HTML-szerkesztés kezdõknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én l.......m a fórumot
hogy bannolnak meg ilyesmi
lehet még nevet regisztrálni

football without ultras is nothing

amit mondtam megmontam.
fórumozz normálisan , használj keresõket, olvass vissza.
vagy menj el.

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

okoskodj kis geci

joe takarodj már innen ha nem tudsz olvasni..
Sil másodszor írja le, ott a google, ott a startlap, ott a minden, ne kérdezz már lámaságokat, aztán neked áll feljebb ha leoltanak.

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

mi az a hivatkozás?
hol lehet olyat nézni?

honnan tudjam a q...a anyádat

sztem beszélhetünk mi neki...

de amig ilyen kérdései vannak, h hogyan lehet több oldalból álló weblapot csinálni, hetöööö

Sil78
Lásd pl #1661...

These are my friends, see how they glisten...

a szemeddel

és olyat hogy lehet?

elkelne mégegy büntipont neked

hivatkozásokkal...

de bölcs maradtál volna...
olvass leírásokat, tutorialokt! #1661-ban a link
hello

olvass HTML specifikációt
vagy mit

mi az a frame?
az lenne a kérdésem hogy a honlapomra hogyan tudok letöltés menüpontot csinálni?
full kezdõ vagyok
tegnap kezdtem el
ja meg hogy tudom azt megcsinálni hogy az oldalam ne csak 1 oldalból áljon
hanem több-bõl?
pl ha rámegyek a letöltés menüre akkopr kirakja hogy milyen cuccok vannak fent<#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help>

drowns41
Igen ez az elsõ oldalam. A kurzor mindenkinek tetszik, mert nem a szokásos Windows szabvány. A betûtípus letöltést, azért írtam, hogy töltsétek le, mert nem ismerem a hivatkozást rá. Az elsõ oldalon kiirtam, hogy 1024*768-hoz készült, nem értem mi a probléma. A görgetõsáv direkt nincs benne a menü frameben, hiszen akkor a két háttér nem olvadna egymásba össze. (Nekem legalábbis ez volt a cél <#vigyor3>)
A banner felül nem a saját oldalam hirdetése, hanem a banda új lemeze.
A design pedig hozzá készült. (Hosszú lenne elmesélni, miért ilyen és mi köze a háborúhoz a csapatnak, de ha nagyon kell az info bemásolom <#nevetes1>) A "nyálas divatzene hûdemenõ kistiniknek" kifejezést szerintem eltévesztetted, mert ha megnézed a letöltések menüpontot, akkor bizony belehallgathatsz pár számba. Szerintem egyáltalán nem nyálas. A vendégkönyvben nagyon dícsérik, a többségnek tetszik. Nm tehet róla, de biztos mindenki más az izlése. Ez nekem egy jó dolog, hogy elmondhatom, hogy van egy saját honlapom, ez volt a célom, elégedett vagyok. A többi meg nem érdekel. Egyébként köszi, hogy leaglább megnéztétek és véleményt mondtatok.(Egyébként, ha van még valami akkor azt is szivesen fogadom) Nekem ennyit megért, hogy írjak. Jó éjt mindenkinek!

http://sum41.uw.hu

én ajánlom h nézegesd az egyszerûbb oldalak forrásait, és magad jöjj rá a dolgokra. ennél jobb tanulái mód szerintem nincsen!
ha elakadsz, itt ez a topik segítségre.
de ha mégis tutorial kéne, akkor például. remélem jó az URL

programnak meg csakis a notepad...
persze könnyedebb pl a Macromedia Dreamviewer

Manoi
Rengeteg ilyen jellegû dolgot találsz, ha elolvasod a topicot az elejérõl!

