7285
  • hiba
    Pedig ez ma mar majdnem mind igy van (EU).
    A vasarlas utan nem koteles visszacserelni a termeket, csak az elado joindulatan mulik, hogy visszaveszi e vagy sem :)
  • 3P
    TOPIC OFF!!!

Hát sajnos tényleg az a realitás, hogy Magyarországon nem tudunk többet költeni a legtöbben informatikára.

Persze fel lehet hozni, hogy évente meg lehet venni azt a 10-12 játékot, amivel játszunk, de számoljunk csak...

Egy alapgép kompletten (1,8-as proci és egy Radeon 9200-as VGA-val, 17"-os monitor) brutto 115e Ft, egy közepes (2500+ -os procival, Radeon 9600XT-vel DVD íróval, egy jobb 17-es monitorral) bruttó 200e Ft, egy felsőkategóriás gép (3200+ -os procival 1 GB ram, Radeon 9800pro VGA, DVD író) bruttó 250e Ft.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én általában egy gépet minimum 3 évig használok. Ha a legdrágábból indulunk ki és feltételezzük, hogy 3 év múlva vadi újjat veszek, akkor a régit 3 év múlva kb a mai ár 30%-ért még bőven el lehet adni, azaz kb 70e Ft-ért, tehát a 250-70=180e Ft, így ez 3 éves cikklusnál 1 évre vetített költség 60e Ft...

Ha ehhez hozzávesszük, hogy ma Magyarországon 1 játék szoftver ujjonan 10-16e Ft, így átlagban számolhatunk 13e Ft-tal. Ha évente csak 10 játékot vennék meg, már az bőven 120-130e Ft lenne, azaz legalább a duplája a harverének...

Lehet, hog demagógia, de ha megvenném így a játékokat, akkor a jelenlegi informatikai költség háromszorosát is elkölthetjük. Itt jön képbe a játékok mellett más felhasználói szoftver, filmek, zenék, stb, amit ugye az eredeti játék pártolók sem vesznek meg mindet eredetibe...

Ha lenne erre is pénzünk, úgy mint néhány szerencsésebb ország fiainak, akkor mi is megvennénk. Egy évi 30-40e $-os netto fizetésből én is meg tudnám engedni magamnak azt az évi 10 db 30-35$ értékü játékot, hiszen a fizetésem 1%-a menne el erre. Hirtelenjében egy talán nem is olyan átlagos évi nettót nézve 2.000.000 Ft nekem aránmyaiban egy 2000 Ft-os játék ár volna hasonló megterhelés. Persze ha még "gonoszabb" lennék, akkor azt is számolgathatnánk, hogy ott mennyi pénzt emészt fel egy minimális létfentartás, és itt mennyit, s az így fenmaradó pénzek aránya miként is változna, amit szabadabban költhetek el, akkor félek, hogy ránk nézve még ettől is SOKKSL siralmasabb lenne a kép... :(

Szóval én teljes mértékben egyet tudok azokkal érteni, akik azt mondják, hogy egyszerűen képtelenek megvenni eredetiben a játékokat. Ezért is írtam korábban, hogy ha 5-6e Ft lenne 1-1 játék, az lenne véleményem szerint egy maximálisan elfogadható ár (nekem az is sok, de mindegy...), mert akkor évi 10 játék esetén lennék kb ott, ahol ma egy csúcs kategóriás PC összeállítható.

Most még csak azt gondoljuk át, hogy én szándékosan a legdrágább konfiggal vetettem össze a szoftver árakat, de hányan vagyunk olyanok, akik még sajnos egy ilyen 250e Ft-os gép megvásárlását sem engedhetik meg maguknak, ott ez az arány még inkább elszomorító.

Kb ennyi lenne hirtelenjében a véleményem a "Vegyed meg eredetiben azt a néhány játékot évente!" témához...

TOPIC ON!!!
  • b-type
    :D
    ebben elég sok igazság van, attól eltekintve hogy volt már egy első része, tehát már tudod nagyjából mire számíthatsz..
    full új játéknál, ált. lehúzom én is, ami nem zárja ki hogy később megveszem(!)
    de nekem is van már elég sok boltban vett játék a polcomon, ami csak a port fogja.
    de vannak játékok amiket vakon megveszek-megvettem, pl. Baldurs...Icewind..Nascar Racing..stb.
  • ToMy_
    Tomper:

Játssz el a gondolattal, mi lenne, ha:
    - csak úgy lehetne cipőt venni, hogy a boltban nem foghatod meg, nem próbálhatod fel, és az összes infót csak a tévében látott reklámokból szerezheted be, ahol is egy atléta világcsúcsot fut benne úgy, hogy meg sem izzad.
    - a cipőt megvásárolva és hazavive otthon azt látod, hogy oppá, nincs benne cipőfűző, a talpa két helyen lyukas.
    - a fűzőt és a talpára a foltokat ingyen megkapod, de csak Thaiföldön, a gyár melletti cipésznél veheted át. Ja, az odautazást neked kell fizetned.
    - a dobozra az van ráírva, hogy 43-as méret, de vásárlás után otthon veszed észre, hogy a 43-as ázsiai számozás szerint értendő, neked meg európai 43-as lábad van.

