9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • batman
    alapesetben a táblázatból csak a kereteket rajzolja ki, nincs cellakitöltés szerintem. Ki is próbáltad így, vagy ott elakadtál, hogy szerinted fehér az alap eset?
  • Random_
    Na jó de a háttér egy kép a cella meg csak egy kissebb részen van azaz a hátteret oda nem tehetném be.
  • Dichter
    Jaaaa, most esett le mit akarsz egyáltalán. Mi sem egyszerűbb, ha ugyanolyan színt akarsz a cellába, mint a háttérszín, akkor a cella háttérszínét megváltoztatod az oldal háttérszínére.
  • Random_
    Próbáltam, de nem ment átlátszó gif-el. Ha nem adok meg semmit akkor meg asszem fekete a háttér.
  • Dichter
    Ilyet még nem csináltam, de logikusan átlátszó GIF-fel, vagy PNG-vel működnie kéne.
  • cSuwwi
    Ha neked jobb, akkor használd azt.
    Én már végleg leszámoltam az IE-vel (csak néha ellenőrzöm a saját oldalnál, hogy minden úgy néz-e ki, mint ahogy FFx alatt megterveztem)
  • batman
    úgy, hogy nem adsz meg neki hátteret szerintem.
  • Random work
    Hú ha már a celláknál tartunk, hogy tudom elérni, hogy egy adott cellának ne legyen háttérképe és színe se hanem teljesen átlátszó legyen. Magyarul az oldal háttere látszódjon ott is.
  • batman
    és amit az egész oldalra ír megoldást az adott cellához tartozó "backround"-hoz nem tudod hozzárendelni? Szerintem ugyanúgy kéne működnie, vagyis oda is csinálsz egy class-t. Bár én sem vagyok guru, de ez így nekem logikusnak tűnik. Meg remélem, hogy egy dologról beszélünk...:)
  • peteragoston
    nem talalok olyat ami jo lenne css-ben az egesz lapothoz rakja be a ragasztott hatteret, tablazatra valahogy nem birom beimportalni... lehet hogy bena vagyok, de nem nagyon megy.

PLS helpme
  • batman
    ez utóbbi persze csak akkor alkalmazandó, ha szükség van rá :)
  • batman
    nos az első problémát a html kódban elhelyezett <center></center> taggel tudod orvosolni. A másodikat pedig véleményem szerint táblázattal egyszerűen meg tudod oldani. A táblázat celláinak, illetve oszlopainak összeillesztését a "collspan" illetve "rowspan" parancsok segítségével végezheted, egyszerű számokkal megadva az összevonandó oszlopok, sorok számát.
  • Cicero
    #2389:HELP PLS!!4
  • batman
    akkor keress rá google-ben (background css, vagy valahogy így)
  • peteragoston
    nem talalok rola semmit...
  • batman
    Egyből a frame-et akartam javasolni, de a táblázat megzavart kicsit. A háttérnél mire gondolsz? Ha az adott cella hátterére, akkor azt css-el tudod megcsinálni, már volt itt róla korábban szó.
  • peteragoston
    Sziasztok. Hogy lehetne megcsinalni azt h. egy weblap reszen scrollozodjon egy resz olyan oldalscrllal lehessen mozgatni mint oldalt a windowsos scroll.+ a hatter ne mozduljon... A tablazatnak egy kockajat szeretnem mozgatni... egy lapon belul ez megoldhato? Hogy?
    Remelem tudtok segiteni. Thnx
  • Tetsuo
    Az sg pont olyan oldal ami kényelmesebb, gyorsabb AvantBrowserrel mint FF-szal..
  • Cicero
    Én aztnemtom megcsinálni Dreamweaver-ben, hogy pl ha teljes a képernyő (bal oldalon nincs kedvencek vagy bármilyen más menü) akkor mindig elcsúsznak a képek az oldalon, szal ha beteszem a kedvencek menüt a banner középen lesz, ha nem teszem be akkor elugrik a francba oldalra, pedig beállítom Dreamweaverben hogy Top vagy Middle-n legyen. Ezt hogy lehet megcsinálni? Ja meg azt hogy mondjuk csinálok a gomboknak egy menüt (kék csík) és ráakarom tenni a gombokat, nincs valami ilyen hogy Free move vagy attach to backround vagy valami??
  • cSuwwi
    a gombok mögötti narancssárga háttér nem illik oda (szvsz), ha a háttér nem azonos színű (itt kép). Flashben talán átlátszóra kellett volna hátteret.
  • Danee
    durva, gratulálok hozzá
  • Police88
    a galéria lényeg mert ott osztályrtársaimmal csináltunk videókat azokat raktam fel plusz néhány "alkotásom" (ez az értelme)
  • Police88
    elég jól szóval csak az egyszerűség kedvéért használom a dreamveavert meg hát sok időt spórolok (na meg azt a sok kódot fejbentartani)
  • Cicero
    HTML nyelv mennyire megy?
  • Police88
    Ja meg kellet hozzá photoshop is...
  • Police88
    ja dreamwaver + jegyzettömb(ez a legjobb)
  • Cicero
    Nem látom értelmét, de a felépítés jó. Dreamweaver csodái.
  • Police88
    Felújítottam azt oldalamt:http://police88.uw.hu
    Milyen?
  • Police88
    ja firefox a király... Köszi a kódot!
  • Random work
    OFF
    (ha mégis zavarna, hogy a Firefox nem nyit meg bármit akkor használj Maxthont az IE motoros ezért mindent rendesen megynit, de ingyenes és nincs benne reklám)
    ON
  • Danee
    Én Avant Brovsert használok...
  • Cicero
    Azthiszem meggyőztél! Kipróbálom, ha tetszik fenthagyom ha nem akkor meg leszedem.
  • cSuwwi
    régen ezt olvastam

Nem olvasni kell, hanem ilyen esetben megtapasztalni. A Mozilla sztem is jobb (és az a pár oldal, ami nem megy jól, megnézed IE-vel, van IE view extension FFx-hez).
    Böngészővita nem lesz, az FFx jobb. Pont :)
  • Random work
    Ok főnök!
  • Dichter
    Ne kezdjük el megint ezt a böngészővitát plz.
  • Cicero
    De van 1-2 internetoldal ami a többi böngészővel nem nagyon nyitható meg, legalábbis én még régen ezt olvastam. Melyiket ajánljátok?
  • Random_
    Azért ezt a véleményed ne nagyon hangoztasd mert konkrétan az IE mindenre jó csak arra nem amire kitalálták.

Nekem is ez volt a véleményem amíg ki nem próbáltam egy másik böngészőt és azóta az IE egy gagyiság. Bármilyen más böngészőt kipróbálsz már jobban jársz (kényelmesebb, biztonságosabb, konfigurálhatóbb, szebb).

Ha nem akarsz elszakadni az IE motortól Maxthon ha mind1 akkor Firefox. Nekem a kényelmesebb kezelhezőség és a biztonságosabb működés volt lenyűgöző amiért már nem is térek vissza soha a síma IE-re.
  • Cicero
    Internet Explorer-el semmi baj. Minek tegyek fel mégegy olyan progit ami tökéletesen ugyanazt tudja mint az IE?
  • balu
    En is ruhellema felugro ablakokat amik magugtol ugralnak. De itt a kerdes az volt hogy onclick esemeny hatasara tortenjen a felugras. Ez pont erre jo.

Amugy meg IE kuka inkabb firefox :)
  • Cicero
    Egyetértek... Ezért kell feltenni az SP2-t, mert ott már az Internet Explorer letiltja azokat. Olvastátok ezt?