9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • cSuwwi
    a keywordsről én is hallottam, de nem tudom mennyire igaz
    a description működik, mert a dromra keresve, a descriptiont írja ki a gúgöl
  • Dichter
    Pedig látod, mindenki csinálja (lásd SG). És amennyire tudom, hierarchikus sorrendben állnak a keywordok, vagyis egy Pamela Andersonos keresés során, az alább említett példa, eléggé a hátsó sorokban fog kullogni, mivel 4 másik keyword szerepel előtte.

Saját védelmem érdekében elmondom azért, hogy nemhogy keywordoket, de még META tag-et sem alkalmaztam egy oldalam elkészítésénél sem.
  • batman
    Igazad van, de ne aggódj, mert a legdominánsabb keresők (google, yahoo) nem veszik figyelembe a keyword taget, mert az általad leírtakra ők is viszonylag hamar rájöttek, ugyanúgy, mint számos más trükkre
  • PetruZ
    És ennek a mentalitásnak köszönhetően (is) mára (ill. már jó pár éve) egy jókora trágyadomb a web a keyword-okkal "átvert" keresők miatt. Láttam olyan oldalt, amelynek kb. 20k hosszú keyword listája volt, az oldal maga pedig egyetlen linket tartalmazott... Szerintem minden ilyen trükk egyszerű geny@ság, puszta reklámfokozati és kattintásnövelő technika az általánosan elterjedt irigy-nagyzoló "az enyém jobb / szebb / nagyobb / hosszabb / szőrösebb/ bővebb" mentalitás és a letöltődő reklámbannerek után fizetett pénzek becsorgatása okán anélkül, hogy bármi ép ésszel megmagyarázható oka lenne (aki papírhajtogatásra keres, nem fog Pamelás szavakra keresni és viszont...). Én személy szerint mélységesem gyűlölöm és megvetem az ilyen olcsó trükköket.
  • Dichter
    Nincs mit
  • peteragoston
    nagyon kösz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Dichter
    nem kell neked megcsinálnod, a photoshop megcsinálja helyetted. File / Save for web beállítod a quality-t, és leokézod. És már html is, amit utána be tudsz hívni dw-be.
  • Dichter
    Én anno amikor html-t tanultam, a atanárom a következő keywordoket hozta fel példának egy papírhajtogatással foglalkozó site esetében: origami, papír, hajtogatás, szex, sex, pamela anderson, mp3,warez,doom3. Szóval azt akarta érzékeltetni, hogy akármilyen oldalt is csináltál, az emberek akadjanak rá, mert nem lehet tudni, hogy épp mire van szükségük. Vagy mire lesz.
  • peteragoston
    Sziasztok! lenne egy kérés/kérdés -em. Van egy weboldal amit félig-meddig megcsináltam, photoshopban összerajzoltam a dolgokat (gombok, felület...) slice tool-al összevágtam kis képekre az egészet.
    Na most van a dreamweaver progim és nem birom összerakni rendesen a kepeket, mindig szétcsúsznak. Felraktam egy zip.-file ba az egészet (html probálkozás, photoshop file, kis képek).
    Tenyleg nem tudom, hogy oldjam meg a dolgot. Arra kernek valakit, h. töltse le és ha nem sok egérmozdulat, akkor segítsen rajtam.
    előre is köszönöm.
    www.asfrigo.co.yu/2005/asf webpage 2005 proba.zip
  • batman
    michelle wild, meteor
  • HerrKiss
    Egy kérdésem lenne; hogy tudnám megoldani, hogy ha fenn van egy free szerveren egy akarmi.doc nevű fájlom. Szeretnék mellé egy mentés gombot, amire ha rákattintok, felajánlja a mentést, akarmi.mp3 néven???
  • PetruZ
    Csak nézd meg. pl. az SG keyword-jait, mik vannak benne.
  • batman
    Annyiban egészíteném ezt ki, hogy a keywords tag-et a google egyelőre figyelmen kívül hagyja a korábbi visszaélések miatt, szóval ha nem akar azzal is bíbelődni, akkor azt hagyhatja. A description elméletileg működik még. Ezt persze nem neked mondom cSuwwi, hanem Blackrav3n-nek.
  • Harder
    http://www.honositomuhely.hu/kateg5c.html
  • Tetsuo
    Hát úgy akarom h 1280x1024 alatt scrollozódjon, e fölött meg ne, ugyanis fix méretű háttérképek vannak..
  • cSuwwi
    <meta name="description" content="Az oldalad leírása" />
    <meta name="keywords" content="az, oldalad, kulcsszavai, vesszővel, elválasztva" />

