HTML-szerkesztés kezdõknek!!!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dichter
De az a baj, ha a scrollingot no-ra állítom, akkor a jobb oldali slider is eltûnik. De az nekem kell.

cSuwwi
ha main frameben van (vagyis csak egy sima oldal), akkor felbontástól függ. mondjuk ha a kép tolja szét, akkor legalább 1020px-nek kell lennie (lévén az általános felbontás manapság 1024x768), hogy bejöjjön az alsó scrollbar

ha sima frameben, vagy iframeben akkor a frame tagbe kell egy scrolling="no" részecske, és nem lesz alsó scrollbar.

Frame tag opciók

shit happens

cSuwwi
pl. dc

shit happens

Hi! Le lehet valahonnan tölteni a Frontpage 2003 magyar verzióját?
Dichter
swf.hu, vagy kerss rá gugliban. sõt, vannek ilyen elõre definiált menüsorok. ha él még, akkor nézd meg ezt. Ennek mondjuk az a hátránya, hogy kiírja alulra, a saját kis reklámját.

Dichter
Halihó mindenkinek. Az a problémám, hogy szétsliceoltam egy képet, és nem figyeltem oda rá, hogy kilóg kicsit az explorer ablakból, így megjelenik az alsó csúszka. Engem nem zavar, csak a megrendelõket :) A kérdésem, hogy hogy tudom eltûntetni csak az alsó csúszkát. Valami módjának kell lennie. Css, vagy akármi. Köszi a helpet elõre is.

Danee
hi

drowns41
Egyébként az eredeti kérdésre tud valaki választ adni?<#help>

http://sum41.uw.hu

drowns41
Köszi

PetruZ
Nem. Csak iframe-mel tudsz ilyet csinálni. De azt meg a legtöbben biztonsági okok miatt letiltják...
bazza
A táblázat celláinak lehet scroll-t adni?

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Killgore
Tetszik az oldalad :) Hogyismondjam, nagyon... egyedi :)

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

drowns41
Sziasztok. Flashes menüt szeretnék megtanulni csinálni.
Tudnátok pár oldalt javasolni, amelyen megtanítanak erre. ÉS szükségem lenne pár olyan oldalra, amely be is mutatja ezeket. Köszi a segítséget
Egyébként ez a mostani oldalam!

PetruZ
Teleport Pro, Black Widow, plusz az alábbiak, meg még pár hasonló. Bármelyik jó.
hmhmhm..
Korrekció:)
..webcopier-re...honositómühely...:)
Korrekció off)

+.
Sokan a webcopierrel esküsznek, és is azt használtam sokáig, de mostanság a WebSite Downloader-rel jövök ki a legjobban a hanositómühely honlapjáról letöltheted.

zsomborm
Azt meglehet valahogy hogy egy weboldalon lévõ mappa teljes tartalmát letölteni? FTP jelszó meg név nélkül. pl www.weboldal.hu/kepek/ és ami a kepek mappában van azt mindet letölteni de nem egyesével. meglehet? köszi!

Manoi
Szasztok!
BUÉK!

A nõ olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

Totál káosz itt a végén. Én valszeg megkaptam a megfelelõ válaszokat, és köszönöm megint mindenkinek.Tehát egyenlõre én lezártam a témát.
sztem könnyebb lenne ha használnád a válasz gombot a válaszolni kivánt hozzászólás fejlécében, mert már 5 perce gondoklkozok azon hogy nem tõlem kérdezted e ezt.

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

marsu
Most, hogy mondod. <#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>
batman
kapufa...nem baj, csak tippeltem, de köszi az infot!csak egy ötlet volt, nem akartam félre vezetni

[...] Te romboló állat! Te sátán!

Ja ja . De mit?
nem egyszerûbb megnyomni a print screen gombot, aztán paintba betenni Ctrl+V -vel? <#idiota>

\"Gõzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul mûködõ karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Köszi, mostmár csak olvasgatnom, meg tanulnom kell.Viszont így már elöbb utóbb meg tudom én is csinálni.
Sil78
Tutorial CSS-hez pl itt (oldalt a "Stíluslap tananyag" rész), vagy pl itt (ez angol nyelvû, de használhatóbb és interaktív). És nézegetni mellé: CSS Zen Garden (hogy mit is lehet elérni a CSS használatával...).

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
Nem éppen, ez egyszerû CSS, semmi javascript meg hasonlók.

Sil78
Pl a HEAD részbe beírod:

< style type="text/css">
BODY { background: url(/kep.jpg) no-repeat fixed center }
< /style>

Köszi! Ez azt jelenti, hogy html-ben nem lehet ilyet csinálni?
Tud valaki valami tutorialt ehhez segítségül? Nagyon érdekelne.
Vagy hogy ennek a megoldásnak mi a neve, hogy tudjak keresgélni.
batman
ja, tényleg, azt nem is néztem...<#zavart1> Ez esetben 3 tippem van:

1. Layer
2. DHTML
3. Javascript

Azt hogy melyikkel hogy sajna fingom sincs...

