban, szebben, le van írva, nem így dedósan!

"Biztos vagy benne hogy a "keleti" ut nem járhato? Probáltad? Ha igen, biztos hogy jol csináltad? Ha én egy önállo lény vagyok, miért kell Jézusra hagyatkoznom hogy megváltson?"
    - fentebb leírtam az ok okozatot, ha így sem érthető, mondd melyik része.

"Egyébként érdekesség képpen Indiában jol ismerik Jézust, de már 2000éve, és nem az utobbi évekből amikor is megérkeztek a Téritők...."
    - ez igaz, ugyanis Jézus egyik tanítványa Tamás apostol indiába ment "téríteni" én úgy mondanám inkább: elvitte az örömhírt.

"Jézus mikor alapitott egyházat"
    - fizikai értelemben semmikor! Az egyház nem más, mint közösség egymással és Istennel, Jézus Krisztuson keresztül. A fej egy jelképes dolog: nem hallottad a fejes szót = vezető, főnök. Jézus feje az egyháznak, azaz fejese=vezetője. Azt hittem pedig világos...Bocs
    idézet a bibliából:
    Ef 1,21 (Jézusról beszél)
    Felül minden fejedelemségen és hatalmasságon és erőn és uraságon és minden néven, mely neveztetik nemcsak e világon, hanem a következendőben is:
    És mindeneket vetett az Ő lábai alá, és Őt tette mindeneknek fölötte az anyaszentegyháznak fejévé.
    vagy:
    Kol 1,18
    És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első;

Szóval Jézus örül neki :)))

"nem azért van "szellemed" hogy megkülönböztesd a jot a rossztol, mert nincs jo és rossz, azt csak te hozod létre. "
    - a "szellemet" félretéve: akkor mi van ha nincs jó és rossz, alapvető igazságok, alapvető erkölcsök? Nihil? Akkor a pedofil "jó" ember? És Hitler vagy Sztálin, és te akkor jó ember vagy vagy rossz? vagy semilyen? Érdekes gondolat. Még nem hallottam.
    -Mi nem létrehozzuk a jót vagy a rosszat, hanem cselekedjük(akár tudatosan), a jó és a rossz az van alapból! Az hogy mit ítélünk annak, az a lelki érzékenységünktől, vagy tompaságunktól függ. (a mai világban egyre tompább, mindannyiunkban)
    "mert nincs jo és rossz, azt csak te hozod létre."
    - nem azt mondtad, nem szeretsz filozofálni? Ez mi ha nem az? :))
  • Zsolo007
    "Ilyen démoni befolyás pl. Zsolo írásai: Múltkor olvastam, és megszédültem, elaludtam rajta. Pedig nem is volt "hosszú", csak az az átlagos Zsolo ("elkapott a hév") méretű. Ezt le akartam írni még múltkor, hogy ez itt nem az írótábor. 8)"

Ezt hogy értsem??
  • Montanosz
    egyetértek veled, bár mint kereszténynek számomra létező valóság a megtestesült jó(jézus), és nem kevésbé(lucifer), számomra mint a kettő létező egyéniség érzelmekkel, fizikai testel.
  • Tikal #471
    nem azért van "szellemed" hogy megkülönböztesd a jot a rossztol, mert nincs jo és rossz, azt csak te hozod létre. Az emberi faj áll a legmagasabb tudati szinten, ezért vagy más mint egy állat. Az ember képes tudatosan cselekdni, csak sajnos a legtöbb ember ezt már elfelejtette....
  • Tikal #470
    Kérdésem neta: mi az a megváltás? és miért nincs önmegváltás? Nem önmagam jutok el oda?
    Mint irod két vallási alap van: a megváltás és az önmegváltásra épulö, te az egyiket kizárod amivel rögtön tagadod a többi vallást, noha szerintem nem tapasztaltad még meg egyiket sem, akkor milyen alapon mondod ezt?
    Biztos vagy benne hogy a "keleti" ut nem járhato? Probáltad? Ha igen, biztos hogy jol csináltad? Ha én egy önállo lény vagyok, miért kell Jézusra hagyatkoznom hogy megváltson? Ő elmondta hogyan tehetem ezt meg, nem kell rá várni.
    Egyébként érdekesség képpen Indiában jol ismerik Jézust, de már 2000éve, és nem az utobbi évekből amikor is megérkeztek a Téritők....

