9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • batman
    akkor próbáld meg úgy, hogy táblázatosan építed fel a rendszert, úgy, hogy a kívánt helyen lévő cellába teszed be az iframet. Csak akkor ne felejtsd el a linkjeidet kibővíteni a "target" attribútummal, hogy tényleg az iframben jelenjen meg a tartalom.
  • Istencsászár
    egy picit bővebben: maradjunk a dreamveawernál

Berakom az egész oldalt kitöltő képet és utánna kell felosztani? vagy hogy? és holvan ez az iframe? és hogy kell? :))

frameset +van és tudom is használni fogjuk rá, de az szétkaszabolja a lapot én csak aztakarom hogy középen legyen egy sáv ami változzon a többi maradjon ugy
  • Dichter
    Iframe, vagy frameset. Inkább legyen iframe :)
  • Istencsászár
    hello!

Adott 1 oldal EZ ITT, a menüpontokat ugyoldottam meg hogy az egész lap ujra bejön ha átmegyek 1 másikra és azlenne a kérdésem hogy hogyan oldható meg az hogy csak a közepe változzon a keret a lap maradjon. Frontpage, Dreamveawer ezt a 2ő progit ismerem és ezekkel "dolgozok"
  • Dichter
    #3281 itt keress rá a framesetekre
    #3282 itt meg a preloaderre
  • akmot
    ja és a másik kérdésem, lehet-e Macromedia Flash segítségével olyan animációt készíteni, ami mutatja a betöltés mértékét százalékban??
  • akmot
    Nagyon fontos!!
    Hogy tudok belső ablakot csinálni úgy mint ennél a honlapnál:
    http://ltcolumbo.try.hu/
  • Busz
    Valaki regeljen nekem egy ingenes tárhelyet az ATW-nél.
    Mert nekem nem működik.

erre az ÍMÉLRE: [email protected]

a user név : welcomeup

passwordot válasszon az aki tud nekem segíteni aztán küldje nekem el priviben.

valaki tunna nekem segiteni?
  • Busz
    Kössz!!!

Rengeteget segítettél..működik!!
  • Dj Faustus #3278
    1. Kicsomagolod az általad megadott tömörített állományt egy üres könyvtárba.
    2. Felmásolod a tartalmát.
    3a. Vagy átnevezed a HTML-t PHP kiterjesztésűvé, és a következő kódot beilleszted: <?php include 'easycounter.php' ?>.
    3b. Vagy a következő kódot teszed be a html állományba: <iframe src="easycounter.php"></iframe>.
  • Busz
    Bővebben???
  • batman
    bevallom a flash nem nagyon mozgat. Inkább a CSS-t akarom minél jobban elsajátítani. Na sok sikert!
  • foxxi
    Köszi. De még bőven van mit javítani rajta. És most az átméretezéssel van gondom főleg :(

Majd ugyis megtanulod!
  • batman
    az tetszik, ahogy a menü megjeleni, király! én hasonlót sem tudok csinálni :P
  • foxxi
    Remélem mert külön felbontásokra megcsinálni az egészet nagy meló lenne. Nem egy na valami de akkoris sok lenne vele a munka. Amugy a menüt meg pár apróságot most cseréltem ki. Már nem olyan kautikus de még mindig van mit javítani rajta :)

Az optimalizációval is babráltam. Kivettem pár kezdeti flasht és igy gyorsult az oldal. De egy 512es nettel megnézve is jó volt, tökéletesen. A videó lejáccásához pedig megfelelő kodek kell (amit az ACE MCP tartalmaz..szal nem fagyhat a kisfilm miatt az explorer)

Elérése: kezdeti oldal
  • Harder
    HTML -> PHP
    vagy
    iframe
  • batman
    Őszintén? Én sem vagyok guru, de pl. 2 favágó megoldást tudnék javasolni:

1. 800x600-ra optimalizáld
    2. Csinálj választási lehetőséget egy nyitó oldallal, és a választásnak megfelelő index file-t nyissa meg. Ehhez mondjuk több felbontásban is ell kell készítened ugyanazt.

