9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Tetsuo
    Ne használjak frémeket? :( Már majdnem kész az oldalam.. a következő majd más lesz. A sokféle böngészőre meg a monitorméretre a flash a megoldás! :) Csak a zelsőt htmlben akarom.
  • bezigrad
    Mindent lehet különkülön is... bár ha sroll funkciót nem is engedsz, akkkor legalább egyéni méretezést engedj..mert minden böngésző más..nemúgy jelennek meg a cuccok..:)
  • Dichter
    Jaaa, várj, most esik le, mit is akarsz. Mondjuk szerintem külön külön is lehet tiltani őket. Sőt biztos, mert ugye külön html oldalak töltődnek be a framesetekbe. Szerintem tudod mit csinálj? Ne használj frameket.
  • Dichter
    amit nem akarsz, hogy scrollozódjon, ott tiltsd le a scrollsávokat.Lehet css-ből, de az nem szabvány, vagyis Mozillákon továbbra is lehet majd, és lehet Javascriptből is. Én a Javascriptet ajánlom.
  • Tetsuo
    De most nekem is hasonló problémám van. :DD
    A fő oldal fel van osztva egy csomó frémre, azokat nem lehet scrollozni az jó, de a fő oldalt scrollozósra akarom, csak azt nem lehet :( Hogyan csináljam meg?
  • Tetsuo
    Én megoldottam, csak leírtam a hibákat.. :P Hogy tanuljon belőle a gyerek. :)
  • Harder
    Ez majdnem a "használhatatlan" kategória kezelésre.A piros betűk mögötti piros háttér még tovább rontja a gördítésbeli hibákat.
  • Dichter
    Ha nayon érdekel az oldal tartalma : Ha lenyomva tartod a bal egérgombot, és közben húzod lefelé az egeret, mint ha ki akarnál jelölni, akkor scrollozódni fog.
  • Tetsuo
    nekem 1280x1024 a felbontásom, és nem látom az összes irományodat mivel nincs scroll, a frémek viszont átméretezhetőek, amit én letiltanék. :) A csontfehér háttér helyébe is raknék vmi halvány sejtelmes képet v lágy mintát.
  • Dichter
    Nem rossz, hogy nincsen semmifeél fölösleges sallang, de a görgetősábot azért mégse.
  • Dichter
    Juuuujjj... Görgetősávot miért kellett letiltani?
  • R0sc0
    szisztok..
    nem vagyok profi HTML szerkesztésben de pls véleményeket irjatok a honalomrol. /tudom hogy kéne toolbar de majd berakom/ ;)
    szal javaslatokat véleményeket várok. Elöre is THX
    mpaclan
  • spedman
  • spedman
    Hi all!
    hogyan lehet SAJÁT CSETET rakni az oldalra!?
  • cSuwwi
    ez a mysql oldala...
    beléphetsz simán is, csak felül a developer fülre kell kattintatni (kicsit el van dugva az online help, nem olyan egyszerű, mint a php.net-en)

ez a két link sztem alap. (mámint a dev.mysql.com és a (hu/hu2.)php.net
  • Dichter
    Nem is ismertem ezt az oldalt, de mostanra beraktam kedvencekbe, hasznos lesz.
  • Dichter
    Köszi
  • cSuwwi

SELECT * FROM pet WHERE name LIKE '%w%';
    minden olyat listáz, amiben szerepel a "w" betű. e helyett $név és kész...
  • Dichter
    Még egy kérdés.

Hogy tudok adatbázisban úgy keresni, hogy ne csak a 100%-ig megegyező találatokat dobja ki. Érthetőbben: Ha valaki Imrére akar keresni, akkor elég legyen annyit írni, hogy: Imr

most így néz ki:

$lekerdezes = ( "SELECT * FROM baba WHERE nev = '".$nev."'");

És tudom, hogy van erre valami like nevű dolog, de itt nekem nem megy. Vagy csak rosszul írom?
  • Dichter
    Hálás köszönet, egy kis átalakítással most így néz ki:

$kep=$_FILES["userfile"]["name"];
    mysql_query("INSERT IGNORE INTO baba (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep)VALUES('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep')")
    or die("Hiba! " . mysql_error());
  • cSuwwi
    (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep) 5 mezőnévre hivatkozol

('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep''" . $_FILES["userfile"]["name"] . "')

és hat értéked van

bár gondolom 6 mező van, és az utolsó lehet üres is, ezért nincs megadva a neve. Ha viszont 6 mező van, akkor a kép idézőjele után lemaradt egy vessző...
  • Dichter
    Valami php guru segítsen nekem plíz!

