9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#2287 Ne használjak frémeket? :( Már majdnem kész az oldalam.. a következő majd más lesz. A sokféle böngészőre meg a monitorméretre a flash a megoldás! :) Csak a zelsőt htmlben akarom. -
bezigrad #2286 Mindent lehet különkülön is... bár ha sroll funkciót nem is engedsz, akkkor legalább egyéni méretezést engedj..mert minden böngésző más..nemúgy jelennek meg a cuccok..:) -
#2285 Jaaa, várj, most esik le, mit is akarsz. Mondjuk szerintem külön külön is lehet tiltani őket. Sőt biztos, mert ugye külön html oldalak töltődnek be a framesetekbe. Szerintem tudod mit csinálj? Ne használj frameket. -
#2284 amit nem akarsz, hogy scrollozódjon, ott tiltsd le a scrollsávokat.Lehet css-ből, de az nem szabvány, vagyis Mozillákon továbbra is lehet majd, és lehet Javascriptből is. Én a Javascriptet ajánlom. -
#2283 De most nekem is hasonló problémám van. :DD
A fő oldal fel van osztva egy csomó frémre, azokat nem lehet scrollozni az jó, de a fő oldalt scrollozósra akarom, csak azt nem lehet :( Hogyan csináljam meg? -
#2282 Én megoldottam, csak leírtam a hibákat.. :P Hogy tanuljon belőle a gyerek. :) -
#2281 Ez majdnem a "használhatatlan" kategória kezelésre.A piros betűk mögötti piros háttér még tovább rontja a gördítésbeli hibákat. -
#2280 Ha nayon érdekel az oldal tartalma : Ha lenyomva tartod a bal egérgombot, és közben húzod lefelé az egeret, mint ha ki akarnál jelölni, akkor scrollozódni fog. -
#2279 nekem 1280x1024 a felbontásom, és nem látom az összes irományodat mivel nincs scroll, a frémek viszont átméretezhetőek, amit én letiltanék. :) A csontfehér háttér helyébe is raknék vmi halvány sejtelmes képet v lágy mintát. -
#2278 Nem rossz, hogy nincsen semmifeél fölösleges sallang, de a görgetősábot azért mégse. -
#2277 Juuuujjj... Görgetősávot miért kellett letiltani? -
#2276 szisztok..
nem vagyok profi HTML szerkesztésben de pls véleményeket irjatok a honalomrol. /tudom hogy kéne toolbar de majd berakom/ ;)
szal javaslatokat véleményeket várok. Elöre is THX
mpaclan -
spedman #2275 -
spedman #2274 Hi all!
hogyan lehet SAJÁT CSETET rakni az oldalra!?
-
#2273 ez a mysql oldala...
beléphetsz simán is, csak felül a developer fülre kell kattintatni (kicsit el van dugva az online help, nem olyan egyszerű, mint a php.net-en)
ez a két link sztem alap. (mámint a dev.mysql.com és a (hu/hu2.)php.net -
#2272 Nem is ismertem ezt az oldalt, de mostanra beraktam kedvencekbe, hasznos lesz. -
#2271 Köszi -
SELECT * FROM pet WHERE name LIKE '%w%';
minden olyat listáz, amiben szerepel a "w" betű. e helyett $név és kész... -
#2269 Még egy kérdés.
Hogy tudok adatbázisban úgy keresni, hogy ne csak a 100%-ig megegyező találatokat dobja ki. Érthetőbben: Ha valaki Imrére akar keresni, akkor elég legyen annyit írni, hogy: Imr
most így néz ki:
$lekerdezes = ( "SELECT * FROM baba WHERE nev = '".$nev."'");
És tudom, hogy van erre valami like nevű dolog, de itt nekem nem megy. Vagy csak rosszul írom? -
#2268 Hálás köszönet, egy kis átalakítással most így néz ki:
$kep=$_FILES["userfile"]["name"];
mysql_query("INSERT IGNORE INTO baba (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep)VALUES('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep')")
or die("Hiba! " . mysql_error()); -
#2267 (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep) 5 mezőnévre hivatkozol
('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep''" . $_FILES["userfile"]["name"] . "')
és hat értéked van
bár gondolom 6 mező van, és az utolsó lehet üres is, ezért nincs megadva a neve. Ha viszont 6 mező van, akkor a kép idézőjele után lemaradt egy vessző... -
#2266 Valami php guru segítsen nekem plíz!
mysql_query("INSERT IGNORE INTO baba (nev,anyanev,szulido,korhaz,kep)VALUES('$nev','$anyanev','$szulido','$korhaz','$kep''" . $_FILES["userfile"]["name"] . "')")
or die("Hiba! " . mysql_error());
fel is teszi a képet a szerverre, és be is rakja az adatbázisba, de az elérési útvonal elé rak egy ' jelet. Vagyis pl: 'katika.jpg de nekem ugye az nem kell. Hol b@xom el? -
#2265 egyébként nekem is uw-n tökéletes, minden... csak atw 500 mb, de megpróbálom egy uw-s honlap hátértárolojaként hsznállni az atw-t csak még azt nem tudom hogy kerülöm ki hogy ne szeressék... -
#2264 Szar a php kezelése. A mysql-jéről nem tudok semmit. uw-n megy minden. -
#2263 atw? :O -
#2262 megoldódott. Nem lehet. Hogy szopna le a freeweb.... Szal most cuccolhatok át mysql-estül, html-estül, php-stul az uw-ra...