De ezeknél tuti lesz jobb megoldás is.
  • foxxi
    Egy nagyon láma kérdésem lenne. Swias3D-ben szerkesztem a weblapot.. de hogy lehet azt megcsinálni hogy ha nagyobb felbontást használ az egyén vagy kisebbet (default 1024X768) akkor autómatikusan átméretezze a weboldalt?
  • Busz
    Az érdekelne hogy hogy kell hozzácsatolni ezt a php-t egy html-hez?
  • foxxi
    no igen..elvileg. csak annyira énse vagyok még zseni ebben és tanulgatom. Én Swish3D-vel készítek honlapot meg FrontPage-el. És kész swf-et szeretnék importálni igy egyszerübb lenne pölö egy külön programmal megcsinálni a menüt majd kimenteni és ide importálni. De mint másik topicba írták "akció" van a swf-be és azé nem lehet. De talán megkerülni vagy beállítás vagy valami esetleg?!
  • batman
    ez egy nagyon jó kérdés. Sajnos én nem vágom ezeket a dolgokat, de ha felajnálja a lehetőséget, hogy importálj swf file-t, akkor elvileg valahogy megoldható kéne legyen.
  • foxxi
    "were unable to be imported" (azt mondják hogy az action miatt) de azt hogy lehetne kiküszöbölni? vagy nem is lehet? szal ne álmodozzak?!
  • batman
    Én nem értek egyik általad említett progihoz sem, de én nem látom a hibaüzenetet...
  • foxxi
    EZ miért van? Tud valaki segíteni ebben? Swish3D-be szeretnék importálni egy SWF-et -->itt készített menu lenne (123 Flash Menu progi) és amikor importálom akkor ezt a hibaüzit dobja.

Köszi a segítséget!
  • Tremby
    Nézzétek csak meg
  • Tremby
    Na hát ezeket a fene sem érti.Feltöltöttem a galériámat hozzájuk és tökéletesen műxik.
  • Tremby
    Köszi a segítséget. Mindenképp megpróbálom. Még egy-két kérdés ! A web server-nél rendelnék egy domain-t és most éppen a 14 napos ingyenes tesztelés folyamatnál vagyok. Közben folyamatosan leveleket váltok velük és egy levél alkalmával kiderült,hogy mivel én domain csomagot kértem az nem tartalmaz php futtatási jogot. Tehát akkor ha jól értelmezem akkor NO scriptek ? Attól még érdemes tőlük domaint rendelni ? Mert jó áron van szvsz 2500 domain reg + 5000 Ft 1 évre az 50 mega tárhely. Ez épp elég volna a honlapomhoz. Vagy próbálkozzak másféle galériával ami html nyelven van írva ? Mit javasoltok ?
  • Dj Faustus #3260
    Nos ezt belső kerettel (inline frame), tudod megoldani.
    Tehát a honlap kódjában, a Layer 12-es ID-jű <div> szekcióba (<div id="Layer12" style="position:absolute; left:210px; top:123px; width:740px; height:229px; z-index:12"> sor után) a következő sor biggyeszd be:
    <iframe src="http://fapasztor.uw.hu/index.php" width="740" heigh="100%"></iframe>
  • batman
    miért nem tudsz regelni? mi a baj? nem kéne gond legyen vele, hacsak a szolgáltatónál nincs valami gebasz. Miért pont atw?
  • foxxi
    #3248 ? :)
  • Busz
    jah és látom te segítőkész vagy...
    -------------------------------------------------------
    ugyhogy lenne 1 apró kérésem:
    ----------------------------------------------------------
    Birnál nekem Reg-elni az ATW.HU-nál egy free tárhelyet.?
    Mert nekem vamiert nem működik.
    e-mail: [email protected]

usernév-legyen: FFSFORUMZ

PASS-LEGYEN: találj ki vamit és aztán küld el az adatokat nekem privátban.
    --------------------------------------------------------------------------------
    please ha tudsz csinálj..

kösz
  • Busz
    ja
    -----------------------------------------------
    akkor en picture-s gombra szavazok....
    ha kesz lesz sz0lok , es berakom a linket....

