803
Jézus vs Isten
-
Takezó #522 "- Bolond,(mint írtam ez egy példa) lehetne lelki nyomorék, defektes, depressziós..vagy akármi. Fel tudnám sorolni az összes emberi problémát, amivel küzdünk mi emberek! Ki szabadíthat meg ettől? Kérdem én? Te magad? Hogyan?
Ezért írtam a lápost történetet. Mi emberek süllyedünk a saját szarunkban, hogy fogalmazzak puritánul. Viszont vannak olyanok akik ezt nem veszik észre, sőt élvezik is a szarszagot :)"
Nézd, én pár hónappal ezelőtt depressziós voltam, szorongtam és pszichiátrián kezeltek :D Nem hangzik túl jól, de már tudom, hogy nincs szükségem szép mesékre (szorri, ha keményen fogalmazok) ahhoz, hogy talpraálljak, és mostmár talpon is maradjak :) Nem vetem meg a olyan embereket, akiknek szükségük van Jézus szeretetére, stbstbstb, és meggyőzni se akarnék senkit, pontosan azért mutattam itt rá 1-2 dologra, mert az ateistákkal szembeni lenézés az, ami kissé felháborító. Ha valakinek (pl. Gera Zoltán) ilyen hitre van szüksége ahhoz, hogy ember lehessen, hajrá ;)
-
#521 ezt te rajzoltad? -
#520 "Te bolond ember vagy, aki olyan dologban bízik, ami nincs. Sokan próbálják neki elmagyarázni, hogy ő igazából téved, és bolond, de ő továbbra is úgy gondolja, neki van igaza..."
Igazad van a te szemszögedből nézve! Számodra Jézus nem létezik!
Számomra meg igen! Te se tudod bebizonyítani nekem, hogy nem létezik, én sem neked hogy igen! Ezt meg kell tapasztalni, meg kell élni. Amit írtam: először hit, utána látás, és utána bizonyosság. Ha valakinek nincs hite, akkor nincs látása rá a dolgokra, és nem lesz bizonyossága felőle.
(És most nem a dogmákról, teológiáról, egyházasdiról beszéltem....)
Amúgy a biblia szerint mi vagyunk a világ bolondjai, azaz a világ szerint az összes keresztény bolond :) és azért gondolja a világ ezt, mert nem látja az igazságot! Szóval Bolond vagyok!!! :)
Megbolondulok Jézus haverért.:) Mert ő a haverom is! :)Mert Ő nem egy távoli templom hideg padjai között lakozó ürge/vagy Isten.
- Te amúgy mi vagy? Ez nagyon érdekel, te minek tartod magad igazából.
- én leírom milyen voltam (és részben vagyok)
- Bolond,(mint írtam ez egy példa) lehetne lelki nyomorék, defektes, depressziós..vagy akármi. Fel tudnám sorolni az összes emberi problémát, amivel küzdünk mi emberek! Ki szabadíthat meg ettől? Kérdem én? Te magad? Hogyan?
Ezért írtam a lápost történetet. Mi emberek süllyedünk a saját szarunkban, hogy fogalmazzak puritánul. Viszont vannak olyanok akik ezt nem veszik észre, sőt élvezik is a szarszagot :)
Én amíg nem ismertem meg Jézust ilyen voltam: önző, mindekit utáltam, haragudtam a világra, magamat is utáltam, depressziós is voltam, önsajnáltató, gyenge akaratú, nem vállaltam fel a dolgaimat mások előtt, sodort az ár.....és még tudnám sorolni. Viszont más ez nem látta rajtam (nem nagyon, átlagosnak tűntem.
És süllyedtem a a saját szaromban és fortyogtam magamban. Utáltam Istent is azért mert hagyta hogy ez legyen velem (persze nem hittem benne, csak jó volt rákenni a dolgot). Kihúzni magam, nem tudtam. Egy ideig tudtam tartani magam, aztán újra elbuktam! Egy idő után észrevettem. Ott lebeg a saját kis lápom felett egy alak, aki nyújtja a kezét felém. Azt mondta, már rég óta itt van, csak én nem vettem észre, mert a saját dolgaimmal voltam elfoglalva. Nyujtotta a kezét én az enyémet és elkezdett kiúzni. Kihúzott. És most ott állok szarosan a saját lápom mellett és ő türelmesen, szelíden, szeretettel takarítja le a szardarabokat rólam, a koszt, ami rám ragadt mikor a lápban voltam. Még sok van rajtam.... És ez az alak nem volt más mint Jézus haver! Superman Jesus :) En ezt megéltem, átéltem. Ti nem és nem is tudjátok milyen érzés. Ez a kereszténység! Ennyi! Semmi ördöngőség. Erről szólt számomra a megváltás.: Kihúztak a saját szaromból!
