803
Jézus vs Isten
  • SRobert
    :) voltam keresztény.:)
    sok buddhista haverral.
  • sz4bolcs
    Ezt majd egy keresztény eldönti.
  • Tikal #560
    pedig de... képtelen elfogadni hogy másképpen is lehet
  • SRobert
    nem
  • Tikal #558
    és ki sodrodik az árral? milyen árral? :)

Ha egy buddhista azt mondja hisz Istenben, akkor erre a keresztény: milyen Istenben hiszel? A te Istened az csak bálvány, nem igaz, az Én Istenem az igazi, csak egy Isten van.
    Erre a buddhista: Igen, csak egy Isten van, ugyanabban hiszunk...

na ez már sok egy kereszténynek...
  • SRobert
    Elszállt a bárányfelhőkkel. :)
  • Tikal #556
    Osho egy keleti bölcs, megvilágosodott mester ahogy ezt arrafelé mondják, már meghalt, egy lázado :)
  • sz4bolcs
    Nem nem.. feloldhatatlan ellentmondás. :D
  • neta
    Te azt hitted, hogy elhiszed azt, hogy hiszel, de nem!
  • neta
    Szólj ha lesz kedved, veszek pólora vasalhatós cuccot :)
  • neta
    Ok!
    Elfogadom, és köszi, hogy megosztottad ezeket a gondolatokat.
    Sok benne az igazság, az elgondolkodtató rész. Tanultam belőle.
    Köszi!

Szóval ki volt az az Osho?
  • sz4bolcs
    Az én hitem, hogy elhiszem, hogy hiszek. Na ezt bogozzátok ki!
  • neta
    Erre nem válaszolok, részben igaz, de nem úgy mint ahogy te gondolod....!
    Mondjuk azt, nem sodródunk az árral...mint más....
  • neta
    Bocs, magamra vettem! Lehet hogy ezzel tévedtem, beismerem!

Ki az az Osho? Nem tudtam, hogy tőle idézel..... Azt hittem ez valami idegen kifejezés ....

Ha ezek nem a te gondolataid ok, azt hittem. Ezeket vallod? Vagy csak ideírtad, mint gondolat?
  • sz4bolcs
    "Kill your idol" Jézusos pólót akartam még, csak az nem épp eredeti, le is tettem róla. :-) Mert ha fölhúzom, már ellentmondok a jelentésének...
    De lehet kill your idolos polom lesz, csak buddychrist-tel!!! óóó ezt megcsinálom érettségi után..
  • SRobert
    csak kerestem egy képet róla. :)
    Maszkolni most nincs kedvem, de lehet róla szó. :)
  • Tikal #546
    "A célom az volt/lett volna, hogy rávilágítsak arra, hogy hogyan tudod megtapasztalni Istent, az ő szeretetét, amit Jézus Krisztusban adott nekünk."

nekem is, csak egy másik uton közelitek... nehéz ezt elfogadni? mert ha igen akkor neked még hosszu lesz az utad...

És mégegyszer utoljára: ezek nem az én gondolataim voltak, habár teljesen osztom, hanem Osho-é, ha nem hallottál még rola akkor ideje potolnod.
    Ne ellen hadakozz, és ne vedd fel amiket irok, mert azzal csak az egodat táplálod...

:) peace
  • sz4bolcs
    Kösziii! Ilyen lesz nekem pólón!
  • neta
    Király! Jó lenne háttér nélkül csak úgy, hogy a keze és az arca van benne!
    Aláírvan Jesus dude! Meg tudod csinálni?
    Ha már ilyen gyors vagy? :)
  • Tikal #543
    ez a bajotok keresztények... nulla tolerancia, semmi elfogadás... Érdekes modon a buddhisták elismerik Jézust, forditva már nem megy... azt hiszem ez azért sugall vmit...
  • Tikal #542
    de nem vmi figyelmesen olvastad azt látom, az a baj hogy engem látsz és nem a szöveget olvasod, nekem reagálsz és nem a gondolatokra....

Osho nem buddhista....
  • SRobert
    BuddyChrist
  • Tikal #540
    ezt most nagyon magadra vetted :) nem kellet volna, de ebbol is kitunik hogy nem tudod még az igazságot, mintahogy én sem :D

