9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Dichter

Ilyet lehet csinálni?
  • ent
    Szisztok skacok! Bosci de tényleg 20 ezer feletti hozzászólás visszaolvasásához ....

Dreamweaver mx-ben hogy kell dinamikus oldalt (image-t) készíteni...
    Mármint beszúrok egy hátteret, optimalizálom 1024 re az oldalt, és utána, ha vkinél mondjuk 1240 es a felbontása, ugyanakkora legyen a kép, meg minden...
    thx előre
  • Max7
    de ez meg nem eleg regisztralnod kell az oldalad a keresokben :) kiveve ha nem valami ingyenes tarhelyszolgaltatonal vagy mint pl uw
  • PetruZ
    Pl.
    <meta name="description" lang="hu" content="SG Fórum - HTML szerkesztés kezdõknek!!!">
    <meta name="keywords" lang="hu" content="hardver, szoftver, IT, informatika, sg, tudomány, játék, windows, linux, meteor, ufó, forum, tárhely, domain">

Ez ennek az oldalnak a fejlécében van. :) Használata gondolom egyértelmű, a head részben kell elhelyezni.
  • Met
    Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha beírják a keresőbe, hogy ajto akkor az én oldalamat is megtalálja, több ilyen szó is lenne.
    Valahol olvastam, hogy valami kódot kell a fejlécbe rakni, vagy nem?
  • takraj
    amúgy ték
  • takraj
    Nemrég én is találtam egy honlapot amit pont így védtek le, sztem marha ügyes lehetett az aki ezt kitalálta.... de legalábbis mindenképp találékony... :)
  • PetruZ
    Ettől függetlenül az ellenőrző összeg számítása ugyanúgy rossz a jelszóbekérő lapon. :]
  • Dichter
    Kiküszöbölték :) A passwordgeneráló script csak minimum 3, maximum 8 karakteres jelszót konvertál át :)
  • PetruZ
    De ha jobban megnézed, a kód is rossz. A password első karaktere tökmindegy, hogy micsoda, nem számol vele, ennélfogva egykarakteres jelszót sem érdemes elrejteni vele, mert bármelyikre működni fog. Ott bénázza el, hogy a jelszó stringet az első pozíciótól dolgozza fel, csakhogy a stringek a javascript-ben a 0. pozíciótól kezdődnek. ;)
  • Dichter
    Igen, nekem is leesett pár dolog. Ez a háromszori próbálkozás elég vérszegény, mert csak visszábbdob egy oldallal :) (history.go(-1))
    A betűknek egyébként olyan értéke van, hogy a zzz már 5 jegyű szám, míg az aaa csak 3.
    Meg ugye bele van rejtve a szó a kódba, csak szám formájában. De mindenestre elég ügyes kis kód. Sőt van saját kódgenerálója is.
  • PetruZ
    Fel, egyszerű, bár trükkös. :)
    Az elején generál egy 63 bájtos tömböt, amibe háromféle ciklussal kulcsadatokat tölt be. A jelszóellenőrzés annyi, hogy a base tömbben megtalált karakter pozíciójának megfelelő kulcsértékeket összeadogatja, és még a pozícióval is szorozza. A végé kijön egy érték, ezzel hasonlít, és ha nem jó, akkor nem enged tovább (három próbálkozás után meg visszadob, bár nem értem, ezt minek kellett belerakni, ugyanúgy kezdhető előlről). A továbblépés a jelszóban megadott oldal neve + ".html" lesz.
    A jelszót fejből meg nem mondom, de némi melóval visszagöngyölíthető az eljárás, bár végig kell próbálgatni a dolgot különböző jelszóhosszokra. Az 546620-as értékből az következik, hogy a jelszó hossza nagyobb, mint egy, biztosan páros, és nem 3, 6, 7, 9, 11, 13 hosszú (tovább sztem nem érdemes nézni). Tehát 2, 4, 8, vagy 10 karakter. A kulcsokat nem generáltam le, de annak legnagyobb értéke alapján belőhető lenne, hogy melyik a helyes (szerintem a 10 is kiesik). És így tovább... :)
  • Dichter
    Valaki fel tudja ezt törni? Semmi komoly oldal, (erről árulkodik, hogy javascripttel védik) csak kíváncsi vagyok a működésére. Nem is a jelszó érdekel, csak hogy hogy működik.

var base= new Array("0", "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9","A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q", "R", "S", "T", "U", "V", "W", "X", "Y", "Z","a", "b", "c", "d", "e", "f", "g", "h", "i", "j", "k", "l", "m", "n", "o", "p", "q", "r", "s", "t", "u", "v", "w", "x", "y", "z")
    var pass=""
    var z=23;
    var y=28;
    var f= new Array();
    var K= new Array();
    for (x=0; x<10; x++){
    f[x]=x<<9
    f[x]+=23
    }
    for (x=10; x<36; x++){
    y=y<<1
    v= Math.sqrt(y)
    v = parseInt(v,16)
    v+=5
    f[x]=v
    y++
    }
    for (x=36; x<62; x++){
    z=z<<1
    v= Math.sqrt(z)
    v = parseInt(v,16)
    v+=74
    f[x]=v
    z++
    }
    var iCounter = 3
    function inc(){
    iCounter--
    if (iCounter > 0)
    {
    if (confirm("\nHelytelen jelszó.\n\n\n\nIsmét?"))
    Check()
    else
    alert('Helytelen jelszó! Próbáld újra!');
    history.go(-1);