Ez az életem meséje. Akinek sikerült elolvasni idáig, annak köszönöm, hogy volt türelme! :)
Hajrá Jézus-haver!
Szóval, hogy ki a bolond, nézőpont kérdése.
Objektíven: Lehettek az a "bolond" aki azt hiszi kihuzza valaki a lápból, és lehetek az a "bolond" aki azt mondja, majd én kihúzom magam. Mindenki döntse el milyen "bolond" akar lenni!
Ja elfelejtettem az, hogy van olyan aki nem ismeri el hogy "bolond"
(jelenleg itt arra gondolok, problémái vannak (lelki, testi) az életben.)
Szóval a bolond csak egy szó, egy gyüjtőnév ha úgy tetszik.... -
#519 Ő kihúz a mocsárból. :) -
#518 Ő olyan, mint Jézus-haver -
#517 mindenkitől előre elnézést kérek a bizonyítékért...
-
Takezó #516 "Volt egyszer egy bolond ember (pl: én)(az egyszerűség kedvéért írtam a bolond szót, lehetne zavarodott is...vagy más), meg szeretett volna gyógyulni, de van egy kis probléma. A bolond ember nem fogadja el, hogy bolond. Sőt azt gondolja, hogy neki nincs semmi baja. Ha meg eljut odáig, hogy tudja is, hogy bolond, egy bolond meg tudja magát gyógyítani? Hisz bolond nem? Bolond lyukból bolond szél fúj :) Szüksége van orvosra aki meggyógyítja!"
Te bolond ember vagy, aki olyan dologban bízik, ami nincs. Sokan próbálják neki elmagyarázni, hogy ő igazából téved, és bolond, de ő továbbra is úgy gondolja, neki van igaza... -
Takezó #515 htx:) -
#514 (^8= .kansuzéJ tnim ,előleb magam inzúhík nav meylése iynnanaygu metnirezs abráscom a keseeleB -
#513 A fordított állítás az lenne Pl:
Sokan hiszik azt, hogy ha lápos területen mászkálnak, és el kezdenek süllyedni a lápban, akkor más segítségét kell kérni, pedig csak egyszerűen kihúzhatják magukat a hajuknál fogva mint Münchausen báró tette. :) Erre gondolsz Takezó?
(: !nab-bulC nuF nesuahcnüM a kellözövdü rokkA
Sajnos nekem rövid a hajam :) A kislányom jól tud belé kapaszkodni, de nekem már rövid :) -
#512 Igen, lehet! Állíthatod fordítva is! Sőt ha megnézed, a bolond is állítja,hogy majd ő, meg aki a lápban akar sétálni, az is azt állítja, ő tudja. Mit értessz akkor fordított állításnak? Kérlek írd le.
Vagy úgy értetted mint SRobert: :) -
#511 (: avtídrof tze knántahtíllá si im ygoh ,laddiádlép a za kasc amélborp A -
Takezó #510 A probléma csak az a példáiddal, hogy mi is állíthatnánk ezt fordítva :) -
#509 Egy kis gondolatébresztő, aki olvassa a fórumot, de főleg Tikal barátomnak!
"ha egyszer vak vagy"
- igen, ha vak vagyok! Hogyan láthatnék? Tán meggyógyítom magam?
"A zavart elme hogy is érthetné az utat"
- ez igaz! akkor mit csináljak, hiszen zavart az elmém? Hogyan is láthatnám?
Egy példa:
Volt egyszer egy bolond ember (pl: én)(az egyszerűség kedvéért írtam a bolond szót, lehetne zavarodott is...vagy más), meg szeretett volna gyógyulni, de van egy kis probléma. A bolond ember nem fogadja el, hogy bolond. Sőt azt gondolja, hogy neki nincs semmi baja. Ha meg eljut odáig, hogy tudja is, hogy bolond, egy bolond meg tudja magát gyógyítani? Hisz bolond nem? Bolond lyukból bolond szél fúj :) Szüksége van orvosra aki meggyógyítja!
Egy másik:
Egyszer egy ember át akart menni a mocsáron. Figyelmeztették, hogy el fog süllyedni, de azt mondta, hogy kihuzza majd magát a lápból a saját hajánál fogva! Szerintetek mi történt vele?
Ezzel a két példával arra akartam felhívni a figyelmeteket, hogy mi emberek ilyenek vagyunk! És ha bolondok vagyunk és magunkat akarjuk kigyógyítani, vagy lápban akarunk sétálgatni, rossz vége lesz! Csak illúzió, és önámítás...