-
#2261 Van valakinek tapasztalata a freewebbel? Az a konkrét problemám, hogy nem tudok képet feltölteni php-ból. Le lenne tiltva? -
#2260 akkoris ctrl+h, csak felül nem a fájlt kell kiválasztani, hanem egy könyvtárba pakolod előtte amiben cserélni kell, és ott kiválaszod a könyvtárat.
de vannak sima replacer programok is --> csak ugye use gúgöl -
#2259 ok thx, egy életre megjegyeztem!! ;))))
(csak mert én a grafikus felületen keresgéltem meg ugye az nem 1 html fileban volt hanem sokban... ) -
#2258 ctrl+h a csere DW-ben, de a sima notepadban is van, ha jól emléxem
keresel egy olyan részt, ami ismétlődik minden linkben pl. ha volt beállított target, akkor csak azt kellett cserélni (kb. 5-6 mp, 1200 linkre) :) -
#2257 ne mindegy! átírtam 1220 linket egyenként -
#2256 plzhlp -
#2255 DW-ben valahogy oat lehet csinállni hogy van az adott lap, html vagy és az egész oldalon az öszes linket beálítani pl "_top"-ra!? -
#2254 Firefoxban nem lehet átszínezni a scrollbart. Javascripttel se. Mint mondtam, az a böngésző része. Megváltoztatni csak a felhasználó tudja, ha telepít mondjuk egy másik skint (vagy a userChrome.css-ben módosítja). -
#2253 thx! átnézem mindet! meg letöltöm a web developert.
Egyenlőre csak a scrollbart akarom átszínezni FFben is. Használjak javascriptet? Azt még nemigen néztem át. Megaztán lassan felnyomom a cuccot az ATWre, remélem az könnyen megy.
thx! -
#2252 Ez egy IE-only dolog, ugyanúgy, mint pl a BGSOUND tag. A többi böngészőnél is vannak ilyen saját, nem szabványos elemek, de azok kevésbé ismertek. Az IE egyébként meglehetősen gyenge a szabványok támogatásában, különösen a CSS esetén. A CSS1-et ugyan tudja majdnem 100%-osan, de a CSS2 elemeknél már eléggé sok bosszúságot fog okozni az IE6, CSS3-mal meg ne is próbálkozz IE-ben. (Igaz, van egy egész jól használható javascript, ami segít egy kis értelmet verni az IE-be.) Ha CSS-t használsz, különösen ajánlott egy szabványkövető böngészővel, pl Firefox-szal dolgozni (a Web Developer kiterjesztés meg egyenesen nélkülözhetetlen, főleg az "Edit CSS" része), és csak utána ellenőrizni IE-ben.
A CSS szabványokkal kapcsolatban magyarul, olvasmányos cikkeket pl itt találsz. A htmlspec.web.elte.hu -n is van egy CSS-sel foglalkozó rész.
A különböző böngészőspecifikus bugokról (azaz a létező szabványok hibás értelmezéséről) itt láthatsz pár elég látványos példát: IE, még több IE, Opera és Gecko (pl Mozilla, Firefox) bugok. Hogy melyik böngésző mit támogat a szabványból, arról meg tudomásom szerint ez a legrészletesebb és legnaprakészebb összefoglaló táblázat. -
#2251 S akkor a Kataportál, a Webmester meg a többi oldal miért ír erről úgy, mintha a szabvány része lenne? Ez persze költői kérdés.. de furcsa. Hol olvashatok CSAK a szabványos dolgokról magyarul és olvasmányosan (azaz példákkal illusztrálva)?
Az egész CSS gané, vagy csak a scrollbar része? -
#2250 De ha az oldalon viszont akármilyen színt használhatsz, akkor az nem okoz gondot a színvakoknak? Ráadásul egy görgetősávot csak le kell görgetni, nem kell elolvasni, vagy felfogni, mint a html oldal többi elemét. -
#2249 Mert az nem része a szabványnak, és nem is lesz. A scrollbar a böngészőhöz tartozik, nem a weboldalhoz, ezért az oldalak nem változtathatják meg a kinézetét. Arról nem is beszélve, hogy a színvakoknak pl gondot okozhatnak bizonyos színkombinációk. -
#2248 Az mi a faszért van, h a FFnál a scrollbar-face-color css parancsok, meg ilyenek hatástalanok? Csak az IE jeleníti meg helyesen. pls hlp!