A nõ olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

üdv mindenkinek! Szeretnék megismerkedni ill elsajátítania a HTML programozást! Ha tud valaki segíteni jegyzetekkel, vagy könyvekkel az megírhatná hogy honnan szedhetõ le, és hogy milyen porgikkal érdemes dolgozni!
Elõre is köszi mindenkinek!

jól hangzik, köszi ;)

Sil78
Na igen, csak épp nekem van userContent.css fájlom, és mivel kifejezetten utálom, ha a kurzorommal szórakoznak, anno beleírtam a következõ két sort, ez felülbírálja a honlap által megadott stílusokat:
BODY { cursor: auto !important; }
a { cursor: pointer !important; }
Csak be kell ezt másolni mondjuk Wordpad-be, elmenteni userContent.css néven, és berakni a Profilon belül a chrome nevû mappába.

batman
nekem is elkészült az oldal. erre tessék, de ne túl szigorúan :D

[...] Te romboló állat! Te sátán!

nos, igen...
firefox ruleZ, nekem is az van, 1.0 mégis megváltozott a pointerem, szal....
beszámolód után 'izgatottan' léptem be az oldalra.
design nekem sem tetzik, sõt, sztem kimondottan ronda... bocsika, ez a véleményem
de ha ez az elsõ oldalad, akkor hajrá, kezdésnek mindenképp jó

Sil78
Nálam nem változott meg a kurzor (Firefox rulez, ugyebár), de ami elsõre elriasztott, az pl az 1024x768-ra optimalizálás meg a letöltendõ betûtípus volt... (Szerintem nem kéne elvárni a látogatóktól, hogy bármit is tenniük kelljen csak azért, hogy megnézhessék a honlapot...)
Aztán mégis rászántam magam a belépésre (megjegyzés: a Belépés felirat nagyon sötét, nem elég kontrasztos, így alig látszik, és nem különül el a háttértõl), és belépés után meg ugye "élvezheti" az ember ezt a szörnyû, összevissza színvilágot, a mintás alapon mintás háttérrel. Meg egy jó nagy reklámbannert, frame formájában (a saját oldaladat talán nem a saját oldaladon kéne reklámozni). Arról nem is beszélve, hogy a reklámframe és a nem scrollozható menüframe együttes hatásaként a menü nem látszik teljesen 800x600-as felbontásban.
Én igazán nem ismerem ezt az együttest, nem is hallottam õket soha (bár kósza emlékeim alapján kapásból be volt nálam sorolva a "nyálas divatzene hûdemenõ kistiniknek" kategóriába), de azt hiszem, ezután sem akarom jobban megismerni.

szintén.... <#shakehead>

PetruZ
Kb. odáig jutottam, hogy észrevettem, hogy a kezdõlapnál már megváltozik a pointer és utána a belsõ õszintén szólva már nem izgatott...
drowns41
Na mit gondoltok? Elkészült az oldalam! Várom a véleményeket.<#felkialtas>Ez

PetruZ
Erre (is) jó a php: leszkriptelheted az egész oldal összes galériáját egyetlen nyúlfarknyi kóddal, amit aztán csak megfelelõ paraméterekkel kell meghívni. :)
Igen és tényleg.<#eljen>Pont oda intõ ide :)) :((
Ez biza azt jelenti hogy 180 lapon kell javítanom
<#fejvakaras><#rinya><#zavart1><#zavart2>
A keretekket (meg még ey csomó dolgot) javítani fogom, csak a környezetemben nincs olyan gép ami 800x600-as felbontásban dolgozna, így nem tudtam ezt visszaellenõrizni.

PetruZ
Mert minden oldalra ugyanazt a kódot szúrtad be és így minden oldalon az 1. kép selected állapotban inicializálódik, viszont amint bármi választás történik, már az új elem kapja a selected tulajdonságot. De mivel minden oldalba ugyanaz a kód van szúrva, az 1-es kép sohasem lesz olyan állapotban, hogy választható legyen. A script akkor fut le, amikor új választás (onchange esemény) történik. Ha van már kijelölve valami, akkor nem fut le, mivel a kiválasztás (a fókusz) nem mozdul sehová.
Megoldás: minden oldalon az az elem legyen default selected, amelyik sorszámú. Az elsõn az 1., a másodikon a 2., stb.
Abban nem vagyok biztos, hogy nincs-e vmi más, használható esemény, de megnézem.
Sil78
Ha megnézed, ez azért van, mert amikor kiválasztasz egy képet, a lista visszaugrik az elsõre, nem jegyzi meg, hol állt éppen. A javascripthez viszont nem értek sajna.

