9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Harder
    Biztos lehetsz benne, hogy el volt rontva.
    A dolog nem bonyolult: van egy elérési útvonal, és van egy fájl. Ha a megadott útvonalon és néven vagy fálj, akkor meg fog jelenni.
    - vagy rossz volt az útvonal
    - vagy rossz volt a fájlnév (ami akár lehet a fájlnévben lévő kis/nagybetűk eltérése is; spec karakter által okozott gond is előfordulhat)
    - vagy nem völtötted fel a szerverre a hivatkozott fájlt
  • Rain1
    Javascripttel. Találsz leirást a www.tutorial.hu -n !
  • Imremagdi
    meg lehjet azt csinálni html-ben hogy az oldal tartalmát egy txtből szedje ki ? php nélkül ?
  • skristof
    millio tutorial van...
    webmester.lap.hu
    kiindulásnak
    aztán keress rá a KataPorta-ra, sztem az is nagyon jó
  • Cicero
    Uram atyám... Inkább hol lehetne megtanulni a HTML nyelvet?
  • cSuwwi
    Akkoris elírás lehetett

index.html / benne a link <a href="wallpaper/page02.html">link</a> /

az indexxel azonos könyvtárban egy másik könyvtár: wallpaper, azon belül egy page02.html esetén a másodikra fog irányítani, elhiheted.

vagy tedd fel egy ingyenes szerverre, és a html kódból megmondjuk hol a hiba
  • Cicero
    Átnéztem egy csomószor és nem volt elrontva, mert a hivatkozásokban nem volt c:\ vagy bármely más, csak ennyiből állt: wallpaper/page02.html De ha tudsz segíthetsz...
  • Harder
    Az, hogy elrontottad a hivatkozásokat. :)
  • Cicero
    Egyszer csináltam FrontPage-el egy oldalt de nem nyitotta meg a linkeket... Nemtom mi lehetett a baja....
  • cSuwwi
    Frontpage, Dreamweaver vagy bármelyik WYSWYG szerkesztő jó, szerkesztő módban nem kell tudni a html-t (ami nem nehéz amúgysem)
  • Cicero
    Első weboldalamat akarom elkészíteni amin saját háttérképeim lennének elérhetők. Jó helyzetbe vagyok, mert az elméletet értem és tudok rajzolni is Corel DRAW-al, csak kéne egy tipp... Melyik program nagyon egyszerűen kezelhető HTML szerkesztő, amihez nem szükséges tudni a HTML nyelvet?
  • Harder
    Linkelj légyszíves, érdekelne hol és hogy bizonygatják az IE szabványközelibb működését. :)
  • Dichter
    Most viccelsz ezzel az oldallal?? Tök jó, hogy leírja, hogy miket tud a firefox. Linkeljek most olyat, ami ugyanez, csak IE-re?
  • cSuwwi
    Jó a flash csak sok-sok idő szépen megcsináni. Ha szép, akkor méretes, jóval nagyobb, mint egy mezei html oldal, időbe telik a letöltés -> modem és egyéb lassú netekkel (gprs) halál.

Viszont ahol van flash plugin, ott tényleg úgy néz ki.

Az IE "gyengségére" példa, hogy a fórumon amit mostanában csinálgatunk, van egy tiszta dives üzenetmegjelenítés (egy table sem volt). Ettől gyorsabb, meg "kompatibilisebb".
    Az IE másképp gondolta és 25 üzi után egyszerűen nem dolgozta fel az oldalt (a forráskódból látszott hogy letöltötte, csak nem dolgozta fel) Se nálam, se másnál, se a hatos, se az ötös IE. Az opera és a mozilla/firefox tudta kezelni. (Ezért IE alatt táblázatos, minden más alatt dives lett)
  • Tetsuo
    De akkor most mit csináljak?
    Csupán 11 framet jelenítettem meg, vonal, scroll meg átméretezhetőség nélkül. (Az IE nem bírta sorba rakni..) Az FF pedig a frémek fekete háttere közé, berak fehér vonalakat.
    Az egyik frémben lesz a menü (kis gif animációval, ezzel is tuti szívok majd..), a másik -középsőben- pedig megjelenik a menüponthoz rendelt infó (ezt elvileg tudom hogyan kell), egy alsó keretben meg, néhány képből diavetítést szeretnék csinálni (gondolom gif lesz).
    Jah meg csinálnék egy "szavazás" boxot is (mindenhol ugyanolyat lehet látni, én kicsit változtatnék rajta vizuálisan, bár SZVSZ ez php, ott meg még nem tartok..)
    Meg egy vendégkönyvet, (fórum nem kell, nem olyan a téma).
    Sztán még több animációt, ezt már intelligensé tenném, azaz csak ha szélessávot érzékel az oldal..
    Mellesleg sok weboldalt olvastam a témában és kicsit mind1ik másként értelmezi a szabványokat, arra jutottam h a Flash a legjobb, az tuti vizuálisan mindegyik gépen ugyanolyan lesz. A második weboldalam Flash lesz! :)
    Várom a tanácsokat. & thx.
  • Harder
    Ajánlott olvasmány, nem csak a cikk, a lap többi tartalma is
    http://www.hszk.bme.hu/~hj130/firefox/index.html
  • Harder
    Vagyis a szabványt az IE használja jól, és a FF-otok csúnyítja.

