HTML-szerkesztés kezdőknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cSuwwi
ezeken kívûl mit írjunk? ennyi van össz-vissz...
amúgy lehet egyéni betûtípusokat is használni css-vel, fel kell tölteni és megfelelõen beállítani a css fájlban

shit happens

drowns41
Ja és lécci ezeken kívûlit írjatok, ha tudtok. Egyéblént lehet magadnak is csinálni, úgy hogy más is lássa, ha feltöltöd? Vagy ez is olyan, mint a betûtípus, hogy le kell tölteni, ahhoz hogy lásd a saját gépeden?

http://sum41.uw.hu

drowns41
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy sima kurzor nyíl helyett beraktam egy keresztet. (crosshair scriptbe) Még milyen mutatók léteznek?

batman
Segítsetek plíz!

Ezzel a forráskóddal mi a baj? Mert a FW-re feltöltve nem mûködik a window.close parancs...

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Köszönjük!</title>
<style>
.text { color:black;
font-family:verdana;
font-size: 13 px}

.text4 { color:#434995;
font-family:verdana;
font-size: 13 px}
</style>
</head>

<body bgcolor="#C9D8F7">
<script type="text/javascript" src="http://www.freeweb.hu/html/reload.js">
</script>

<center><font class="text"><b>Köszönjük levelét!<br><br>Hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.</b></center><br><br>
<center><a href="#blocked:: window.close();"><font color="red"><b>Bezár</b></font></a></center>

</body>
</html>

[...] Te romboló állat! Te sátán!

zsomborm
(ps Batch)

zsomborm
amugy meg ezzel megoldással szerintem logot is lehet rá rakni:
http://www.tutorial.hu/content/view/8/25/

cSuwwi
1. fotosóppal egyenként
2. fotosóppal batch fájlként
3. írsz egy makrót, és fotosóppal
4. php-vel, minden letöltéskor rágenerálod
5. php-vel, egyszer véglegesen beleégeted.

1. 1000 évig tartana
2. ez a megoldás 😊
3. ez sem rossz, de ez elõzõ könnyebb
4. ez a legkönnyebb, de mivel minden letöltéskor generálnia kell a képet, irdatlan nagy forgalmat fog csinálni
5. talán ez a legjobb, csak keresni/írni kell ilyen scriptet

shit happens

zsomborm
bocs, akarom mndani lépj be, már megvan a cimed:-)

zsomborm
igen! Photoshop! Van msn-ed? Ott könnyebben elmodom mint itt beirni.

drowns41
Sziasztok ismét. Azt meg lehet valahogy csinálni, hogy van mondjuk 1000 db képem és mindegyikre szeretnék egy saját "logót" rakni. (levédetni).
Photoshop vagy valami progi képes erre? <#conf>

Sil78
A szabvány nem írja, hogy lehetne...

These are my friends, see how they glisten...

background-position-nál center-hez nem lehet konstans számot hozzáadni?
pl. (50%=center) (px="pixel")
50%+120px vagy center+120px

köszi a segitséget, végül úgy oldottam meg, hogy készitettem egy 2x2 pixelbõl álló gif-et és átlósan két pixel átlátszó, másik kettõ szürke szinû (ez lett a háttér), bold+nagyobb betûvevel irok rá és igy elég olvasható

Sil78
Esetleg van egy viszonylag egyszerû trükk is, ami látszólag megoldja a problémát: ha az egész hátteret az áttetszõnek szánt résszel együtt készíted el valamilyen képszerkesztõ programban (több layer-t alkalmazva). Viszont így csak látszólag lesz áttetszõ, egy rögzített helyen (azaz nem mozdul el a "háttérhez" képest, mivel része annak), ezért a rá kerülõ szöveg pozicionálásával kell vigyázni.

Sil78
A .gif formátum erre nem alkalmas tudomásom szerint. Ezt .png formátumú képpel vagy css alkalmazásával lehet megcsinálni, viszont sajnos van egy nagy világcég, amelyiknek a böngészõjét az emberek több mint 90%-a használja, és ez az igen elavult böngészõ bizony le van maradva többek közt ennek a két dolognak a támogatásában is, pedig tök egyszerûen meg lehetne oldani az áttetszõséget. Azaz: a technológia létezik, mûködik is, része a szabványoknak, nem is bonyolult (fõleg a .png képes verzió), viszont a piacvezetõ böngészõ bénasága nagyon megnehezíti / gyakorlatilag ellehetetleníti az alkalmazását.

gif képet áttetszõen szeretnék megjeleniteni (a háttér is látszódjon)
nekem vagy átlátszó, vagy adott szinû lesz
de áttetszõ-t szeretnék, ami a linken is van: link
de ezt csak ilyen bonyolultan lehet megoldani?

