9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • PetruZ
    Szinte az összes többi böngésző is képes figyelmen kívül hagyni (kikapcsolni/bekapcsolni) ezt - kivéve az IE-t, ofkoz. De a Maxthon is tudja. :)
  • Sil78
    Firefoxban a felhasználó dönti el, hogy engedi-e, hogy a scriptek megváltoztassák az Állapotsor szövegét, szóval ez ott nem biztos, hogy működni fog.
  • cSuwwi
    <a href="link.html" onMouseOut="window.status='';" onMouseOver="window.status=''; return true;">kettyints itt</a>

(a windows.statusnál két db sima felülvonás van, nem egy idézőjel, mégha annak is látszik. de ha bármit beírsz a másodikba, akkor az fog megjelenni, amíg a linken vagy)
  • FreeHome
    Hogyan lehet eltüntetni a progress bar-ról az információkat. Pölö ha rámutatok egy linkre, akkor hogyan érhetem el azt, hogy lent ne mutassa az útvonalat?
  • pasquale
    hell azt szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki egy képnéző scriptet html-be... hogy egy mappából megjeleníti a képeket stb. mert elég uncsi az img src.... előreis kösz
  • cSuwwi
    persze nekem könnyű... (tudom) :D
    nálam is van ilyen (a dromon), de azt csetnek hívjuk (a főoldalon van), az is hasonló :)
  • cSuwwi
    ez egy nagyon alap vendégkönyv(?)-nek tűnik így első ránézésre
    csinálsz hozzá egy beírós mezőt mint ahova most írom ezt az üzit, meg egy névmezőt, egy formmal és a leírt beállításokkal már megy is :)
  • Rage47
    huh nagyon köszönöm!:) biztos megnéztem volna tutorialon, csak azt sem tudtam hogy keressek rá;)
  • Tetsuo
    Thx már megoldottam (javascripttel). Egyenlőre szüneteltetem a honlaptervezést (mert meguntam :), még meg kell értenem a #2233-ast.
  • Manoi
    Fix háttér:

<body background="images/XY.jpg" style="background-position: top left; background-attachment: fixed; background-repeat: no-repeat;">
  • Harder
    favicon
    http://www.tutorial.hu/content/view/116/28/
  • Rage47
    Sziasztok!
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy a honlapom cime mellé egy kis ikont tudjak kirakni? pl. ezen a honlapon láttam ilyet: http://nemet.avw.hu/ -nem reklam akart lenni:) Köszi elöre válaszotokat!
  • Tetsuo
    Ezt még nem próbáltam ki, jelenleg egy másik problémával szenvedek: Egy frémben, fix háttér előtti szöveg görgetése.
    /Amúgy az ATWre rakom föl asszem./
  • Tetsuo
    Thx. (Még tanulmányozom.)
  • Dichter
    Írok :)

<?php

$akt_ido=date("Y.n.j H:i");

$kapcsolat = mysql_connect("tárhely adatbázis elérése ", "felhasználónév", "password");
    mysql_select_db("felhasználónév");

$parancs="INSERT IGNORE INTO forum (nev,email,uzenet,ido) VALUES ('$nev_mezo','$email_mezo','$uzenet_mezo','$akt_ido')";

mysql_query($parancs,$kapcsolat);

print ("Az üzeneted rögzítve lett!");

$parancs="SELECT * FROM forum ORDER BY azonosito DESC";
    $osszes_adat=mysql_query($parancs,$kapcsolat);

print ("<table bgcolor border=0 cellspacing=2>");

while($aktualis_sor=mysql_fetch_array($osszes_adat)){
    print("<tr>");
    print("<td bgcolor='#cccccc'>".$aktualis_sor["nev"]."</td>");
    print("<td bgcolor='#999999'>".$aktualis_sor["email"]."</td>");
    print("<td align=right bgcolor='#cccccc'><b>".$aktualis_sor["ido"]."</b></td>");
    print("<tr><td colspan=3 bgcolor='orange'>".$aktualis_sor["uzenet"]."</td>");

}

print ("</table>");

mysql_close($kapcsolat);

?>

Ehhez aztán kell egy html, get methoddal, és egy olyan actionnel, hogy pl: vendegkonyv.php + 4 input, aminek a name-jei:nev,email,uzenet,ido. Kell továbbá egy darab adatbázis, egy darab táblával, ahol jelen esetben a mezőnevek:nev,email,uzenet,ido.
  • Dichter
    php + adatbázis

Írjak kódot is?
  • Tetsuo
    Vendégkönyvet hogyan csinálnátok? Vmi egyszerű kéne, (bárki beírhatna,) ami állandóan látszik az egyik frémben. S szerkeszthetném össze-vissza.
  • Manoi
    Rakd be ezt a scriptet az oldal elejére!