Köszi, ezt én is ismerem, ami nekem új az, hogy itt scrollban megy az oldal , de a háttérkép az áll. Na ezt hogy kell megcsinálni?
batman
< body backround="kép" > (a szóközök persze nem kellenek) Arra figyelj, hogy ha a háttérkép (background) nem pont akkora mint a felbontás amire készül, akkor annyiszor rakja be, hogy kitöltse a helyet.

Sziasztok! Olvasgatva egyéb fórumokat találtam rá erre az oldalra és azt szeretném megtudni, hogyan kell így hátteret berakni.
http://www.argosoft.com/mailserver/default.aspx
marsu
De
a Xararól készített képet csak nem fényképezõgéppel csináltad? :o

Manoi
:))

A nõ olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.

marsu
Igen kösz én is erre jutottam. <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#worship><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>
batman
ja, akkor jó, kicsit lekéstem a válasszal :)

batman
hát azért ez így még nem az igazi...a Xara-ban nem elég a target frame oszlopba csak a nevét írni? vagyis hogy "page"? Csak kérdezem, mert soha nem használtam.

marsu
Kösz a segítséget, rájöttem. <#taps><#taps><#taps><#taps>
marsu
Hi na valamit sikerült csinálni, most egy teljesen új ablakban nyitja meg. nem a page.html-ben. Azt itt
Csimáltam a xaráról egy képet az meg itt
(lehetõleg ingyen kéne)

ugye te sem gondoltad komolyan?

football without ultras is nothing

batman
az egyes gomboknál mikor megadod a linket a < a > tagben tedd bele még azt is, hogy target="page". ha jól láttam ezt a nevet adtad a másik frame-nek. Azt nem tudom, hogy Xara-ban hogy kell ezt megadni, de html-ben így. Remélem azért segített valamit..

fitutufi
szeretnék valakit megkérni php és javascriptes weblap megszerkesztésére ! a lényeg a design a fórum és a javascript ! akit érdekelne és van rá ideje az privizzen ! (lehetõleg ingyen kéne) :)

Asus A7n8x-x | AMD Barton 2.8+ 512K 333MHz | Sapphire Radeon 9600XT 128MB | [TWINMOS] 1GB DDR RAM 400MHz | 530GB HDD ^^...:::[ CHELSEA ]:::...:::[ ZTE ]:::...^^

marsu
Errõl lenne szó.

De a frames oldal ezt tartalmazza.

<head>
<title>menuteszt</title>
</head>

</frameset>
<frameset cols="649,*" frameborder="0" framespacing="0">
<frame src="menu.html" name="menu" scrolling="no" noresize marginwidth="0" marginheight="0">
<frame src="page.htm" name="page" scrolling="auto" noresize marginwidth="0" marginheight="0">
</frameset>
</frameset>
</html>

A menû oldal ezt

<head>
<title>Webstyle produced NavBar</title>
</head>
<body bgcolor="#000000" text="BLACK">
<script Webstyle4 src="menu_.js"></script>
</body></html>

És a page oldal ezt

<html>

<head>
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

</head>

<body bgcolor="#008000">

</body>

</html>

cSuwwi
másszóval frames az oldalad.
a menü melletti framenek van egy neve ugyebár. (az index oldalban, vagy ahol a frame kiosztása megvan, kell neki egy név, ha még nincs)

megnyitod a gombos html-t, megkeresed benne a linkeket, mellette van a frame megadása, oda kell a másik frame nevét megadni, és ott fog megnyílni.

alapból _self, vagy ilyesmi lehet (esetleg nincs beállítva, csak két idézõjel egymás mellett)

ha bemásolsz egy sort, megmondom hova kell rakni.

shit happens

marsu
Sziasztok

Ha xara 4-el csinálok egy menüt, megadom a gombok nevét, és hogy melyik html-t nyissa meg, eddi értem. De azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha gombra kattintok, az ne egy új ablakban nyíljon meg, hanem a menü melletti részen.
Mer a xara egy java script fájlba tesz be mindent.

Elõre is kösz.

Remélem értitek, mi a gond.
drowns41
Már megtaláltam a webmesteren, de azért még várom az ötleteket.

drowns41
Megint én.
Azt szeretném, hogyha egy keresõbe beírom az oldalam kulcsszavait, akkor rátaláljon az én oldalamra is.
Csak ennyit találtam errõl az origon:

Mit kell tennem ahhoz, hogy bekerüljek a szabadszavas keresõbe?

A Vizsla keresõbe való bekerüléshez nem szükséges a külön regisztráció, mert a keresõrobot automatikusan és folyamatosan gyûjti a még hiányzó weblapokat. Az oldal bekerülését azonban gyorsíthatja, ha minél több link mutat rá a keresõ által már ismert más honlapokról.

Van valami 5let?

http://webstatisztika.lap.hu/

ez talán mégjobb

persze írhatsz saját magad is számlálót, ehez is van rengeteg tutorial a neten
használd okosan a google-t!

football without ultras is nothing