20179
-
#17556 nah kipróbálom G25-el ezt a gamét :) -
goyo206 #17555 -
BlackAdder1 #17554 Ha valaki a cseh mellett az angolt se nagyon érti annak ez szívás! -
#17553 miért szivatná magát vele? -
#17552 Üzembehelyezés
A plugin a rallysimfans.hu fórumon történt regisztrációt követően használható. A sikeres regisztráció után a plugin üzembehelyezése rendkívül egyszerű.
Kattints erre a linkre:
http://www.rallysimfans.hu/plugin/rallysimfans.exe
Telepítsd a rallysimfans plugint a játék mappájába. A plugin innentől fogva automatikusan frissíteni fogja magát az elérhető legújabb verzióra A plugin a játék elindítását követően az options/plugins menü alatt érhető el.
Plugin beállításai
Auto login – ennek engedélyezése esetén nem szükséges minden alkalommal bejelentkezni, amikor elindítod a játékot illetve a plugint, hanem az automatikusan meg fog történni, miután a plugin elmentette a felhasználóneved és jelszavad.
Show splits – verseny közben az ellenőrző pontoknál láthatod a saját illetve versenytársaid idejeit.
Download model – amennyiben egy olyan autót választassz, amely nincs nálad feltelepítve, akkor a plugin automatikusan letöltheti a szükséges autó modelljét és azt telepíti. Ha nem engedélyezed, akkor a plugin a játék alap autóinak a modelljei közül fog egyet használni, de a kiválasztott autó fizikájával.
Restore cars – az RBR legközelebbi indítása során visszaállítsa a plugin az általa telepített autókat és fizikákat az általad utoljára használtra. Ha állandó jelleggel kívánod a plugin autóit használni, akkor ezt a funkciót célszerű letiltani és akkor az újraindításkor is az utoljára telepített autók érhetőek el akár a quick race-ben is.
Auto gear – automata/kézi váltó
Gasket fix – ennek engedélyezése orvosolja az RBR hengerfej meghibásodási problámáját realistic törésmodell esetén. Ez a funkció az Online rally és a pranctice módban érhető el, a hotlap játékmódban semmiképpen sem működik.
Safe mode – ha instabilnak érzed a plugin miatt az RBR-t használd ezt a módot, viszont néhány funkciót letilt mind a gasket fix.
Car slot – autó slot választása, amelyik helyére telepítse a plugin az autókat online rally és hotlap módban.
Autók telepítése és autó festés cseréje
Az autókat a plugin automatikusan telepíti, amennyiben ennek lehetősége a beállításokban engedélyezve van. Ha egy 3D modell már megvan a játékosnak, akkor azt használja a plugin és csak akkor tölti le, ha az nem egyezik a plugin által megkövetelt modellel. A start stage-re kattintva tölti le a plugin a kívánt autót. Ez a felhasználó net sebességétől függöen rövidebb illetve hosszabb ideig tarthat. Egy autó letöltése után annak textúráit illetve festését a felhasználó szabadon megváltoztathatja, felülírhatja. Et az autó nevét tartalmazó mappában lévő textúrák között található itt lehet kicserélni a textúrákat (*.dds) a sajátokra. Autókat a practice módban is telepíthetők, itt több autó slotra lehet többféle autót telepíteni. Ki kell választani a kívánt autót és a slotot, majd az install car gomb kiválasztásával lehet az autót telepíteni.
Setup készítése egy újonnan letöltött autóhoz
A plugint megnyitva a practice módban lehet installálni a kívánt autót. Ezt követően a főmenübe kilépve az quick race módjában már az újonnan feltelepített autó fizikája található, így itt elkészíthető hozzá a kívánt setup és quck race módban azonnal tesztelhető. Fontos, hogy egy quck race betöltése után a pluginban már nem lehet pályát betölteni egészen a játék következő elindításáig. Autót installálni ettől föggetlenül lehet. Ha a restore car funkció le van tilva, akkor nem kell minden alkalommal újra telepíteni az autót, hanem az utoljára telepített autóhoz lehet a setupot igazítani.
Más pluginok használata a rallysimfans plugin mellett
Az autómata autó telepítési hibájának kijavítása óta a rallysimfans plugin nem kompatibilis a Wally pluginjával (cseh plugin). A simfans plugin csak akkor működik, ha a cseh tournament plugin nincs telepítve a plugin mappába.
Regisztráció és jelszó
Kérünk mindenkit, hogy ne használjon speciális karaktereket se a felhasználó nevében se a jelszavában, mert azokat az RBR nem támogatja teljes mértékben, ami azt eredményezheti, hogy az felhasználó nem tud bejelentkezni az online játékhoz.
Ezeket a karaktereket senki se használja regisztrációhoz:: | < > ű ú ó ő ³ £ $ ß { } ^ stb....