-------------
    thanx
    -------------
  • Tremby
    Ehhh jobb link kéne...
    ez a honlap
    ez a galéria
  • Tremby
    Sziasztok !
    Valaki tud segíteni,hogy egy spgm galériát,hogy tudnék a lehető legegyszerűbb módon hozzácsatolni a honlapomhoz ?
    Nem nagyon értek hozzá a honlapomat actual drawing-al csinálgatom így néz ki : http://members.chello.hu/soos.istvanne
    Ugye ez html forráskódú a galériám meg valami ilyesmi lenne : http://fapasztor.uw.hu/ ez ugye php.
    Nos egy tárhelyen,hogy működhettető ez ?
    Hangsúlyozom nem vagyok egy profi webpage szakértő,soha nem tanultam.
  • Dj Faustus #3253
    Normál gombon az ürlapoknál (<form>) használatos gombot értem (amivel elküldöd a fórumba az üzenetet, az is az).

Nem normál gombon pedig a honlapok menűiben használatos képeket értem.
  • Busz
    HOGY ÉRTVE?
    ---------------------------
    normál mint?
    ---------------------------
    komplikált mint?
  • Dj Faustus #3251
    Ha normál gombra gondolsz, a menu.htm a következőképp néz ki:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
    <html>
    <head>
    <title>Menű</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
    </head>
    <body>
    <input type="button" value="menupont1" onclick="top.tartalom.location='tartalom1.htm'">
    <input type="button" value="menupont2" onclick="top.tartalom.location='tartalom2.htm'">
    <input type="button" value="menupont3" onclick="top.tartalom.location='tartalom3.htm'">
    <input type="button" value="menupont4" onclick="top.tartalom.location='tartalom4.htm'">
    </body>
    </html>
  • Dj Faustus #3250
    Kell egy dokumentum, ami tartalmazza, az oldal felosztását:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Frameset//EN"
    "http://www.w3.org/TR/html4/frameset.dtd">
    <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>Weboldalam</TITLE>
    </HEAD>
    <FRAMESET cols="200, *">
    <FRAME src="menu.htm" name="menu">
    <FRAME src="tartalom.htm" name="tartalom">
    <NOFRAMES>
    <P>A böngésződ nem támogatja a kereteket</P>
    </NOFRAMES>
    </FRAMESET>
    </HTML>
    Tehát két részre lesz osztva a terület, egy menűre és egy tartalomra, egymás mellett. A menű 200 pixel széles, a tartalom meg a fenmaradó rész.

A menu.htm a következőképp néz ki:
    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
    <html>
    <head>
    <title>Menű</title>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
    </head>
    <body>
    <a href="tartalom1.htm" target="tartalom">1. menűpont</a>
    <a href="tartalom2.htm" target="tartalom">2. menűpont</a>
    <a href="tartalom3.htm" target="tartalom">3. menűpont</a>
    <a href="tartalom4.htm" target="tartalom">4. menűpont</a>
    </body>
    </html>
    Az <a> tag target attribútuma határozza meg, melyik frame-ben (vagy másban) nyíljon meg a tartalom1/2/3/4.htm. Ez esetben a tartalom nevű frame-ben fog megnyílni.

Az <a>...</a> tag-ek közé rakhatsz képet is.
    Vagy más "gombra" gondoltál?
  • Busz
    Sziasztok

lenne 1 problémám :

Olyat akarok hogy az oldalon a menu és a lap többi része külön frame
    legyen, hogy ha megnyomok 1 gombot akkor csak a honlap 1 része frissítsen.
    namármost hogy lehetne odaírni a gomb alá hogy melyik frame*ben nyissa meg a linket?

segítségeteket köszi
  • foxxi
    Szóval valami ilyet keresek de fullosat!
    Segítsetek lécci!

pl: Flashation Menu Builder, 1 Cool Menu FX Tool, 123 Flash Menu stb.

Csak ezek a trial mivoltuk miatt nem tudtam beilleszteni Swish3D-be. És azt használok. SZóval segícsetek plíz