Szükségünk van valakire aki pl: meggyógyít, vagy kihúz a lápból. Csak ezt el kell fogadni, még ha gyengének is érezzük magunkat miatta, vagy sérti az önbecsülésünket!
Jézus ezért jött!
Akinek van füle a hallásra értse, aki nem az vitatkozzon, csak nem velem :)!
Még külön TIKAL-nak:
Te elképzelhetőnek tartod azt, hogy egy Római korbácsolás után, miután cafatokban lóg a bőröd, néhol az inaid is kiszakadva, és szinte majdnem elvérzel, majd keresztre (mondjuk így) tesznek átszögelik a kezed és a lábad. Meghalsz. Átszutják a szívburkodat egy lándzsával, betesznek egy sírba, eléd görgetnek egy több száz kilós követ, ezután te fölkelsz, elgurítod a követ természetfeletti képességeddel, kijátszod az őröket, és elhúzol Indiába, mert úgy érzed már nem szeretnek a zsidók és a tanítványaid is elhagytak? Ja és teszem ezt, emberként teszed! te ezt állítod Jézusról! Nem abszurd egy kicsit? Én nem gondoltam volna, hogy aki eldobta az egész zajt....ezt gondolná...
Ezt nem cikizés képpen írtam, csak lehet hogy, neked is szükséged van még több gondolkodásra, és nem arra, hogy mást megítéljél. Mert én úgy éreztem velem megtetted. Ez pedig nem egy felvilágosult elmére utal, aki visszakapta a látását, legalább is az olvasatodból ezt vettem ki. Ha nem az vagy akkor bocs!
Én ezt nem teszem veled!
Jó éjszakát mindenkinek! -
#508 Egyébként idézném: "Istent nem lehet elmagyarázni, de látni igen, tapasztalni igen" dologgal egyetértek abszolút mértékben!
Félre ne értsetek! Itt a fórumon nem bizonyítani akartam az "igazam"!
A célom az volt/lett volna, hogy rávilágítsak arra, hogy hogyan tudod megtapasztalni Istent, az ő szeretetét, amit Jézus Krisztusban adott nekünk.
Viszont Jézus azt is mondja, aki igaz annak nincs szüksége Isten kegyelmére. Szóval aki így érzi, mármint hogy igaz és "megvilágosodott", ahhoz Jézus nem szól! Ő az elveszettekért jött, a lelki szegényekért, a bűnösökért, a tökéletlenekért...és még lehetne sorolni.
Csak szerettem volna Jézust megmutatni, inkább úgy mondanám rávilágítani, hol tudsz meg róla többet (anélkül hogy olyanokat jelents ki róla, amivel nem vagy tisztában, ha nem is tudod ki ő), azt mondva így az egyház úgy az egyház..stb.
Pont ez ellen beszélek! Ne azt nézzétek, hanem Jézust. Van egy mondás: Ha az emberekre nézel, mindig csalódni fogsz, ezért nézz Jézusra, benne nem fogsz. Ugyanígy igaz ez az egyházakra....ha rájuk nézel...csalódás lesz a vége! Az viszont nem baj ha tartozol valahová....
Akit igazán érdekel Jézus, annak megmutatja magát! Megmutatja hatalmát és erejét, ennek számtalanszor voltam tanuja! És azt hogy ő még mindíg él, nem egy halott bölcs ember a távolkeletről, hanem maga Isten embergúnyában!
Pál apostol azt mondta egyszer: Ha nem lett volna a feltámadás (Jézusé) az egész egy nagy baromság lenne, az egész Krisztus követés, az önfeláldozással együtt!
De ehhez hit kell, nem lehet közvetlenül bizonyítani, hogy volt feltámadás! Hiszen nem voltunk ott! Ha van hited, lesz látásod is, utána meg, bizonyosságod az egészről. És ez nem egyházasdin múlik, sőt ha azon, akkor vallásossá válsz. Csak azon múlik, hogy meg akarod ismerni e Jézust vagy sem. Ilyen egyszerű.
Na ennyi -
#507 Szerintem meg különb volt!
De ez utánaolvasás kérdése!
Persze ha ezt elfogadod egy "zavart" elmétől. :) -
#506 "Jézus azt mondta Ő az út! Buddha csak látta, talán..."
Nem hiszem, hogy különb lett volna bármelyik.
Ugyanazt keressük mind, vagy nem? -
#505 Azt hiszem ezekre nem válaszolok! Felesleges....