}
    else
    alert('Háromszor rosszul adtad meg a jelszót. Hozzáférés megtagadva.');
    history.go(-1);

}
    function Check(){
    pass = prompt("Írd be a jelszót!.","")
    if(pass==null || pass==""){
    history.go(-1)}
    else{
    var lpass=(pass.length)+1
    for (l=1; l<lpass; l++){
    K[l]=pass.charAt(l)
    }
    var code=0;
    for (y=1; y<lpass; y++){
    for(x=0; x<62; x++){
    if (K[y]==base[x]){
    code+=f[x]
    code*=y
    }
    }
    }
    if (code==546620) // code==[your access code]

go()
    else
    inc()
    }
    }
    function go(){
    location.href=pass+".html";
    }
    // End -->
    </SCRIPT>
  • Max7
    egy kezdonek zavaro ha egy full angol progit lat! ez eleinte engem is zavart! ezert kezdtem front pagevel a html tanulast :) aztan belenezegettem a html reszbe es egyre tobbet ott irogattam es vegul rajottem hogy minek hasznalom en a front paget ha 1x ott a notepad :)

igaz mikor bonyolultabb dolgok vannak akkor meg hasznalom hogy ne szarozzak sokat notepadban :)
  • skristof
    mind1
    ha ennyit nem tud angolul.. akkor nc :c
  • Max7
    dreamhoz nem letezik magyarositas! es magyar verzioban sincs meg!
  • skristof
    flash-es óra
    biztos van egy csomó letölthető... google
  • Rolesz
    Valaki tudja hogy hogyan csinálhatok hasonlót vagy ugyanolyat mint Itt a Your Time irás alatt
  • skristof
    hmm.. nájszosnak tünik
    htx a tippet
  • cSuwwi
    php fejlesztéshez a legjobb (a notepad esetleg notepad++ után) sztem a direkt erre a célra készült program. A Zend Studio.

beépített php értelmező, meg sok fícsőr. nem kell semmit telepítgetni, csak felvágod beállítod, és csinálod... :]
  • takraj
    Nekem meg worLd pad nincsen és notepad van :D
  • Dichter
    még dc sem kell, a macromedia oldaláról le lehet tölteni a 30 napos trialt.
  • skristof
    fó ikzempl
  • piamania
    hiába töltöm le nem tudom fölrakni a progit nem tudsz másik oldalt ajánlani ahol le tudom szedni
  • skristof
    alap szavakat illik tudni
    html szerkesztéshez meg azé
    de ott a drímvivö' az biztos tud magyarul is, csillivilli, mekcsinálja helyetted
    letöltés: dc++ krekk: asztalavisztá
  • piamania
    és magyar?
  • skristof
    DevPHP
    én ezt használom
  • piamania
    másikat nem tudsz ajánlani
    Nekem csak world pad van csak notepad nincsen
  • skristof
    notepad
  • piamania
    html szerkesztöt ajánljatok tudjon mindent csinálni zenét is akarok az oldal alá rakni és ha lehet akkor magyar legyen
    Elöre is köszike
  • Max7
    ehhe :)
  • Dichter
    Ilyenek vagyunk sry... :)
  • PetruZ
    Na, most ti lesztek a csúnya genyó szemetek, mert visszatartjátok az infókat a tudásra éhes fiatalságtól. Hát hogy lehettek ilyenek? Miért kellene tudni keresni? Miért kellene körülnézni az sg fórumkeresővel, ha valami problémám akadt? Miért ne nyithatnék új topikot, ha például nem találom az "any" billentyűt? Hiszen ez egy fórum, ami azért van, hogy segítsenek az emberek. De ti is csak visszaugatni, meg okoskodni tudtok, ej-ej...

• Harder
    Normális esetben a fórumba akkor illene írni, amikor az előzetes google-s keresgélés nem hozott eredményt.. :)
  • Dichter
    Nem akarok beleszólni, de a google-t sem kellett volna megnyitni, ebben a topikban is ez minden 3. kérdés :)
  • Manoi
    Milyen édes kis civakodás! :D
  • Istencsászár
    gondolhatod hogy kerestem googlén, de érdemleges dolgot nemtaláltam...
  • batman
    A fórum használata nem zárja ki a google használatát. Ha meg azt akarod, hogy értsem mit írsz ide, akkor írjál normálisan. Amúgy szívesen.
  • Istencsászár
    amugymeg kösz
  • Istencsászár
    gyökérkém olvasd el még1xer mitirtam a faxlámát magmarairtam ha sötét lenne
    mérhasználjak googlét ha ez egy fórum és Lvileg itt segitenek az embereknek de ugylátom itt csak olyanok vannak kik csak visszaugatni tudnak..