Jézus mikor alapitott egyházat? "A biblia szerint az egyház nem hatalmi alapon szerveződő társulat, párt stb....
    Hanem az egyház feje Krisztus (nem a pápa) és mi vagyunk a teste."
    errol én még nem hallottam....szerintem Jézus nem örülne ennek
  • Tikal #469
    Nem soztod meg velunk az igazságot? Miért te tudod? :)

Egyébként ha már magyarázni kell a Bibliát akkor már régen rossz, ugyanis a magyarázatok megolik a lényeget, ezért nincs értelme a filozofiáknak, teologiának, az ÉLETet nem lehet megmagyarázni.

• sz4bolcs
    Én is utalok rá, hogy akik "bűnt" követnek el, azoknak is van aspektusuk, sőt, azoknak is, akik ki akarják írtani a szomszédot, mert hangosan bömbölteti a zenét.
  • Montanosz
    jó, csak utaltam rá hogy több aspektusa is lehet annak ha valki nemileg elferdült.
  • sz4bolcs
    Démonikus befolyásoltság? Azt hittem homokos volt. Van, mikor a démonikus befolyásoltságtól úgy hiszi valaki, hogy bi/homo, pl. ilyen a "leszbi" ismerősöm is. Szokta mesélni, milyen jó volt barátnőjével pusziszkodni, hogy fölizgultak egymásra, aztán kiűztük belőle a démont. ;) Lehet nem csinálta elég tudatosan, és következetesen? :-)
    Ilyen démoni befolyás pl. Zsolo írásai: Múltkor olvastam, és megszédültem, elaludtam rajta. Pedig nem is volt "hosszú", csak az az átlagos Zsolo ("elkapott a hév") méretű. Ezt le akartam írni még múltkor, hogy ez itt nem az írótábor. 8)
    Én is gondolok majd rád, de azért legyen eszedben, hogy ami késik nem múlik. :-)
    Most, hogy bevetetted a nehéztüzérséget, a démonokat szerintem felejtsük el az eddigi vitát, mert nem vagyok hajlandó más szabályrendszerében vitatkozni.
  • Montanosz
    ....hajlam igen, az viszi az embert a huncutság felé, de én itt konrétan olyan élményről beszéltem amikor démonikus befolyásoltság alapján szabadult egy férfi.
    (én például cukorbetegség ellen kértem imát, az egész le és felmenő rokonságban csak nekem nincs ilyen problémám, ezért gondolom ez is lehet a családunkban öröklött.)
  • sz4bolcs
    Hát a nemi vonzalom nem kényszer, amiből szabadulni kéne. Ha valaki mégis ezt teszi, akkor feltételezhető, hogy vagy kényszerítették rá, vagy saját magát kényszerítette abba a helyzetbe. Harmadik eset, hogy próbál megfelelni magának/másoknak, ezért fölveszi az elvárt viselkedést.
    Fordítsuk meg: "Ha te nem nyúlsz többé nőhöz, nem öleled, csókolod őket, nem szeretkezel velük, attól még heteró maradsz, ugye?" - EDM szavait idéztem.
  • Zsolo007
    Szerintem ha valaki eljut a megvilágosodásik akkor az már nem szület le többet a Földre abban a formában ahogy mi. Hanem "fentről segíti azokat akik el akarják erni ugyanezt az állapotot....Szerintem.
  • Astaroth
    Sokmindenben egyet értek veled,de:
    "Jézust úgy tudom elképzelni, mint egy olyan embert aki úgy született erre a Földre hogy a "megvilágosodás előtti utolsó stádiumban valt" (tehát itt a földön világosodott meg)."
    Szerintem a megvilágosodás is csak egy stádium. Mert ha valaminek van vége, akkor akkor eleje is van, tehát a reinkarnációk is befejeződnek, és akkor utánna már csak elvan az ember a nirvánában?
  • Astaroth
    Kár vitatkoznunk, mindenkinek a saját hite a valóság. Én másként gondolkodom mint te, hitet meg nem lehet magyarázni!
  • Montanosz
    én láttam már szabaduló szolgálaton homoszexualitás alól szabadulni embert, azóta boldog családapa.