Egy apró megjegyzés: a keretek méretét lehetõleg úgy add meg, hogy 800x600-as felbontásnál is látsszon a tartalmuk, mert így elég gáz, hogy nem látszik a menü rendesen.

Hali és help please!

Készülget egy weboldalam és gondom van a képgalériámmal. A képek egyenkénti lapozásánál beleraktam egy jscriptet, hogy a sorozat tetszõleges képére lehessen onnan is átmenni:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">function ugras(hova) { window.location.href = hova.options.value;}</SCRIPT><select name=lista> <option value="Kep_1.html" selected>1 - Kep 1.jpg</option> ...... <option value="Kep_10.html">10 - Kep 10.jpg</option>

Sajnos a választólistában alapban megjelenõ Kep_1.html-t ebbõl a listából nem lehet kiválasztani, ami kínos. Nem hajlandó erre a lapra ugorni. Mi az, amit elszúrtam?
A Hahót Galéria-ban meg is lehet nézni, bár nagyon fapados még.
THX

drowns41
Elkészült az oldalam! itt van Várom a véleményeket.<#felkialtas>

zsomborm
mármegvan!

zsomborm
Köszi Sil!

zsomborm
Hello! Azt szeretném kérdezni, hogy azt hogy lehet megcsinálni, nemtudom a nevét, ahol ki lehet választani fent a fórumokat:
Fórum >> Operációs rendszerek, felhasználói programok >> és mellette az oldalakt. Szóval azt hogy egymás mellett 2 ilyen, és ha az elsöbe kiválasztok valamit, akkor az a másodikra befolyással legyen pl: elsöben kiválasztom hogy Január, akkor a másodikba csak Hétfö, keddet lehessen választani, ha az elsöben február, a másodikban csak szombat vasárnap, és hogy amikor a másodikba kiválasztottam az egyiket akkor bejöjjön egy oldal vagy magától ,vagy okra kattintva. Remélem értitek miröl beszélek.<#help>

bazza
ok thx...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

cSuwwi
php 24 óra alatt sok júzernél megvan a dcn

shit happens

bazza
Tud vki php könyvrõl linket adni? ÉS nem php.net!!!

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Sil78
Témákat letölteni lehet pl a phpbb.com-on a Styles menüpontban, vagy a phpbbhacks.com -on a Templates részben.

Sil78
A viewtopic.php-ban (nyisd meg simán pl Wordpad-del) kell megkeresni a következõt:

$post_order = 'asc';
$post_time_order = 'ASC';

és átírni erre:

$post_order = 'desc';
$post_time_order = 'DESC';

Utána pedig ezt kell megkeresni:

$start = floor(($forum_topic_data<'prev_posts'> - 1) / intval($board_config<'posts_per_page'>)) * intval($board_config<'posts_per_page'>);

és átírni erre:

$start = floor(($forum_topic_data<'topic_replies'> + 1 - $forum_topic_data<'prev_posts'>) / intval($board_config<'posts_per_page'>)) * intval($board_config<'posts_per_page'>);

Aztán elmenteni a fájlt, és feltölteni, és ennyi. ;-)

cSuwwi
meglehet. nézd meg a readmejét, vagy a honlapját

shit happens

zsomborm
ja, és hogy ehhez a fórumhoz honnan tudok letölteni témákat?

zsomborm
hi! azt kérdezném php-ban hogy van egy phpbb fórumom. és ebben meg lehet e változtatni valhogy a hozzászólások sorrendjét, hogy a legujjab üzenet ne az utosló legyen hanem az elsö?

jah télleg,
hpd ofkórz

cSuwwi
köfi

shit happens

Manoi
Bódóg szülinapot!

A nõ olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

drowns41
Szerintetek melyik a legjobb HTML galéria készítõ program?

drowns41
ok, köszi