Boccs, de erre csak azt lehet mondani hogy hülyeség. Legalább minimálisan olvass már utána mielőtt leírsz ilyet.
  • Dichter
    Ez mondjuk talán a legjobb megoldás, amit tehetnek a webfejlesztők. Mindenféle platformon próbálnak 100%-osan megfelelni.
  • cSuwwi
    Nem tudom mióta weblapozol, de én még emléxem elég jól azokra az időkre, amikor az IE-t kellett javascripttel kitiltani az oldalról (3-as/4-es IE és 4-es Necckép volt akkoriban). Az IE már akkoris különcködött.
    Az ötös IE jobbra sikerült, és a 98SE-ben bennevolt, akkor terjedt el igazándiból.
    A mozilla sem tegnapi böngésző, de én akkorsem szeretem az IE-t, nem különösebben érdekel a 85%-a, megcsinálom FFx alá, ami meg más, azt átállítom külön style oldallal IE-re és ennyi...
  • Dichter
    Már ott bukik ez a feltételezésetek, hogy IE előbb volt, mint akármilyen mozilla "fattyú", legyen az FF, Netscape, vagy akármi más. Vagyis a szabványt az IE használja jól, és a FF-otok csúnyítja. Arról már nem is beszélve, hogy az internetezők kb 85%-a IE használ, vagyis akkor előbb kéne egy html-t IE-re optimalizálni, majd jöhetnek a többi böngészők. De ezt inkább zárjuk is le. Értelmetlen vagdalkozás lenne, hogy miért szar az egyik, és miért jobb a másik.
  • cSuwwi
    Sajnos a legjárhatóbb manapság az, hoyg FF alá fejlesztesz, aztán csúnyítasz annyit a kódon hogy IE-n is rendben legyen.

jah, én is így vagyok vele. :/
    az jelenleg fejlesztett oldalnál úgy oldottam meg, hogy phpvel user-agent lekérd, és 3 stylesheet + egyéb beállítások php
    (Mozilla és tsi, Opera, IE és a többiek), a php meg azért kell, mert a pl. egy textbox más szélességű IE és Mozi alatt, korrigálni kellett.
    Bonyolult :/
  • Harder
    Rendszeresen belefutok olyan "hibába", hogy vmi - ami szabványos - FF-en tökéletesen olyan amilyennek lennie kell, IE alatt meg másképp jelenik meg. :( Sajnos a legjárhatóbb manapság az, hoyg FF alá fejlesztesz, aztán csúnyítasz annyit a kódon hogy IE-n is rendben legyen.
  • Dichter
    Szerintem ne újítsuk ki ezt a FF vs IE vitát. Kinek ez tetszik, kinek az.

Tetsuo: Ez azért van, mert a Firefox rendszeresen másképp jelenít meg mindent, akármilyen szabványt használsz XML-től HTML-ig. Hogy miért? Na ezt a FF-ot programozó emberektől kérdezd.
  • Sil78
    Mutass példát, különben nem lehet megmondani, miért tér el. Mellesleg a Firefox az egyik legszabványkövetőbb böngésző, általában az IE az, amelyik inkább a saját útját járja.
  • Tetsuo
    HTML = SZAR
  • Tetsuo
    Az mi a xarért van h egy sima HTML meg egy kis javascript (szabványos, mindenhol ezt okítják!), már nem úgy jelenik meg IEn és FireFoxon????
    Melyik nem tudja a HTML és a Javascript szabványt? Egyik sem? Mert gyanítom Operán is máshogy nézne ki..
    Ehhhhh
  • eddie2
    viszont 1 dolog még mindig nincs rendben, hogy a layerek mondjuk opera böngészőben le-föl vannak csúszvan IE-ben meg minden ok, szóval ha valahogy rá lehet optimalizálni más böngészőre akkor írjátok le plz
  • eddie2
    közben rájöttem magamtól is:)
  • eddie2
    üdv!
    az lenne a gondom, hogy lerakok 1 Layer-t és nem tudom neki megadni azt a parancsot hogy mindig középre legyen zárva.
    hozzádtam a <div align="center"-t de semmit nem ért...
    valaki írja le hogy mit kéne csinálni thx!
  • Johnyy
    thx!!!!
  • cSuwwi
    linkre kattintva a böngésző általában nem ugrik sehova (ha a link másik oldalra mutat, és be van állítva a target, de nem (_self-re).
    target=_blank a legjobb megoldás

ha popupos link, és arra mászik el, akkor kell egy onclick is.

<a href="link.htm" target="_blank" onclick="return false">link</a>
    ill, ha onclickes, akkor
    <a href="#" onclick="popupopen(); return false">link</a>
  • Johnyy
    VAGy máshogy fogalmazva!!! hogy ha mondyuk van egy link a lap közepén lefele, és a linkre katintva a kép ne ugoryon foyton felülre hanem az edot pozícióban maradyon!!! ?????
  • Johnyy
    És oat lehet hogy pl van egy szövegdoboz ahol egy linkre katintva a szövegdobozban megyelenik a szöveg, vagy pl előugrik a szöveg.....
  • Johnyy
    thx
  • Harder
    Most készültem el vele, remélem lesz aki hasznosnak találja
    Honlapgrafika készítése Photoshop és Dreamweaver segítségével (2 oldal)
    http://www.tutorial.hu/content/view/362/28/
  • Nadi
    Valaki tudna adni egy linket ahonnan lehet letölteni buttonokat?
  • cSuwwi
    beírod az img tagba hogy border="1" és lesz kerete
  • Johnyy
    hali! egy gyors kérdés! hogy kell dw-ben keretet afni egy képnek??????
  • progeny
    Helló.
    Én actual drawing-ot használok és egyszer csak fellépett az a probléma hogy miután elmentem a lapot, betöltésnél leveszi a honlap méretét 176*649-re ez mér lehet? Ha tud vki segíteni akkor írja le nekem pls.

PROgeny
  • Dichter
    Én csak annyit tudnék tanácsolni, hogy ne wavot rakj alá.