(pedofilt még nem mert nyilván ezzel nem dobálóznak a volt pedofílok sem hogy bizonyságot tegyenek,nem mernék felvállalni nem értenék az emberek.)
  • sz4bolcs
    Pontosabban az a tudatosság, amivel el tudja dönteni, hogy eleget tegyen-e ösztöneinek, vagy ne. Ha valaki buzi, annak sem velejárója, hogy nem tudja féken tartani az ösztöneit. Itt nem lehet az állatvilágból példálózni, mivel pedofilia épp a tudatosságra/- alapoz, az meg ugye állatoknak nincs, ezért ott nem értelmezhető.
    Kérdésre a válasz: Ne erőszakoljon kislányokat, mert egy kislány/kisfiú nem tud tudatosan dönteni tehát mindenképp az akarata hiányában lesz áldozat.
    Olyan viszont még nem láttam, hogy elhatározásszerűen a buziból hetero lesz.
    Pedofilnak is mondhatod ahogy akarod, hogy rossz, amit tesz, nem fog megváltozni. Kétlem, hogy maga a hajlam elhatározásszerű. Ezzel egy kérdés nyitva maradt, de az igazság csak fikció.
  • Montanosz
    csak pont az emberi nem azért különbözik az állatitól hogy féken tudja például tartani ösztöneit, vagy akkor mindenki erőszakoljon kislányokat és csecsemőket mert élvezi?
    ezért van az hogy az állatoknak csak lelkük van míg az emberi faj szellemet is kapot hogy megkülönböztesse a jót a rosztól.
  • pikk8
    EZ ÍGY IGAZ!
  • sz4bolcs
    Ha a fajfenntartást elfogadod elemi ösztönként, márpedig számomra nyilvánvaló, hogy ez egy "működési elv"-hogy SRobert szavaival éljek, mivel öntudat nélküli élőlényekben is megtalálható, ezért az is elfogadható, hogy valaki "hibás" elemi ösztönnel születik (biztos mindenki látott már homi kutyát, vagy más állatot).
  • Takezó
    np, htxvm
  • _Vegeta_
    #413: Ennyit valtozik a vilag par ev alatt? :))
    Akkor elavultak az informacioim. sorry :>
  • sz4bolcs
    neta: Ugye minden embernek esélye van a menyországra?
    A buzinak ha úgy áll a farka egy fiúra, mint neked egy lányra, akkor nem érheti el. Szerinted lehet befolyásolni a nemi vonzalmat?
  • sz4bolcs
    Zsoldos: Rufus apostol tudomásom szerint csak a Dogma című filmben létezik, és Kevin Smith agyszüleménye. Egyre többször látom, hogy filmekből, mint hiteles forrásból próbálnak érvelni fórumokon, szerintem ez kicsit becsapós. Látom te inkább poénnak szántad.
    Dogmát egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom, nekem a kedvenc filmem, rengeteg elgondolkodtató dolog van benne, ráadásul szórakoztató.
    Egyház reform - Katolicizmus hajrá kampány:

Jézus haver
    - "persze ez még nem a végleges verzió, csak egy kezdetleges elképzelés, de már dolgozunk rajta a cégnél." - mondá Cardinal Ignatius Glick -> Glick bíboros

"-bizonyítsd be, hogy apostol vagy!
    -Te maszturbálsz a Földön legtöbbet.
    -Jaj.. ezt mindenki tudja. Mondj olyat, amit senki sem tud!
    (megvető pillantás) -Közben fiúkra gondolsz."

"Nem volt jegye"
  • neta
    Köszönöm! Jó volt veletek beszélgetni!
    Azt hiszem lelépek. Végleg!
    Ha kérdés van és nincs más csak én...és megfelelek, akkor erre a címre írjatok:
    [email protected] szívesen segítek, de tényleg.

