803
Jézus vs Isten
-
Takezó #723 lál:Ð sry, esz van :D -
#722 ajánlom a Vida Sándor fordítású Újszövöt, igen tanulságos :) -
#721 adok én neked zagyvalékot, nagyeszű :DDD -
#720 nagyon örülnék neki, ha végre találnék valakit, aki eredetiből fordítja a Bibliát, folyton ráér, és minden kérdésemre válaszol
amúgy engem is nagyon idegesít, hogy fordítási hibák könnyedén bezavarhatnak...
azért köszi a választ! -
Takezó #719 még annyi, hogy ha úgy is vesszük, hogy ez a bibliai részlet ezt mondja (amiben biztos vagyok, hogy nem így van), számos más alkalommal kifejti az ellenkezőjét... természetesen az ellentmondás nem meglepő, ha egy ilyen zagyvalékról van szó, mint a Biblia, de ebben az esetben szvsz konkrét... -
Takezó #718 Oks, személyes meglátás (aztán persze SRobert barátunk még válaszolhat:)):
- az "isten fia" megfogalmazás Jézuson kívül a Bibliában csak istenfélő, jámbor emberekre mondják (Mát 5,9 ; Luk 20,35-36 ; Ján 1,12)
- nyilvánvalóan a szóösszetételnek több jelentése van, és származásra utal (ahogy az ember fiában is), csak épp Jézusnál közelebbi a kapcsolat, hisz ő maga is Isten, a jámbort a jócselekedetek viszik minél közelebb Istenhez
- valószínűsítem, hogy a héber nyelvű eredetiben több szót használnak erre, és csak a Vulgátában használták a filius/filii dei formát... Sajnos, az én képességeim csak a Vulgátáig vezetnek :)
sry, ha zavaros :\ -
#717 igen, az egyértelmű magyarázat lenne.
nem kukacoskodni akarok, csak nehezen törődök bele, ha nem értek valamit, azonkívül nagyon kíváncsi vagyok. -
Takezó #716 #692? -
#715 sajnos ez még mindig nem tiszta részemről! amit viszont maozedong írt utána, az vicces megfogalmazása volt egy logikus következtetésnek. mit gondolsz erről? -
#714 Mt 10,34
Ne gondoljátok, hogy békét hozni jöttem a földre. Nem azért jöttem hogy békét hozzak, hanem kardot. -
#713 Ez talán így még nem volt téma : (nem idézek pontosan, ha valami lényegi hibát láttok, jelezzétek)
Szóval Jézus mondá vala, hogy terjesszétek az igaz hitet a barbárok között. Szerintem tisztában volt vele, hogy ez a kijelentés milyen durva következményekkel jár. Mi volt ezzel a célja? Egy kis dinamizmust adott a világnak? Sok vér: ezt talán ő se tartotta bajnak. -
Takezó #712 sry, témát, htx -
#711 Mi ez a fucking infantilism? Ez a szint? -
Takezó #710 grat:) -
#709 BuddyChrist segített. :D -
#708 téháix.. -
Prof William #707 Gratula. -
#706 ááá megvan érettségim :-) -
Prof William #705 Ezt már én is leírtam egyszer. Semmi sincs a természet fölött, csak vannak olyan dolgok, mélységei a világnak, amiket egyszterűennem tudunk felfogni. -
#704 mit is mondtunk az ismeretlen 27évrol? :)
neked is konnyeb elhinni hogy természetfeletti képességekkel rendelkezik... egyébként sincs olyan hogy természetfelletti, ami itt van az mind természetes, csak esetleg nem ismered a modját hogyan használd :) -
#703 Hi Ték! Most lett netem meg ilyenek, kicsit rossz passzban vagyok :) -
Takezó #702 hi!!4 rég láttalak, hogyhogy erre? és hogyhogy Takezóba már nem jrász?:) -
#701 -
#700 -
Takezó #699 neked meg hi:D -
Takezó #698 bye -
Jó pihit. :) -
#696 -
#695 Sziasztok!
Egy hétig "nyaralni" megyünk a családdal, nem leszek vszleg gép közelben. (a feleségem örül is ennek :D)
Szóval addig is: jó eszmecserét, gondolkodást, kitartást, meg miegymást....elvtársak :)
SRobert: 'Lógo'k egy sörrel.... (:D)
Búcsú,
szintiboy szavait idézve:
Csácsumicsá!
-
Takezó #694 ezt a postot most nem értettem -
Takezó #693 Erősen valószínű, hogy létezett, csak gondoltam feldobom, hátha valaki tud némi adalékanyagot:9 -
#692 Isten fia = Ember fia /:(fia)
Isten = Ember
-
#691 valakit csak hívtak jézusnak..
[büszke magára h a topikja még él] -
#690 :D
nem volt jó? :)
az istenfiúság nem mint szóösszetétel okozott problémát akkoriban.
valahol pont itt írtam, h amikor Jézus tárgyalásán kitör a botrány nem is isten fiának, hanem emberfiának nevezi magát.
Tehát nem azért tette megát egyenlővé Istennel, mert ilyen kifejezéseket használt, hanem azért, mert ezekkel általában igehelyekre, v közhiedelmekre utalt. -
Takezó #689 htx:D:D:D -
#688 ejj... viszem a sört :) -
#687 ööö...ennyi? -
Takezó #686 Eeegen, de pont mikor beleszól, le is hülyézi őket... Szóval a lényeg az ő szava, nem? :S -
#685 Jak 1,14
Mindenkit, aki kísértésbe esik, a saját kívánsága vezeti félre és csábítja a rosszra. -
#684 Az a dialógusokra reagál. Tehát azok nélkül értelmezhetetlen.