9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • batman
    mielőtt faszlámázol használd a google-t te gyökér:

How to insert a movie in Html
  • Fityfirity
    Halál a modemesekre!
  • Istencsászár
    istenem most ez a soha nemáruljuk el a dolgot mer egy faxláma vagy topic vagy segitetek végre... engem a módszer érdekel hogy a francba lehet ilyet berakni!
  • Kaplan
    Hát tényleg le kell , hogy beszéljünk róla. Elég nagy ökörség lenne... Nem lesz olyan jó a minőség stb.
  • Istencsászár
    nemazt kérdeztem hogy mitnecsináljak hanem ilyet hogylehet megcsinálni..
  • PetruZ
    Sürgősen lebeszélnélek róla, hogy ötmegás avi-kat rakj be automatikus indulással kezdőlapnak. Pánikszerűen felejts el minden ilyesmi ökörséget.
  • Istencsászár
    cső: szóval lenne egy kérdésem adott egy videó pl avi formátum 5mb ezt szertném berakni htmal felületre kezdőlepnek ugyhogy az oldal inditásakor automatikusan betoltse hogy lehetséges ( magyarán introt akarok csinálni az oldalnak )
  • batman
    Kérdés! CSS pozícionálással kapcsolatban lenne kérdésem. Addig megy, hogy elkészítettem az oldalt, a megfelelő elemeket pozícionáltam a .selector {position: } módszerrel. A kérdés az, hogy ezek után van-e mód arra, hogy az egész oldalt középre helyezzem, mint ahogy az pl. működik a <center> tag-el? Az elképzelésem az, hogy "relative" pozíciókat kéne használnom, mert ugye az elméletileg az adott <div>-nek veszi a kiinduló 0,0 koordinátáit, csak valahogy mégsem sikerült ezt gyakorlatba átültetnem...
    Bármilyen ötlet jól jönne!
  • batman
    köszönöm
  • Kaplan
    Elég jó, tetszik ;)
  • batman
    ami az aláírásomban van, azt én csináltam. most bütykölöm az új design-t. előbb utóbb lesz belőle valami :)
  • Kaplan
    UP! :)
  • Kaplan
    Oké , vmi javaslat stb. az oldalhoz?
    Neked van honlapod?
  • batman
    most már fasza a méretezés
  • Kaplan
    Nem hülyeség de számomra egyszerűbb, hogy body bgcolor-t írok mint, hogy képet csináljak meg linkelgessek.
  • Kaplan
    Nah , most kell jónak lennie!
    Nézd meg Batman :)
  • Kaplan
    Nagyon nem értem mi a baja :(
  • Kaplan
    Most nézd meg... :)
  • Kaplan
    pedig változnia kellett :P
  • batman
    Nálam semmi nem változott Fel is töltötted az új oldalakat, mert amit én néztem most forráskódot abban még mindig 144% van. Az pedig nem hülyeség, ha háttérnek képet adsz meg, max akkor kell használni, ha egyszínű hátteret akarsz.
  • Kaplan
    Nah levittem 100%-ra és IE-n sincs elcsúszva legalább. De Így keret nélkül elég szedett-vedett sztem azért a border="1" kéne :(
  • Kaplan
    Nincs semmi titkos szuper cucc benne :P
    Csak úgy... Nem tom túl biztonságos vok :P
    Amúgy csak megfordúlt a fejemben s megkérdeztem lehetséges-e.
  • Kaplan
    jah de az hülyeség :P
  • Kaplan
    Jó, sikerült. :P
    Még egy kérdés : IE-n miért vannak elcsúszva a táblázatok?

<table width="144%" height="300" border="1" cellpadding="4" cellspacing="2"> <--- Ez miatt??? 100%-ra kéne nemde ?
  • batman
    miért akarod letiltani? titkos megoldások vannak benne? ha van benne szerver oldali rész, azt szerintem mezei júzer úgy sem látja, a kliens oldali részt meg miért ne lássák?
  • batman
    vagy extrém esetben csinálsz egy kurva kicsi, pl. 10x10 px-es fekete képet, és berakod neki így <body background="valami.jpg">
  • Kaplan
    jah azt tom ... :P
    Amúgy meg jó, hogy látjátok a forráskódom... Nem lehet ezt vhogy letiltani?
  • PetruZ
    Ez meg mi?

<bg color="#000000">

Nincs olyan tag, hogy "bg". Amire te gondolsz, az a <body bgcolor=...> lenne. És az működni is fog IE-n. Szabvány szerint (bár a HTML4-ben már deprecated).
  • Kaplan
    Erre válaszoljatok pls!
    Mit kellene tenni?
  • PetruZ
    Fura lenne, ha a Maxthon és az IE eltérően jelenítené meg a lapokat. A Maxthon-nak nincs saját html motorja, az IE-t használja. Tehát ilyen szempontból a kettő egykutya.
    Megnéztem én is (dettó Maxthon alól :) ), és eléggé széthullós a table-k méretei miatt. Ahogy írta batman is, az a 144% tuti nem lesz jó...
  • batman
    Ja még egy kérdés, most tök komolyan. Ilyet mikor kell használni:

<table width="144%" height="300" border="1" cellpadding="4" cellspacing="2">
  • batman
    nos nem tudom mi a baj a Maxthonnal, nekem bevált. Erről ne nyissunk vitát, mert én nem értek ezeknek a hátteréhez, csak valaki ajánlotta, én kipróbáltam, és tetszik. Ha a többi böngészővel jó, az király, ígérem én nem fogom megnézni többet
  • Kaplan
    Jah és még egy kérdés.
    IE-n a ps2 lista hattere miért fehér???
    Mert feketére van programozva, és firefoxon meg mozillán tökéletes.
  • Kaplan
    Maxthon pfff.... :P
    Firefox, ie, opera ezekkel jó. Mozillával is. Szóval ha annyira nézegetni szeretnéd válts :P
    Amúgy meg nem én vagyok az eladó. Csak a webmester , majd a megbízom elintézi a domainos cuccait :)
  • Kaplan
    A borderes dolgot tudom stb.
    Tegnap kezdtem el így van még rajta javítanivaló ,de köszönöm a kritikát :)
  • batman
    megfontolandó
  • Dichter
    Persze, a Flash Player plugin. Elvileg meg lehet oldani, hogy automatikusan detektálja, hogy telepítve-e van a kliens gépen, és felajánlja, hogy letölti, ha esetleg nincsen, de nagyon sok oldalon, csak egy link van kihelyezve, hogy hova kell menni érte. De szerintem elhanyagolható azok száma, akik rendszeresen böngésznek, és nincs Flash Player plugin.
  • batman
    én is arra gondolok inkább, de mivel tudom biztosítani,hogy lássák az emberek a menüt? ahhoz elvileg náluk is plug-in kell nem?
  • Dichter
    Flash! Abban még segíteni is tudok :)
  • batman
    Lenne egy kérdésem. Egy menün gondolkozom/ügyeskedem éppen. Semmi extra nincs tervben, csak egy egyszerű animált menüt szeretnék csinálni. A kérdés az, hogy miben próbálkozzak? Flash, esetleg CSS-el? Flashben egyszer már sikerült összefabrikálni egyet, ami nagyjából megfelelt az elképzeléseimnek, csak több ismerősömnek nem jelent meg. CSS-hez még annyira sem értek, de ha azt javasoljátok, akkor megpróbálkozom vele. Vagy bármi javaslat jól jönne :)