Játék módok
Hotlap rank – az RBR klasszikus játék formája. A cél, hogy egy-egy pályán a lehető legjobb időt érje el a játékos. Tetszőlegesen újraindítható a szakasz és a legjobb eredmények a plugin oldalán a hotlap ranglistán megjelennek és az elért idők alapján egy összesített ranglista készül. Csak a játék alap autói használhatók, a sérülésmodell realistic és a gasket fix le van tiltva a játék eredeti szelleme szerint. Segítségként viszont az "F1" billentyű megnyomásával a plugin kijelzi a hengerfej (head gasket) állapotát.
http://www.rallysimfans.hu/rbr/rally_hotlap.php
Online rally – itt több gyorsasági szakaszt magába foglaló rallykat lehet online teljesíteni. Egy rally minimum 2 gyorsaságiból áll, a sérölésmodell reduced vagy realistic lehet. A gasket fix a játékos beállításaitól függően működik, valamint a plugin által támogatott összes autó használható az adott rally beállításaitól függően. A gumik kopnak a használat közben és mindaddig az egyre jobban kopott gumit kell használni, amíg gumi cserére (szervíz) nincs lehetőség az adott rallyn belül.
Ebbe a játékmódba belépve a plugin rögtön kijelzi az éppen aktuális (nyitott) rallyk listáját. Ennek a lapnak az alján található a "continue rally" menüpontja. Amennyiben az RBR egy hiba folytán két szakasz között (eredmények nézegetése, komment írása, vagy pálya betöltés közben, tehát nem a pályán történt a technikai gond) kilép az asztalra, vagy a gépe lefagy, akkor 6 percen belül ezen continue rally menüben elérhető az utoljára futott rally és folytatható, sőt a setup választás is megmarad. Amennyiben a gyorsaságin történik probléma valakinál az már a versenyző saját technikai problémája, azt a plugin és annak készítőinek nem áll módjukban orvosolni.
Minden regisztrált felhasználó létrehozhat rallykat. Jelenleg az egyetlen korlát, hogy egy felhasználónak egyszerre maximum 3 rallyja lehet nyitva. Ha a 3-ból egy rally befejeződik ismét létrehozható egy új. A rallyk listáját és azok eredményeit itt lehet megtekinteni:
http://www.rallysimfans.hu/rbr/rally_online.php
Itt megtekinthetó a rallyi leírása és az eredmények is. Egy még aktuálisan nyitva lévő rally esetében az eredményeknél csak az idő különbségek láthatók az egyes pilóták között, a teljesíett idők csak a rally befejezése (lezárása) után válik láthatóvá. Egy rally egy vagy több versenynapból (leg) állhat. A versenynapok nyitvatartási ideje szabadon beállítható, akár párhuzamosan is nyitva lehet több leg egy rally belül.
6 perces szabály: Ha az RBR vagy a számítógép lefagy/kilép (szakasz betöltése közben, vagy eredmények nézegetése közben) mielőtt a következő szakasz elkezdődne és az adott szakaszon célbaért a versenyző, akkor a plugin lehetőséget biztosít a "continue rally" funkció használatára. Ebben az esetben be kell lépni a plugin "onlyine rally"-n belül a "continue rally" menüjébe, ahol megjelenik az a befejezetlen rally ahol a technikai probléma fellépett. Az érintett rally viszont csak 6 percig látható itt, utána a versenyző kiesettnek tekintendő. Ha ilyen módon folytatja a versenyző a rallyt, akkor megmarad az utoljára használt setup, gumi kopás is, tehát ezen funkcióból nem lehet szenvedhet senki se hátrányt, de elányre se tehet vele szert a többi versenyzővel szemben.
Practice – egy egyszerű gyakorlási mód ahol a plugin összes autója kipróbálható és letölthető. Szabadon választható a törésmodell reduced vagy realistic szintje, az időjárás, a gumi, gumikopás továbbvitele. Itt a legegyszerűbb az egyes pályák, autók, időjárás, gumi, és setup gyors kiválasztásának és cseréjének, anélkül, hogy több menüben és almenüben kéne lépkedni. Egy pálya bármikor újraindítható és az előzőleg beállított paraméterek tetszőlegesen és gyorsan módosíthatóak.
A következő paramétereket lehet szabályozni:
- stage- pálya
- wheather időjárás
- car - bármely autó a pluginból
- install car - erre kattintva letölti és telepíti a kiválasztott autót
- car slot - autó slot választás amelyiket használni kívánjuk (0-7 között)
- tyre - gumi
- worn tyre - true vagy false. A false azt jelenti, hogy az autó a következő pályaindítás során új gumikkal fog a rajtnál állni, míg true esetén az előzőleg használt gumi marad az autón True érték setén, ha egy pálya menet közben kerül újraindításra, akkor a már félig használt gumik maradnak fent az autón, tehát sok újraindítás után egyre kopottabbak lesznek a gumik.
- setup - autó beállítás betöltése
- damage level - törésmodell (reduced vagy realistic)
Menet közben az "F1" megnyomásával nyomon lehet követni a gumik kopását egyesével illetve a hengerfejek állapotát. -
Lisztes16 #17551 ok felraktam és akk tovább hgyvan végülis a játékba belépek és ? -
Lisztes16 #17550 Ok kössz -
goyo206 #17549 Nem kell pakolgatni semmit. Ne szívasd magad a csehvel! Ott van a linkem a #17542-es hsz-ben, bal oldalon klikkelj a "Plugin letöltés"-re. Letöltesz egy .exe filet, azt feltelepíted és már kész is!!
