9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#2367 fujj, de utalom a felugró ablakokat! :) -
balu #2366 ertelemszeruen a
popup.html helyere azt az oldalt amit megakarsz nyitni
a width es height gonolom logikus.
hajra -
balu #2365 Csunya megoldas de muxik.
-
#2364 most tanulgatom a php-t :)
olyan jo VIP-nek lenni :) -
#2363 Hogy lehet azt megcsinálni hogy ha egy linkere rá klikkelek akkor egy meghatározott nagyságú ablakban nyíljon meg? milyen java script kell hozzá? -
#2362 Ezt látod én sem tudtam, igaz én nem is foglalkozok ilyesmivel. :) Annyi mindenesetre biztos, hogy egy bizonyos szint feletti embereknek már nem lesz szüksége arra a html kódra :) -
#2361 Könnyű visszafejteni. :) Úgy hívják "hivatalos" nevén, hogy Caesar-kódolás. A nagy római hadvezér és későbbi cézár ilyen kódolással írta a titkos leveleit, üzeneteit. :) De tényleg.
Ui: Nincs szükségem arra, hogy mások kódjából lopjak. :P
-
#2360 Egy: a kódnézést letiltó javascript ma már fabatkát sem ér, gyakorlatilag bármely böngészővel megnézhető. Kettő: ultratitkos logint ne javascript-ben írjunk már...
-
#2359 azért kell rejtegetni a forráskódot, mert ha nem akarod, hogy mindenki fenn legyen a weblapodon, akkor nem szabad kivenniük a forráskódbol a jelszót..... igy kicsit hasznosabbak a valamit tiltó javascriptek -
#2358 végre csináltam egy normális avatart, és támogattam 600 ft-tal az sg-t is :) -
#2357 Ha ingyen tárhelyre rakod az oldaladat, akkor nem is kell "annyira" a php-hoz értened. Van fent php myadmin, amivel létrehozhatod az adatbázist. Klikkelgetni kell, meg írogatni pár sort, semmi bonyolult. A többi meg már html ismeret. De ha elakadsz valahol, akkor írj nyugodtan. -
#2356 soha nem értettem mit kell rejtegetni a forráskódot
[nemértette]
Aki ért hozzá, annak nem is kell látni a forráskódot, tudja hogy készült. Amit igazán el kell rejteni, az egy php, vagy adatbázis, admin felület. Szerintem... -
#2355 Forráskódot elrejteni nem lehet, viszont használhatatlanná tenni igen :)
Javaslom a http://www.tutorial.hu/letoltes/index.php?mod_dir=/scriptek/blacky.scripts& linken található encrypt.zip-t (és a hozzá kapcsolódó fórumot), szerintem nagyon jó, BlackY írta. :)
(ui: biztos vissza lehet fejteni vhogy, de aki ezt megcsinálja, az már olyan szinten van hogy nem más lapokról fogja lopni a HTML kódot) -
menopausa #2354 Ok! Megtaláltam!
Köszönöm!
Megpróbálom felhasználni(bár a php-hez annyit konyítok, mint púpos a limbózáshoz). Tudom...cink.
Szóval a java script-hez hasonlóan kell beágyazni egy html oldalba, vagy teljesen máshonnan fúj a szél?
-
#2353 olvass vissza, nem is oly rég írtam le pont én a kódot -
menopausa #2352 sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Weblapomhoz kreálni akarok egy "hozzászólások"-részt, amelyeket meg is jelentetne az oldal. Hogyan kell bűvészkednem? -
#2351 csak VIP tagoknak van fejlécszín állítás, nagyobb logóméret, üzenet szerkesztés/visszavonás, stb.
Nézd meg a Szia XY altt van, a VIP jogok felvétele menüpont
A forráskódot html oldalnál hatásosan _nem_ lehet elrejteni. (html, javascript,...)
Esetleg lehet kódolni, pl. JS-el, de akkor meg neked is problémás szerkeszteni (ill. mindig egy másikat kell)
PHP, ASP és egyéb szerver oldali scriptek forrását viszont nem lehet megnézni. -
#2350 Próbálgatok valamit
-
#2349 [parazs]Kérlek segitsetek, lama vagyok :([/parazs] -
#2348 tom, hogy ez nem ide tartozik, de hogy állitjátok be, hogy a nevetek mellett végig másszinű a fejléc?? Nekem nem sikerül... nem találok ilyet a beállitásoknál.
a másik: Hogy lehet beállitani, hogy ne tudják megnézni a forráskódot?? -
#2347 tud valaki adni egy video scriptet? -
#2346 sajna fingom sincs, mondom én nem próbáltam, az egyik haverom ajnározta ezt az oldalt. sorry -
Cicero #2345 Nem vagyok noob... de nincs telepítési útvonal.. :D -
#2344 php-tyúkhoz vannak modulok, bekapcsolod amelyik kell, és beállítod (magyarul van)
én nem használtam/használok ilyen portál scripteket (megírom magamnak, de ez már a másik véglet)
nézz körül a php-nuke.hu-n -
#2343 Én még nem próbáltam, de feltételezem, hogy az oldalon minden le van írva. Általános inof: amikor telepítesz valamit, akkor nézd meg a telepítés útvonalát :) -
#2342 ezt php nuke-ra lehet használni?
sajnos nem igazán értem ahogy leirtad...sorry, én ehhez lama vagyok :( -
#2341 Ha jelszavas védelmet akarsz, és megbízhatót, akkor a JS, Java és ilyen dolgokat felejtsd el.
