9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
ent #3047 Szasztok!
Adott: 2 frame (felso also)
A felső frame-ben egy flash menü található, a menü pontjai az alsó framere nyílnak meg. Az alsó framebe 2 menü kivételével swf hivatkozások, 640*480 as animációk!!
Viszont a 2 menü phpra irányúl (külső sg fórum, vwar). Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ez a 2 menü is scakis 640*480 ba nyíljon meg az alsó frame-be középen??????
egyébként az oldal: www.firpocod2.atw.hu
thx előre -
Bandras2x #3046 Van egy egyszerű megoldás rá:
Az oldalad tedd bele egy táblába és a táblát igazítsd középre. Ekkor akár vertikálisan, akár horizontálisan is igazíthatod. Csak arra figyelj, hogy ennek a táblának a margóját nullázd ki. Az még előfordulhat, hogy a tábla miatt 1-1 pixellel javítanod kell az elemek pozícióit. -
#3045 Ilyenre gondolsz? -
#3044 Tudna...de mi is van 10 nap mulva? -
#3043 valaki tudna az egiyk topichoz írni iylen visszasazámlálót 11 napig?:S hogy X nap van még hátra... -
#3042 kinek mi a kedvenc font tipusa webben.És hogyan telepítí azt ha nem szabványos?? -
#3041 Bölcs gondolatok.
Egyetértek veled. -
#3040 %-ak próbáltad??egyébként 1024 az optimalizált a neten.Lehet,hogy szemét vagyok de akinek nem megy moncsi csere vagy amit kell
-
timar #3039 Srácok!
Megkérnék valakit, írjon már be nekem egy megoldást.
Ha keretekkel állítom össze a honlapot,a cim framéba a képek a helyükön maradnak amikor 800-rol 1024-re viszem a monitort.Ha 1024-re optimalizálom és 800-on nézem szétesik a kép.Hogy lehet a keretet 800-ra fiszálni.
Vagy ha táblázattal próbálom, úgy fix marad de nem tudom hogy lehet linkelni
egyik táblából a másikba.
Köszi. -
#3038 Kedves Gábor, Én (is, az előző hozzászólóval egyetértve) azt tanácsolnám neked, hogy olvasgasd a HTML tutorialokat a CSS leírásokat, a Javascript példákat.
Másrészt nézegesd más, szabványos (ahhoz, hogy megtudd, szabványos-e az oldal kódja, használd a Firefox Web developer kiterjesztését - a Web developer/Tools/Validate HTML menűponttal).
Harmadrészt: WYSIWYG-szerkesztőket csak akkor használj, ha nagyon gyorsan akarsz dolgozni, és nem érdekel, hogy hogyan fog kinézni más böngészőn az eredmény.
Negyedrészt: gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! Generálj magadnak problémákat (hogyan tudnék vízszintesen és függőlegesen középre helyezni egy képet, csinálni egy vertikális/horizontális menűt, vagy az egér képre való közelítésekor váltó képet.) - és próbáld megoldani.
Végezetűl néhány link:
*
*
*
*
*
*
*
* , , - az ószövetség ;)
* , illetve - Az újszövetség ;)
* , - ellenörzik, helyes-e egy weboldal kódja.
* - HTML referencia magyarul
* - még egy HTML tutorial
* - CSS tutorial -
#3037 beszteszt
TAG reference -
#3036 hi!
utóbbi időben itt-ott olvasgatva kedvet kaptam a weboldalkészítéshez. elméletileg info fősulira járok, ilyen területen is dolgozom, de ismereteim:zéró ebben a témában...
esetleg van egy Dreamweaverem/sógoromtól-tiszta/...
a tanácsotokat szeretném kérni, hol kezdjem az okulást? könyv, doksik, progik...
igaziból doksiknak örülnék a legjobban, mert a munkahelyemen elég sok időm van olvasgatni :)
ebben kérnék segítséget, és bocs, ha offoltam
előre is köszönöm mindenki segítségét
Gábor -
#3035 no comment! amugy te is hibaztal! ne az ingyens domaint ad meg hanem ip cim per mappa per index.php-t add nekik a domain névhez bar vegulis ez nem olyan nagyn fontos mert ha atiranyitasra alitjak az fog megjelenni! -
#3034 a domainregisztrátornál reklamálj, egyrészt mert ők rontották el, másrészt mert csak ők tudják megcsinálni. -
#3033 hát te tudod ez mennyire fontos, bár egy domain reklámértéke nem a címsorban realizálódik, azt hiszem ebben egyetérthetünk. Továbbra is úgy gondolom, hogy a szolgáltatót kérdezd meg, jobb ötletem sajnos nincs. -
horvath #3032 Persze, jó oldal jön le, de nem a szolgáltatót akarom reklámozni. -
#3031 és ha az eredeti domain-re keresel rá/írod be a címsorba, akkor jó oldal nyílik meg? ha igen, akkor tök mindegy, de max a szolgáltató tud állítani rajta. Ha a kedvencek közé rakás miatt aggódsz, ott az fog megjelenni, ami a <title> tag-ben van. -
horvath #3030 Egy kis segítség kellene:
Van egy regisztrált domain nevünk és amikor megnyitom a böngésző címsorában a hivatkozott webcímet írja ki nem a domaint.
A domain: www.printbt.hu
A címsor: www.vivaweb.hu/print
Azt szeretném, hogy a címsorban is a domain látszódjon.