próbáltam, hogy 1 pixel fekete, 1 pixel átlátszó, de a szöveget nem lehet rajta elolvasni

batman
Nem tudom megoldódott-e a probléma, de asszem úgy kell, hogy a linknél így adod meg:

cSuwwi
utolsó frissítés: 2004.07.12 - 10:00

azóta már van pár újabb, de csak részben csináltam, azokat nem linkelem. ez 100% saját power 😊

shit happens

Harder
katt nevére -> http://www.bestplaymates.tk/

Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu

zsomborm
Csuvi! oldaladnak mi a cime?

cSuwwi
mivel a php egy sima szöveges kód, mint a html vagy bármilyen nyelv, amin programozni lehet, igen.

bár én speciel a htmlt és a phpt is notepaddal szoktam.

shit happens

Johnyy

Figyesz! lehet nem témábavág de ugye phpt lehet szerkezteni dreamwawevel is???????

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

zsomborm
bence! msn-en majd elmondom hogy kell.

na nekem az lenne a problémám, hogy hogy lehet azt megcsinálni hogy egy link felé huzva az egeret (OnMouseOver) egy más helyen lévõ kép megváltozzon ?
Úgy mint ezen az oldalon..

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

LOL.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

mikike
NetObject Fusion-t nem használja senki?
nem tudjátok, hogy lehet key-t beadni neki?

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

batman
sziasztok!
a < title > tagen belülre írt szöveg hosszára van valami maximum érték, mert nekem a végét nem írja ki. Illetve a német nyelvû részét az oldalnak úgy csináltam meg, hogy a window.open paranccsal nyitja meg index2.html néven a német fõoldalt. Viszont ennek is a magyar címet írja, a német csak egy rövid ideig villan fel. Hogy értsétek is mirõl beszélek, az aláírásomban lévõ honlapról van szó. Remélem ez nem minõsül reklámnak...
köszi elõre is!

zsomborm
<#worship>

zsomborm
köszi szépen! sikerült!

az img tag végére tedd hogy border=0
ekkor nem is lesz kerete a képnek, sztem ez a legletisztultabb...
de ha kell szín, akkor meg bordercolor...

football without ultras is nothing

Manoi
Body tagbe tedd be a következõt:
link='#CCCCCC' vlink='#CCCCCC' alink='#CCCCCC'
ilyenkor minden link szürke lesz!

Ha csak azt akarod, hogy a kép linkje legyen szürke, akkor használj css-t

A nő olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

Johnyy
meg

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

zsomborm
dreamweawerben

zsomborm
megtudná valaki modani hogy van egy kép, ami egy link és a keret ne kék szinü hanem pl szürke legyen? ezt meglehet vhogy csinálni?

batman
köszi szépen, csekkolom

cSuwwi
ha van fent quicktime, és megfelelõen társítva van, akkor kattintásra elkezdi lejátszani a zenét (nincs semmilyen kérdés). Van egy beépülõ pluginje a böngészõbe.
Online is mûködik.

Csak kell neki QuickTime...

shit happens

batman
a megoldást sajnos nem tudom megmutatni, mert nem ezen a gépen csináltam, meg amúgy is off-line a dolog.

batman
Úgy sikerült megcsinálni, hogy elõszörö az .mp3 kiterjesztésû fileokat társítottam a winamphoz, hogy az legyen az alapértelmezett. Aztán az < a href="c:\.......\szam.mp3" > adtam meg a linket. Sajnos azt még nem sikerült kiküszöbölni, hogy ne jelenjen meg mindig a szokásos ment/megnyit ablak, de ha ennél a megnyitásra nyomsz, akkor a winampban nyitja meg a számot.

esetleg megmutatnád a megoldást? engem érdekelne
leginkább az mp3-as része, de végülis az egész...
lécci, htx

batman
megoldva...

batman
Sziasztok!
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy off-line html környezetben ha mondjuk csinálok egy linket a gépen lévõ mp3-ra, akkor a linkre kattintva megnyissa azt az alapértelmezett lejátszóban? És ezt a többi esetben, pl. dokumentumok is meg lehet csinálni?
Remélem nagyjából érthetõ voltam...

<#idiota>

zsomborm
szerintem is. macromedia flash mx.

macromedia? <#zavart1>

bazza
Melyik a legjobb flash szerkesztõ? Olyanra gondolok, amivel könnyebb honlapokkal dolgozni...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

pojénkodik

zsomborm
??

"Remélem segítettem. Ha nem akkor K#&*!ßð!!!

skristof a nevem <#schmoll2><#vigyor2>

drowns41
Peace mindenkinek! <#duma><#eljen>