803
Jézus vs Isten
-
Takezó #683 azért kérdeztem, hogy megtudjam, hogy egyáltalán hiszel-e benne:) -
Takezó #682 hmmm, és nem a vége a hangsúlyos? Isten kiselőadása? -
#681 Te hiszel abban, hogy az éjszakai manók lerágják a kezed, ha lelóg az ágyról? -
#680 nemnem. :)
tényleg az a hangsúlyos része, még aszrint is tagolódik a téma. :) -
Takezó #679 megkérdezhetem az okát? -
Takezó #678 nem feltétlenül a legrégebbi, sokan a Tórával gondolják egy időbe, de többen Salamonnal.. Oké-oké, fontos a barátokkal folytatott párbeszéd is, de miért lenne az a lényeg? ezt kicsit önkényesen kiáltottad ki nanak, nem? -
#677 amúgy nem félek tőle. -
#676 Kártyáztak és közben fogadtak Jóbra...
Így gondolod?
Ne felejtsük el, h Jób könyve valszeg az egész Biblia egyik legrégebbi története. Kicsit másfajta világképen alapszik.
És miközben a Jung féle okosok morfondíroznak ezen a részén, elsikkasztják az egész könyv lényegét:
A "barátok" által folytatott dialógusokat. -
Takezó #675 te azért parázhacc tőle, elvégre emberből vagy... de a legrosszabb, ha isten meg a sátán együtt szopatnak -
#673 ott még nem tartok, h azt higgyem. :)
csak példát vettem a mesterről. -
Takezó #672 lál, te vagy-e isten?:) -
#671 Dzsézisz széjz for Pítör:
Távozz tőlem (mögülem) Sátán, mert az emberek dolgaival van gondod, nem pedig az Istenével.
Ő sem azért mondta, mert pánikolt. :) -
Takezó #670 hmmm, igen, picit más :P -
#669 nem találom azt a könyvem. :(
ejjmán.
A lényeg, h ugye az általunk ismert részletben jól bizonyságot tesznek Jézusról, h az Isten fia volt, csodákat tett, meg ilyenek.
Az eredetiben pedig olyan felsorolás van, h volt egy tanító, akit sokan követtek és azt TARTOTTÁK róla, h ő a megváltó és, hogy sokakat meggyógyított. -
Takezó #668 lál:D szupödzsíz megvéd, nem? :D -
#667 és mien durrva. :DDD
LELEPLEZŐDTÉL!!!
TÁVOZZ TŐLEM! :D -
Takezó #666 ÉS TÉÉÉÉK D::D:D -
Takezó #665 oks, viszke bibliát, te sört pedig kiváncsi lennék rá, épp ma olvasgattam futárkodás közebn bibliát (préd, jób), érdekes dolgok vanank:) -
#664 neeeemmmakaaróóómmmm. :D
max egy sör mellett élőben -
Takezó #663 nyaaaa, tsak nyugodtan:) -
Takezó #662 hú, mingyá utánanézek, én úgy tudtam, hogy asszem valami VI. századi egyházfő hzúta elő, akinek a kedvenc mondása az volt,h ogy "a vallás terjesztéséé mindent szabad"
(pls ja:)) -
#661 hosszú... :) -
#660 ahhammm, de abba belehamisítottak.
De találtak egy arab kódexet, amiben beidézték azt a részt a még eredeti flaviusi leírásból.
Megkeressem? Valahol megvan :) -
Takezó #659 bots, de jó idézet:
A Földön nem lehet szabadság, amíg a mennyben egy zsarnok uralkodik.
Robert Green Ingersoll
(csak ha mrá Jób könvyéről esett szó ) -
#658 jaja -
Takezó #657 egyre gondolunk? JF? -
#656 Nem kamu, hanem hamisított.
Ez most viccesen hangzik, de igazából nagy különbség. -
#655 Mt 5,9
Boldogok a békeszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni. -
Takezó #654 én se:) de azt azért beláthatjuk, hogy kevés forrást ismerünk, abból meg van (valószínűleg) kamuak is -
Takezó #653 a "fia", "gyermeke" a Bibliában teremtményt jelent, ld: Jób könyve, ahol a Sátánt is Isten fiának nevezik -
#652 manapság nem tartják ezt az eshetőséget valószínűnek -
#651 segítsetek, valamit nem értek! Jézus Isten Fiának hívja magát, ellenben minket meg a Bibliában Isten gyermekeinek hívnak (meg amúgy is folyton azt hangoztatja az egyház, hogy mindenki Isten gyermeke)...
tudom, hogyha valaki a fiának nevezi magát az személyesebb, mint ha azt mondja gyermeke, de ha belegondolunk, végülis mindakettő ugyanaz...
valami értelmes, logikus választ szeretnék! -
Takezó #650 és ha nem létezett?
[gonoszhogyfelvetiatémát:D] -
#649 csak ehhez elég volt egyiptomban járnia és a görögök között élnie.
nem kellett ehhez kelet. :) -
#648 Ezt tényleg vmi vallás szakértő mondta, és sokkal korrektebbül hangzik, mint az hogy ő a megváltó, meg természet feletti képességei vannak. Attól lehet még tehetséges, és segíthet sok emberen, ezt az oldalát elismerem. De a kultusza kissé el van túlozva. -
#647 Igaza van SRobertnek!
János evangéliuma 1.1-től...
Szóval ott le van írva: mint és hogyan, és ki és miért, Jézus!
Hogy Jézus hogyan =Istennel, stb... -
#646 kezdetbenvoltazigeazigeistennélvoltésistenvoltazigeővoltkezdetbenistennélmindenáltalalettnélkülesemmisemlettamilettbenneazéletvolt
ésazéletvoltazemberekvilágossága -
#645 "Buddha tanításait és a keleti gyógymódokat ismerte Jézus, ezért hitték róla azt hogy isteni tulajdonságai vannak, mivel mások nem értették ezeket."
- ugye viccelsz?
- ha nem akkor olvass utána jobban Jézusnak!
"Jézus=Isten.
és Jézus Isten fia volt?"
- Olvass utána a Bibliában, most nincs időm válaszolni korrektül.
- Ajánlom az Újszövetséget......
"tehát klónozták saját magáról"
- ez is benne van hogyan volt ereetileg. Nem teljesen ahogy gondolod -
#644 Jézus=Isten.
és Jézus Isten fia volt?
tehát klónozták saját magáról
Buddha tanításait és a keleti gyógymódokat ismerte Jézus, ezért hitték róla azt hogy isteni tulajdonságai vannak, mivel mások nem értették ezeket. -
#643 Nem vettem észre :)
Köszi! Várom már nagyon! :)