Elfogadom, hogy te így látod teljesen letisztult elméddel, és hogy neked nincs zavart elméd, nem úgy mint nekem. Gondolom ezt azért tudtad elmondani nekem mert te ezt látod, amit én nem, azaz tiszta az elméd. Ó megvilágosult TIKAL! Te SZENT!
De azzal, hogy már lenézel mást, vagy többre tartod magad, az jó? Ja persze én hülye elmezavarodott.....
más
Sok a Buddha, és más nincs....Te Buddhista vagy? Ha nem, akkor miért csak őt idézted? HA lehetne, kérlek Jézustól is idézz legközelebb, kérlek!
"Nem oket dobod el, hanem a papokat, a tradíciókat és a szokásokat, a kizsákmányolást,"
- apropó, nem függök tőlük, sőt viszket miattuk a tenyerem....:)
- és nincsenek rám befolyással. Nem tartozok eme bagázs közé. Nem ők mondták ezt nekem, hanem a bibliában ez van benne! És nem más magyarázta ez el nekem!
Végének:
Jézus azt mondta Ő az út! Buddha csak látta, talán...
Élj úgy ahogy jónak látod! A végén úgy is kiderül minden! :) Hogy hol van a kutya elásva :)
Ámen -
#504 "És Buddha újra és újra kitartott amellett, hogy: A zavart elme hogy is érthetné az utat? Azt mondta: „Kérlek ne kérdezzetek Istenrol. Amikor Istenrol kérdeztek az épp olyan, mint amikor a vak ember a fényrol kérdez – lehetetlen elmagyarázni. Én egy doktor vagyok, aki meggyógyíthatja a szemeiteket, visszaadhatja a látástokat. És úgy ti magatok láthatjátok, saját szemetekkel, mert a fényt nektek magatoknak kell látnotok. Ha én látom a fényt, attól ti még nem fogjátok látni. Bármennyire is látom a fényt, és bármennyire is elmagyarázom nektek, abból még egyáltalán nem fogjátok tudni, hogy mi a fény.”
A helyzet az, hogy egy vaknak lehetetlenség elmagyarázni, hogy mi a fény. A fény egy tapasztalás, valami létezo, valami megfogalmazhatatlan. És Isten a legvégso fény, minden fény fénye, minden fény alapja, minden fény forrása. Hogy lehetne így elmagyarázni neked, ha egyszer vak vagy?"
Osho -
#503 "Istent nem lehet elmagyarázni, de látni igen, tapasztalni igen – elmagyarázni nem lehet. Isten bármiféle magyarázása csak félremagyarázás; ezért minél több a pap, a teológus, a professzor, annál gyengébb a vallás a földön. Minél több a pápa, a sánkárácsárja, annál inkább gyengül a vallás a világban – mert ezek az emberek mind magyarázni próbálják, pedig Istent nem lehet magyarázni. Annyiféle magyarázattal tömték tele az elmédet, hogy ezek a magyarázatok már ütköznek benned. Most már szinte lehetetlen kihámozni, hogy valójában mi micsoda, mi mit jelent. Teljes a zurzavar.
Az embernek azelott nem is volt lehetosége ekkora zurzavarra, mert azelott nem voltunk egymáshoz ennyire közel. A világból mára tényleg egyetlen falu, egy globális falu lett.
Az osi idokben a buddhisták csak azt ismerték, amit Buddha tanított, a mohamedánok csak arról tudtak, amit Mohamed mondott, a keresztények csak Jézust ismerték. Mi – a mai emberiség – viszont már mindegyiknek az örökösei vagyunk. Ti már ismeritek Jézust is és Zarathusztrát is, ismeritek Patandzsalit is és Buddhát is, ismeritek Mahávirát is és Lao Cut is, és ismertek több száz más magyarázatot és utalást is – melyek mind össze vannak gabalyodva benned. Most nagyon nehéz kihúzni téged ebbol a káoszból. Az egyetlen megoldás az, ha eldobod ezt az egész zajt; az egészet, mindenestül. Ez az én üzenetem.
És azzal, hogy eldobod, nem Jézust vagy Mohamedet vagy Buddhát dobod el; ha mindent eldobsz, azzal inkább csak közelebb kerülsz hozzájuk. Nem oket dobod el, hanem a papokat, a tradíciókat és a szokásokat, a kizsákmányolást, mely a tradíciók és konvenciók nevében zajlik. Ha mindezt tisztán látod, ha elfelejted a bibliát, a védákat és a gítát, megtisztulsz, kitisztulsz. Igen, neked egy tavaszi nagytakarításra van szükséged, a szíved teljes tehermentesítésére. Csak akkor, csak abban a csendben leszel képes érteni.