Előre is köszi. -
#3029 #2960-ra valaki esetleg? -
#3028 mármint ha sikerül öteletet adnom :)..na jóvan, nem szpemmelek inkább, hanem megpróbálok koncentrálni -
#3027 mutass róla egy képet valahogy, akár privátban, vagy mittomén, úgy jobban tudnék én is ötletet adni, már ha sikerül :) -
#3026 mondjuk ez a megoldás lehet, hogy függ az oldal felépítésétől is... -
#3025 működik, csak ne pixelben, hanem százalékban add meg a framek nagyságát. Vagy lehet azt is, hogy pl. a középső frame-nek megadod pixelben, hogy a képed pont beleférjen, a többit meg százalékban. -
#3024 a hivatkozásokat nem a Xarában kell megadni? -
Brezsnyev #3023 amugy ha ráklikkelek frontpageb n 2 sezer az alkalmazásra akkor kiirja h suck van a frontpage nem vágja a plugint, pedig fennt van meg felismerte a xara add on okat :( -
Brezsnyev #3022 hi nekem annyi lenne a kérdésem h Xaraval csináltam egy sablont oldalt amiben legördülős gomb van.. nah most xara ugye csak designer és frontpageben ha rámegyek a gombra nem csinlá semmit hanem a gombsort ( visszintes) kkijelöli és se hiperhivatkozást se semmit nem tok vele kezdeni... mi tegyek ? plz help, thnx(amugyxaraban mentésnél van egy ilyen - Frontpagg Enabkled) ha nem ugy mentem el akkor meg se jelenik a grafikus gomb... mit tegyek h hivatkozhassak rá? -
ent #3021 Akkor is műxik ez, ha több frame van egy oldalon? Akkor a középső framenek ne hátteret, hanem egy cellát adjak meg benne a képpel, és a cellának legyen <center>??? -
#3020 Én inkább azt javaslom, hogy legyen statikus a mérete, és helyezd középre a tartalmat pl. a <center> tag segítségével. Ebben az esetben felbontástól függetlneül középen jelenik meg az oldalad és ízléses is lesz. De ez csak az én véleményem. -
#3019 tehat te azt akarod hogy egy 1024x768-es kepet feltoltesz es ha valaki 1280x720 felbontáson nezi meg az oldalad akkor is kitölcse a böngészőt a hátérkép?
ez kizart! eloszor is mert el fog torzulni a kép alapbol! -
ent #3018 Akkor térjünk vissza a kérdésre:
Dreamweaver mx-ben hogy kell dinamikus oldalt (image-t) készíteni...
Mármint beszúrok egy hátteret, optimalizálom 1024 re az oldalt, és utána, ha vkinél mondjuk 1240 es a felbontása, ugyanakkora legyen a kép, meg minden...
thx előre
-
#3017 Ezért írtam azt, hogy csak az IE-nél emlékszem ilyen attribútumra, de még régebbről, pár évvel ezelőttről. Most megnéztem a CSS2 speckót, abban nincs ilyen prop., tehát hivatalosan nem került be sehová, de persze nem hivatalosan még működhet. :)
-
#3016 Viszont ha egyszínű, akkor elég egy 10x10 px dimenziójú háttér is. -
#3015 Tudom, hogy Te IE user vagy, ezért csak halkan említem meg, hogy ami nincs a specifikációban, az attól még lehet, de csak IE jeleníti meg :) Pl scrollsáv-színezés. -
#3014 Ha egyszínű, vagy kis változatosságú mintás, akkor baromi kicsi (néhánytíz, vagy néhányszáz bájtos) is lehet az a háttér. :)
-
#3013 Szerintem ott a táblázatok hátterei speciálisan, transzparensen voltak elkészítve, gif/png formátumban, kis noise/pattern szűrővel megbolondítva, hogy az átlátszó pixelek egyenletesen oszoljanak el.
Ilyen CSS attribútumról nem tudok, de rémlik, hogy régebben az IE-ben (és csak abban), volt egy 'alpha' nevű dhtml property, ami ilyet tudott. De lehet, hogy ez már van máshol is, de most megnéztem a specifikációt és nem találtam ilyet.
-
#3012 Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, és ne is vedd kioktatásnak, de ne tegyél szerintem 1024x768-as felbontású képet semmiféle weboldalra. Az az egyik, hogy nagy méretű fájl, de szerintem nem is dizájnos. Mondjuk ez már ízlés kérdése. -
#3011 Ki van csukva, hogy én ezért MX-et rakjak. Majd jön valaki, aki profi benne, és válaszol. :)
-
ent #3010 Köszi, de mx em van és érdekelne a lépés!!!
Ha megtennéd, hogy felnyomod magadnak és elmondod hogy hogy?
Azért merem kérni, mert olvasom, hogy vágod nagyon a cucot! -
#3009 Azt hogy lehet megcsinálni, hogy ha egy táblázatnak adok egy háttérképet, meg az oldalnak is, akkor a táblázat háttérképe félig áttetsző legyen? (Láttam ilyen oldalakat!) -
#3008 Hogy az MX-ben hogy lehet, nem tudom (még nem láttam az MX-et :) ), de ilyet pl. javascript-el lehet csinálni. A legtöbb script oldalon van arra példa, hogyan kell lekérdezni a kliens böngészőjének aktuális méreteit (nem olyan egyszerű, mert persze az IE és az NC különböző verziói különböző módon tárolják ezt), majd a kapott értékekkel tudod különféle elágazásokra futtatni a html generálást. Háttérképeknél méretet nem tudsz megadni, de ha különböző méretekhez elkészíted a megfelelő változatokat, a script után már tudni fogod, melyiket kell betölteni. A táblázatokat célszerű %-ban megadni, ahol nem törik szét a struktúrát, így azok maguktól méreteződnek, nem kell velük foglalkozni. Egyéb képeknél lehet alkalmazni a hátteres megoldást is, de nem ajánlott, illetve többnyire nincs értelme.