Szeretnéd, ha így lenne? Mert a szoftverek terén ma így mennek a dolgok...
    Jómunkásember vagyok, és lenne lóvém havonta egy-két legális programra, _DE_ nem biztos, hogy erőltetett volna a röhögés pl. a TOCA RACE DRIVER 1. - ULTIMATE RACING SIMULATOR megvásárlása esetén anno...
  • Maffya
    N a akkor ismét 1 fövel növekedett a cracket várok tábora.A véleményem még annyi az ügybe hogy ha én gép fejlesztésre költök és mondjuk akarok az uj játékokkal nyomulni ugyebár akkor RAM,HDD,CD,DVD,és legföbbkép VIDEOKÁRTYA. Hát akkkor ezek gyártoi kéne valahogy visszaosszanak a mi pénzünkböl a szoftverfejlesztöknek nem ISMÉT MINKET LÁJMOLJANAK !!! Igy akkor reális lenne az ár kb: 4-5ezer.
  • YencY
    Hát ez azért durva lenne ha igy lenne. Én a BKV-nál dolgozok a metronál, nemtom, hogy a havi 82 rongyom jónak számit de akkor se veszem meg 10 rugóért.
  • toMpEr
    ja amugy aki amiatt agodott,hogy tul rovidek lesznek a versenyek a karier modban az egyszeruen at tudja irni ebben a fileban:
    \GameData\FrontEnd\Mods.ini
  • K.András
    "Ha igen, remélem marha szerencsésnek érzed magad..."

Aki nem tudna évente pár játékot megvenni(az már más kérdés, hogy akar e vagy inkább másra költi),annak valszeg gépe sincsen amivel játsza azt...
  • Me Ga
    Ezt komolyan gondolod?
    Ha igen, remélem marha szerencsésnek érzed magad...
    Csak mert vannak, akik kb 8-10 napot dolgoznak egy játék áráért...
  • Maffya
    Hát ez se egészen igaz. Nálunk az asszony a varródába havi max 42 hoz haza de ez full tulórával ugyhogy már nem is állás kérdése. De én azt mondom ha kb 2-3vagy max4ezer lenne akkor én is vennék de 10ért inkább a fiamnak egy iskola táskát vagy 1 cipöt mint egy game-t.
  • toMpEr
    Akinek van rendes allasa es sokat jatszik az szerintem meg tudja venni azt a par jatekot evente amirol ugygondolja,hogy bejon neki.
  • K.András
    Hát orbán meg kövér apukának sem lesznek gondjai az életben meg a gyerekeiknek sem...Szal kár ebbe a politikát belevinni...
  • Maffya
    Vannak okoskodok.Vannak olyanok akik "Medgyessy" vagy "Drakovics" apuka pénzén könnyedén kidobják a lovét rá.Én irigylem öket,de én akkor se veszem + DE OSZTOZOM AZ ÖRÖMÜKBEN : SZERINTEM VIDEO ALAPJÁN IS FASZA A JÁTÉK !!!!
  • Caponee
    Nem lusták, hanem szeretik a lóvét. Minek adják ki pc-re? Hogy jól ellophassa mindenki? Minden topic arról szól, hogy: Van már krek? Honnan lehet letölteni? Ha mégis megveszi valaki, akkor a többiek meg rossz érzést keltenek az emberben, aki megvett legálisan valamit, pl. ilyen beszólással: „Na tudjátok mit!
    Hát én akkor sem fogom lehányni magamat!!!”
  • Zola NFK
    Ja, bocs, nehogy félreértsétek, nem ez jött ki!
    Egy másik kódmesterek játék....

Csak azé', hogy munkálkodnak. Na.
  • Zola NFK
    A Deviance azért ténykedik (az NFOrce szerint).
  • arty
    ...kivéve a starforce3 védetteket, ill. a securom5 is csak BIZONYOS írókkal.

jelenleg egy ilyen BIZONYOS iró olcsóbb mint az eredeti játék :D
  • toMpEr
    Egy par siteon fentvan mar, keresgelj tovabb
  • toMpEr
    Titok!
  • CUCLI
    hi all. honnan tudnám leszippantani a játékot?Mert W.C.O-n nincsen
  • toMpEr
    Xpand rally az only pc, nem?
  • M@TriX
    nekem konzol konzol, azaz PS2=1. ;)
    Richard B Rally, Xpand Rally, Juiced.. stb.stb.
  • toMpEr
    amugy nem tul sok PS2-es jatekot portolnak PC-re
  • M@TriX
    hm-hm igazad kicsit, inkább nagy általánosságra gondoltam...
  • toMpEr
    Nemhiszem,hogy bena lenne a Race Driver, portolni ha akarnak se tudnak tul konnyen, ps2 full mas felepites.
  • Toya
    Oda még fel sem raktam a programot, mivel elsőnek billenyűzetről akartam kipróbálni.
    Szerintem az AI kifejezetten nem autózik vonalban, sőt komolyan mondtam hogy a saját kanyarját képes elrontani csak ne lehessen megelőzni.
    Sőt rontanak is a gépi ellenfelek, most tartottam valami offroad bajnokságnál ahol a célig nem ért el az egyik gépi ellenfél mert valamit telibe talált :)