Buddha azt mondja:
A zavart elme hogy is érthetné az utat?
Ezrek gyultek Buddha köré, épp, ahogy ti is körém gyultetek – keresok ezrei vándoroltak Buddhához, hogy mindenféle kérdéseket tegyenek fel neki. És Buddhát egyáltalán nem érdekelték azok a kérdések; és a megválaszolásuk sem. Buddhát bizonnyal csak egy dolog érdekelte; hogy megmutassa az utat – a probléma viszont az volt, hogy a keresok annyira össze voltak zavarodva a kérdéseik és összegyujtött válaszaik által, annyira nyomta oket a sok tudás, amit a fejükben cipeltek, hogy lehetetlen, szinte teljesen lehetetlen volt megmutatni nekik az utat. Ezért e szútra: A zavart elme hogy is érthetné az utat?
Tehát ahelyett, hogy még több válasszal, még több magyarázattal, még több tudással halmozta volna el oket, Buddha inkább kezdte megszabadítani oket tudásuktól, készre gyártott válaszaiktól, a priori elméleteiktol, eloítéleteiktol. És India ezt sosem tudta megbocsátani Buddhának. Rögtön halála után, ennek az országnak a tradicionális elméje hozzákezdett az összes Buddha által ültetett virág gyökeres kiirtásához; az egész rózsakertet felégették. Buddhát teljes egészében kihajították ebbol az országból. E vidék legnagyobb fia számára itt nem maradt menedék; tanításának idegen országokban kellett menedékre lelnie.
És ez nem véletlen, ez mindig így van. Jézust elítélték a zsidók, meg is feszítették, pedig Jézus volt a leheto legnagyobb zsidó, aki valaha élt e földön, a zsidó tudat legszebb virága, a legvégso kifejezodése, a csúcsa. Akkor miért tagadták meg a zsidók? Inkább örülniük kellett volna, táncolniuk és ünnepelniük kellett volna... de nem tudtak – nem tudtak neki megbocsátani, mert jelenlétében ok csak középszerunek tuntek; ez volt az o bune. Átlagossá tette oket. Meg kellett büntetni, mert annyira kimagaslott közülük, mert felért az égig, mert annyira túlszárnyalta oket, mert annyira könnyed és méltóságteljes volt, mert olyan szeretet volt benne. Bunhodnie kellett jelenlétért, mert jelenlétében a többiek rondának érezték magukat hozzá képest. El kellett távolítani, hogy a középszeru elme ne érezze középszeruségét.
Jézust nem a zsidók ölték meg, hanem a középszeru elme. Jézus esetében a középszeru elme a zsidókat jelentette. De ugyanez történt Buddhával is. Buddhának sosem bocsátottak meg a hinduk, pedig o volt a valaha élt legnagyobb hindu. O volt a leheto legtisztább hindu, a hinduizmus kvintesszenciája. Amirol az Upanisadok beszéltek, o megvalósította. O valósította meg ennek az országnak a legmélyebb vágyát, de gyökerestol kitépték, kihajították az országból."
Osho
-
#502 A van és kész mondta értelme most annyit takar hogy nem kell az életet megfejteni, szabályokat irni korö, el kell fogadni ugy ahogy van, akkr a legkonnyebb, persze ez nagyon nehéz :)
Aki gyilkolt a multban, persze hogy bunos, nem is errol van szo...
Jézus segits rajtam! Ezt sokan mondják, csak az a baj hogy ennyivel el is intézik... segits magadon és Isten is meg segit :) Mindent magadnak kell meg tenned, snki nem fog helyetted jobbá válni, neked kell lépned... Ne várd hogy majd mondogatsz vmi imát és egyszercsak jobb lesz. Nem, nem lesz jobb.
Isten pedig nem egy szakállas bácsi aki majd megbuntet ha sok a fekete pontod, nem lenne értelme, a bun a szenvedés az csak az anyagi világ sajátja...
amit Jézus tanitott teljesen egybevág a keleti tanitásokkal, pontosan ezért volt az embereknek nehéz elfogadni a korában Jézust, mert annyira más volt mint az addigi gondolatok tanitások...Nincs ellentmondás, éppen ezért szeretik Indiában Jézust, talán ők azok akik igazán értik, és talán neked kéne más megvilágitásba helyezni a gondolatait, és nem mindig csak a megszokott környezetében olvasgatni. India már régen virágzott akkor amikor Jézus élt, talán ott járt, és hozta az uj gondolatokat, amiket biztos kicsit alakitgatott, és miután lejegyezték, biztos sok hibát is vétettek közben... nem jol értelmezték stb...