<script language="JavaScript">
    <!--
    function MM_preloadImages() { //v3.0
    var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
    }
    //-->
    </SCRIPT>

aztán ezt a body tag-be:
    <BODY onLoad="MM_preloadImages('images/Image10_1x2.jpg','images/Image10_2x2.jpg',
    'images/Image10_9x1.jpg','images/menu1.jpg','images/menu2.jpg',
    'images/menu3.jpg','images/menu4.jpg','images/menu5.jpg',
    'images/menu6.jpg','images/menu7.jpg','images/menu_1.jpg',
    'images/menu_2.jpg'">
    (persze az image-ket írd át! :D)

Így az image-eket be tudod tölteni a "tempbe" a honlap lehívásakor.
    Beraksz egy nyitóképernyőt, amin a szem elmolyol és kész!
  • Dichter
    muszály itt így írnod?
  • Johnyy
    mert ugy próbálgatam megoldani hogy van a honlap és ugye ien fless html kombo lett és kipróbálltam hogy sokal töb értelme van a fleseket gifként elmenteni mert sokkal kisebb heyet foglal.. naszoval így öszerektem a lapot! és ugy kellene hogy van a kezdőképernyő és az onan induló linkek betöltése előtt megyelenne egy töltőképernyő ami letölti az adott link elemeit és már a tempből futatya őket, és mivel a többi linken is yoformán ugyanazok az animek vanak azok már autamata olvasná tamből, csak valahogy az a töltöképernyő még gázos, ...
  • Johnyy
    #2221 ????
  • Cicero
    Kivéve a Saját Fórumon.
  • Dichter
    Ha a bannerre gondolsz, akkor azt írni kell a Moderátoroknak, az arra való topikba.
  • Cicero
    Hogyan lehet a hosszú címbe betenni képet? Valami scriptel nem?
  • Johnyy
    off:
    ha többet akarsz tudni akkor gumi :(.. :)
  • skristof
    mivan elveszett a J betűd?
    vagy most ez a menő? akkor yo
  • Johnyy
    Hali! És oayat meg lehet oldani hogy van egy adott htm, html link aminek betöltése előbb beyön egy töltőképernyő loading és egy pl egy plash állapotyelzőn letölti az oldal minden elemét és csak miután kész utánna töltö be az oldalt...?
  • Harder
    Használd a legújabbat
  • Cicero
    Mindegyiket a Macromedia készíti... A verziószámot kérdeztem...
  • skristof
  • cSuwwi
    javascripttel simán le lehet kérdezni az user böngészőfelbontását (pl. a statos oldalokon is szokott lenni ilyen info)
  • Harder
    Amelyiket a Macromedia készített :D
  • Cicero
    Melyik a legjobb Dreamweaver?
  • Random work
    Valahogy meg lehet oldani, hogy az oldal felismerje milyen felbontáson böngészik az user? Ha igen akkor mennyire böngészőfüggő vagy milyen korlátai vannak?
  • cSuwwi
    Where to open the target URL.

* _blank - the target URL will open in a new window
    * _self - the target URL will open in the same frame as it was clicked
    * _parent - the target URL will open in the parent frameset
    * _top - the target URL will open in the full body of the window
  • cSuwwi
    a _top a legfelül fogja nyitni.
    pl. van egy frames oldalad, és az egyik frameben ilyen linket használsz, akkor azt a framet kiemeli, a többi megszűnik.
  • Johnyy
    és a self és parent között mi a külömbség? :O
  • Dichter
    Hogy hol nyíljon az új ablak. _blank: új ablakban, _self:önmagában, _parent:szülőjében (ilyen van pl itt az sg-n is a fórumkeresőben) _top: én nem használtam még.
  • Johnyy
    Moat tulaydonképpen mi a telyesen részletes külömbség a link nél ha
    blank v parent v self v top ... ?
  • Cicero
    Hmmm... Lehet hogy a 2-ik volt a hiba... Majd a tavaszi szünetben nekiállok és csinálok egy weboldalt, akkor sok lesz az időm is. Kösz mindent!