Ez kell az első html oldal (index.html, index.php) head tagjába tenni (még a body előtt)

Aztán a gúgölnél addolni kell az oldalt itt:

Ha ingyenes szerveren vagy (ahol frames az oldal) akkor nehezebb dolgod van, mert a keresőrobotok általában nem tudják a keretes oldalak framejeit leindexelni. (A freeweb kivétel, azt ők is írják)

és 3-4-5 nap múlva már talán fog menni a gúgöllel is (de ha több helyről is hivatkoznak az oldaladra, akkor nagyobb lesz a találati arány)
  • fatima15
    Sziasztok én is szeretnék szerkeszteni egy oldalt csak az a baj hogy nem találok olyan progit amely egy nagyon kezdö is tud használni ((persze magyarnyelvűt)) és maximum 5Mbyte.Ha valaki tud segíteni küldje el a linket vagy a progit az e-mail címemre!! nagyon megköszönöm!!! E-mail címem: [email protected]
  • fatima15
    Sziasztok én is szeretnék szerkeszteni egy oldalt csak az a baj hogy nem találok olyan progit amely egy nagyon kezdö is tud használni ((persze magyarnyelvűt)) és maximum 5Mbyte.Ha valaki tud segíteni küldje el a linket vagy a progit az e-mail címemre!! nagyon megköszönöm!!! E-mail címem: [email protected]
  • Blackrav3n
    Halli! Iszonyú fontos volna hogy pontosan hogy lehet a kulcsszavas keresőkbe (fölleg google) bejegyezni az oldalt. Ha valaki el tudná magyarázni esetleg egy PONTOS meta kódot vagy ahogy kell csak működjön. Visszaolvastam de pontos választ nem találtam ): please help!!!
  • cSuwwi
    Ez egy fórum, emailt biztosan nem fogok/fog senki sem írni (azok az idők már sztem elmúltak)

Webszervernek Apache (rákeresel a googleben). Feltelepíted, meg kell majd adni neki egy alapkönyvtárat. Oda beteszed a fájlokat, meg azt a html oldalt, és elindítás után a hálózaton lévő gépek, az ip címedet (vagy a gép nevét) beírva a büngészőjükbe elérik a gépedet. (még index file sem szükséges, mert ha nincs html, akkor könyvtárlistázást csinál)
  • HeryBoy
    [email protected]
  • HeryBoy
    Ez a webszerver dolog érdekelne, a működik lan-on is!
    egyszerűbnek tűnik, mi kell hozzá?
  • HeryBoy
    mivel igazán helyi hálózatban használnánk, egyszerűbnek tünt egy html lapot megosztani a lan-on aminek a hivatkozásai az ftp-re mutatnak, már ha ez így kivitelezhető, én még csak kisérletezek vele.
    Ez a webszerver dolog érdekelne, a működik lan-on is!
    egyszerűbnek tűnik, mi kell hozzá?
  • cSuwwi
    most döntsd már el, hogy mit akarsz csinálni.
    ha oldalt csináltál, amin rajta a fájlok, akkor ha nem akarod mindegyik gépre elmenteni azt a html fájlt, akkor webszervert is kell telepítened.
    (később a géped ip címét beírva a bögészőnek megtalál)
    ha már van webszerver, onnan tölteni is lehet, jelszó sem kell, nincs túlbonyolítva sem (sebességszabályozásra, mert keresel vmi progit)

egyszerű ftp szerver meg nincs, a bulletproof meg talán a serv-u használható (csak be kell állítani rendesen)