Neked nem fura hogy 27 évérol semmit nem tudni? Hol volt? Mit csinált?
Indiában sirja is van...
nem is csodálkozom rajta hogy lelépett Izraelbol...
-
#501 remélem.!: -) -
Prof William #500 Nekem meg ma. De biztos segíteni fog. -
#499 rendben. ;) -
#498 Szóljatok az embereteknek, hogy holnaputánra adjon valami pluszt, amitől átmegyek szóbeli érettségin. -
#497 -
Prof William #496 Eredetiben még jobb. -
#495 Érdekes nézőpont, de szép történet. Nekem tetszik! Köszi, nem ismertem.... -
#494 "Nem, az élet van és kész!"
Ok, ha így gondolod, elfogadom. Az élet lehet hogy van és kész, ebben van igazság, de te is és én is az életünkkel nem csak vagyunk és kész. Mert lehet, hogy az élet végtelen, és ahogy írod: van és kész, de mi ebbe a végtelenbe egy intervallumon belül létezünk "csak". Saját szemszögünkből nézve a saját életünk, nem csak van és kész, aztán kifingunk.--->szerintem.
Amúgy Isten azt mondja magáról: Ő a lét (élet) Azaz van és kész! :)
A fekete pirosdi egy gyenge dedós példa, bocs, de a lényeg benne volt, lehet hogy nehéz kihámozni belőle :). A jó és a rosszat nem mi definiáljuk (ezt írtam benne), és nem is mi döntünk erről. Így a jó és a rosz, ami definiálva van (nem általunk) korhoz és időhöz nem köthető , mert az álandó és örökérvényű.(mert van és kész :)! Én pl hiszem, hogy az emberiség annyira le fog sűllyedni erkölcsileg, hogy 10 év múlva az álattal való közösülés, házasodás, és kis gyerekek megrontása is elfogadott lesz....De attól hogy az elfogadott lesz, nem biztos hogy jó is! Minden civilizációt az erkölcsi fertő vitte a bukásba....
Hogy mit fogok akkor gondolni: ugyanezt. Miért, mert ezek a gondolatok, nem tőlem vannak. benne van a bibliában (az erkölcsi norma, ami alapján meg vagyunk mérettetve) A bibliát, közvetve, vagy közvetlenül Isten adta az embernek saját maga kezelési útmutatójaként. És én ezt elfogadom, mert mint mondtam ráébredtem arra én nem tudom megváltani magam a halálból, szükségem van Isten kegyelmére!
Isten igazsága örökérvényű, akárcsak Isten, ő nem változik, akárcsak az amit kimond, az se(van és kész :))!
HOgy te másképpen gondolod, ám legyen.
Amúgy optimista a hozzáállásod az élethez :Nézz előre , ne hátra. Ezzel egyet értek! Nem is a pontok számolgatásán van a lényeg. De kérdem én ha egy gyilkos gyilkolt, mondjuk azt: mint számít a múlt, éljünk a mostnak. Vajon a bűneid amit elkövettél (a fekete pontjaid) lemoshatod magadról, vagy cipelni fogod magaddal a halálod napjáig (beleégnek e bőrödbe, és bűzlenek messziről :))? Igen szerintem igen, esetleg nem veszel tudomást róla, de ott lesznek. Apropó: aki bűnt követett el a múltban, a jelenben és a mostban is el fog követni, vagy elkövet, azaz folyamatos bűnben élünk.Ha akarod mondhatom úgy is összeérnek a fekete pontok és vonalat alkotnak!
Nekem nincs listám a pontjaimról, nem számolgatom. Kinek van: annak aki az élet és halál ura, aki előtt felelni kell majd a tetteiddel, gondolataiddal. Mit tettél, hogyan éltél.
"Én ezt a megváltást nem igy látom. Elképesztően buta dolognak tartom hogy az én hibáimért más szenvedjen, helyettem ne szenvedjen emiatt senki, ezt a megváltást nem igy kéne értelmezni,"
A megváltás a szeretetről szól. Úgy szerette Isten a világot, hogy az egyszülött fiát küldte el értünk, hogy aki hisz benne el nem vesszen, hanem örök élete legyen. Ez Isten álláspontja, szeretete. Hogy te úgy tartod nem érdemled meg. Jól gondolod! (Én sem, ez nem kiérdemlés kérdése)Szerintem nem egyszerübb az egonak a megváltás. Dacoskodni, nem bevallani, hogy gyengék vagyunk, kiállni a saját igazunk mellet, még ha hamis is. Ez az egyszerübb! Nem azt mondani. Jézus segíts rajtam!