Ezt azért írom, mert, családapa vagyok, és kevés az időm a feleségemre, gyerekemre, és ma rájöttem, ha ittülök a fórum előtt 4-órát, meg tegnap is, felelve, kérdezve, válaszolva, az lehet, hogy jó nekem, nektek, de a családom nélkülöz engem. És ez nem jó. Inkább velük tölteném az időmet, ha nem haragudtok meg ezért. Viszont hébehóba benézek majd, de nem irogatok, ha kibírom :)

Sziasztok, minden jót! Útkeresők!
  • neta
    Elhiszem!
    Tudd meg, én is így voltam! Legalább 2 szer végigolvastam, azaz be kell valljam, nem bírtam sokszor a III.Mózesnél tovább jutni! Egyedül nekem nem ment eleinte. De volt egy kedves barátom akivel elkezdtük, úgy ahogyan leírtam (persze csak az elején). És így más volt. Tisztább érthetőbb, gördülékenyebb!
    A végén már ment magamtól! Persze nem mondom, hogy könnyű most se! De a kérdéseim tisztázódtak.

Ajánlom keress egy embert akivel ezt megteheted! Ha nem tudsz ajánlhatok/kereshetek, csak mondd meg, melyik városban lax. Persze, ha elfogadod és akarod a segítségem. ha nem akkor egyszer gondolj erre a beszélgetésre, mit írtam, és próbáld újra, ha az előítéletek eltompultak.
  • Zsolo007
    Jézust merre fogom találni? Mellesleg az általad leírta alapján elkezdem én is megint!

UI.: Látom már választoltál, THX KB. én is annyit tudok mindani mint Takézó, hogy megpróbálom félrerakni az előítéleteimet!
  • neta
    János evangeliuma a legérthetőbb szerintem (az egészet).
    De megnézheted a többi evangeliumot.
    Részekre vannak bontva, amelyikbe ott szerepel Jézus neve azt olvasd. :)

Pálról: Apostolok cselekedetei (mostantól Ap.) 8; 9. 1-30
    Ap.12.24; 13.1- végig az Ap.
    Van még más is ha tovább olvasod, a személyes leveleiből többet is megtudhatsz róla, hogyan gondolkodott.
    (Az Ap-t ő írta amúgy, azaz diktálta Lukácsnak, aki a Lukács evangeliumát is írta, mivel Pál rosszul látott)

Ajánlom az újfordítású ökumenikus bibliát (azaz nem Károli bibliája) abba sok a régies szó, és néha vicces. Nem mondom hogy rossz, de emezt könyebb forgatni :)

Ha bementek a könyvesbótba, akkor tudni fogják melyik. Ez neked is szól Takezó!
  • Takezó
    Annak ellenére, hogy az utóbbi egy évben már kiolvastam a Bibliát kétszer, és számtalan alkalommal beleolvastam, a nem biztos, hogy elő-ítéleteimet megpróbálom félrerakni, és újra megtenni...
  • neta
    Az egyház nem társulat, templom, hierarchia, hanem egy nagy család! Isten az apa, mi meg a gyerkőcök, a gyerkőcök meg szeretnek együtt lógni :)
  • neta
    Ok, felsorolás szinten, kommentárral/ nélkül. (ez egy ajánlás, nem kötelező, de segít)

1. János evangéliuma
    2. apostolok cselekedetei
    3. a másik 3 evangélium (ha van kedved)
    4. Zoltárok könyve (ebbe csak belekostolgatni, hogy tudd milyen az íze :))
    5. Pál levele a Rómaiakhoz (ez keményebb dió már, de a hit lényege benne van az elején)
    6. János apostol első levele
    6. Példabeszédek könyve (ebbe csak belekostolgatni)
    7. Prédikátor könyve (ettől, ha nem leszel depressziós :))
    ha ezeket elolvastad , nem úgy mint egy szépirodalmi művet, hanem gondolkodva.
    akkor remélem másképpen fogod látni.

+ ajánlom, ne egyedül tedd, vagy legyen akitől tudsz kérdezni ha elakadsz, valamit nem értessz! lehet hogy többre mész ha többen csináljátok, és van köztetek olyan aki már legalább ezen végiggyúrta magát!

Sok sikert!
  • Zsolo007
    Nem mondtam hogy nem ismerem! Csak már relatíve régen olvastam...nem ugyanaz. (és már nemnagyon emléxem rá)
  • Zsolo007
    Sokat segítenél ha megmondanád hogy mely részek foglakoznak Jézussal...megköszönném.

Ezt a megváltás dolgot értem.

"Továbbra sem értek valamit. MIért kéne Jézusnak vagy akár Istennek akármilyen társulat." --nem kell neki . Mit értettél félre? Az egyházleírásodat!