• Pp
    Ha megadom a http cimet ugy könnyeb?
  • Pp
    Hi TUTORIAL!
    Milyen azonosito kéne?
  • Harder
    Ha bármi azonosítható rész lenne a képen, könnyebb lenne segíteni. Így ránézésre vmi tartalomkezelő cucc webes adminról elérhető szerkesztőfelületének tűnik.
  • HeryBoy
    Sziasztok. egy kis segítséget ha kérhetek!
    barkácsoltam egy egyszerű kis oldalt letőltések céljából, mejet eleinte helyi hálózaton szeretnénk felhasználni elsősorban letöltögetésekre. A gondom az, hogy hol szerezhető be egy olyan ftp server progi, ami nincs tulbonyolítva, a rácsatlakozáshoz nincs szükség külön felhasználó névre és jelszóra, szabályozható a letöltési sebesség, képes a FlashGet-tel vagy más letőltés vezérlővel komunikálni, képes folytatni a megszakadt letöltéseket, és esetleg még magyarul is tud!
  • Pp
    Ja bocs elfelejtettem irni, hogy nem ftp, nem scp, hanem simán egy http:// cimrol lehet belépni,(persze jelszo és felhasználo nev ismeretében.)Még soha nem láttam ilyet.
  • Pp
    Segitsetek megmondani, hogyn kell ezzel a fajta szerkesztővel weblapot frissiteni, ill. hol találok erröl leirást ill. mi ennek a neve, hogy kereshessk hozzá valamit
  • peteragoston
    nagyon kosz... vegig ott volt a szemem elott... http://www.tutorial.hu/content/view/362/28/- bol kineztem h. a slice toolt kell hasznalni. Nagyon kiraly. Megegyszer kosz. Majd bedobom ide a webcimet ha kesz lesz...
  • Harder
    valszeg ez segíteni fog
    http://www.tutorial.hu/content/view/362/28/
  • peteragoston
    van egy kerdesem, remelem tud valaki segiteni>
    arrol lenne szo, h. rajzoltam photoshopban egy mintat, h. hogy fog kinezni az oldal. Na most az lenne a helyezet, h. fel kellene darabolnom kis kepekre az egeszet, hogy be tudjam helyezni. Legjobb lenne valami grid. felesegu szeletelo. Probaltam hypersnappal, de nagyon nehez ugy bepaszitani. Jpg-bol kellene szeleteket csinalni...

Remelem tud valaki segiteni. Elore is kosz.
  • Dichter
    Sokféleképp. Teheted táblázatba, vagy div-be is. Ha látnánk az oldalt, egyszerűbb lenne.
  • Roll
    Jegyzettömbbe milyen paranccsal lehet elhelyezni a számlálót oda ahova én akarom?
  • Dichter
    aki ennél szarabb felbontásban gépezik, az hazudik

• batman
    Na ja. Nekem személy szerint nincs ellenvetésem a framekkell szemben, ha:
    - 800x600-ra van optimalizálva az oldal, így nincs szükség sem scroll-ra, sem resize-ra (aki ennél szarabb felbontásban gépezik, az hazudik)
    - nem céges felhasználásra lesz, mert a frameset a keresőoptimalizálás halála sajnos, mivel az URL-eket nem tudja lekövetni a robot

ennyi
  • Dichter
    Mondjuk gondolom 1024x768-ra méretezed az oldalt. Ha valaki viszont 800x600-ba nézi, akkor nem fogja látni a framek tartalmát, a letiltott scrollok miatt. De akkor inkább scrollozódjanak, minthogy át lehessen méretezni őket.

Ha már mindenképp frame-eket akarsz használni, akkor viszont érdemes akkora oldalt tölteni egy framesetbe, hogy pont beleférjen, és ne jelenjenek meg scrollsávok.
  • Dichter
    Nem emlékszek rá pontosan a tanulmányaimból, de rémlik egy noresize attribútum, ami azt adja meg, hogy a frameek méretét ne lehessen állítani. Szerintem érdemes bekapcsolni.
  • Tetsuo
    Ez az ominózus oldal ami egy "főoldal" és ebben vannak a különböző egyéb oldalak (ami megint frémekből áll):

<HTML>

<HEAD>
    <TITLE>Masodik oldal</TITLE>
    </HEAD>

<FRAMESET border=0
    frameSpacing=0 frameBorder=NO cols=*,896,*> <FRAME name=bal
    src="fekete oldal.html" scrolling=no> <FRAME
    name=kozepso oszlop src="kozepso oszlop.html"
    scrolling=no> <FRAME name=jobb
    src="fekete oldal.html"
    scrolling=no>
    </FRAMESET>

<body>
    </body>

</HTML>

Arra már nem emléxem, hogy jött ki a középső frém méretének 896, de meg van az oka! :)