"TE vagy az aki magadat jobbá teheted," ez az ÖNMEGVÁLTÁS, még ha nem is úgy gondolod, hogy "vallási kategóriába" tartozol.
"És kinek az érzékenységére vagy tompaságára alapozzunk? a Mindenkori pápa a mérvado? Vagy te vagy én?"
- fenntebb írtam: Isten (a tökéletesség) a mérce, a mérvadó, de hogy könyebb legyen elfogadnod valami emberibbet, JÉzus az. Olvasd el az életét. és élj úgy! Akkor nincs szükséged megváltásra!
"Szerinted létezik olyan ember aki abszolut jo vagy rossz? "
- nem, azaz egy abszolut jó volt/van Jézus Krisztus
Bocs! Hol olvastad azt hogy Jézus indiában járt? Egyszer írtam, és most is írom! Amit Jézus tanított teljesen ellentmond a keleti vallásoknak! Azok szeretik keverni, akik nem értenek hozzá, teneked biztos innen vannak a forrásaid!
Ja és 27 amiről nem tudunk semmit, nem 17, azt hiszem...
"A feltámadás után hova ment? A mennybe? " Igen! Oda ment vissza ahonnan jött! Ennek tanúi is voltak!
"Tehát Jézus nem alapitott egyházat, fizikailag, mint irod, akkor mégis mi ez a nagy szerveződés? Az egész vallás dolog ami köré szervezodott emberek munkája, és amint ok belepiszkáltak elrontották az egészet..."
- ez a nagy szerveződés amire gondolsz, és amit látsz nem jézus szerint való. Mint írtam ha a szerveződés család jellegű, és bibliai alapokon nyugszik, akkor az helyes! de amit látsz. Gondolom a példa az Rk egyház. Az helytelen. Istennek ellentmondó!.....Igaz: Igen az ember belepiszkál, és elrontja! mert nem vagyunk tökéletesek! Az Igazi tökéletes "egyház"=azaz közösség Istennel a mennyben lesz! Nem itt. Aki azt vallja, hogy itt van: hazudik!
"ha nem ő"-t nem értem....
-
#493 nem rosz...
én is abban bízok hogy valamit félre értettünk és jobb lesz mint várunk..
de sajnos elég megnéznem a híradót hogy rájöjjek az emberi nemre a pusztulás vár((( -
Prof William #492 Van egy érdekes történet.
Amikor Istenmegteremtette a világot, rájött, hogy az ember magában csak punnyadni fog. Semmit nem fog csinálni. Ezért kell kihívás és kisértő erő. És kell egy ellenpont is. Ekkor tette fel a szomorú kérdést az anygaloknak, ki akar elbukni. Mindközük, a lagnagyobb és legfényesebb Lucifer vállalata. Csak annyit kért: Amikor egy embert sikerül megnyernie magának, had jöhessen fel és legaláb a mennyek kapujából, halgathassa az anygalok karát.
Asszem Müller Péter írta ezt a kis történetet. Érdekes nézőpont azt meg kel hagyni. -
#491 ja amúgy a lázadás előtt lucifernek hívták és egy magas méltóságú arkangyal, vagy szeráf vagy egyébb akármi az univerzumból volt, kincstárnok vagy efféle.
meg gondolj arra hogy a "galaktikus birodalom" egyharmadában van lázadás, így valószínüleg önkéntes csatlakozással az Úr nevű Istenhetz talán őket is megmentjük! -
#490 a megváltás miatt nem lehet elpusztítani mert jézus visszajöveteléig az embernek ÖNKÉNT kell választania isten mellett. ezért is van felfüggesztve a megváltás, és ezért tünik úgy mintha a zsidókat elhagyta volna veszni Isten, holott csak erre a röpke kétezer évre van így hogy minden néppől megtérjenek hiszen a 7év (nagy nyomorúság) alatt akik nem ragadtatnak el nagyrészük elpusztul
amúgy nem kell izgulni jézus már legyőzte a kereszten, nem tud többet öllni csak elhitetni. -
#489 A rossz megtestesitoje az Ördög. Az ördög hogy jott létre? Ki teremtette? Isten? Ha ő akkor bármikor el tudja pusztitani, nem kell tőle félni, ha nem ő, akkor Isten nem is mindenhato... ?! -
#488 "ÉLETet nem lehet megmagyarázni"
- te nem magyarázod meg magadnak? Akkor csak élsz, dolgozol, megöregszel, meghalsz. És kész! Ha számodra ennyi, akkor ne is meszélgesünk róla, mivel akkor felesleges, élő halottak vagyunk, a te szemszögedből nézve!