PERL,ASP és PHP-vel írunk ilyet.
Mivel már szinte minden (ingyenes) szerveren van PHP, ezért ilyen nyelven csináljuk.
itt egy egyszerű megoldás phpvel
sőt írok neked egy egyszerűbbet :)
A védett oldal legtetejére beszúrod ezt:
<?php
$valid_pass="jelszavam"; // ide írod a jelszót, amivel be lehet lépni
if (($_POST["pass"] != $valid_pass) || !isset($_POST["pass"]))
{
echo'<form method="post">
<input type="password" name="pass">
<input type="submit" value="belépés">
</form>';
return;
}
?>
... innentől meg az oldal tartalma
ezt elmented *.php névvel, és feltöltöd a szerverre. (ha első futtatásnál kiírja a php kódot, akkor a jogosulságokat állítsd 755-re és menni fog)
ha nincs beállítva a pass tartalma, vagy hibás a jelszó, akkor csak a form látszik, különben meg az oldal tartalma
ennél egyszerűbb már nemigen van :o) -
Cicero #2340 Figy, én mindennel kerestem de nemtom, hogy hova a francba telepíti fel a Webezz-t? --->Cicero -
Cicero #2339 Ez egy webszerkesztő progi honlapja?
[i]Ja értem, mostmár leesett! Nagyon köszike!! -
#2338 ha ennyire wysiswyg kell, akkor nézd meg ezt -
Cicero #2337 Hogyan lehet Dreamweaverben szabadon mozgatni az oldal elemeit, képeit, és hogyan lehet egy képet a másik mögé húzni? PLS help, naon noob vagyok ebben még. -
#2336 Az a lényeg, hogy minnél nehezebb legyen kijátszani, de mindenképp kell egy jelszó :)
Nagyon megköszönném ha segitenél ! Előre is köszi! -
[dvd] #2335 http://www.webradio.hu/comp/html/ Aki ebbol nem tanulja meg a html t tejjesen(nagyon jo es ertheto leiras)... :) -
[dvd] #2334 Csak megmondom hogy jelszokerest nemtucc html el csinalni, mondjuk javascripttel lehet, de azt barmelyik hulye kijacca, esetleg lehet csinalni egy oldalas kodolasi algoritmust irni, de asse tart sokaig viccafejteni :)
A masik ra most nincs idom, modom valaszolni, de ha senki nem segit majd ha delutan(es nem felejtem el) leirom hogy kell, addig tarts ki. -
#2333 Sziasztok. Lenne egy nagyon fontos kérdésem!
2 dolgot nem tudok megcsinálni html-ben:
1.: Hogy lehet azt megoldani, hogy mikor megnyitják a lapot kérjen egy jelszót (lehetőleg ne lehessen könnyen kijátszani)
2. Olyan javascriptről már hallottam, hogy zenének az elérési útját kellett megadni, és lejátszotta, . Na nekem pont ugyanez kéne csak avi-val, médialejátszónak.
A segítséget előre köszönöm
-
#2332 Gondolom a világbékéről és a sivatagi fehértorkú bozótpatkány tavaszi ébredéséről akarsz írni egy honlapot. Ehhez neked tökéletesen megfelel a g-portal.hu.
Harder: Ne annyira bonyolúlt dolgokat mutass neki. :-)) -
#2331 én annyira nem vettem komolyan a kulcsszavakat, hogy a végén egy szép mondatot is beleraktam vesszőkkel :)
a drom fórumait is indexeli a google (már amelyiket unreg botként eléri), pont egy ezsgéset dob ki elsőnek, ha a drom.hu-ra keresek rá :| -
#2330 Csak azért merem mondani, mert valahol szakmámba vág. Ugyanakkor például nálunk (I*M - így talán nem reklám ) nagyon szigorúan veszik, és előírják azt is, hogy milyen keyword legyen. Bár én nem programozok, csak on-line marketinggel, mert e-mail kampányokkal bíbelődök főleg. -
#2329 pedig az SG-nek nincs is már szüksége rá, ugyanis a fórum szövegeit is látja és kezeli a google pl., ráadásul a www.sg.hu oldal page rankingje 5/10, ami nem olyan rossz. -
#2328 Igen, a description tényleg műxik, azt tudom én is. A keywords-ről viszont mindegyik keresőmarketinggel foglalkozó anyag (magyar külföldi egyaránt) azt írja, hogy a keresők leszarják...most még. Ugyanis pont amiatt, hogy a figyelmen kívül hagyás következtében nagyon sokan nem írják bele a forrásba, elképzelhető, hogy lassan újra működni fog.