mysql_query("INSERT IGNORE INTO baba (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep)VALUES('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep''" . $_FILES["userfile"]["name"] . "')")
    or die("Hiba! " . mysql_error());

fel is teszi a képet a szerverre, és be is rakja az adatbázisba, de az elérési útvonal elé rak egy ' jelet. Vagyis pl: 'katika.jpg de nekem ugye az nem kell. Hol b@xom el?
  • Johnyy
    egyébként nekem is uw-n tökéletes, minden... csak atw 500 mb, de megpróbálom egy uw-s honlap hátértárolojaként hsznállni az atw-t csak még azt nem tudom hogy kerülöm ki hogy ne szeressék...
  • Dichter
    Szar a php kezelése. A mysql-jéről nem tudok semmit. uw-n megy minden.
  • Johnyy
    atw? :O
  • Dichter
    megoldódott. Nem lehet. Hogy szopna le a freeweb.... Szal most cuccolhatok át mysql-estül, html-estül, php-stul az uw-ra...
  • Dichter
    Van valakinek tapasztalata a freewebbel? Az a konkrét problemám, hogy nem tudok képet feltölteni php-ból. Le lenne tiltva?
  • cSuwwi
    akkoris ctrl+h, csak felül nem a fájlt kell kiválasztani, hanem egy könyvtárba pakolod előtte amiben cserélni kell, és ott kiválaszod a könyvtárat.

de vannak sima replacer programok is --> csak ugye use gúgöl
  • Johnyy
    ok thx, egy életre megjegyeztem!! ;))))

(csak mert én a grafikus felületen keresgéltem meg ugye az nem 1 html fileban volt hanem sokban... )
  • cSuwwi
    ctrl+h a csere DW-ben, de a sima notepadban is van, ha jól emléxem
    keresel egy olyan részt, ami ismétlődik minden linkben pl. ha volt beállított target, akkor csak azt kellett cserélni (kb. 5-6 mp, 1200 linkre) :)
  • Johnyy
    ne mindegy! átírtam 1220 linket egyenként
  • Johnyy
    plzhlp
  • Johnyy
    DW-ben valahogy oat lehet csinállni hogy van az adott lap, html vagy és az egész oldalon az öszes linket beálítani pl "_top"-ra!?
  • Sil78
    Firefoxban nem lehet átszínezni a scrollbart. Javascripttel se. Mint mondtam, az a böngésző része. Megváltoztatni csak a felhasználó tudja, ha telepít mondjuk egy másik skint (vagy a userChrome.css-ben módosítja).
  • Tetsuo
    thx! átnézem mindet! meg letöltöm a web developert.
    Egyenlőre csak a scrollbart akarom átszínezni FFben is. Használjak javascriptet? Azt még nemigen néztem át. Megaztán lassan felnyomom a cuccot az ATWre, remélem az könnyen megy.
    thx!
  • Sil78
    Ez egy IE-only dolog, ugyanúgy, mint pl a BGSOUND tag. A többi böngészőnél is vannak ilyen saját, nem szabványos elemek, de azok kevésbé ismertek. Az IE egyébként meglehetősen gyenge a szabványok támogatásában, különösen a CSS esetén. A CSS1-et ugyan tudja majdnem 100%-osan, de a CSS2 elemeknél már eléggé sok bosszúságot fog okozni az IE6, CSS3-mal meg ne is próbálkozz IE-ben. (Igaz, van egy egész jól használható javascript, ami segít egy kis értelmet verni az IE-be.) Ha CSS-t használsz, különösen ajánlott egy szabványkövető böngészővel, pl Firefox-szal dolgozni (a Web Developer kiterjesztés meg egyenesen nélkülözhetetlen, főleg az "Edit CSS" része), és csak utána ellenőrizni IE-ben.

A CSS szabványokkal kapcsolatban magyarul, olvasmányos cikkeket pl itt találsz. A htmlspec.web.elte.hu -n is van egy CSS-sel foglalkozó rész.

A különböző böngészőspecifikus bugokról (azaz a létező szabványok hibás értelmezéséről) itt láthatsz pár elég látványos példát: IE, még több IE, Opera és Gecko (pl Mozilla, Firefox) bugok. Hogy melyik böngésző mit támogat a szabványból, arról meg tudomásom szerint ez a legrészletesebb és legnaprakészebb összefoglaló táblázat.
  • Tetsuo
    S akkor a Kataportál, a Webmester meg a többi oldal miért ír erről úgy, mintha a szabvány része lenne? Ez persze költői kérdés.. de furcsa. Hol olvashatok CSAK a szabványos dolgokról magyarul és olvasmányosan (azaz példákkal illusztrálva)?
    Az egész CSS gané, vagy csak a scrollbar része?
  • Dichter
    De ha az oldalon viszont akármilyen színt használhatsz, akkor az nem okoz gondot a színvakoknak? Ráadásul egy görgetősávot csak le kell görgetni, nem kell elolvasni, vagy felfogni, mint a html oldal többi elemét.
  • Sil78
    Mert az nem része a szabványnak, és nem is lesz. A scrollbar a böngészőhöz tartozik, nem a weboldalhoz, ezért az oldalak nem változtathatják meg a kinézetét. Arról nem is beszélve, hogy a színvakoknak pl gondot okozhatnak bizonyos színkombinációk.
  • Tetsuo
    Az mi a faszért van, h a FFnál a scrollbar-face-color css parancsok, meg ilyenek hatástalanok? Csak az IE jeleníti meg helyesen. pls hlp!