nem kell megsértődni, ezek amugy sem az én gondolataim :D
  • SRobert
  • neta
    Nem tudom! De nekem jó lenne olyan póló! Lehet hogy Jesus dude! Bár nem vagyok valami jó angolos.....
  • sz4bolcs
    Én Jézus-havert szeretnék fekete pólóra!! Nem tudjátok hogy hívták Dogmában angolul Jézus-havert?
  • SRobert
    ha nem tömeggyártásra szánod, simán lehet.
    Nincs meg nagyban, és még kész sincs, mert az s-t j-re akarom majd változtatni.
  • neta
    A wifi-t nem tudom pontosan mi...egy infós az biztos. De valai rádiós kapcsolatot jelent vagy ilyesmi....
  • neta
    Nem, tetszik! Pólóra jó lenne!
    Csak tudod, a szerzői jogok.....
    meg van nagyobbban is, jó felbontásban? :)
  • sz4bolcs
    Mi az a WIFI? Hát ha nem is bicskával, de egy sörétessel én lennék a táplánc csúcsa...:-) Ha meg nincs semmi, akkor valami verem-szerű csapdát ásnék összetákolt ásóval, és halálra kövezném. Persze csak ha muszáj.
    Egyébként épp a-miatt van istenünk, mint amiatt puskánk.
  • SRobert
    izé... montíroztam.
    Remélem, nem bántottalak meg vele. :)
  • neta
    Jó szó ez a táplálék lánc, de már a WIFI kapcsolatok a divat...
    Az ember a wifi csúcsa
  • neta
    Állj egy oroszlán elé egy bicskával, és mondd neki én vagyok a tápláléklánc csúcsa hátte ki vagy?
  • neta
    ""Szentlélek"-ként ismert, biológiai szempontból hímnemű lénytől"
    - honnan veszed, hogy biloógiailag hímnemű? A másik az, miért kell ahhoz közösülés Istennek hogy "gyereket" csináljon? Embert tudott tereremteni anélkül is anno. Most miért nem tudna? Mondhatjuk úgy, hogy egyszerűen belerakta Máriába Jézust,hasonlóan mint egy orvos a megtermékenyített petesejteket egy nőbe.... És az orvosok akkor paráznák? :)

"és megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy mi vagyunk a legfelsőbb rendűek, a tápláléklánc csúcsa, a Föld urai.....Keressétek meg magatokban Istent"
    - ez nem felsőbbrendűségre utal, hogy benned van :)
    - Miből gondolod, hogy benned van?
    - amúgy egyetértek, azt hisszük magunkról...mi emberek

"Keressétek meg magatokban Istent, tegyetek jót, legyetek kedvesek, tartsatok össze, és hamarosan érezni fogjátok a jelenlétét. Ámen?"
    - Ám(legy)en
    - no comment, hosszú lenne :)

Apropó!
    Mennyit kérsz a reklám felületedért? :)
  • sz4bolcs
    "a tápláléklánc csúcsa," - hát miért, nem?
    "a Föld urai..." - Az milyen érzés? 8)
  • Vlala #527
    egy kis magyarázat, mielőtt bárki köcsögöző topicot nyitna nekem a gumiban:

mostanában az emberek hajlamosak mindent a tudományokkal magyarázni, és megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy mi vagyunk a legfelsőbb rendűek, a tápláléklánc csúcsa, a Föld urai... aztán tessék: Csernobil, Kelet-Ázsia, stb... Amiről pedig nem tudunk semmit, az - egész egyszerűen - ufó. Paranormális jelenség. Pedig feketén-fehéren le van írva a Bibliában, hogy Ádám csak harapott a tudás almájából, nem ette meg az egészet... tehát nem tudhatunk mindent, van, amiben csak hinnünk kell. Isten bennünk is él, mindenkiben, olyan ez, mint egy nagy puzzle: ha mindenki beadjaa közösbe a saját Isten-darabját, összeáll a Nagy Egész, és lőn boldogság a mennyekben.
    Keressétek meg magatokban Istent, tegyetek jót, legyetek kedvesek, tartsatok össze, és hamarosan érezni fogjátok a jelenlétét. Ámen?
  • Vlala #526
    Nálunk a villanyszámlást hívják Jézusnak.
    Mindenki így fogadja: Jézusom, megint maga az?

Viccet félretéve, most egy kicsit barom leszek: nem igazán értem a bibliát, amely a tízparancsolatban világosan megírja, hogy ne paráználkodjunk, ugyanakkor Mária gyermeke nem éppen Józseftől származik, hanem egy "Szentlélek"-ként ismert, biológiai szempontból hímnemű lénytől, mivel képes volt megtermékenyíteni Máriát. ("Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek?")
    De, mivel a Szentléleknek ez volt az utolsó jegyzett közösülése 2000 éve, feltehetőleg szexuálisan már nem aktív. Ezért a világnak vége, nincs remény.
  • sz4bolcs
    Pedig én is mesélnék..8)
  • Takezó
    Ehh, ezt hagyjuk, régen volt:) htx
  • sz4bolcs
    Semmi baj kisfiam. Itt, a zártosztályon mindenki normális.
    Milyen volt? Lehet nekem is be kéne neveznem egyre? 8)