Első indításkor légy türelmes, meg amikor új autót töltesz be, mert kis időbe telik, míg letölti... Mondjuk ha sokmegás neted van, nem lesz túl hosszú idő... ;)
Hajrá! -
BlackAdder1 #17548 Csináld úgy ahogy a #17543 olvashatod! -
Lisztes16 #17547 Beraktam a plugint a főkönyvtárba és nem jelenitti meg a játék:optionsba
mit tegyek? -
goyo206 #17546 1, ill. 2 hsz-el a tiéd előtt van 2 lehetőség, egyik angol nyelvű, a másik magyar nyelvű... ;) -
#17545 az a cseh nyelv az angol ott van jobb sarokban a zászló -
Lisztes16 #17544 SZEVASZTOK ezen a cseh nyelven nem naon lehet kiigazodni
valaki nem tudná nekem megcsinálni teim wiwerrel? -
#17543 Vagy így :-)
cseh plugin -
goyo206 #17542 Talán a legegyszerűbb így lesz! ;)
Rallysimfans (Hun Plugin leírás) -
BlackAdder1 #17541 Először döndsd el melyikkel Magyar, Cseh, Francia, vagy Olasz! -
Lisztes16 #17540 Segithetne nekem valaki , szeretnék netet jáccani,joh lenne
ha valaki elmagyarázná -
Lisztes16 #17539 szeavsztok -
goyo206 #17538 Oké, jó utat kívánok én is! Érezd jól magad! -
#17537 -
#17536 Aztán legalább ilyen képeket várunk :-)
klikk
Vuzuval meg vigyázz % -
#17535 Köszi ! Hétfő délbe indulok , addig azon izgulhatok milyen mellékhatásai lesznek a védőoltásoknak ( 3 ) Kelló képen be vagyok sza... , még ezen a földrészen nem jártam soha.. -
#17534 jó utat -
#17533 Egy darabig nem leszek,majd pár hét múlva összehozunk valami jó subi setupot. Van egy pár , de még alakítani kell rajta... -
goyo206 #17532 Nem, az oldalon a 087E volt fönn, így azzal toltam...
Köszi szépen, valószínű, h. ez volt a gond... (meccs után megnézem, ha nem alszok be addig... :) ) -
#17531 És ezt használod?
http://rbr.onlineracing.cz/storage/RBRTM088RC1Inst.exe -
#17530 Ezt pontosan kéne tudni mit írt ki, lehet, hogy havas versenyen indultál volna vagy nincs fent vmelyik pálya -
goyo206 #17529 Ja, persze volt, amin el tudtam indulni, de alap pályás verseny volt csak... -
goyo206 #17528 El akartam indulni 2-3 versenyen, erre azt írta, h. upgrade-eljem a plugint... Mi a teendő ilyenkor? A múltkor is volt v.mi hasonló, de akkor leesett, h. a Sumburknak jött ki újabb verziója, azt leszedtem, install és oké volt, de most nem látok semmiből újabb file-t. Mi lehet a gond? -
goyo206 #17527 OK. Köszi, mindjárt teszt... -
#17526 Zadni-s Hradek, Liptakov-os illetve van amikor francia cote-s -
goyo206 #17525 Köszönöm szépen!!
Akkor ezek a dobálós aszfalt pályákra készített szetek? -
#17524 természetesen a legjobb időket néztem , de cseh és francia pályákon
persze lehet hogy a Subarus a rangsorban pl a 8. volt da azis nagyon jó idő
ugye lehet pályák szerint nézni az időket a cseh online-n
e-mail ment -
goyo206 #17523 Kár... Elég sok kavarási lehetőség rejlik benne... A Csehen lejjebb kell venni, mert ott a max. rollbar 605 ugye, a Hun pluginon feljebb, mert ott meg 792 mehet nyugodtan... Szóval én ebben elég komoly beállítási problémát látok... -
goyo206 #17522 Köszi szépen... Lehet, h. lehet találni, csak én egyenlőre az ütős versenyzők repijei között mazsoláztam, így is el voltam vele v. 2 napig, úgy, h. nem is néztem meg a repiket...
Szóval olyan v.kié kellene, ha tudsz olyat, aki azért odacsap, élmezőnyben autózik azzal a gyönyörű kis vassal...
Hálás köszönet előre is, címem goyo206 kukuc gmail ponty komm. -
#17521 nekem nincs ilyen :P -
#17520 a GettyImagesen látom, hogy kint fotózik már -
goyo206 #17519 Kormány elfordulási szög nektek mennyire van állítva (a Profilerben) ? -
#17518 pedig a csehen lehet találni
ha adsz e-mail ami van neked is elküldöm -
goyo206 #17517 Gondolom a repizős lehetőséget olvastad...
Szóval sajna Subi 08-hoz nem igazán találtam használható repit, ha tudsz v.honnan szerválni, akkor természetesen megcsinálom, elküldöm, aztán amit még én alakítok rajta pluszba, azt is...
Tényleg fociztál az Anconában? GRT! ...és már miért nem?