9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#1887 Tessék -
#1886 -
#1885 Okosak! miért nem jó a frames menü? -
skristof #1884 az okosabbaktól kérdezd :D -
#1883 És miért? -
#1882 A Flashes és egyéb legördülő menükről pedig az a véleményem, hogy semmi hasznuk nincs (persze jól éz ki meg minden). Ha van egy Photoshopod meg egy kis fantáziád, akkor sokkal jobb menüt lehet csinálni, mint flashel. Megfűszerezed egy kis Javascriptel, ha látványosságot akarsz és kész. -
skristof #1881 hát a framek használatát már elég sokan (nálunk okosabbak) ellenzik -
#1880 Én framekkel csinálom az oldalamat és szerintem sokkal egyszerűbb mint bármi más. Én nem tapasztaltam lassúságot. De ez a z én véleményem. -
#1879 Nem értek a divekhez, és eddíg még nem éreztem szükségét a megtanulásának, de ennek most utánajárok. -
#1878 csináld div-ekkel, és rögzítheted, mint egy frémet.
Nézd meg ezt! -
#1877 CSS-t használj. Ha ez tetszik, akkor elküldöm a kódot, meg az oldalt, ami alapján csináltam -
#1876 Nem igazán gondoltad át ezt sztem :)
Fogod magad, és megcsinálsz egy oldalt, amin rajtavannak az oldalsó menügombok, banner esetleg, felső gombsor, stb. Aztán fogod magad, és táblázatokban elhelyezed arra a helyre a tartalmat, ahol elméletileg a mainframe lenne. És ezért nem kell a gombsort annyiszor megcsinálni ahány html oldal van, hanem csak a tartalmat cserélni a mainframe helyén -
Bandras2x #1875 De, ha kiveszem a top frame-t, akkor minden egyes lapba bele kéne tennem a frame tartalmát, ami hát tudod ki szórakozzon ilyennel!.
A frame ideális arra, hogy az állandó dolgokat ne kelljen 100-szor megcsinálni (minden egyes lapba), és gyorsabb legyen az oldal. Ja + nagyobb a hasznos terület.
Utánnanéztem a layernek. Nekem úgy tűnik, hogy a layer a képernyőtartalom felett "úszik", mint pl. Corelben. Szval sztem független a frametől. Talán a pop-up ablakhoz hasonlít, csak kötöttebb és nem önálló ablak. Ha valaki szaki, javítson ki!
De van 5letem a gondra. Asszem az megoldható, hogy a menü ne lefelé nyíljon, hanem a tőle jobbra lévőket eltolva (aza egyet jobbra és 3-4-et le). Bár ez sem ideális, mert így is max 3-4 submenü fér el a frame méretének változtatása nélkül.
Szval továbbra is várok ennél jobb 5letet! -
#1874 hali! oat hogy lehet hogy van a honlapnak ugye egy adott lapja egy html például, és az nem egészen kicsi így hogy lenne elpőtte egy töltőképernyő amég nicns benne a cookikban,, ezt meg lehet oldani??? -
#1873 Minden oldalra berakod a menüt. Nem lassítja a letöltést, mert csak egyszer kell letöltenie a böngészőnek, azután nyomja a cache-ből. Mint pl itt -
#1872 de ha nem framesettel, akkor mivel lehet megcsinálni? -
#1871 Szerintem ne akarj framesetes oldalt. Elég sok hátránya van, a kevés előnyével szemben. -
#1870 azt framesettel tudod megcsinálni, jelen esetben minimum 3 frame kell hozzá. Az egyik a felső rész, a másik a menü oszlopa, a harmadik meg a maradék. Azt viszont ne felejtsd el, hogy frame használata esetén az index oldalnak a <frameset> taget tartalmazó oldal kell legyen. Illetve a linkelést is a "target" paranccsal kell kibővíteni, ami hogy ősznite legyek nem tudom, hogy az actionscriptbe hova kell beilleszteni. -
#1869 bocs túl nagy a kép lehetne törölni?