Azok a bajnokságok ahol meg az a tét, hogy xy előtt végezzél feltétlenül ott kifejezetten durván vezet az az ellenfél.
  • M@TriX
    Háát gyerekek nézzétek meg ezt a videót, a Grand Turismo 4 van rajta.
    Nincs plakát ember, mozognak az emberek, átfutnak a rallys kocsi előtt, a kocsiban az emberek élethűen gépészkednek, a graf egy álom. EZT BEZZEG NEM PORTOLJÁK NEKÜNK, de ilyen bénaságokat mint a Race Driver, azt igen. Ezekután csak azt nem értem PC-n miért ennyire gányok a portolt játékok. Ennyire lusták a programozók?

Csak ezt akartam mondani, köszönöm a szót. ;)
  • toMpEr
    Pro-simulation modban megcsuszik (a demoban legalabbis)
  • toMpEr
    nemmukodik a crack, tegnap kiprobaltuk
  • toMpEr
    regebben irta,hogy nem a legrealisztikusabb modban keszultek a videok
  • Hellhammer
    Nemtom ebben hogy van, de néhány proginál a billentyűzetnél be lehet állítani "felfutási időt" azaz nem egyből fullon van, hanem fokozatosan megy fel ahogy nyomva tartod a bill-t, ütemesen nyokodva lehet tartani mondjuk 1/4-et 1/2-et stb. Persze a kormány-pedál sokkal jobb :)
  • Breki33
    csak nem billenytyűvel P
  • Hellhammer
    Kanyarban fékezés nem jelenti azt, hogy automatikusan elszáll az ember. Nem csak satuzva lehet fékezni, hanem érzéssel is.
  • ten155
    Nehany eszrevetel! Eloljaroban: en meg nem jatszottam a progival, a demot is csak egyszer probaltam, ezeket a dolgokat a videokbol szurtem le.
    A kamionos videorol: kulso nezetben csak a jatekos kamionja huzott guminyomokat az aszfaltra, belsoben pedig mar az elotte meno sarga kamion is huzza a csikokat. Az AI nem hibazik. Zsinoron huzza vegig az autokat a palyan. Ez nem tul eletszeru.
    A Fordos, Laguna Seca-i videoban pedig tulsagosan rovidek a fektavok, es egy helyen meg bent a kanyarban is fekezett, megsem dobta el az autot. Ez megintcsak nem tul jo szimulaciora utal. A Seatosban pedig szinten az az erzesem, hogy nem tul realis az auto viselkedese.
    Mondom ezeket a dolgokat a videok alapjan szurtem le. Lehet, hogy rossz kovetkeztetesre jutottam, es ha ki tudnam probalni mas lenne a velemenyem, de egyelore nem jutok hozza semmilyen formaban. Penzt pedig ezert a progiert (masikert sem) nem adok, (nem tudok adni :( )
    Ugyhogy marad a varakozas.
  • Maffya
    Tomper!#1514-re válasz :
    Küld át a cracket a megadott emailra [email protected] ha van valami erre küld át és teszt.Dél körül leszek most megyek Pécsre.
  • Breki33
    A Motorsporton elég részletes bemutató volt a játékról
    elégsokfajta verseny bemutattak, volt hogy szinte egész kört.

Érdemes figyelni már többször adták.
  • Maffya
    Küld át a cracket a megadott emailra [email protected] ha van valami erre küld át és teszt.Dél körül leszek most megyek Pécsre.
  • FactorG
    Osztom a véleményed! :D Majd ha a tört játék is úgy tetszik mint a demó és látom értelmét az orig cd kulcsnak (netes game) akkor megveszem mint a BF1942-t. Addig nem.
  • djcom
    Na tudjátok mit!
    Hát én akkor sem fogom lehányni magamat!!!
    Én nem szakítok a hagyományokkal,megvárom amíg valaki(k) feltöri(k),mondjuk ha megvenném(ami kizárt dolog)akkor is tuti nem játszanék vele(legalábbis addíg amíg le nem tudom másolni működőképesen)
    :))
  • Toya
    2 kör Kyalamiban (1 kör külső nézet, 1 kör cockpit nézet) - Super Truck
    Seat Cup rövid részlet(belső és külsö nézet)

Érdemes nézni Kyalamiban az első körben azt a részt amikor a piros kamion mellett próbálok elmenni és ő folyamatosan húz rám és próbál kiszorítani a homokba.

Sorry az első videó kicsi mérete miatt, de nem akartalak benneteket egy 30-40 MB-os fájlal terhelni!