Nem, az élet van és kész :) Mindegy, ez egy kicsit mély gondolat, nem vagy rá fogékony, hagyjuk ezt a részét. Enyhén szolva félreértettél.
Ez a fekete és piros pontosdi nálam azért bukik meg már rögtön mert mint mondtam nincs olyan hogy jo és rossz, a dolgok csak vannak, te töltöd meg azokat tartalommal, te mondod valamire hogy jo és rossz. A jo és a rossz mindig változik a korral, a társadalmi berendezkedéssel. A buziskodás ma pl rossz, de a görögöknél ez egyáltalán nem volt ciki, sőt... Most akkor ez jo vagy rossz, azt mondhatjuk hogy szerintunk nem helyes vagy káros, de hogy ez most bűn e vagy sem, errol én nem mernék véleményt alkotni, még az egyháznak is fejtorést okoz ez, mondjuk jelen pillanatban ugy tudom ez rossz szerintuk, de lehet husz év mulva annyira megváltozik az élet hogy majd azt mondják jo. Te mit fogsz akkor gondolni? Meg tudod most mondani?
Ezért mondtam hogy az életet nem lehet megmagyarázni, az élet nem egy szabályrendszer, nem valami amit meg kell oldani!
Fogalmam sincs arrol mennyi piros és mennyi feket pontom van, nem is érdekel, nem a MÚLT számit hanem a JELEN!!! NE a multbol eredeztesd magad, hanem a MOSTbol!
Neked van valami listád a pontjaidrol? Vagy kinek van?
Én ezt a megváltást nem igy látom. Elképesztően buta dolognak tartom hogy az én hibáimért más szenvedjen, helyettem ne szenvedjen emiatt senki, ezt a megváltást nem igy kéne értelmezni, mert ez a legegyszerubb az egonak, másra kenni mindent, hadd szenvedjen más helyettem. SENKI nem fog helyetted jobbá válni, csak TE vagy az aki magadat jobbá teheted, nem más, és csak most, nem holnap vagy máskor.
"Mi nem létrehozzuk a jót vagy a rosszat, hanem cselekedjük(akár tudatosan), a jó és a rossz az van alapból!"
És kinek az érzékenységére vagy tompaságára alapozzunk? a Mindenkori pápa a mérvado? Vagy te vagy én?
Valaki szerint biztos rossz ember vagyok, de sokak szerint jo :) Vegyem a ketto átlagát? Szerinted létezik olyan ember aki abszolut jo vagy rossz? Ha tudod az igazságot akkor ezek számodra már nem léteznek, és mindenre ugyanolyan mosollyal tekintesz, nem teszel különbséget....
Indiában ismereik Jézust, mivel maga is ott járt... hol is volt Jézus a keresztrefeszitéséig? Életének 17 évérol nem tudunk semmit. A feltámadás után hova ment? A mennybe?
Tehát Jézus nem alapitott egyházat, fizikailag, mint irod, akkor mégis mi ez a nagy szerveződés? Az egész vallás dolog ami köré szervezodott emberek munkája, és amint ok belepiszkáltak elrontották az egészet...
Ez nem filozofia, ez csak a véleményem, de csinálhatsz belőle filozofiát ha akarsz, talán száz év mulva majd vallás lesz belőle, persze annak nem örülnék :) -
#487 Hát ezt nemtudom, kérdezd meg tőle hogy visszajön e, elvileg visszatud, lehet hogy még nincs kedve mert éppen a legújabb házimozirendszeren nézi a star wars 3at és azon filózik vajon megéri-e a sötét oldalra állni -
#486 Nekem kevesen írnak, nem vagyok valami népszerű. Aki meg ír, azt nem rázom le így. -
#485 While you're breakin' down my back n' I been rackin' out my brain
It don't matter how we make it
'Cause it always ends the same
You can push it for more mileage
But your flaps r' wearin' thin
And I could sleep on it 'til mornin'
But this nightmare never ends
Don't forget to call my lawyers
With ridiculous demands
An you can take the pity so far
But it's more than I can stand
'Cause this couchtrip's gettin' older
Tell me how long has it been
'Cause 5 years is forever
An you haven't grown up yet
"I'll be back." -
#484 ja nem csak annyi ismerősöm lett már évek alatt hogy volt napi 80 levél, privi is, erre gondoltam az állandó nick név/emilcím miatt,órákat kellett ülnöm már a gép előtt hogy válaszoljak..ezért váltottam
csak írtad hogy régen ez alatt a néven futsz, erre gondoltam hogy oldod meg))) -
#483 Ez így stimmelne, de azt mondta Jézi még visszajön nem?