-
#1868 Itt egy screenshot a készülő oldalról:
A kérdésem a következő:
Azt szeretném, ha a fejléc és a menü oszlopa azaz a zölddel jelölt rész az oldal állandó része maradna, gombokra kattintva pedig csak a kékkel jelölt két layer változzon. Ezt hogy oldjam meg DW ben? -
#1867 Ehhez a részéhez én sem értek, sztem az összes webes legördülő menü szemétbe való felesleges vacak, amit ésszerűbb struktúraszervezéssel kell kiváltani. :) De hát én már csak ilyen fafejű fagyok. ;)
-
#1866 Úgy tudom, hogy a layerek nem működnek frames oldalakon. (egyik frame-ből nem tudsz átlógni a másikba. Pont ez a lényege.) Szerintem a szedd ki a felső frame-et és úgy tedd mele a menüt. Akkor már lehet layert használni. De nem vagyok szagértő :) -
Bandras2x #1865 Layer? Hát még nem csináltam. Tudsz olyan helyet, ahol utánnanézhetnék, vagy segítenének? -
#1864 A hivatkozásokat a flashben kell megadni az egyes gomboknál:
pl. on (press) {getURL('valami.html')} -
#1863 kúl, örülök, ha így van. a háttérszínt meg a hexadecimális kód alapján flashben állítsd be és kész -
skristof #1862 csak kismillio van
használd okosan a guglit
vagy irj egyet, személyre szabottan :) -
#1861 Ha jól emlékszem, layer-es megoldást láttam, ahol a layer order-rel is machináltak vmit.
-
#1860 hy all
tudtok jó weblapmotrot mondani?
a php-nuke-on és az e107-en kívül -
Bandras2x #1859 Hali. Problémám:
Van egy kaszkádolt menüm (olyan lehulló féle :) ) egy top frameben. A gondom az, hogy a menu submenüje nem fér bele a keretbe, így annaek egy részét a keret alsó széle levágja. A menü javascript és css segítségével készült. Hogy tudnám megoldani kerethez történő hozzányúlás nélkül, hogy a teljes submenüt látni lehessen: Az nem lenne problem, ha belelóg a mainframe-be.
Minden megoldás érdekelne a php kivételével.
András -
#1858 Kösz batman nagyon sokat segítettél
Elkészült a flash menü az animált gombokkal, és sikerült beillesztenem a dreamweaverbe is.
Most két gondom van:
-Nem tudok a gombokra hivatkozni
-Nem 'transparent' a háttér, és nagyon hülyén néz ki a sötétszürke oldalon a fehér hátterű flash menü.
Valaki? -
#1857 újra hangsúlyozom, hogy ha csak a menü miatt szenvedsz a flash-el, akkor először nem biztos, hogy megéri. Mivel leírásod alapján legyártottad a gomb 3 fázisához tartozó képeket, javascripttel (összesen 2 utasítást kell használnod hozzá) pillanatok alatt meg tudod csinálni, és pontosan ua az eredményt éred el, mert elmondásod alapján arról van szó, hogy a menü adott gombja fölé vitt/vagy lenyomott egér hatására a gomb megváltozik, majd mikor elviszed/felengeded, akkor újra. Ez a klasszikus rollover image esete. -
skristof #1856 így van
(dinamic link library) -
#1855 Azok "folder"-ek a Windowsban. :) A "library" inkább egységkönyvtárat, mintákat összefogó gyűjteményeket jelent. Mint pl. a Windows-ban a DLL-ek.
-
#1854 ez pontosan az a mozzanat, amit én a #1850-ben leírtam. -
#1853 A szó angol és könyvtárat jelent (Pl, windows, program files...)
De jelen esetben itt valszeg a szerkesztési könyvtárat jelenti. -
#1852 Találtam egy jó kis oldlalt, ami egy flash menü elkészítését írja le lépésenként. A hetedik lépésnél lenne egy nagyon alap kérdésem:
7. lépés: Ugorjunk vissza a főszínpadra, majd az általunk elkészített gombot húzzuk be 5* a színpadra a Library -ből a gomb rétegre egymás alá 20 pixelenként
Mi az a library, vagyis inkább hol találom meg? -
#1851 A csicsával meg tényleg óvatosan, de egy rollover effekt azért még távol van a csicsától szerintem, persze effektje válogatja... -
#1850 ja, hülye vagyok. lépjél vissza a scene-be, és húzd be a könyvtárból (F11) a gombot egy keyframe-be. akkor már műxik a teszt oldal -
skristof #1849 ha ez lesz az első oldalad, jo lesz még a gagyi is. szerinted mi hiphopp jutottunk el egy bizonyos szintig? gyakorolni kell sokat -
#1848 Erröl nem akarok vitát nyitni, egyébként nem így értettem, egyszerűen csak azt akarom hogy dizájnos legyen.